מה עושים כשבן הזוג מתנגד להחלטה ?

Lucy 1n the sky

New member
מה עושים כשבן הזוג מתנגד להחלטה ?

אני רוצה להתייעץ איתכם בנושא מסויים שלא כלכך נעים לי להתייעץ בו עם חברות..

העניין הוא כזה,
בעלי ואני חיים יחד שמונה שנים ולאורך השנים שיתפתי אותו לא אחת שביום מן הימים ארצה לעשות ניתוח להקטנת חזה..
והנה עברו להם השנים ואני כבר בת 31 וזה עדיין מפריע לי מאוד ולכן החלטתי שעכשיו זה הזמן ואין יותר סיבה לחכות.

סיפרתי לבעלי שקיבלתי את ההחלטה שאני הולכת לבצע את הניתוח והוא שאל אותי האם יש סיבה רפואית שבגינה אני מעוניינת לעבור את ההליך, עניתי לו בכנות , שלא , אין אספקט רפואי להחלטה.
אולם אני יודעת שסיבותיי רלוונטיות לא פחות מסיבה רפואית.
הסברתי לו שוב עד כמה הנושא מפריע לי , מבחינה אסטית שהוא ענק ביחס לגוף שלי, מבחינה נפשית, שנמאס לי שנועצים בי עיניים כל הזמן כשאני יוצאת, שנמאס לי שאני לא יכולה ללכת לים או לבריכה בנחת, שלא נוח לי , שנמאס לי שאיני יכולה למצוא בגדים מתאימים ושאני צריכה לקחת משכנתא על חזיות שאני נאלצת להזמין מחו''ל, שדי, אני רוצה להרגיש נורמלית, נמאס לי להרגיש חריגה.
והוא יודע שכל זה אמיתי ואותנטי כי כל פעם שאני מעלה את זה אני מוצאת את עצמי דומעת.

לכן כלכך הופתעתי מהחוסר פירגון שלו, הוא אמר לי שהוא מאמין שאם אין הצדקה רפואית לניתוח אסור לפגוע סתם בגוף..
אני מבינה את הגישה הזו, אולם זו גישה שהיום חלפה מן העולם ויכול להיות שזהו פער הגילאים בינינו שמונע מאיתנו לראות את הדברים עין בעין..
ואז הוא הוסיף את ליבת העניין, הוא אמר שהוא מאוד נמשך אלי ואוהב את הגוף שלי כמו שהוא ושמאוד יעציב אותו אם אשנה אותו , והוסיף שהוא לא יכול להבטיח לי שזה לא ישפיע עליו באיזושהי דרך.
ושהוא מבקש שאכבד אותו ואייחס משמעות לדברים שלו בהחלטה שלי אם לעבור את הניתוח או לא.
כשאמרתי לו שזה הגוף שלי ושההחלטה היא רק שלי ושמאיך שאני רואה את זה ,התפקיד שלו בתור בן זוגי הוא לתמוך בי ולא להקשות עלי..
הוא בחר להעלב מכך שאיני מבינה שההחלטה שלי משפיעה גם עליו וביקש ממני לדמיין מצב הפוך ולחשוב מה היתה תגובתי..

אני מבינה אותו, ועדיין, מאוכזבת שזו ההתייחסות שלו, לא ציפיתי לזה.
הוא יודע כמה שנים אני מדברת על זה , אז עד שקיבלתי החלטה הוא לא מפרגן..
הוא קרא לזה בצחוק "הרעת תנאים" וזה מרגיז אותי כלכך, הרגשה כאילו כל הקשר הצטמצם לכדי זה..
כמו המבחן שלי מבחינתו, מה אעשה ומה אוכיח לו.
מאז כל פעם שהנושא עולה מתלהט לו ויכוח ושנינו יוצאים מאוכזבים אחד מן השני.
עד כדי כך שהיום הלכתי לייעוץ לפני ניתוח לבד כי הוא לא רצה לבוא, והרגשתי מאוד עצובה ולא שלמה.
ואני לא יודעת מה לעשות..

