הפתרון היחיד הוא מחאה חילונית נרחבת
תודה לך ולעמוד השדרה על המידע.
מה שכן נראה לי שאנו מוציאים קיטור בפורום לשווא. צריך למחות בדרך אחרת שאולי תביא לשינוי.
אפשר בשיתוף של עמותת חופש ומפלגות שתומכות בתחץ בשבת וחג.
הפתרון היחיד הוא מחאה חילונית נרחבת
אחרי 66 שנה הגיע הזמן להחליף תקליט ולהתחיל להיאבק. אני רוצה לראות את הפוליטיקאים ממשיכים להתעלם אחרי כמה הפגנות סוערות מול הכנסת. רק כך זזים דברים במדינה הזאת.
בשנים האחרונות היו כבר כמה נושאים בהם חילונים עמדו על הרגליים האחוריות וניצחו. למשל סוגיית שעון הקיץ וגם סוגיית המרכולים בתל אביב, בה אני משוכנע שניצחון החילונים מובטח.
אבל לצערי בסוגיית התח"צ החילונים פשוט אדישים ולא מפחידים יותר מדי את חברי הממשלות מאז קום המדינה. אותם ראשי ממשלה ושרים אשר מפחדים דרך קבע מהזעם החרדי ומהמפלגות החרדיות והדתיות, גם כאשר הן לא בממשלה. הרי זה לחלוטין עניין של אגו דתי-חרדי ולא סוגייה שבאמת תגרום נזק כלשהו לדתיים. בייחוד כשכבר כיום יש קווים הפועלים בשבת דרך קבע במקומות מסויימים.
הייתה לפני שנתיים בערך הפגנה אחת בתל אביב בה השתתפו כ-1,000 איש. גם אני הייתי שם וזו הייתה הפגנה לא רעה, רק חבל שלא היה לה המשך.
הרבה אנשים לא מבינים עד כמה הסוגייה הזו חשובה. לדעתי זוהי הסוגייה השנייה בחשיבותה בין סוגיות הכפייה הדתית בישראל, אחרי עניין הנישואין והגירושין. הרבה יותר חשובה למשל מגיוס בחורי הישיבות. אבל כשיש גם חילונים שיש להם סטיגמות כאלו ואחרות נגד אוטובוסים והנושא לא ממש בראש מעייניהם כי יש להם רכב פרטי, אז כך זה נראה. אלה שבאופן כללי נגד אוטובוסים או שאלה שאומרים שמוניות שרות הן הפיתרון, מתוך חוסר הבנה מוחלט וחוסר ראייה לתווך ארוך, הם שגורמים את הנזק הגדול ביותר למאבק.
צריכים לקום פוליטיקאים אמיצים כדי לשים סוף אחת ולתמיד לאיוולת הזאת שקיימת במדינת ישראל מאז הקמתה, מתי שעדיין לא היה מושג בכלל עד כמה תחבורה ציבורית תהיה חשובה בעתיד. אבל בינתיים כולם פחדנים וכדי להחדיר בהם את האומץ, הציבור החילוני חייב להראות את כוחו במחאה שתרעיד את הכנסת והתקשורת. לא מחאה רופסת שתתנהל רק באינטרנט ובאמצעות מכתבים מטופשים שרק מעלים גיחוך על פניהם של שרי התחבורה לדורותיהם. בינתיים לצערי זה לא ממש קורה והאדישות היא זו ששולטת. זאת למרות ההתנגדות הרחבה לעוצר התח"צ בשבת בקרב רוב תושבי המדינה.
אותה אדישות היא זו שגורמת לפוליטיקאים לעמוד בניגוד לרצון רוב אזרחי המדינה בסוגייה הזו, אשר מוקרבת באופן מסורתי לטובת סוגיות אחרות ולטובת יחסים תקינים עם פוליטיקאים דתיים וחרדים, לכל צרה שלא תבוא על הממשלה. זו אחת הסוגיות הבודדות בה קיים מצב כזה והנזק הנגרם מכך הוא כמובן עצום.
אנשים חייבים לצאת מהקונספציה שבה הם שבויים, להבין שתח"צ 24/7 זה הכרח ולהתחיל להיאבק, להפגין ולעשות רעש. כל עוד יש פה שלטון שרוב נבחריו עדיין לא מונעים משליחות דתית משיחית, זה אפשרי.
לעולם לא תהיה פה תחבורה ציבורית יעילה ולעולם לא יהיה מעבר מאסיבי מתחבורה פרטית לציבורית, כל עוד התחבורה הציבורית לא פועלת 24/7. זה תנאי בסיס לכינון תח"צ יעילה לכולם ולא רק כזו שמיועדת למי שאין לו ברירה. כל הפוליטיקאים שבוחרים להתעלם מהעובדה הזאת וממשיכים להתפאר בכך שהם משפרים את יעילות התח"צ, הם צבועים במקרה הטוב ושקרנים במקרה הגרוע.