מה עושים כשממצים?

רוח בוקר טוב

הרעיון כאן הוא משהו חדש לא NLP וגם לא כל שיטה אחרת. נסה למצא תשובות חדשות בלי להביא את מה שכבר מוכר וידוע.להביא את מה שאת כבר יודעת ומכיר, ממש לא פרקטי. אני מכירה את NLP, הפורום הזה הוא משהו אחר, כדאי שתמצא מקום גם למה שאני מציעה לך, ויתכן שזה גם יקדם אותך על פי ההגדרה שלך.אני אגב, לא חושבת שמתקדמים. אין בינינו שום ויכוח, רק זכור שכל פעם שאתה מביא משהו שאתה כבר מכיר... יודע והתנסית בו, אתה סוגר אפשרות חדשה שיכול להיות שאם תיתן לי/לה צ'אנס, תגיע. זה אולי לא נראה פרקטי אבל, ההמצאות הכי פרקטיות בעולם הגיעו משום מקום מוכר, ופרקטי כן /לא, לא היה הנושא כשאני כתבתי אמת משחררת. אתה יודע מה? קרא את זה שוב: אמת משחררת. זה אולי קצת מרגיז,או לא נוח באיזה שהיא דרך,אני יודעת ואולי זה כרגע לא נראה פרקטי, אבל... זו אמת. יש עוד כמה אמיתיות מאוד לא פרקטיות בחיינו אבל... אם לא היו קיימות, לא היינו חיים. כדי "לראות" מה הרמוני, צריך להתנסות. אם אתה מביא את ההתנסות ןהידע הקודמים שלך לכל מקום חדש, ומחפש בה תשובות במקום לנסות... זה נוגד את כל מה שאתה משווק. כך לא יגיע אף אחד למה שאתה עושה. מציעה לך לתת מקום גם למה שלא נראה פרקטי. יש הפתעות גדולות לפעמים... שבוע טוב, מקווה...

בכיף, אני מקבל את האתגר שנתתי

אז אמת משחחרת. משחחרת ממה? אמת של מי? רוח

כפי שראיתי וקראת

תשובות...זה לא משהו שאני "נותנת". אני מוכנה לדון איתך על אלה שלך. אני חושבת שאמת בעיקר משחחרת. זהו. האם יש אצלך מקום למשהו שאתה לא מבין? האם יש אצלך מקום בכלל? נ.ב. - לא נתתי שום אתגר... אין כאן מבחנים, אתגרים, וחידות עם תשובות נכונות.

למידה שלי

אני מוכן ללמוד. ""האם יש אצלי מקום בכלל?"" האם את חושבת שיש אצלי מקום? לגבי האתגר שלדעתי נתת, או שאני לקחתי על עצמי: כתבת בהודעה הקודמת: ""נסה למצא תשובות חדשות בלי להביא את מה שכבר מוכר וידוע.להביא את מה שאת כבר יודעת ומכיר, ממש לא פרקטי. אני מכירה את NLP, הפורום הזה הוא משהו אחר,"" זהו מבחינתי אתגר חדש או משהו חדש ללמוד לגבי "זה לא משהו שאני "נותנת"." זה היה בהתיחסות אל מה שכתבת "כדאי שתמצא מקום גם למה שאני מציעה לך, ויתכן שזה גם יקדם אותך על פי ההגדרה שלך."" בהמשך דברייך כתבת גם: "|רק זכור שכל פעם שאתה מביא משהו שאתה כבר מכיר... יודע והתנסית בו, אתה סוגר אפשרות חדשה שיכול להיות שאם תיתן לי/לה צ'אנס, תגיע."" אז הנה אני נותן לך/לה צ'אנס. מה עלי לעשות? ""קרא את זה שוב: אמת משחררת. זה אולי קצת מרגיז,או לא נוח באיזה שהיא דרך,אני יודעת ואולי זה כרגע לא נראה פרקטי, אבל... זו אמת."" לא חוויתי רוגז ולא אי-נוחות. לא חוויתי שום דבר מיוחד יחסית למה שכתבת, מבחינתי זה היה משפט סתמי וחסר. כשאת אומרת לי "אני חושבת שאמת בעיקר משחררת" אני מסתקרן, רוצה לדעת.. איך היא משחררת, באיזה אופן, ובעיקר ממה היא משחררת?? אשמח ללמוד דברים חדשים בברכה מיקי רוח מדבר

בוקר טוב מיקי

קראתי את תשובתך, בשמחה, האם אתה יודע או אי פעם חשבת מה נדרש מאיתנו כדי "ללמוד"? אני מקווה שהכוונה שלי ברורה ובכל שאת אחדד ואומר,שז אינה כמובן לחומר לעוס שנמצא בספרים,כתובים,וסדנאות למיניהן. מה בעצם הכי חשוב ללמוד? מה נדרש לשם כך לדעתך? מה קורה מיקי, שאתה נותן לי צ'אנס? ה"איך", ה"ממה" וה"באיזה אופן" יגיעו לאט לאט... הרבה סבלנות, אורך רוח וטונות של אומץ.

