מה עושים עכשיו?

doronf65

New member
מנהל
it depends...

If you are in the states and you are in the process of the AOS (you filed your case, and didn't get the answer or green card yet), then you have to apply for advance parole and get a travel permit. If you already got the green card, you can go without asking for permission for a reasonable time, providing you don't do it in a manner that leads the immigration to believe you left your INTENTION to live permanently in the states.1 Doron

אפרת ר

New member
רק תיקון אחד שריתוש

היום כבר לא צריך סיבה מיוחדת על מנת לבקש מסמכי נסיעה. מספיק לכתוב טיול או חופשה. כך אמר לי עורך דין וכך עשיתי וקיבלתי מסמך לשנה.

doronf65

New member
מנהל
תלוי כמה זמן אתה נעדר

העיקרון הוא שצריך להראות להגירה כוונת אמת שלך להישאר בארה"ב. אתה מוכיח את זה באמצעות מגוון פעולות שהן פשוטות למי שנמצא פה: רשיון נהיגה שמוציאים, קניית אוטו, שכירת בית, וכו'. אם אתה קופץ לארץ לזמן קצר, אין בעיה. אם אתה מעתיק את עצמך חזרה, זה כמובן יישלל.

doronf65

New member
מנהל
לינק איך לשמור על גרין קארד

זה לא פורמלי, אבל מלמד את עיקרי העיקרון... http://antaoandchuang.com/i-keeping.html דורון

שלום לך אפרת...

בין אם יש לכם בעיה כלכלית או שאתם מפחדים מהמצב בארץ אין שום סיבה לעבור לארה"ב ולשום ארץ אחרת בעולם מלבד ישראל! לכל הספקנים הנה הסיבות הנ"ל: 1)אין לנו שום מקום אחר! רק פה אנחנו רוב של יהודים- עם מאוחד המגן על עצמו בעצמו ולא תלוי באף אחד אחר! 2) השואה מוכיחה- אין מקום ליהודים בחו"ל! השואה יכולה לחזור חס וחלילה אל תגידו- "לא יכול להיות"-יש קולות אנטישמיים רבים בעולם וגם בארה"ב! 3) בארה"ב ילדיכם יתחתנו עם נוצרי(כי הרוב נוצרים) ואז נכדיכם יהיו חצי יהודיים ולא ידעו כלום על היהדות ועל העם והחגים היהודיים וכך זה ימשך עד שכל העם היהודי בגלות יתבולל לחלוטין ויעלם! דוגמא" יש קרובים בארה"ב (ילדים) שהם יהודיים ובקושי יודעים מה זה פסח ויש להן חברות נוצריות ובעתיד הן יתחתנו עם נוצריות! לא בורחים בגלל הטרור!!! זה מטרת הטרור! לא נכנעים לטרור! חיים את החיים תוך כדי ידיעה שהטרור יפסק במוקדם או במאוחר! אנו עם חזק! ובגלל בעיות כלכליות לא הורסים את המשך העם היהודי!!! עלינו להתאחד בארץ ישראל- המקום היחידי ליהודים! ואסיים במשפט שאמר אחד העם:" כל יהודי העולה לארץ ישראל משול לאבן בניין אחת לכל מפעל הציונות והעם היהודי!!!" בברכה הגל המקורי

bb2002

New member
עזוב אותך שטויות

תשמע לי עכשיו,אדון ציוני! בארה"ב החיים הרבה יותר טובים ואתה יודע את זה.ואני לא מדבר רק על המצב הבטחוני(שהוא על הפנים),אני מדבר על החברה הישראלית "הנפלאה":רוב האנשים חושבים פה רק במובן של "רווח והפסד" כל אחד דואג לתחת של עצמו,כל ילד מושתן חושב שהוא "אל קאפון",מתקבלים פה לעבודה ע"פ קשרים ולא ע"פ קישורים,אמהות חד הוריות גונבות לחם מחנויות(!!!).טוב,אני יודע שגם בארה"ב יש הומלסים אבל הם בוחרים לחיות ככה,יש להם את האפשרות לקום על הרגליים ולהשתקם.בארץ אתה מובטל לא בגלל הבחירה אלא בגלל שאין לך יכולת.שעורי המסים בארץ הם מהגבוהים בעולם,גם לבעלי מקצוע מכובד לא תמיד הולך ואני יכול להמשיך עוד הרבה... לגבי התבוללות,אני מאמין שאדם צריך לחיות עם אהוב ליבו ולא משנה מה הוא. לרוב הנוצריות יש אופי הרבה יותר טוב מאשר לישראליות הסנוביות המגעילות. אני יודע שאם אתחתן אם נוצרייה,אדאג באופן אישי שילדי ידעו מהי יהדות,למרות שאני חילוני.כשיגדלו,הם יחליטו מה רצונם. לסיכום:ארה"ב היא ארץ של מגוון אפשרויות ובחירות וחופש דעת ולאדם בעל שאיפות לחופש מוחלט אין מה לחפש בארץ.נקודה.

