מה קורה???!?!

מה קורה???!?! ../images/Emo201.gif

לא יצא לי להגיש מקודם וגם לא קראתי ואינני רוצה לקרוא את השתלשלות הדברים, לא מעניין אותי ואין לזה שום משמעות!! אין זה רוחו של הפורום שהוקם מלפני כמה שנים, ואם זה כן הפך להיות, אזי אינני רוצה להיות כאן!! עצוב לי נורא! בעוד שלהרבה מאוד זמן שמרנו כאן בפורום על כבוד הדדי וקבלה הדדית של כל אחד לדפוסי אמונתו של האחר (אני מדגישה - דפוסי האמונה או פרקטיקות האמונה כך שבסופו של דבר האמונה היא אחת, האדון הוא אחד!!), אם כי היום זה נשבר!! ואני לא מפנה אצבע מאשימה על זה או אחר.. כי שוב זה לא משנה.. כולנו חלק מזה, אבל מה שכן חשוב לי להדגיש ולהתייחס אליו - יעקוב, לא להתשמש במילה כנסייה כאשר זו היא הכנסייה הוירטואלית שלנו?!?!!?!? אכן בעברית התרגום הוא "קהילה" אך אין זה אומר שזה נכון או שזה מבטל את המשמעות של המילה "כנסייה" - כנסייה היא אכן קהילה, אבל היא הרבה הרבה הרבההה מעבר לכך.... נכתב על זה לא מעט כאן ובאדיבתו של ליון היקר
זה שהפורום הוא הכנסייה הוירטואלית שלנו הוא מה שמייחד אותו משאר הפורומים כאן, אחרת אנחנו לא יותר מאשר "קהילה וירטואלית" - אך שוב, זה נכון אבל זה הרבה מעבר לכך. צר לי שיש לך אולי קונטציות שליליות המלוות במילה כנסייה!! (האמת זה די מעליב אותי גם.. אבל לא רוצה להיכנס לשם), אז כולי תפילה שתמצא בלבך דרך להתגבר על זה ולהבין את המשמעות של כנסייה ככנסייה. מעבר לכך, אני כן מבינה את תחושותיהם של ישרת ושל ליון, אני יכולה להעיד על עצמי רק, אמנם ההיעדרות שלי קשורה ללחץ אדיר שלא ירד בזמן הקרוב (10-20 שנה הקרובים
) עם זאת, גם מקודם היה לי לחוץ אבל כן מצאתי נחמה בלקרוא ולכתוב בפורום אפילו אם בקצרה... עם זאת, היום זה כבר נהיה מעיק.. אני מרגישה שאני צריכה כל הזמן להגן על ולהצדיק את דפוסי ופרקטיקות האמונה שלי, וזה לא לעניין, אני לא רוצה להיות במקום כזה. הדגשתי שזאת הרגשה שלי, כלומר זה מה שאני מרגישה ועם רגשות אי אפשר להתווכח. אז רק לתשומת לבכם... ליון... ישרת... הפורום אינו שלם אם תלכו..

גם לי עצוב!

דבר ה' מכנה את קהילת המאמינים, קהילה(אקלזייה). ההתעקשות על המושג כנסיה לא ברורה לי, מושג שכן מעלה תחושות קשות ופצעים מרדיפות שהעם היהודי עבר, ולכן גם מהווה מכשול לרבים מהעם היהודי להיכנס אל תוך המלכות. המושג כנסייה בתודעה היהודית, מעלה מחשבות על משהו שהוא רחוק מכל מה שכתוב בברית החדשה על המאמינים בישוע המשיח. בנוסף, בשפה העברית, המושג כנסייה מתאר את המבנה שבו מתאספים הנוצרים, ולא את הקהילה עצמה. קהילת המאמינים בישוע, היא בטח שהרבה יותר מסתם קהילה. היא גופו של המשיח, זוהי כלת המשיח שאין בה מום, וזהו בית המקדש השלישי והאמיתי שעדיין נבנה.

HailMary

New member
המלה כנסיה קוסמת לרבים בעם היהודי

עובדה היא כי ניתן לראות ישראלים יהודים רבים הבאים למיסות ב"כנסיה". משהו כאן מאד קוסם להם. רוב היהודים באירופה התנצרו במרוצת השנים. בזמן בית שני היו 8 מליון יהודים, ואילו רוב העם היהודי לא היו ממירים את דתם, היו כיום כ-400 מליון יהודים. עניין רגשות הטינה היא חלק מהאינדוקטרינציה שקיימת לעיתים כאן, שכן יש גם אנשים, בפרט בחוגי אליטה, המלבים את הפחד שבכל מקום קיימת אנטישמיות. הם זקוקים לציבור שלהם. אך אצל העם הפשוט לא קיימת רתיעה מהמושג כנסייה, יש רק משיכה וקסם. קהילה היא מהמושג קהל, ויש כאן קונוטציות של רעש, מהומה, קהל גדול, אובדן האוטונמייה האישית בהמון. עדיף לדבר על קהילות. מאידך המילה "כנסיה" היא מלה ניפלאה, הרבה יותר מופנמת, כרוכה בהתבוננות פנימית, ברוחניות - התכנסות עצמית, גם כניסה (למלכות שמים), גם אחדות, כינוס, בעוד קהילה גדולה יכולה להיות פשוט הבאה ביחד של אנשים שאין ביניהם שום דבר משותף, המון פרוע. לכן עדיף לדבר על כנסיות. פרנסיס הקדוש שומע קול פנימי שאומר לו לבנות מחדש את הכנסייה.