אביבה חייב לשתף אותך במשהו

אני חווה פה דיי הרבה, אני לא יודע אם המילה התרסה היא נכונה, או אולי ציניות, אבל אני חווה ממך אנרגיות שליליות. זה בא לידי ביטוי בכמה הודעות כבר: "האם יש אצלך מקום למשהו שאתה לא מבין? האם יש אצלך מקום בכלל?" ו "מה קורה מיקי, שאתה נותן לי צ'אנס?" אני מחפש לראות למה אצלי זה יוצר התנגדות, בפעם הראשונה התעלמתי מזה, עכשיו זו הפעם השניה.. ואני שואל את עצמי, מה אני עושה או חושב שנוצרת אצלי התנגדות מסויימת למשפטים מסויימים אצלך בכתיבה. משפטים שבעבר הייתי יוצא נגדך בדו-קרב אותיות על גבי הפורום. עדיין אין לי תשובה לזה.. מה הכי חשוב ללמוד? אינני יודע, חשוב עבור מי? יחסית למה? אם חשוב לי, אז הכי חשוב לי ללמוד לתקשר באופן ספציפי בסיטואציות מסוימות. למה? (אני שואל את עצמי) כי, אז אני אוכל להעביר מסרים מסויימים באופן הכי אפקטיבי להשגת מטרת ההוראה. למה זה חשוב לי? כי אז א. אני גם אצור הבדל בעולם, ב. גם אתפרנס בהצלחה. למה? א. כי איכפת לי? למה? כי איכפת לי.. - זו השורה התחתונה. ב. כי אז יהיה לי אוכל לרווחה כלכלית שלי. למה? כי אז לא אהיה מוטרד בעניני כספים ויהיה לי זמן פנוי יותר להתעסק בללמוד דברים נוספים. למה? כדי שאוכל להמשיך להתפתח ולצמוח למה? מתוך סקרנות מה עוד יש שם? מה עוד לא למדתי. למה? כדי ללמוד עוד. למה? זה כבר לופ, אז זו כנראה השורה התחתונה שלי בכיוון הזה גם. תודה אביבה. מיקי רוח מדבר

מרגש מה שכתבת, רוח

נראה לי שיש תזוזה בעלים, יש משב קל של רוח רענן... ה"לופ" שהגעת איליו... מממממממ.... איך לומר בלי לומר כלום... הלופ הזה, הסתכל עליו עוד... **** לגבי מה שאתה חווה, קראת לזה "אנרגיות שליליות" , וגם אמרת שזה ממני... הסתכל על זה קצת, האם מה שאתה חווה, זה ממני? רק אתן תיקון קטן מבחינת הכתיבה, למרות שאני לא אוהבת "לתקן" כי בעיני אין שגיאות אף פעם... ואולי השגיאות הן הדבר הכי אמיתי ונכון שיש. אז השאלה היא: "מה קורה מיקי, כשאתה נותן לי צ'אנס? לא יודעת אם שמת לב לתיקון קטן ומשמעותי, ואני לא בטוחה שזה ישנה משהוא אצלך ובכל מקרה, מה שאני כתבתי רחוק מאוד ממה שאתה חווה מהכתיבה שלי. זה לכשעצמו אמור לתת חומר למחשבה רבה וארוכה. אז, כדי שנהיה ברורים, כל מה שנכתב, נכתב בטון רך ונעים, אין שם התרסה,ובוודאי לא ציניות. השאלה אם אתה מוכן לראות את זה או שיותר נוח להרגיש "אנרגיות שליליות". או, עוד אפשרות, מה שאתה לא מכיר כאנרגיות חיוביות, איננו חיובי...??? זהו. כתבתי ממש יותר מדי לטעמי.

