מה קורה איתנו.... זקוקה לעצה!

bisty

New member
משפחת סולניים

מש` סולניים עגבניות, פלפלים, חצילים, תפוחי אדמה. הצמח מכיל סולנין. סולנין הוא חומר רעיל והכמות שלו בצמח עולה כשהצמח חשוף לאור. למשל תפו"א לא טרי שמתחיל לנבוט או להוריק. בנקודות אלה יש כמויות גדולות של סולנין. הכבד מנטרל בדרך כלל רעלים אלו. רצוי להימנע מאכילת סולניים כשיש עומס על הגוף כמו במחלות כרוניות שהגוף צריך להיטהר מרעלים. הרעלת סולנין יכולה להתבטא בסימנים הבאים: שלשולים, הקאות, אישונים מתרחבים, הפרעות בראייה ושיתוק בלשון. הרעלה זו לא שכיחה ותלויה בכמות הסולנין ויכולת הגוף לנטרל אותו. מתוך מאמר מאתר טבעלייף.
 
סולניים וצחוק בלתי נשלט

איך זה מתקשר? והאם צריך להוריד לגמרי מהתפריט או רק לצמצם את הצריכה? תודה. מיכל
 

razgalili

New member
כדאי

להתחיל מדיאטה בלי ואם מאד רוצים לתת את זה לילד אפשר לנסות להוסיף את זה אחרי כמה שבועות בדיאטה ולראות איך הילד מגיב.
 
הי המאמינה בו

אם כבר, כדאי לנסות קמח כוסמין ולא שיפון. בכוסמין יש מעט מאוןד גלוטן. הבייתה תקופה שהשתמשתיע בזה והיציאות של הילד היו מצויינות. האמת, שעברנו לקמח תירס, סויה ואורז ולדעתי היציאות פחות טובות 0 יש שאריות בצואה). עם הכוסמין זה היה מצויין. במקום סוכר כדאי להשצמש במולסה- לבישול ובדבש לא מחומם להמתקה- אסור לבשל! אני יודעת שד"ר מקננלס אמרה להוריד לגמרי פרוקטוז, אבל זה קצת מסובך להגבילנילד רק למחית אגסים. בתור אחת שהייתה כ"כ זריזה בלתת את התוספים מח"ול, ספרי לי, איך הטעם של האנזימים מיוסטון. זה בא בתור אבקה? איך אתם נותנים לו את זה?
 
נסי טחינה אחרת, למשל של תלמה. עדיף

שתהיה טעימה לו אפילו אם לא אורגנית. האם ניסית לאלתר על נושא הלביבות? הבסיס הוא ביצה, קצת קמח שמותר (אצלי זה קמח אורז כי אסור לי תפוחי-אדמה ותירס), טיבול טעים (תבלינים יבשים למיניהם) ולבסיס הזה מוסיפים שאריות מבושלות מארוחת הצהריים: אורז, אפונה, עדשים, חומוס, שעועית ו\או גזר מגורר, בצל קצוץ, בטטה (זה לא סולניים, למרות שתפו"א כן סולניים), גרעיני חמניות. אם יש מחבת טפלון טובה וכבדה (לא מהזולות והדקות) אפשר להשתמש כמעט ב-0 כמות של שמן. אני שמה טיפה ומנגבת את הטיפה על כל המחבת בעזרת נייר-מגבת. אני בטוחה שמקנדלס הייתה מאשרת לי... לביבה מתוקה: כנ"ל עם צימוקים, גזר, בטטה, בננה, תפוחי-עץ מגוררים. לגבי הבשר, אשמח להציע אופנים להכנה. אני מאוד מעריכה את היותך צימחונית, אבל בשר זה לדעתי מרכיב מאוד חשוב (ומשביע) בתזונה הזאת. אולי נתייעץ עם רז? אני בעד הרבה חלבונים (ביצים, בשר) ירקות, פירות, פירות יבשים ואגוזים למיניהם (אפשר טחונים בתוך המאכלים) קטניות, אורז, קינואה (זה הלהיט שלי..). אני לא אוהבת את התחליפים למיניהם, פשוט לא אוכלת לחם ועוגיות. מעדיפה חתיכת עוף משובחת... כדאי להתייעץ עם תמי ורז, התותים, המחפש (והמוצא)בנירות. אני רק מציעה מהניסיון האישי שלי וזה בוודאי לא ממש מתאים לילד צעיר. אני לא רושמת מספר טלפון כי אצלי לילה כשאצלכם יום, אבל אפשר לנסות לדבר, במיוחד אם יש לך תוכנת סקייפי ומקרופון. בהצלחה, ענת.
 
