מה קורה איתנו.... זקוקה לעצה!

מה קורה איתנו.... זקוקה לעצה!

הורדנו חלב פרה ועברנו בינתיים לחלב עיזים (לא הרבה) הורדנו גלוטן כמעט לגמרי, בינתיים אוכל גם לחם שיפון שמכיל אמנם גלוטן אך ללא תוספת של גלוטן. עם סוכרים זה קצת יותר קשה, אנחנו מאוד משתדלים. לגבי תוספים: אנחנו נותנים שתי כפיות אומגה 3 של קרלסון כפית קוד ליבר של קרלסון רבע כפית ויטמין סי קפסולה אחת של ויטמין אי פרוביוטיקה כפית בבוקר וכפית בערב אינזימים של יוסטון בצהריים אמבטיית מלח אפסום כל ערב. אין ספק שאנו רואים שינויים, ונהנים מכל רגע. מה אתם אומרים, מציעים, מה השלב הבא?

נורא קשה

היום קנינו קמחים למינהם חלב שקדים וחלב קוקוס אבל מה אני אעשה בלי גבינה? מה אני אשים לו עם הביצה הקשה למשל?

אור לנו

New member
אולי תנסי לשים לו חומוס

אמנם צריך להכיו לבד כי הקנוי מכיל שמן סויה, או טחינה? אנחנו מכינים טחינה מחמאת שומשום אורגנית - מלא מלא בסידן!!! ושאלה - איפה קניתם חלב קוקוס וחלב שקדים? אני עוד לא מצאתי ואשמח לדעת.

אור לנו

New member
ושכחתי... אולי כדאי לנסות לתת את

האינזימים לפני כל ארוחה וחטיף (ותאמיני לי שאני יודעת כמה שזה קשה), כי לדעתי זה מה שהמליצו פה אלו שנמצאים רבה יותר קדימה מבחינת הדיאטה והתוספים.

razgalili

New member
אנזימים לפני האוכל, פרובי' אחרי

האנזימים הורגים את החיידקים הפרוביוטים, לכן כדאי להפריד חצי שעה ביניהם.

אור לנו

קנינו משקה בטעם שקדים - שהנסיך שתה בשמחה ותרכיז להכנת משקה קוקוס (עם סוכר) במדפים נטולי הגלוטן בגן שמואל. היום עשינו קניות שם...

חלב שקדים יש בחנות טבע

של אמירים ואולי בעוד חנויות טבע. חלב קוקוס יש בטיב טעם.

מתכון לחלב שקדים

משרים את השקדים במים מפולטרים (או מים מינרליים, או מים מזוקקים) למשך הליילה. מנקזים, שוטפים ומנקזים שוב. שמים בבלנדר 3-4כוסות מים נקיים על כל כוס שקדים. (אפשר פחות או יותר, אם רוצים חלב סמיך יותר או פחות). מפעילים במהירות גבוהה 10 דקות. מסננים דרך חיתול בד - שמים את החיתול על כלי קיבול, מוזגים באמצע, אוספים את ארבע הקצוות וסוחטים הייטב. ממתיקים לפי הטעם. אנחנו ממתיקים בסטביה + אגאבה (מיץ קקטוס) ומוסיפים לפעמים קצת וניל וקינמון. נשמר במקרר כיומיים-שלושה. בעיסת השקדים שנשארה אפשר להשתמש בתוך עוגות, עוגיות וכל מה שעולה בדעתכם. קל, טרי, ובלי שום מרכיבים בלתי ידועים. אפשר להכין חלב מוצלח גם מקאשו שהושרה שעתיים, אבל לסנן בבד צפוף יותר, אחרת נשארות חתיכות. תמי

טחינה, חומוס, ירקות, ממרח שקדים לא

מתוק, עוף ובקר וכל בשר טעים (שהכנת לבד), שמן זית, זיתים. כל מה שאני אוכלת, כי אני על אותה דיאטה בדיוק. וזה לא נורא קשה. זה אתגר, זה לסמוך רק על מה שאת מכינה, זה להכניס לגוף את מה שעושה לו טוב, זה להיות הרופא הכי טוב של הילד שלך. לא להישבר!!! את עוד תיזכרי בחיוך בקשיים של ההתחלה. שנה טובה! ענת.

אז ככה

טחינה קניתי אתיופית אורגנית להכנה עצמית וזה קצת מר. חומוס זה רעיון אבל צריך משהו נוסף לגוון עם הביצה כי חומוס שמוכן בבית טוב ל- בערך 3 ימים. ירקות - הורדנו סולניים בגלל צחוק שהיה בלתי נשלט כך שנשארנו בעיקר עם מלפפון. שמן זית הוא מזון עזר לא אוכל. לגבי בשר, הנה הפאנצ ליין - אני צמחונית כך שאני לא מכינה לו, אני קונה מקייטרינג כך שהיצירתיות שלי ממש לא.... סליחה על ההתלהמות, אני פשוט אובדת עצות ותודה לך, תודה רבה.

אור לנו

New member
הלוואי והיו לי תשובות

כי גם לי יש מיליון שאלות ותשובות אין... ממה שאני גיליתי - הבעיה היא בעיקר בארוחות הבוקר והערב, אצלנו הפשוש לא אוהב ביצים לדעתי - אלא אם זה בשקשוקה וגם אז זו מלחמה - אבל אולי את יכולה להכין לו סלט אבוקדו (אין לי מושג אם הוא מהסולניים) - רק מיונז (צריך לבדוק לגבי שמן סויה) ואבוקדו ולהוסיף לביצה, או לחפש איזשהו סוג של סלט שמותר לו לאכול ולהוסיף לביצה. אני גיליתי שדייסה מחלב אורז + קורנפלור + קקאו או שוקולד מריר (בחלק מהחב' מוסיפים גם סויה...) נותן לנו מענה טוב לארוחת ערב. לגבי הטחינה - אולי אפשר להוסיף סוכר (אני יודעת שזה נשמע מגעיל) כדי להיפטר מהמרירות.

סוכר? אנחנו כל כך נמנעים מזה...

אז להוסיף לבד? לגבי אבוקדו הוא מאוד אוהב... היינו לפני שלושה שבועות בבדיקת ביוקונטרול עם מחשב כמובן והיא המליצה להמנע משומנים דוגמת אבוקדו כדי לרפא את הקיבה. מיונז אני לא נותנת ולא מכניסה הביתה זה מאוד לא בריא כשלעצמו. היום קניתי טפיוקה מישהו יודע מה אפשר לעשות עם זה? (וגם עמילן טפיוקה באבקה)

bisty

New member
../images/Emo93.gifברח לי... התכוונתי לשאול

למה הכוונה בסולניים?

laura ashley

New member
סולניים - night shades

חצילים, עגבניות, פלפלים, ועוד ירקות שאני לא זוכרת שיש בהם גרעינים. הם קבוצה שידועה כבעייתית ויש אנשים שרגישים אליה ( לטענת יועץ תזונתי שפגשתי פה - חלק ניכר מהאוכלוסיה )

bisty

New member
../images/Emo4.gif אאוץ'....

רק התחלתי לתת לבן אבוקדו ועגבניות והוא ממש אוהב... האם יש בדיקה לנושא הזה או שעדיף כבר מראש להמנע?

bisty

New member
../images/Emo51.gifרז!

איפה אפשר לראות רשימה של מה שייך/לא שייך? האם לדעתך זה דבר משמעותי שכדאי להוריד אותו מהדיאטה של הילד?

למעלה