saritoosh22

New member
איזו אידיאליזציה

שום מקום הוא לא הכי טוב ולא הכי אידיאלי. גם בארה"ב כל אחד דואג לתחת שלו וגם בארה"ב אמהות חד הוריות חיות מתלושי מזון ויש מכל טוב. העניין הוא, שכל אחד יחליט איפה הכי טוב לו ואיפה הכי נוח לו והכי מתאים לו, בלי יותר מידי הרצאות. מי שטוב לו בארץ - יופי. מי שטוב לו בארה"ב - יופי. ובא לציון גואל.

odedee

New member
תגיד, היית פעם בארצות הברית?

ממה שאתה כותב נראה שיש לך איזה פנטזיה שארה"ב היא גן-עדן, ארץ האפשרויות הלא מוגבלות כמו באגדות. היא לא כזו. גם בארה"ב קשרים (networking) הם דבר חשוב מאד. גם בארה"ב אמהות חד הוריות הן עניות יותר ממשפחה דו-הורית ממוצעת. גם בארה"ב יש מובטלים. ולא, רובם לא מובטלים מבחירה. ובארה"ב, שלא כמו בישראל, המובטלים האלה בסכנה להפוך תוך חודשים בודדים להומלסים. פה זורקים משפחות מהבית שלהן בלי שום סנטימנטים. ואם אתה חושב שההומלסים בארה"ב נהנים לקפוא מקור בלילה בחוץ, אתה מאד טועה. לכל הנוצריות יש אופי טוב? כל הישראליות הן סנוביות מגעילות? ארה"ב היא מדינת החופש המוחלט? יש לך עוד הרבה מה ללמוד על ארה"ב. ובכלל.

יש שם מאות הומלסים

ולא דואגים להם כמו שכאן. הכל 50 -50 בכל מקום וכל אחד יכול לבחור איפה בא לו לגור! רצונו של אדם הוא כבודו

iris mom of two

New member
חיים בארה"ב של שנות האלפיים

עובדי היי טק מקליפורניה מלמדים את המחליפים שלהם בהודו. הMRI שנלקח בבית חולים עשיר בבוסטון מתורגם על ידי טכנאי בהודו. ביטוח רפואי עולה כ-$1,000 לחודש למשפחה, אם יש לעובד מזל המעביד ישלם $800 מזה. אם איבדת את העבודה (כי היא עכשיו בהודו) כדאי למכור את הבית (ולעבור להודו) כי דמי אבטלה לא יספיקו למשכנתא, אם יש מזל לא תגמור ברחוב. אם אין מזל והגעת לרחוב תשכח מלמצוא עבודה טובה כי מעבידים רוצים כתובת ולא מעסיקים הומלסים. אם יש לך מבטא זר תצפה למשכורת נמוכה מחבריך האמריקאים, וחס וחלילה אם התואר לא מאוניברסיטה אמריקאית. עכשיו למה אני פה: החיים שלי פה. בעלי והילדים גדלו פה, יש לי פה יותר משפחה מאשר בארץ, אני מרגישה נוח באנגלית, ונלחמת בהתבוללות על ידי קשר חזק עם הקהילה היהודית. מה אני מפסידה: חומוס וכל מה שהולך עם זה. לילדים שלי אין מושג מה זה ללכת לחבר בלי להתקשר קודם. ויכוחים פוליטיים (הרי הם טאבו, רק לפני שבוע גיליתי איך יצביעו החברים הכי טובים שלנו). מזמן לא שוחחתי רק בעברית, עד כדי כך שלפעמים קשה לי למצוא את המילה הנכונה בשפה שאיתה גדלתי (אפילו עם אחותי אני מדברת בHEBRISH). קשה למצוא ספרים בעברית. אז בוא אם אמריקה כל כך טובה, אבל אל תשכח שישראל לא בהכרח כל כך רעה. אל תברח מישראל, כי אתה בעצם בורח מעצמך.

