מה עשיתי בשיעורי הרכיבה

צדק8

New member
איך זה יכול להיות ???

אני רוכבת יותר ב-4 חודשים ועדיין לא התחלתי לקפוץ ! טוב אני באמת מתקדמת לעט.. מממ..את יודעת איך לשבת בקפיצות ? הישיבה שלך טובה ?(זה ממש מוזר כי לעבור מישיבה של אינגליש לישיבה של ווסטרן זה קשה.)

דווקא כמעט ואין הבדל בישיבה....

ההבדלים הגדולים הם ברכיבה לא בישיבה.... ואני בטוחה שאני יקלוט את הישיבת קפיצות.... אני פשוט מבינה דיי מהר בנתיים אז נראה לי שגם זאת לא תהיה בעיה...נראה מחר....

אוווווף!!!!!חרא!!!

אני קמהבבוקר בכיף אני יודעת שאני אמורה לקפו היום.. מתארגנת מהר והכל.. מה בסוף? המדריכה מתקשרת אליי שהיא לא מרגישה טוב אז אין היום שיעור! איזה פאאאאאאאקקקק!!!!! אבל לפחות היא ביררה ויש קורות ומחר אני יקפוץ.. אבל איזה חרא! אני פה רק שבוע אחד ואם פספסתי שיעור אז זה כבר הרבה! אוווף....

זה לא הדבר היחיד שלא פשוט

אני יוצאת מהשיעור חצי גמורה.... אבל אל תדאגי אני אסתדר... חוץ מזה כמו שראיתי סוסים קופצים גם אם הישיבת קפיצות לא מושלמת.... אבל זה לא הקטע כרגע.. עכשיו אני בבאסה כי התבטל לי השיעור היום.. וגם ככה היו לי רק 6 שיעורים אז עכשיו יהיו לי רק 5.....אוף...

אבל מחר 90% שאני אקפוץ...

אם היא תרגיש טוב מחר..... כלאופן הולך להיות לי חופש עמוס....אני חוזרת לאילת יום שישי.... יום שני אני עולה לפארן וחוזרת עם אבא שלי ביום רביעי.... אני אבלה כמה ימים עם אבא שלי... אחרי זה נראה לי שיהיו לנו אורחים(בני דודים שלי.. וכן תאיר גם אסף יבוא...) ואחרי זה יש לי את המחנה רכיבה בפארן...(או שאולי קודם המחנה ואז הבני דודים?! אני לא זוכרת אבל הבנתם תפואנטה!) טוב תאחלו לי הצלחה מחר.....

niko girl

New member
בהצלחה....

כיף לך הכל אבל מתי המחנה? אני גם רוצה לבוא אבל אני לא יודעת מתי הוא! שאת רואה את זה תגידי לי בבקשה!!! ולמה את עולה לפארן ביום שני?

אההההההה!!!!!! קפצתי!!!!!!!!

טוב.. קפצתי.. איקס של איזה 20-30 ס"מ..אבל זאת עדדין קפיצה.. והלך לי בכלל לא רע... בפעמיים הראשונות איבדתי שיווי משקל אבל אחרי זה הלך ממש טוב.... לא הצלחנו ככל כך לצלם כי המצלמה הדיגיטלית לוקח לה מלא זמן להגיב אז עד שזה מצלם אני כבר עוברתת תמכשול....לא נורא... ומחר המדריכה הבטיחה שהיא תגביה לנו תמכשול!!!

כל הכבוווד! זאת התחלה טובה.. ו....

תחשבי שאם כייף לך לקפוץ איקס של 20-30 ס"מ אז תחשבי איזה כיף זה לקפוץ אוקסר ומכשולים של 1.20!!!!!!!.... זאת הרגשה ממש ממש טובה!

חח.. בהתחלה זה היה מזה מפחיד...

למה לא עשיתי את זה בחיים.. אז עשיתי בהתחלה חימום.. אחרי זה חימום לסוסה עם קוולתים איפה שהמכשול... והיא הרימה רגלים מזה גבוהה... ואז כזה פתאום המדריכה מסדרת לי מכשול ואני צריכה כזה ממש לקפוץ אותו.. אני באתי למכשול הרגשתי כאילו זה לפחות קפיצת בנג'י.. אמרתי על החיים ועל המוות ולפני שהספקתי בכלל לסיים לקום לישיבת קפיצות כבר הרגשתי דחיפה כזאת.. וכשספרייט נחתה איבדתי 2 ארכובות ואת השיווי מ/קל אבל לא נפלתי.. אחרי זה היה לי קטע שהייתי מאחוריה בקפיצה בהאבה אז כזה היא נחתה ואני עפתי אחורה וקדימה... אבל אז ניסיתי עוד פעם והלך יפה.. ואז הפסקתי לפחד מזה וכבר התחלתי לעבוד על שיפור הישיבה.. והאחרונים הלכו ממש טוב רק שאני צריכה טיפה יותר לקום מהאוכף למה בחלק שתחת של הסוסה עולה אני מרגישה את האוכף כזה נותן לי מכה קטנה... ואיזה מסכנה ספרייט... היה מזה חם והיא עשתה את הקפיצות והחימום פעמיים כי היתה שם עוד ילדה שרק למדה לקפוץ... ובסוף ספרייט נראתה כמו סמרטוט רצפה....אבל שטפנו אותה והחזרנו אותה אז הכל פסדר...ורצינו לעשות יותר גבוה אבל בגלל שספרייט התעייפה אז דחינו למחר... מחר המדריכה הבטיחה שהיא תגביה לנו.... ומחר השיעור האחרון שלי....חבל.... אבל לא נורא היה כיייף...