../images/Emo13.gif אביבה

א. לגבי מה שאני חווה, זה לחלוטין מה שאני חווה. זה גם כמעט תמיד נובע מהמקום שבו אני נמצא באותו הרגע שאני קורא את מה שאת כתבת, שכן זה הכל מילים על המסך בסך הכל. ב. השינוי הקטן שעשית הוא שינוי גדול ומשמעותי ביותר מבחינת הכתוב. והפירוש שלו כמובן! ג. אני שם לב לאופנים השונים שבהם יכולתי לפרש את אותו המשפט, ואז אני בוחר באופן הפירוש שיעשה לי הכי טוב מבחינה בריאותית. במקביל גם שאלתי ותודה על תשובתך לגבי הכוונות שלך מאחורי הכתיבה. לשאלתך, בוודאי שאני מוכן לראות את זה כך, אחרת מה הטעם לשאול אם אני לא מתכוון לקבל את תשובתך? תודה מיקי

נזכרתי בעוד משהו, רוח,

אפרופו שבעצם הכל זה מילים על המסך. אז, אני חושבת שבסופו של דבר הכל זה טכסט. מילים הן הדרך היחידה שלנו להתקיים. מה או מי שאין לו מילה, אינו קיים.

לגביי קיום

אני לא יודע אם מה או מי שאין לו מילה אינו קיים... ובזאת אני מסכים חלקית לרעיון של מילים הן דרך להתקיים. שוב לא יודע אם "הדרך היחידה". כשאת אומרת מילים האם את מתכוונת לפירוש המילולי של מילים. או לפירוש רעיוני של מילים? (יש אנשים שלא מדברים במילים לפי הפירוש המילולי - האם הם לא קיימים?) רוח

Deerest

New member
../images/Emo13.gifעדיין לא שברת את השיא שליייי ../images/Emo8.gif

../images/Emo4.gif

גם אני רוצה להשתתף לא מבינה את הרמזים שלכם אוףףףףףףףף ממש מסתורי מי יסביר? מה עובר עליכם (4)?

חמודה, את חושבת שאנחנו

מבינים הכל? לא. אני אוהבת להשתתף דווקא כשאני לא מבינה כי אז... אני יוכלה לעשות מה שאני רוצה... זה פחות מחייב ואפשר לי מרחב/מרגש גדול יותר כדי לשחק. מוזמנת בכבוד ובכיף להצטרף. אימרי מה שבא, הנה אמרת, וזה מצוין ונהדר. לא רמזים, ממש לא, גם לא שפת סתרים... מה שלומך הבוקר? הנה, אני מציעה לך לפתוח שרשור מיוחד בעצמך על "כל מה שלא מבינים".... רוצה לנסות ולראות מה יהיה? יום טוב לך

מרגישה סבבה ../images/Emo9.gif../images/Emo51.gif

אם זה לא רמזים ולא שפת סתרים אז מה זה עושה לכם כל הקשקושים האלה? אני כבר הרבה זמן שותקת זה נשמע כמו חיסול חשבונות ומרגיש לי רע

בואי נסכם...ככה בינינו

שלא כל מה שאת לא מבינה... זה קישקושים, גם אם את שותקת וזה עושה לך רע. כשאת שותקת, זו בחירה שלך. אנחנו נהנים לפעמים יותר ולפעמים פחות. אם זה קישקושים, וזה עושה(מרגיש) לך רע. למה לך להצטרף? אם כבר אז להיפך, יש כאן התקרבות גדולה... אם לא ראית אותה ועדיין לא הרגשת... זה בסדר. רק עשי כבוד ומקום גם לדברים שמרגישים לך רע, אם את רוצה להשתתף... "רע" הוא עניין של התיחסות.והרבה פעמים בחיים טועים בקשר לדבר חשוב זה. מה "רע" בחיסול חשבונות, וניקוי שולחנות? איפה כתוב בדיוק מה טוב ומה רע? האם אי פעם קרה לך שחשבת שמשהו/מישהו הוא הכי טוב בעולם, והתברר לך שטעית בגדול? שימי לב, אין שום דבר רע במה שאני כותבת לך, אלא כוונה אחת גדולה וברורה: להאיר לך משהו שאולי את לא רואה. קבלי את דברים ברוח הנכונה מכיוון שאני לא רוצה ולא מתכוונת להתווכח על שום דבר.

יש חלקים יפים שאני

נהנית...ומשתתפת יש אחרים שאני נהנית ולא משתתפת יש חלקי משפטים כאלה שעושים לי רעש.."קישקושים" חחחחחחח אני יכולה להבין שלכם זה היה חשוב אז ישבתי בשקט וחכיתי....וחכיתי טוב כמה??? ועכשיו באת לי בעניין חדש כבוד שאני אצטט לך משפטים שלך שלא עשו כבוד למקום ולאנשים?! חיסול חשבונות זה בסדר....אבל שתנקו כבר את השולחנות נושא הפורום מעניין לי רוצה העצמה לא אוהבת פירורים אני מרגישה שאפשר יותר אבל משהו לא זז כאן ואני שואלת למה? ותרשי לי לכתוב לך משפט שכתבת לי "שימי לב, אין שום דבר רע במה שאני כותבת לך, אלא כוונה אחת גדולה וברורה: להאיר לך משהו שאולי את לא רואה. קבלי את דברים ברוח הנכונה מכיוון שאני לא רוצה ולא מתכוונת להתווכח על שום דבר. "

למה לשאול למה?