bb2002

New member
לאיריס

טוב,זה שאני מתכוון להגר מפה זה בכלל לא אומר שאני "בורח מעצמי". אם כבר אז "מחפש את עצמי",כי בארץ לא מצאתי.אני לא הסתדרתי אם אנשים בתיכון,אני לא מסתדר אם אנשים בצבא,ואני יכול להגיד לך בודאות שהכל בסדר איתי.אני פשוט לא מתאים לפה.ואני מאמין בלב שלם שבארה"ב יהיה לי יותר טוב ואני אסתדר בסוף.

jethro1

New member
אתה חולם

פשוט לא יאמן עד כמה עקשנית היא האמונה שרחובות ארה"ב מצופים זהב. אתה חולם חביבי. אני ממליץ לך, דבר ראשון עם הגיעך לארה"ב, ללכת לבקר בשכונות העוני בברונקס ובברוקלין, או בפרוג'קטס של האוכלוסיה השחורה, שם תרגיש מה זה הצד המכוער והנסתר של אמריקה הנוצצת שלך. שם גם תרגיש גם שהמושג 'ביטחון אישי' לא נוגע אךורק בפעולות טרור אלא גם למלחמת כנופיות וילדים שנהרגים ברחובות מכדורים טועים. אני ממליץ לך לשוטט ברחבי הרכבת התחתית בניו יורק בשעות הערב והלילה, שם תפגוש את ההומלסים שלדבריך חיים כך מתוך בחירה. אין לי מושג מאיזו אצבע מצצת את השטות הזו. אמריקה שלך היא אמריקה של התיירים, ואם חשבת שמנהטן מייצגת איזשהוא עושר שהוא מנת חלקם של רוב האמריקנים אתה טועה טעות מרה. יש עושר עצום באמריקה, אך הוא מצוי, כמה קפיטליסטי מצידם, בידי אלו המעטים יחסית. אם נפלת באמריקה, אין רשת ביטחון חברתית שתציל אותך. פשוט אין. כל אדם אחראי לחייו ואין ערבות הדדית. או כמו שכתבת - 'כל אחד דואג לתחת של עצמו'. ואם אתה לרגע חושב שהיחסים ביו אדם לחברו בארה"ב מושתתים על משהו אחר מלבד 'רווח והפסד', אתה טועה טעות כפולה ומכופלת. אין עוד עם בעולם שהטמיע לתוך מערכות חייו, בכל רובד אפשרי, את הקפיטליזם ואת גישת הרווח וההפסד כמו האמריקנים. שאלה ראשונה בדייט תהיה 'במה אתה עוסק', שמשמעה 'כמה אתה עושה'. אל תצפה לדייט שני אם התשובה אינה מכובדת מספיק. החלום האמריקאי שלך הוא בהחלט בגדר חלום והמציאות האפורה והיומיומית תכה בך ברגע שתתחיל לחיות את חייך כאן. 'ארץ של מגוון אפשרויות ובחירות וחופש דעת'? ספר את הקלישאה הזו לעשרות מיליוני העניים שחיים מעבודות דחק בשכר אפסי שלא יוכלו לשלוח את ילדם לבית ספר טוב שכן באמריקה האמיתית חינוך טוב מגיע מכיס טוב. הידעת שמסלול הקבלה לאוניברסיטות היוקרתיות מתחיל עוד מגן הילדים? כי כדי להתקבל לאוניברסיטה טובה אתה צריך קודם ללמוד בבית ספר טוב, וכדי ללמוד בבית ספר טוב אתה צריך קודם ללמוד בבית ספר יסודי טוב וכך הלאה עד הגנון. והכל כמובן שאלה של כסף, הרבה כסף. כי אם אין לך מספיק כסף אז הילד ילך ללמוד בבתי הספר הציבוריים והם, מה לעשות, לרוב לא ברמה גבוהה ובמקומות מסוימים אף מסוכנים ושטופים בסמים ובכלי נשק. מתחיל לחשוב שאולי בכל זאת יש בישראל כמה נקודות אור? שמא, אולי, ישראל עולה בכמה וכמה נקודות על גן העדן הדימיוני ששירטטת לעצמך בראש? שאולי זה לא המקום הגרוע ביותר על פני הפלנטה? טוב, מפני שאתה צריך ניעור מיידי מכל השטויות שהאכילו אותך.

alona100

New member
הצחקת אותנו...

עם מה שקורה בארץ, הרבה יותר טוב פה. יש מקום גם בשבילך. אלונה

למעלה