מצד אחד, אני רוצה את זה,מאוד , זה יגרום לי להרגיש הרבה יותר טוב..
מצד שני, קשה לי לחשוב על לעבור תהליך כזה בלי ברכת הדרך ממנו, בלי התמיכה שלו וכמובן המחשבה להתמודד עם הכעס והפגיעה שלו מכך שלא התייחסתי לדעתו בנושא וההשלכות הנלוות.
אני מאוד רוצה לעבור את הניתוח , אבל מרגישה כעת שההחלטה הזו יכולה לפגוע באופן ממשי בזוגיות שלי .
מה אתם חושבים?

איך הוא הגיב לזה שהלכת לבד לפגישה?

אולי כדאי כן להתעקש שילך לפגישה איתך ויוכל לקבל יותר מידע על הניתוח.
נשמע שהוא חושש שהגוף שלך ישתנה ושהוא אוהב אותך כמו שאת, פשוט לא יודע איך להביע את זה.
&nbsp
אני בעד לשנות את הגישה -אם לא עבד לך עד כה להסביר את זה בצורה רגשית, אולי תנסי בצורה טכנית ולהסביר לו באופן כללי על הניתוח ומה זה ייתן לך מבחינה בריאותית (פחות כאבי גב וכו'), תדברי איתו על הסיכונים הנמוכים שיש (במידה ובאמת יש סיכונים נמוכים, לא מבינה בזה).
&nbsp
אני חושבת שהגוף הוא שלך וההחלטה העיקרית בהחלט צריכה להיות שלך אבל בכל זאת את לא לבד, ואני חושבת שיש מה להתחשב בדיעה של הבחור אבל ההחלטה הסופית צריכה להיות שלך, בסופו של דבר כי הגוף שלך הוא זה שינותח.

1precious1

New member
נורא פשוט

את באמת לא חושבת מספיק קדימה לדעתי.
ברור שיש לך הצדקה רפואית.
את היום אישה צעירה בשיא הכושר והפריחה שלך ולכן אולי כרגע אין לך בעיה עם החזה הגדול שלך.
לפי מה שאת מתארת, בגיל יותר מאוחר זה בהחלט עלול להיות לך כבעיה בריאותית.

לכן, את בשקט יכולה לומר לו שבשביל לא להתמודד עם זה בגיל 50-60 עדיף להתמודד עם זה בריאותית עכשיו.

A לוןA

New member
בעייתי

והבעיה היא, ששניכם צודקים. זו אכן החלטה שלך בסופו של דבר, ואכן משפיע גם עליו בצורה משמעותית.
אם גמלה בליבך ההחלטה ואת שלמה איתה לחלוטין- הסבירי לו את זה, אימרי לו שאת מצפה לקבל את תמיכתו בנושא ולמרות שחשבת רבות על הצד שלו, את עדיין נחושה לעשות את זה, ושאת מבקשת ממנו שיתמוך בך בתהליך, גם אם הוא אינו מסכים לו עקרונית, ולו מפני שאת הולכת לעבור תהליך לא פשוט ואת צריכה את תמיכתו.
אבל, הסבירי לו שתביני אם הוא לא ירצה להיות חלק מהתהליך.
אל תהפכי את התהליך הזה למלחמה בינכם. סה"כ מבחינתו- את משנה באופן חד צדדי ואולי דרמטי את "חוזה הזוגיות" בינכם- ואולי החד צדדיות הזו היא זו שמפריעה לו.
&nbsp
&nbsp
(במאמר מוסגר, עצוב לי שנשים נאלצות לבצע שינויים כה דרמטיים בגופן בעקבות התייחסות החברה לגופן. ולא מדובר רק על הניתוח הזה- אלא בכלל)

השינוי הוא בעקבות התייחסות החברה?

לי עצוב שאישה צריכה להסס אם לעשות מה שטוב לה, בגלל שבן זוגה (וגם אתה) רואה בגופה חלק מה"חוזה" ביניהם.
אם היא תרצה להסתפר קצר אחרי שהיה לה שנים שיער ארוך, הוא גם ירגיש שהרעו את תנאיו?
הגוף שלה הוא רכוש שלו?
לא מצליחה להבין את זה.