GrEeNwOmAn

New member
השיעור שלי מאתמול.../images/Emo175.gif

רכבתי אתמול על פוצ'יני, והייתי בקבוצה של יעל, עם כמה חברים לרכיבה. היה נייס. החלק של הדראסז' עבר חלק! החלק של הקפיצות ככה ככה. הדראסז'- היה דראסז', חימומון, ועבדנו בעיקר על הישיבה. הקפיצות- היה פסדר. נייס. אבל יש לי בעייה שבמהלך הקפיצה הידיים שלי עולות למעלה, וזה בולט. וזה מכוער. מה לעשות?

Shai Felton

New member
../images/Emo28.gif

מה זאת אומרת עולות למעלה? את צריכה לתת לסוס ידיים מה זה חשוב איך זה נראה? אם זה בכל זאת מפריע לך את יכולה לתפוס ברעמה של הסוס - זה עוזר.

TauraMan

New member
ברור שגם זה חשוב..../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

אבל אם היא משאירה ידים על הרעמה זה לא נותן לסוס מרווח בפה. הידים צריכות לבוא יחד עם הגוף בקפיצה ולתמוך בסוס. מין תנועה קצת מעגלית שהידים עולות ליד הצוואר של הסוס הולכות קדימה ואוספות אותו חזרה בנחיתה. מובן זה משתנה מרוכב לרוכב ומסוס לסוס.

Shai Felton

New member
אמ../images/Emo28.gif

לשים ידיים על הרעמה עוזר לפעמים. וזה שהידיים על הרעמה לא אומר שלסוס אין מרווח בפה.

השיעור שלי

השיעור היה אתמול. רכבתי על ביוטי... עבדנו על זה שהיא תהיה כל הזמן קשובה אלי וקשובה לעזרים. אז אחרי חימום קטן שבדקתי שהיא קשובה אלי התחלתי טרוט... אחרי שעשיתי כמה מעברי הליכה-טרוט טרוט-הליכה-עצירה התחלנו לעבוד על לפתוח ולסגור לה את הצעד כדי לראות שהיא מקשיבה לעזר הישיבה שלי... ואז היא התחילה להתעגל מעצמה ולבוא אל המתג וככה היא הייתה כל השיעור-על המתג והיא הייתה ממש חמודה!

וווואיייייי איזה רכיבה חלומייייתת..

היום רכבתי על הסוס לבד... וכל כך אבל כל כך נהנתי!! לא קפצתי! וכל כך נהנתי... הסוס ישר בא אלי.... הוא היה אסוף ועל המתג... הוא כל כך עבד עם האחוריות והתעגל.. ושעשיתי איתו פתיחה על קו ישר הוא פשוט פתח תצעד כל כך מדהייים!!!! וקיצרתי תארכובות בחור היום כי המאמן שלי אמר לי שאני צריכה לרכב עם ארכובות יותר קצרות ואז הרכיבה שלי תהייה מושלמת ואני יקום יותר גבוה בקפיצה למעלה... ויעבוד עם הברכיים והרגליים.. והישיבה שלי הייתה כזאת טובה!! הרגשתי כמה באמת השתפרתי!! ולא קפצתי מילימטר על גב הסוס!! וגם בקאנטר הכי פתוח שעשיתי איתו לא קפצתי! הייתי כל כך מאושרת!! זרמתי עם התנועה שלו מה שעד עכשיו לא הרגשתי וקפצתי לו ממש טיפה על הגב... והרגשתי כמה הייתי איתו.. ואספתי אותו גם בקאנטר והוא עבד כל כך טוב!! והייתה שורה של 4 קוולטים מסודרים ל-2 צעדי טרוט ואפשר לעשות גם קאנטר ביניהם.. אז הוא היה ממש זהיר חוץ מאיזה פעמיים שהוא דרך אבל בגלל שהוא לא ראה את החצי איקס שהיה נמוך.. וגם שבאתי לא טוב ולא סידרתי תצעדים כמו שצריך הוא תיקן את עצמו!! והייתי כל כך מאושרת!!! והוא היה כל כך חמוד הוא אחר כך הביא לי מלללללא נשיקות! ממש הרבה ואני מאוהבת בו כל כך!!!

TauraMan

New member
הרכיבה שלי...../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

אז היום עליתי ב5 וחצי כזה על דיזל, בלי מגנים, בלי גרמניות, בלי דורבנות, בלי שוט, בלי נוזבנד, בלי כפפות... סתם רכיבת שחרור לשנינו.. כל כך התגעגתי אליו. הוא כזה מתוק
אפילו לא עשיתי קנטר אבל הוא היה כזה נשמה, כמובן לא ביקשתי ממנו אפילו לרדת על המתג כי זה פשוט בלתי אפשרי בלי מלחמה איתו, אז סתם עזבתי מושכות ועשיתי ככה איזה 4 סיבובים של טרוט עם הידים על הראש ופתאום הוא עבר לקנטר ושם כמה באקים. שובבבבב... אבל המשכתי ובעצתה של חופית(לא הבעלים שלו, הבעלים של מונטיר) ניסיתי לעשות מעברים יורדים בלי מושכות, המעבר להליכה היה נחמד, המעבר לעצירה היה מסובך מדי, נעבוד על זה... אחר כך עשיתי לונג' לאלמוגי והוא היה כל כך מעצבן ודפוק שממש הוצאתי עליו את כל העצבים... מסכןןןן לפחות לא היה שוט

למעלה