אם את חושבת שמשהו לא זז... אז קדימה, הזיזי.עשי מה שנראה לך שיכול להזיז ומי יודע, אולי תגלי לנו משהו שלא ידענו. אי אפשר לרצות העצמה... עצם הרצון, מרחיק אותה ממך הרבה יותר ממה שאת חושבת. אולי נדמה לך שזה קשור באיזה כוח... אז הרשי לי להגיד לך ש...לא. חוץ מזה, מה שאת מפרשת ככבוד או לא...זה עניין לדיונים רבים כמו שכבר היו כאן. אני אגב, לא הבטחתי מעולם כבוד למישהו... למרות שאי משתדלת כל הזמן לעשות את זה עד הגבולות שלי. וזהו. אם את רוצה העצמה, משמע שאין לך אותה. אז איך את יודעת לאן הדברים אמורים לזוז כמה ולמה? מה לדעתך צריך לזוז כדי שתהיה העצמה, ואם את יודעת, קדימה, הראי לנו את הכיוון. עכשיו ראי את ההבדל בינינו, וזה מאוד משמעותי: את רוצה העצמה, לי יש אותה. עכשיו עשי חושבים טוב טוב.

אני שואלת כי

שמעתי את השאלה הזו זועקת מתוכי והייתי רוצה שתקשיבו גם אתם מה שאני עושה זה מה שאני יודעת.....מקווה שזה יזיז אולי אני אגלה לכם משהו שלא ידעתם....אולי אפשר לרצות העצמה כן אפשר עצם הרצון מקרב אותי....אני חושבת על זה....אני בוחרת להיות בסביבת אנשים שחווים העצמה....עם אנשים שמעוניינים לחלוק העצמה....זה לא כוח....זה רגעים קטנים של אושר וסיפוק....יש לי העצמה....ואני רוצה עוד....אני מכירה היטב את התחושה ....לכן אני רוצה להגדיל אותה. את כותבת לי "מה שאת מפרשת ככבוד או לא...זה עניין לדיונים רבים כמו שכבר היו כאן. אני אגב, לא הבטחתי מעולם כבוד למישהו..." רגע אז אולי המילה "קשקושים" זה כבוד? מי אמר שלא? הרי את מבקשת לתת מקום לכל תחושה ומחשבה....לצאת מהשיגרה ....מהמחשבה המרובעת.....קראתי אותך הרבה פעמים מציעה להסתכל על הדברים אחרת....ופתאום פה נתפסת למילה "קישקושים" וביקשת ממני לעשות כבוד למקום ולאנשים....והרי לא הבטחת למישהו כבוד....אז מה פתאום איכפת לך? כל זה משאיר אותי בהרגשה שאת משחקת עם המילה "כבוד" איך שמתאים לך. ומה זה "עד הגבולות שלי" מה הם הגבולות שלך? ומה איכפת לי מה הם הגבולות שלך? את רומזת שאני צריכה לדעת אותם? לפי דעתי יש כאן סתירה בפורום הזה ומקור הסתירה זה את מצד אחד כאילו יש לך מרחב קבלה...כאילו את לא מתכוונת ללמד ולכפות את דעתך בשטח את מעירה לחברים....תוקפת אותם....משתיקה אותם ואין לך שום בעיה להזמין אותם להתחפף....את שמה את עצמך במקום גבוהה יותר....בזה שאת טוענת כל הזמן שאנחנו עוד לא הגענו לתובנות שאליהם את מכוונת אותנו.....שאנחנו אמורים להרגיש משהו מסויים שאנחנו עוד לא מרגישים בגלל שאנחנו לא מתאמצים או לא רוצים מספיק...שאנחנו רוצים העצמה ולך יש אותה.....שיש הבדל ביננו ,וזה מאוד משמעותי.....בקיצור עלוב. לפי דעתי קודם כל צריך להיות הרגשה טובה בפורום כדי שדברים יזוזו....ואת יותר אחראית מכולם לזה. ושוב תרשי לצטט אותך "עכשיו עשי חושבים טוב טוב"

למעלה