מה עושים כשהחבר שלך לא רוצה להתחתן?

tuanda

New member
מה עושים כשהחבר שלך לא רוצה להתחתן?

הי! אני חדשה כאן ונרשמתי בפורום כי אני מרגישה שאני ממש במצוקה ולא יודעת מה לעשות . החלטתי להפסיק לשאול את הסביבה הקרובה שלי ולקבל כל מיני תשובות נלוזות , ולהתחיל לשאול אנשים ניטרליים . אולי חכמת החיים של מישהו אחר תוכל לעזור לי. אני בת 24 עוד מעט , יש לי חבר כמעט 8 שנים . הוא בן 26.5. אנחנו חיים יחד כבר קרוב לשנתיים . אני מסיימת ללמוד עוד מעט והוא עוד שנה. אני כותבת את זה כי הגעתי לשלב שבו אני חייבת להחליט מה אני עושב ען החיים שלי. והעניין הוא כזה - הוא לא מוכן להתחתן איתי. אין לו נימוק ממשי למה. הוא רק אומר שהוא מאוד אוהב אותי אבל הוא לא מרגיש מוכן והוא לא רוצה להתחתן תחת לחץ. אני מרגישה מאוד מושפלת . הייתה לנו שיחה מאוד ארוכה על גך לפני שבוע ובכיתי עד שהרגשתי שעיניי יצאו מחוריהן. אם אתה כ"כ אוהב אותי , מה איכפת לך להתחתן איתי? אני ממש לא מבינה למה להיות עם מישהו שמונה שנים ולא להתחתן איתו. כולם מסביבי מתחתנים ורק מדברים על זה כל הזמן והמשפחה שלי ושלו ... כולם כבר מתים לראות אותנו צועדים לחופה... אבל הוא "לא מרגיש מוכן" מה עושים? לקום וללכת? להישאר ולהרגיש מושפלת? לאיים? להציב אולטימטום? אני פשוט לא יודעת מה לעשות . אבל אני בטוחה בדבר אחד . אני לא יכולה להמשיך לחיות ככה תלויה באוויר. בבקשה תעזרו...

נראה שאתם כבר חיים....

במתכונת נישואין..... זה רק נייר! , את רק בת 24 ! ובכלל שניכם צעירים, אז מה אם כולם מתים שתתחתנו...."שימותו" מה את מתחתנת בשבילם?! מצטערת להגיד לך שבדרך הזאת בטוח את רק תרחיקי אותו.... הוא צודק שהוא לא רוצה להתחתן תחת לחץ.....ובכי ,טענות ואולטימטום רק יזיקו לך. את איתו כי את אוהבת אותו? או כי את רוצה להתחתן כבר? ומה הקשר להשפלה.... אם את מסוגלת לוותר עליו כי כרגע הוא לו מוכן להתחתן אז אולי בכלל את צריכה לחשוב למה את איתו? זו התשובה הכי אובייקטיבית שמצאת באמתחתי לאור מה שכתבת. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה. וקחי את החיים בקלות.

Vdrums

New member
אם הוא לא מרגיש מוכן לחתונה

למה ללחוץ? אני בכלל לא מבין מה הלחץ? אז מה אם כולם מתחתנים זה אומר שגם את צריכה? תני לו את הזמן שלו. הרי את אומרת שחוץ מזה הכל בסדר בינכם, אז אין סיבה לבלגן.

אוקיי .. אז זאת תשובתי

כתבת שעוד שנה הוא מסיים ללמוד.ומה אז? הוא רואה אתכם מתחתנים או שיש לו בעיה עקרונית עם נישואים ? אתם יכולים להתחתן מבחינה כלכלית? רבה מעבר לשאלה של "למה הוא לא רוצה להתחתן איתי" את צריכה לשאול את עצמך האם את מוכנה להשאר במצב הזה ולחכות שהוא יחליט להתמסד (אם בכלל )) או אולי לא מתאים לך לשבת ולחכות... ישנם בחורים שלא מרגישים מוכנים לעולם .. לכאלה מומלצת האופציה של "מתחתנים או שנפרדים כידידים" . (בתקווה שתוכלי לעמוד באולטימטום שהצבת לו וגם קצת לעצמך.. -->נא לא לקטול אותי בבקשה על העצה הזאת..> זה שהוא "לא מוכן להתמסד" לא אומר שהוא לא אוהב אותך.. אולי הוא צריך פוש רציני? אם כל זה לא עוזר.. אני פשוט הייתי נפרדת ממנו .מתי הוא יהיה מוכן להתמסד? ואולי לעולם לא? אז מה? תמצאי את עצמך בגיל 35 רווקה עם בחור שלא מוכן להתמסד? שורה תחתונה,אם אתם רואים אחרת את עתידכם-יפה שעה אחת קודם
ו .. בקרוב אצלך

נראה לי ששכחת משהו ..