A לוןA

New member
תנשמי עמוק

אם קראת את ההודעה שלי היית מבינה ש-
א. לא כתבתי בשום מקום שהגוף שלה הוא הרכוש שלו, להיפך. אפילו לא כתבתי שהיא צריכה להתחשב בדעתו- רק לעשות את זה בצורה שיהיה לו יותר נוח איתה. תרצי או לא, הגוף שלנו (בלי קשר למגדר) הוא חלק מה"חבילה" שאת מביאה לזוגיות, מכיוון שהוא גורם משפיע על המשיכה המינית. כולנו משתנים עם השנים, הגוף שלנו כבר לא נראה אותו דבר- אבל כאן היא עושה משהו שמבחינתו אינו מחוייב המציאות ועלול, לתפיסתו, להשפיע על המשיכה המינית שלו אליה. האם זה שיקול שהיא צריכה לקחת בחשבון? וודאי. האם זה אמור להניא אותה מהחלטתה? לא ולא.
ב. כל הנימוקים שהיא מביאה כאן הם לא נימוקי "מה שטוב לה" אלא נימוקי "לא נוח לי חברתית" שנפרק מה שהיא כתבה?
מבחינה אסטית שהוא ענק ביחס לגוף שלי (אידיאל היופי, חברתי), מבחינה נפשית, שנמאס לי שנועצים בי עיניים כל הזמן כשאני יוצאת (התייחסות חברתית), שנמאס לי שאני לא יכולה ללכת לים או לבריכה בנחת(התייחסות חברתית), שלא נוח לי , שנמאס לי שאיני יכולה למצוא בגדים מתאימים (התייחסות חברתית) ושאני צריכה לקחת משכנתא על חזיות שאני נאלצת להזמין מחו''ל (שוב, אופנה וכו'- עניין חברתי), שדי, אני רוצה להרגיש נורמלית(התייחסות חברתית), נמאס לי להרגיש חריגה(התייחסות חברתית).
וזה בדיוק מה שכתבתי. בלי קשר אליו ובוודאי בלי שום קשר אלי.

אז את יכולה להחזיר את הסוסים לאורווה ולפשוט את המדים. הכל בסדר. ההתלהמות מיותרת.

קראתי את ההודעה שלך דווקא, הבנתי אותה הפוך, סליחה

אפשר לקרוא אותה לשני הכיוונים... מצטערת.
אגב, לדעתי לא רק הנורמה החברתית משחקת פה (למרות שהמבטים וכו' ודאי משפיעים). אני קוראת אותה שלה עצמה זה משהו שמאוד מפריע עם עצמה.
אבל התייחסתי בעיקר לזה שקשה לי מאוד לקבל את זה שבעיניו זה חלק מה"חוזה" ביניהם. כאילו יש לו זכויות בעניין...
&nbsp
אגב, אולי זה המדיום, אבל ההודעה שלי ממש לא מתלהמת.

A לוןA

New member
no harm no foul

משום מה תפוז השמיטו את האייקון המחייך בסוף, העניין עם המדים נאמר בקריצה.
&nbsp
אני קראתי והתייחסתי לפי מה שהבנתי- נכון שלא נוח ונעים לה- אבל מירב הסיבות לאי הנוחות הזו היא לא אי נוחות פיזית/רפואית- אלא אסתטית ומבחינת יחס ברחוב- שאלו דברים חברתיים נטו (גם אופנה, לבוש והיחס שלנו לגוף שלנו הם דברים חברתיים)
&nbsp
בקשר ל"חוזה"- זו רק דרך התבטאות. והיא יכולה לתפוס לגבי כל דבר. נניח שהתחתנת ויום אחד הוא מגיע ומודיע, חד צדדית, שהוא מחליט לשנות משהו מהותי בעצמו. זה יכול להתחיל עם נניח, לגדל שיער- כשאת שונאת גברים עם שיער ארוך, לחזור בתשובה, להפוך לטיבעוני, לבלות כל יום את הערב אצל הוריו או עוד 1001 דברים. זה שינוי שלו עם עצמו- אבל ברור שזה משפיע גם עלייך- לא היית רוצה שישקלו את דעתך בעניין? לא היית מרגישה שגם לך יש SAY בנדון? שמתחשבים בך?
ברור שההחלטה הסופית היא שלה. זה הגוף שלה והחזה שלה, בסופו של דבר. אבל נישואין מוצלחים מגיעים, בין היתר, עם תקשורת ואמפתיה לצד השני.
שנאמר- אל תהיה צודק- תהיה אמפתי ותקשורתי