בערך כמו אורז

יחס של כוס קינואה לכוס וחצי עד שתיים מים. אפשר לטגן קצת ואז להוסיף מים רותחים ולבשל על אש קטנה עם מכסה 15-20 דקות - עד שמתרכך. אפשר להוסיף עדשים כתומות או אפונים וזה יוצא ממש טעים (תיבול לפי הטעם).
 
אנחנו מכינים את הקינואה עם האורז

מטגנים את האורז שתיים שלוש דקות ומוסיפים את הקינואה שטופה בדקה השנייה. אני עושה יחס של כוס אורז על חצי כוס קינואה. את הקינואה שוטפים ומסננים, כי יש לה טעם מריר מהטאנינים (סבונים) שמלווים אותה. מוסיפים לאורז ומטגנים יחד. אחרי הטיגון מוסיפים מים רותחים ביחס של 1:1.5 מים לאורז ונותנים להתבשל כעשר דקות על אש קטנה. כשהתאדו המים ויש בורות קטנים בתוך האורז- מכניסים את הידית של הכף ועושים בורות קטנים מסביב לסיר, כדי שהאדים יצאו גם מתחתית האורז. ככה, האורז לא יצא גוש בתחתית הסיר (טיפ טוב של ננה חברתי). מכסים עם מפית נייר וסוגרים היטב לעוד חמש דקות לפחות. האורז מעלים את הטעם המריר וטעם הלוואי של הקינואה ומשדרג את הערך התזונתי שלו. לא הצלחנו להרגילם לאור מלא, או אורז עם "הפתעות" אז זה הצליח. לגבי סולניים וצחוק בלתי נשלט- צריך להוריד לגמרי עגבניות חצילים פלפלים וגמבות לחודש חודשיים ואז רואים. יש ילדים שזה ממש מדהים. גם בני רגיש לסולניים וגם אני ואחי- כך שזה מוכר אצלנו, אבל בני חזר לאכול עגבניות, שמותר לו היום ולמרות זאת הצחוק שהיה פעם נעלם. צירפתי קישור למזונות המכילים ברזל- שזו בעייה גדולה אצל שני ילדי. אצל הנטורופט שהיינו, התברר לי כי הוא מכיר את הקשר של ילדי PDD ורגישות לברזל (שהוא מאד טוקסי עבורם, בייחוד כשאין להם מספיק פריטין או טרנספרין) והוא אמר שכל מי שרגיש לגולטן, אסור לתת לו ברזל. הקטן שלי דווקא מקבל וזה עוזר לו, אך אני נזהרת שוב. עדיף לתת מזונות עשירים בברזל. אני גם מחפשת רעיונות לקוסקוס של דוחן- למי יש? ועוד שאלה- מה זה אמרנט והאם מותר לנו, או שיש לו גלוטן?
 
קינואה

קינוא מכינים כמו אורז בשני הבדלים: 1. חשוב לערבב תוך כדי 2. יש לוודא שכל המים התאדו תוך כדי ערבוב אחרת זה לא טעים כדאי לתבל עם גזר, קישוא וכו'
 
לביבות זה רעיון לא רע - תודה

קנינו טפיוקה - מישהו יודע איך מבשלים? קינואה הוא לא אהב. עשיתי לו אורז עם מנגו מרוסק הוא מאוד אהב.
 

אור לנו

New member
השוס החדש אצלנו

בארוחת ערב החג גיליתי שהפשוש אוהב לביבת/פשטידת תרד. אז היום הכנתי לו - מעלי תרד טריים (בפעם הבאה זה יהיה מקפואים כי זה היה סיוט לשטוף, לברור ולחתוך לחתיכות קטנות), הוספתי ברוקולי קפוא חתוך דק, 3 ביצים, כף קמח מרמולייט (ללא גולטן כמובן) מלח ופלפל, שימנתי תבנית פיירקס בשמן זית והכנסתי לתנור - בערך ל 45 דק' - היה תענוג לראות אותו אוכל ומתענג על זה בארוחת הערב - הרווחתי פעמיים - גם ביצה שהוא לא אוהב וגם תרד+ברוקולי שלכל הדיעות בריאים ביותר ומלאים בויטמינים (וסידן!!!) - דרך אגב - למי שינסה, זה יוצא נמוך, משהו כמו ס"מ גובה. ושאלה לסיום - מישהו יודע איך מחממים את הלחם ללא הגלוטן, קניתי לחמניות של אורנים וחיממתי בתנור, זה היה לא רע בערך לדקה ואז הפך לצמיגי ולא אכיל. רעיונות??? ודרך אגב - הפיתוס של אורנים - מכילות שמן סויה, כך שגם זה יורד מהתפריט שלנו!!!
 

neomyz

New member
טמפ' העישון (בה השמן מתחיל להעלות

עשן) של שמן זית נמוכה יחסית, ואז בטיגון הוא הופך למחמצן. ואז, לא רק שהוא כבר לא מועיל, אלא מזיק.
 