כולכם בעצם !!!! במקום לתקוף אותי .. מישהו עצר לרגע וחשב מה הבחורה רוצה ? היא רוצה להתחתןעם הבחור שהיא אוהבת. לא אמרתי שזה נורא לא להתחתן .. לא אמרתי שמיסוד מתבטא רק ע"י טבעת וכתובה .. אני מנסה לחשוב מה הייתי עושה במקומה. לכן, תעצרו לרגע ותחשבו לא אם חתונה זה כ"כ נורא .. אלא מה עושים אם הבחורה רוצה להתחתן והבחור לא רוצה. אף אחד לא שאל אתכם אם כדאי לה להתחתן .... תשימו
לפרטים החשובים!

הכוונה לא הייתה לתקוף. סליחה.

נכון, אף אחד לא שאל אותנו אבל בגלל שהיא מקצינה קצת [בלשון המעטה
] את העובדה שהוא אמר לא [בין אם הוא רגעי או תמידי], אז אנחנו מנסים להבהיר לה נקודה נוספת. אני לא יכולה לחשוב מה הייתי עושה במקומה כי נישואין מעולם לא היוו דבר כזה חשוב עבורי מבחינתי הבעת נכונות לחיים משותפים.

magenta73

New member
טוב... כמה דברים...

א. מי אמר שהגעת לגיל שאת חייבת להחליט? החברה? האמא? זה שכולם עושים את זה אז גם את צריכה? העובדה שאת מסיימת ללמוד, אז זה הדבר הבא שצריך לעשות עליו "וי"? ב. הוא לא מוכן עדיין. תביני. הוא אוהב אותך. הוא לא נמצא במצב הזה בחייו. יכול להיות שהוא ירצה להתחתן רק כשהוא יהיה מוכן זה נפשית. אחרי הלימודים, אחרי שהחיים שלו יהיו מאורגנים. עבודה מסודרת. אולי הוא רואה בנישואים מה שהוא שעושים רק בשביל להביא ילדים. באמת... בשביל מה להתחתן, רק בשביל טבעת? אתם ביחד. זה מה שחשוב. ג. אין ג'. תבדקי למה את רוצה להתחתן. למה את מרגישה מושפלת בגלל התגובה שלו, שהיא סך הכל, לדעתי, באה מנקודת השקפה בריאה ונכונה. אולטימטום לא לעיניין. ככה את רוצה להתחתן? באמת... לאיים? נו... באמת... זהו. בהצלחה.

magenta73

New member
מי אמר שזה המקרה?

הם ביחד הרבה זמן. הוא אמר שהוא לא מוכן עדיין ושהוא לא רוצה להתחתן רק בגלל לחץ. לגיטימי. אבל לרצות להתחתן עם משהו רק בגלל לחץ חברתי זאת לא סיבה מספיק טובה. ועוד לדרוש ממנו פה ועכשיו תשובות ואולטימטומים, זה, מבחינתי לא לגיטימי. ואם כל מטרתה בחיים זה להתחתן, ולא נגיד, להיות בזוגיות טובה ובריאה... שתעזוב.

מי אמר שלא זה המקרה ?

אנחנו מסכימות שלא ניתן לדעת,נכון ? לכן,אם היא רוצה להתחתן- והוא עדיין לא - היא צריכה לעשות חושבים רציני מאוד. לא אמרתי שזה קל ולא אמרתי שזה מה שיגרום לו להתעורר אבל .. כמה פעמים שמענו על בחורים שהיו צריכים לקבל את הצעת הנישואים מהאישה ? כמה פעמים שמענו על גברים שסחבו את הבחורה במשך שנים ובסוף בעטו בה (במילים הכי יפות) ? לכן, כמו כל דבר בחיים זה סיכון.