שימו
הודעה נמחקה לבקשת הגולשת

הסכמתי למחוק את ההודעה בשל האופי הרגיש של ההודעה. מאחר וההודעה נמחקה-היו מספר תגובות ששורשרו ונמחקו. עימכם הסליחה
.

shay4442

New member
תשובות

1. כן מדובר בבעיה רפואית עתידית שתגרום לכאבי גב כרוניים במיוחד אם מדובר בחוסר פרופרוציות לשאר הגוף.
2. הוא ילמד לחיות עם זה.
3. אם הרגשתך/מצב רוחך תשתפר בנוסף איכות חייך תעלה(פחות בעיות בקניות בגדים/חזיות, פחות עיניים זרות מעיקות) אז באופן טבעי הזוגיות שלכם תשתפר והבן זוג ירויח מכך.

shron17

New member
shay4442 אתה צודק בהחלט,

אכן יש כאן בעייה רפואית עתידית:
תסבירי לבעלך שנשים רבות במצב זה ,שמזניחות את העניין,מסיבות שונות,
לאחר עשור שנים, נוצר לחץ מהחזה לכיוון החוליות,וכאבים עזים,
ובעיות הגב שלהם ,הופכות לבעייה כרונית ,כאשר הכובד גורם לגיבנת ,
(גב שפוף),הלחץ שנוצר עם הזמן על החוליות,עשוי בעתיד להוביל לניתוח גב,
ממש לא כדאי להגיע למצב כרוני כזה.
שלא לדבר על סבל עתידי של התפתחות שפשפת ופטריות מתחת לחזה.
מוכרת לי מישהי שעבדה איתי,,שהרופא שלח אותה לניתוח ,חצי שנה לאחר הלידה,
כי בזמן ההיריון החזה היה שופע בחלב,והגיע למצב שהיה בלתי נסבל,לשאת את הכובד,בחודשי ההיריון היא הלכה כפופה,והיו לה בחזה שפשפות וגרד בלתי נסבל.
תגידי לבעלך,שיש אילוצים בריאותיים שלא ידעת עליהם ,
וגם תתני לו לקרוא את כול מה שכתבתי.

אני חושבת שאת יכולה להרגיע אותו

ולהגיד לו שאת לא הולכת להפוך לשטוחה אלא להגיע למידה נורמלית, שתגרום לא רק לו להיות מאושר אלא גם לך, וגם לך מגיע להיות מאושרת בחיים האלה. ושאם היה לו איבר עצום וכולם היו מסתכלים על המכנסיים שלו כשהוא היה הולך ברחוב גם את לא היית מתנגדת לניתוח.

Lucy 1n the sky

New member
אז דיברנו שוב..

אמרתי לו מה שנכון.. שכרגע איני סובלת מכאבים, אך ברור שבשלב מאוחר יותר בחיי זה יהפוך לבעיה.
ועדיף לעבור ניתוחים וטיפולים כעת כשהגוף צעיר וחזק ולא בגילאים מאוחרים יותר בהם ההחלמה והתהליך יהיו קשים יותר.
אבל מסתבר שהטיעון הזה בנוגע לשלמות הגוף היה הטיעון הנאור שלו שהיה אמור להסוות את האמת הפשוטה.
והיא שהוא פשוט אוהב חזה גדול, נמשך לזה מאוד, לכן בין היתר בחר בי לאישתו כי הוא נמשך אלי מאוד ומסרב לקבל את זה שאני מעוניינת לשנות לו את זה הוא אפילו טען שהוא חש מרומה ! (WTF?!)
מיותר לציין כמה שזה העליב אותי וגרם לי להרגיש שהצטמצמתי לכדי אובייקט גם בפניו .. וגרם לי לחשוב מחשבות לא כלכך נעימות בנוגע לאמיתות הקשר שלנו.
עכשיו הכי בא לי לעבור את הניתוח, אך אני מודה שכעת הרצון להתריס ולהקשות עורף הוא זה שבעיקר מניע אותי וברור לי שלא זה מה שאמור להיות לנגד עיני כשאני בוחרת לעלות על שולחן הניתוחים.
בקיצור... בלאגן פה.

