מה עושים כשממצים?

מה עושים כשממצים?

כבר לא מעט זמן אני מרגיש שמיציתי הכל כבר אין לי חשק לכלום , העבודה שיגרתית , לימודים , שום דבר לא חדש. כאילו רוצים לעזוב הכל ולברוח (מן הסתם אני לא אעשה את זה). סתם עייפות החומר. יש רעיון איך מרעננים את החיים ? כמו שהיה פעם בזמנים הטובים ?

למלא את המצברים

אני אישית נוסע לסיני, לעשות ממש כלום
רוח

אבל אתה סתם עובד על עצמך..

כי האמת לאמיתה היא שאין דבר ישן. הכל חדש.. כל בוקר.. ואם אתה קם במחשבה/תחושה שאתה קם לאותו בוקר, אתה משקר לעצמך, הרי שזה לא אותו הבוקר כלל. האמת תשחרר אותך.

אבל תשמע שניה...

הוא קם לבוקר אחר,והבוקר האחר דומה אצלו לבוקר שלפני 2 טיפות שמיים! מה תייעץ לו עכשיו? איך קוראים לך? ואל תכעס,אתה סתם כועס,רואים לפי השם שלך,אני רק רוצה לקרוא לך בשם, ולא להגיד לך "בוה'נה,בוא'נה שניה..." ערב טוב.

הדיסונסס קצת צודק

מצד אחד אני רוצה לעשות דברים שאף פעם לא עשיתי מצד שני אני כל הזמן הולך בתלם.

אבל איך זה אפשרי,אביבה?

האם את מתכוונת להתבוננות בנופים אחרים תוך כדי החריש? אם כן,אז הבנתי אותך,אודה לך אם תשמחי אותי באישור על שהבנתי אותך כהלכה כי זה חשוב לי לדעת,שהפעם הבנתי את כוונתך ממש,ולא גם וגם.... כי בא לי לגוון,והגם וגם לפעמים מתיש אותי,אולי כי אני עצלן מעט. ומה הענינים ככה? אגב אביבה,מחשבות עשויות להתיש אותך? אני חש לא מעט,שאני זקוק לאי מחשבה,סוג של התרוקנות,או משהו כזה. לילה,שיהיו עוד המון.

לא כועס

כלל. זה שהוא דומה עדיין לא עושה אותו לאותו הבוקר. ואם הוא יקום בבוקר ובמקום להגיד לעצמו שהכל חוזר על עצמו יגיד לעצמו שזה בוקר חדש, ולא אותו הבוקר, אולי הוא גם ירגיש אחרת בקשר לבוקר הזה, ואולי הוא גם יפעל אחרת, ואולי מתוך הפעולות שלו יסתבר שהבוקר לא דומה בכלל לשום בוקר שהיה לו איי פעם בחיים איך שאתה מסתכל על הדברים.. ככה הם הופכים להיות במציאות. קוראים לי אורי. ערב טוב.

אז לפי דבריך !

האם יש סיכוי שאם יאמר לעצמו "לא משעמם לי",אז לא ישעמם לו? או "הנה מתחיל לו יום חדש"? זה לא יעזור לו לדעתי. כנראה שמחויבת כאן גישה יותר פרקטית,מה דעתך? ערב טוב לך.

לא

המעניין הוא שאם היית מנסח את השאלה שלך אחרת התשובה הייתה כן. המיינד האנושי לא מסוגל להבין "לא". אם תגיד "לא משעמם לי" המיינד לא יודע לפרק את זה בצורה הגיונית ולהפוך את זה למה שאתה באמת רוצה שזה יהיה .. שזה "מעניין לי". אבל השאלה שמסתתרת מאחורי השאלה שלך היא לא איך לדבר, או מה להגיד, אלא האם אנחנו יכולים לעבוד על עצמנו? ואני מאמין שאנחנו יכולים בעבודה קשה לשקר לעצמנו ולהכניס איזה רעיונות שנרצה, בכוח. אומנם אני ממש לא דוגל בשיטה הזאת, בגלל חוסר ההרמוניה שבה. לצערי לעבוד על עצמנו ולשקר לעצמנו זה דבר שרוב האוכלוסיה חוטאת בו, והאמת הברורה והפשוטה היא שכל בוקר הוא אכן בוקר חדש.. כולם יודעים את זה. אך כמה חיים את זה? כמה כנים עם עצמם לגבי האמת שכל בוקר הוא בוקר חדש? לעומת כמה משקרים לעצמם במיומנות רבה שהם פיתחו הרבה הרבה שנים שכל בוקר הוא אותו הבוקר שחוזר על עצמו? המיינד שומע, ומבצע, את המילים שאתה אומר לו. ואם אתה אומר לו בשפת משוררים "שזה אותו הבוקר כבר 20 שנה", הוא לא מבין שאתה משורר לו ומתכוון למשהו אחר - הוא מכונה, הוא מבצע. אין אצלו סלקציות. מה שתגיד לו זה מה שתקבל. שמעת פעם על נבואה שמגשימה את עצמה? הבן אדם אשר יכניס לעצמו לראש בהצלחה שכל בוקר הוא אותו הבוקר חסר אפשרויות חדשות שהיה אתמול, אכן יקבל את התוצאה הזאת. הבן אדם אשר יכניס לעצמו לראש שכל בוקר הוא בוקר חדש מלא אפשרויות ושבעצם הכל אפשרי בו ואין לדעת מה יקרה, יקבל גם את זה. שתי הגישות הן בסך הכל גישות, רק שהגישה השניה הרמונית עם המציאות, כי האמת לאמיתה היא שזה בוקר חדש, והגישה הראשונה, לא. האמת תשחרר אותך.

מישהו

שגר מול הים,אירח חברים אצלו. חבר אחד, יצא למרפסת שצופה לעבר הים. היתה שעת בין הערביים והוא אמר: "איזה יופי, אתה כל יום רואה את השקיעה..." ענה לו: "אני רואה כל יום שקיעה, לא את השקיעה..." הבדל קטן של אות משנה את כל העולם... אה פרורפו "האמת תשחרר אותך"... אני מציעה, "אמת משחררת"... יש פחות אותיות, יותר קל ואפשר לעוף בקלות. בוקר טוב

אורי!

אני חושב שאני מצליח לקשר בין פרקטיות ממש לבין המושג של אביבה... האמת משחררת,יש בזה באמת משהו פרקטי,עכשוי..... זה יפה שהבחנת...

מה שאיננו כרגע

איננו בכלל... שים לב, אני כתבתי: אמת משחררת אתה כתבת: האמת משחררת... ה"ה" משנה הרבה מאוד... ואין שום דבר תמידי כמו שאין שום דבר עתידי. לכן, ההבטחה: "האמת תשחרר אותך"...אינה יכולה להתקיים.

אמת - שקר ופרקטיות

ב NLP אנו כמעט ולא מתעסקים באמת מול השקר. לא מעניין אותנו כל כך מה אמיתי או נכון ומה שקרי או לא נכון. מה שמעניין אותנו זה פרקטיות: הווה אומר: מה מקדם אותי ומה מגביל אותי. יש דברים שהיום יקדמו אותי ומחר יגבילו אותי. ויש דברים שהיום מגבילים אותי ודווקה מחר יקדמו אותי. בכל יום ובכל סיטואציה רצוי וכדאי לבחון את כל ה"אמיתות" וה"שקרים" ולראות מה הכי מקדם אותי באופן הכי בריא והרמוני לכל המערכת שלי (גוף-נפש-נשמה) רוח

למעלה