אה,עוד משהו ..

הוא מדבר על תוכניות לעתיד ? הוא אומר שהוא רוצה להתחתן אבל פשוט הטיימינג לא מתאים לו? הוא מציע יעד חלופי ? לדעתי,כדאי שתקבעו יעד להתמסדות. נאמר עוד שנה וחצי כשהוא יסיים כבר ללמוד. אם הוא לא מוכן לקבוע יעד .. זה אומר משהו...

magenta73

New member
ברור

את לא יכולה לדעת מה יקרה מחר. והיו מיקרים מעולם. ושוב... לא יודעת. לדעתי, היא נלחצת יותר מידי ולא פתוחה לחבר שלה ולדעה שלו. וזה כל הקטע פה. או לעזוב, לגמרי, בלי משחקים של אתה לא רוצה אז אני הולכת, אלא, אני יודעת מה אני רוצה. אני רוצה קשר שיביא לחתונה וזה לא יהיה איתך, כנראה, אז שלום שלום. או, להגיד, אני רוצה ואוהבת אותך ואני מוכנה להתפשר. אין כאן אפשרות לאולטימטומים ולמשחקים. כי, מה? את במאת תרצי להיות עם משהו שבעצם איימת עליו בשביל להכניס אותו מתחתח לחופה??? זה מטורף בעיני. וזהו.

למה את חושבת שזה משחקים ?

זה יותר .. "אנחנו רוצים דברים שונים.. לכן,נאלץ להיפרד". לא יודעת מה איתכם אבל הוא בן 26 וחצי היא בת 24 אחרי 8 שנות חברות ומגורים משותפים זה הכי טבעי בעולם להתחתן . אבל .. אולי בגלל שהוא לא סיים ת'לימודים שלו (ולגברים יש קטע מאוד רציני של כסף והתבססות כלכלית - ודי בצדק) הוא עדיין לא מוכן. השאלה אם הוא מדבר על תאריך או שהוא רק נהנה מההווה ולא חושב על העתיד. אני לא הייתי רוצה להיות עם מישהו 8 שנים שבסיום לימודיו הוא ינפנף אותי ... משהו שצריך לחשוב עליו,לא!? אולי הוא איתה כי נוח לו כעשת ,כשהוא לומד ?? ואולי אני סתם פרנואידית חחחחחחח
בכל מקרה

tuanda

New member
שוב אני

תודה רבה על התגובות . קריאתן גרמה לי לחשוב ש... אם אני אקום ואלך זה לא יעשה לו את זה . פשוט לא נראה לי שהוא ירוץ לקנות לי טבעת רק כי הלכתי , כי זה נקרא להיכנע ללחץ. ולא מתאים לו . הוא אולי אבקש שאחזור אבל זה המקסימום .אז נראה לי שאני צריכה להישאר. השאלה היא - להישאר ומה? להגיד לו "אם אתה לא מוכן להגיד לי שעוד ככה וככה זמן אנחנו מתחתנים אז...." אז מה?

לא ..

לעשות את השיחה של : "אני אוהבת אותך , רואה את חיינו יחד.. אני יודעת שאתה לומד כרגע ואולי זה באמת זמן לא מתאים להתחתן אבל בוא נקבע לנו תאריך שיתאים לשנינו .. אולי עוד שנה וחצי כשתסיים ללמוד ? מה אתה אומר?" <לא בקטע של להלחיץ אותו .. אלא יותר.. אני איתך ולא נגדך! > אייך נשמע הרעיון שלי ?!

Vdrums

New member
למה את מתנה את אהבתכם

בחתונה? האם חתונה זה מה שיוכיח לך שהוא אוהב אותך? אני אומר תני זמן, לחץ לא יעזור לאף אחד. אני מכיר מישהי שהיתה לחוצה וכו' ובסוף זה נגמר. לא חתונה ולא נעליים. היא רצתה חתונה והוא לא היה מוכן עדיין למרות כל האהבה. היום הם לא ביחד. ושניהם היו בני 24 בערך. למה זה טוב?

ואני מכירה ....

זוג שהיו יחד 7 שנים ובסיום לימודי עריכת הדין שלו הוא ניפנף אותה.. לכן .. יש כלמיני מיקרים. רק היא מכירה את הבחור שאיתה..

למעלה