aryeh201444

New member
לוסי

כהמשך להודעה הקודמת שלי אני רוצה לומר לך שהעלבון והכעס שלך מאוד מובנים. היית בטוחה שהוא רוצה אותך בגלל האישיות שלך, בגלל מי שאת ובגלל מה שיש ביניכם כזוג ולפתע את מגלה שהכל נמחק ומה שבעצם מדבר אליו הוא רק החזה שלך.

אבל אני שוב מבקש להבליט את ההבדלים בין גברים ונשים. אנחנו הגברים שטחיים יותר מכן הנשים והמראה החיצוני משחק אצלנו תפקיד הרבה יותר משמעותי. משיכה חיצונית היא תנאי ראשון והכרחי אצל הגבר כדי להיות מסוגל להסתכל לתוך האישיות של האשה ולראות את היופי הפנימי שלה.

בעלך לא התחתן אתך בגלל החזה שלך אלא החזה שלך משך אותו ואפשר לו לראות את היופי הפנימי הייחודי שלך ובזה הוא התאהב. ואני בטוח שאם תשאלי אותו בכנות וברוגע האם כל מה שהוא רואה בך זה חזה גדול אני בטוח שהוא ישלוט זאת ויציין את האישיות שלך. בעלך פוחד. בעלך חושש שהוא יאבד אותך. הוא לא יוכל לנהל אתך קשר זוגי אם לא תהיה לו משיכה אלייך. את צריכה להשלים עם העובדה הזו כי הוא גבר. תרחמי עליו כי הפחד מדבר מגרונו.

אני שוב ממליץ לך לומר לו שלא ידעת עד כמה זה חשוב לו ואת מתנצלת שקיבלת את ההחלטה בלעדיו. ואז תצטרכו לשבת שניכם יחד ולהחליט מה הצעד הבא שלכם. את לא רוצה לאבד את בעלך בגלל החזה שלך. אני ממליץ לכם לפנות לייעוץ כי זו שאלה מאוד כבד משקל.

elinoket

New member
וואוו כמה שטויות בהודעה אחת

כןלנו משתנים עם השנים ואם אחרי לידות היא תשמין והציצי שלה ייפול עד הברכיים אז הוא לא ימשך אליה? ברגע שיש את ההתאהבות המשיכה היא מעבר לציצי גדול או תחת מוצק ואת זה בעלי האהוב הסביר לי פעם שבגלל שהוא אוהב אותי הוא נמשך אלי ומרגיש אינטימי איתי ושאני הכי סקסית בעולם. מבטיחה לך שאני לא נראית כמו מתי שהכרנו (וגם הוא לא)

aryeh201444

New member
או שאת נאיבית או שאת עושה את עצמך

ואני לא יודע מה יותר חמור.

Berethor

New member
שינויים כתוצאה מגיל ולידות, הם לא כמו שינויים כתוצאה מניתוח

אומנם בשני המקרים התוצאה יכולה להיות לא טובה, אבל במקרה שמדובר בשינוי טבעי זה פחות תלוי באישה, ובמקרה שמדובר בניתוח פלסטי שאינו נחוץ זה לחלוטין תלוי באישה, אל תצפו מגבר את הגוף של האישה, אם האישה בעצמה לא מקבלת את גופה, ומי שמקבלת את גופה כמו שהוא לא מנתחת אותו.

shron17

New member
גברים לא מבינים C 80 נחשב חזה גדול ,ולא חייבים D שזה מוגזם.

Berethor

New member
זה לא מוגזם, במיוחד שיש מידה D ויותר אצל נשים גם באופן טבעי

מידה מוגזמת זאת מידה שלא קיימת בצורה טבעית אלא רק בעזרת ניתוחים, כמו החזה של מיירה הילס.

http://news.walla.co.il/item/2820371

למעלה