Alizaslu

New member
שמן זית

אני שמעתי שהוספה של חתיכת גזר לשמן בעת הטיגון מעלה את הטמפ' בה השמן מתחמצן ומאפשרת טיגון בטוח ובריא.
 
שמן קוקוס =ההמלצה של דר' מק'קנדלס

שנזפה בנו על כך שאנחנו משתמשים עם שמן זית לטיגון. היא גם פסלה באופן ברור את שמן הקנולה שהומלץ לי ע"י מישהי... ואמרה שהוא ממש אבל ממש אסור לשימוש. שמן קוקוס מצאתי בחנות הטבע של שילת, ליד מודיעין, במחיר של 50 שח לחצי ליטר.. לא זול, אבל לשניצלים באמת היה ריח שונה. מאידך, קיבלנו המלצה להפסיק לחלוטין כל טיגון מזון כלשהוא, בלל פרופיל השומנים של הילדון והנטייה שלו לאגור בדם את כל השומנים הרעים- בעיקר אומגה שש... אגב, היא אמרה שמחסור בויטמיני B גורם לתגובה הזו, של אגירת שומנים רעים בדם וחוסר היכולת להפטר מהם. ועוד הערה. לשני ילדי יש כולסטרול גבוה ביותר, עם נטייה לפחות מדי כולסטרול "טוב"=HDL והרבה יותר מדי כולסטרול "רע"= LDL. זה קשור לעיית הכבד ומאז שאנחנו על תפריט ללא גלוטן וקזאין, והגדול אוכל בשר בקר פעמיים ביום, ירד הכןלסטרול שלו והיחס השתפר.. הקטן שעדיין אינו אוכל בשר כלל, מראה עדיין כולסטרול בשמיים... והאבסורד הוא שכולסטרול HDL, נהוג להעלות, ע"י פעילות גופנית ואילו הפספוס בתת משקל, שמתרוצץ כל היום מראה רמת כולסטרול של בטטת כורסא... אז ההמלצה של, לילדים עם פרופיל שומנים דומה, היא להוסיף קומפלקס ויטמיני B ולהפסיק לגמרי לטגן.
 
סיפור על שניצלים שנפתח בווידוי:

אף פעם לא הכנתי לילדות שלי צ'פס ושניצלים. לא ידעתי שזה מה שאמא ראויה לשמה עושה לארוחת-הצהריים\ערב (קיבוצניקית...). מכיוון שאני גם על GFCF ובלי תפוחי-אדמה , הרי שהמזון הזה בכלל לא מדבר אלי, והבנות גם אף פעם לא ביקשו. בכלל, אף פעם לא עשינו בבית שום דבר בטיגון, ובטח שלא עם מרגרינה או שמן עמוק. לא היה מאחורי זה שום נימוק בריאותי או אחר, סתם נראה לי תמיד לא הגיוני לשפוך יותר מכמה טיפות שמן למחבת הטפלון המשובחת שלי ולמרוח בעזרת מפית-נייר (קמצנית על שמן ולא רוצה שפריצים על הקיר - כנראה שזה התחיל מזה). האמת שאפילו לא הייתי מודעת לזה עד לאחרונה. אבל עכשיו, שעברנו לארה"ב ואני כבר לא עסוקה כל היום בעבודה, נזכרתי שילדים אוכלים שניצלים. אז קניתי המון חזה עוף ללא עצם, וקניתי פטיש, וחרשתי את האינטרנט כדי לגלות איך בכלל עושים שניצלים... ועמדתי במטבח וטיגנתי 50 שניצלים כדי להקפיא. לקראת הסוף שוב נגמרה לי הביצה (טירונית, לא יודעת כמה ביצים צריך בשביל 50 שניצלים) וכבר לא התחשק לי לפתוח עוד אחת. אז לקחתי את הבשר שנשאר (שכבר עבר את החבטות עם הפטיש), מרחתי בקצת תבלינים יבשים (פפריקה, מלח, פלפל)ושמתי על מחבת הטפלון הנפלאה, שטסה איתנו עד לכאן. זה יצא כל-כך טעים, עד שבדקתי שלושה כמעט בלי לנשום בין אחד לשני! ומה הצחוק: הבנות חזרו מבית-הספר, הראיתי להן ברוב גאווה את 50 השניצלים הזהובים עליהם עמלתי שעתיים. הן שמחו מאוד, אבל גם נתנו "ביס" בחזה שטיגנתי ללא שמן וללא הביצה והקמח וכמובן - זה מה שהן רוצות מאז!! אז כל הסיפור (האמיתי) על איך שוב לא הצלחתי להיות אם-השנה, רק כדי להזכיר שאפשר לנהל מטבח בכלל בלי טיגונים. שתי הערות: 1.בכל מתכון שיש בו שומן (שמן, מרגרינה) אפשר להחליף את רוב הכמות ברסק תפוחי-עץ. קראתי את זה בפורום של דיאטות, ניסיתי וזה עבד. כמובן שמי שלא מתעניין בירידה במשקל אפשר פשוט להשתמש בטחינה גולמית או חמאת-אגוזים\שקדים טהורה. 2.לגבי "הילד שלי לא אהב" אני תמיד מזכירה לעצמי את המחקר שקראתי, על כך שילדים צריכים להחשף 15 פעמים בממוצע למזון חדש לפני שהם טועמים ועושים בחירה המבוססת על טעם המזון. את העובדה הזאת הייתי צריכה להזכיר לעצמי בחודשיים האחרונים כל הזמן, כשהבנות אפילו לא יכלו לשאת את טעם המים כאן, שלא לדבר על האוכל החדש. אז כנראה שצריך המון סבלנות אבל גם עקשנות וחשיפה חוזרת שוב ושוב, כפי שאנחנו עושים בכל תחום של למידה אצל ילדים בכלל ואצל ילדי-קשת-הקשיים-התקשורתיים בפרט. בהצלחה לכולם, בינתיים אני מאמצת לעצמי מתכונים מהפורום... ענת.
 
הומלץ לנו להימנע לגמרי ממחבת טפלון

כי לרוב טפלון מכסה אלומיניום ולרוב הוא נשרט... זו המלצה גם להורים נוספים. אלומיניום, מסתבר, מגיע מהרבה מקורות מהסביבה וחודר היטב את מחסום דם מוח ונאגר במוח. נמצא קשר ידוע בין עומס אלומיניום במוח לבין מחלת אלזהיימר ומחלת פרקינסון. אלומיניום מגיע מדאודורנטים ומהרבה מקורות נוספים, אך הידוע ביניהם, הוא מחבתות הטפלון. צירפתי קישורים. מאותה סיבה צריך להמנע מתבניות טפלון ואני דווקא מחבבת אותן מאד לאפייה. אז פשוט הוספתי מעליהן נייר אפייה. מקווה שזה מספיק. אצל בני יצא גם הרבה מאד ארסן- שחלקו כאמור מגיע מבשר עופות לא אורגניים... וזה כל השניצלים למיניהם והעוף בתנור שעשיתי תמיד... אוףףף, לא קל להפטר מהחומרים האלו. הומלץ לנו על טיפול מיידי ב-TTFD כדי לנקות זאת.
 
גם לנו נאמר שהטפלון לא בריא לבן

כך שכל הטםלונים עברו דירה ונשארתי רק עם סולתן, ואני מאד אהבתי את הטפלונים. נו, העיקר הבריאות
 
טפלון לא בריא לא רק בגלל האלומיניום

עדיף מאוד להימנע כי הטפלון פולט רעלים לתוך האוכל ולאוויר בכל פעם שמשתמשים בו. טיגון אמנם אינו מומלץ, אבל בכלל כל חימום של שמן הוא בעייתי, כולל אפייה ובשר עם שומן בתנור, צלייה על האש (זה הכי גרוע, הרבה יותר מטיגון). אז בתאוריה אפשר לעבור לאכול אוכל נא בלבד. זה לא רעיון רע...אבל בינתיים אפשר לנסות לבשל בלי שומן ולהוסיף אותו אחר כך, או לפחות לצמצם את כמות הטיגונים. הערה אישית: אני מכירה כמה אנשים שהצליחו בזה, אבל אני לצערי לא הצלחתי לשכנע את אנין הטעם הקטן שלי. את חטאי אני מזכירה: יש 2-3 מאכלים שיותם אוכל רק אם הם מטוגנים, ואני ממשיכה לטגן אותם.
 
למעלה