גברת עם סלים 248
New member
בדיוק, גם בלונדון ובניו יורק לנהגים יש מנוחה
הצורך של הסבתא שאין ברשותה רכב לבקר את נכדיה, של בני העשרה והעשרים לבלות ולחזור בשלום, והרצון שלי ללכת לים או לבריכה ביום החופשה השבועי שלי מבלי להוציא הון על מוניות, גוברים על האידיליות האוטופיות של יום מנוחה משותף לכל המדינה.
אפשר לקיים תחבורה ציבורית בשבת בעזרת הנהגים שמעוניינים בזה, כמו שתחבורה ציבורית מתקיימת בטוקיו בפריז בלונדון ובניו יורק.
בדיוק, גם בלונדון ובניו יורק לנהגים יש מנוחההסיבה הזו מתנפצת לאור העובדה שחלק נכבד מהנהגים בחברות התח"צ
אינם יהודים.
אף אחד לא טוען שהתחבורה הציבורית בשבת ובחגים צריכה להיות "מורחבת" או בנפח של יום חול.
יכולים למצוא מספיק נהגים שאינם יהודים ונהגים יהודים שכן מעוניינים לעבוד בשבתות וחגים (בשכר גבוה יותר) מבלי למנוע מנהגים שרוצים מנוחה וזמן איכות עם משפחה וחברים בשבתות וחגים ליהנות מכך.
שיתנו לנהגים להחליט.
אבל זו לא הגישה של המימסד במדינה. הגישה היא שגם אם הנהג מוסלמי, נוצרי, הינדי, בודהיסט או אתאיסט, אסור לו לנהוג אוטובוס בקו תח"צ בשבת ובחג בכל מקום שבו המדינה לא רוצה שיפעל קו כזה.
הצורך של הסבתא שאין ברשותה רכב לבקר את נכדיה, של בני העשרה והעשרים לבלות ולחזור בשלום, והרצון שלי ללכת לים או לבריכה ביום החופשה השבועי שלי מבלי להוציא הון על מוניות, גוברים על האידיליות האוטופיות של יום מנוחה משותף לכל המדינה.
אפשר לקיים תחבורה ציבורית בשבת בעזרת הנהגים שמעוניינים בזה, כמו שתחבורה ציבורית מתקיימת בטוקיו בפריז בלונדון ובניו יורק.