בתוך עמי אני יושב

ומתוך עמי אני בא. אני יודע מה פשוטי העם חושבים על כנסיות, ומה הקונוטציות שיש לנו בעם לגבי המושג. כן יש משהו יפה בכנסיות, ובמיסות, אך הדבר רחוק מלהביא אנשים לישועה. מעולם, לא זכור לי אפילו פעם אחת, שהייתה לי קונוטציה של רעש והמולה ומהומה, כששמעתי את המושג קהילה. האמת היא שאני ממש לא בעד שיהודים יתנצרו, ואפילו נגד. כיוון שהמשמעות של להתנצר זה פשוט לעבור מדת אחת לאחרת. אף אחד לא נושע מזה שהוא התנצר(במובן שהחליף את דתו, כלומר במקום לקיים את תרי"ג מצוות אז עכשיו הוא פשוט הולך לכנסייה, מתפלל את התפילות,נותן תרומות, וחוגג את החגים הנוצרים, מתוך מחשבה שהדבר יצדיק אותו). המשמעות של ישועה היא הרבה יותר עמוקה, וכיהודי - לאחר שנושעת אתה רק מגלה מהי זהותך היהודית האמיתית במשיח. (כמו שערבי(אני מתאר לעצמי), יזהה את זהותו האמיתית כערבי רק במשיח). ישוע לא בא בכדי להמציא דת חדשה ושאול התריסי מעולם לא דיבר על הקמת כנסיות, אלא על בניית גוף המשיח ובניית קהילות.

HailMary

New member
המשיכה היא בגלל משהו עמוק יותר

יהודים התנצרו כי הם נימשכו לנצרות. לאור העולם, לתבונה, ליופי. לחסד ולאמת. אילו רצו רק להחליף דת כפי שאתה אומר, ולבצע טקסים ומעשים פורמליים, היו נישארים ביהדות. היופי הזה - הוא דרך להגיע לאלוהות.

כן.

לחלקם לפחות, אני בהחלט מאמין שבהעדר החלק היהודי של הגוף, לא הייתה להם ברירה אלא להתנצר. זה נכון. אך לא הכנסייה היא שהביא אותם לאלוהות, למרות שאלוהים השתמש בכנסיה - ישוע משך אותם, אם אכן אנו מדברים על אנשים שנולדו מחדש

הלידה החדשה מביאה את האדם

להיהפך לבריאה חדשה, אך היא לא שוללת את מהותו של האדם. היא משחררת אותו מהחטא, והוא אדם חדש. אך הזהות המקורית שלו נשארת ואף מקבלת את תוקפה. אישה שנולדה מחדש, היא בריאה חדשה, ואין בישוע הבדל בינה לבין הגבר. אך האישה תמצא את הזהות האמיתית שלה כאישה בישוע המשיח. באותה המידה היהודי. במשיח אנחנו מוצאים את הזהות האמתית שלנו, ואת הדבר שאליו הבורא התכוון כשהוא ברא אותנו כפי שהוא ברא אותנו.

HailMary

New member
יהודים רצו חסד ואמת ולב טהור של ילד

ומה היה להם? מסכת נוקשה של פעולות חסרות נשמה, למטרת הצדקה. הנביאים דיברו מאידך על "לגול את עורלת הלב", ונתתי להם רוח חדשה ולב חדש אשים בקרבם". "התורה - לא בשמים היא ולא מעבר לים, אלא חקוקה בלב". וישוע בא לשחרר אותנו באמצעות החסד מעול התורה, שרק מעצימה את החטאים (איגרת אל הרומים) למה האליטה שלהם רדפה את ישוע ודרכו? כי לא היתה להם כל תשובה ממשית. ישוע לא מציב דת חדשה, אלא את האמונה האמיתית, הטהורה, את האהבה, את האור, את החסד והאמת. מכיוון שהאליטה היהודית לא מצאה כל תשובה אמיתית להפריך את דברי ישוע (בויכוחים התאולוגיים בימי הביניים הם היפסידו) הם נקטו באסטרטגיה מתוחכמת: המצאת מילות טאבו, הפיכת דרך האדון לטאבו שלילי על יידיי ערור אסוסיאציות שליליות ומילות טאבו. כנסיה, יש"ו, וכד'. אל לנו להגרר למשחק הזה.

יהודים? ישוע יהודי. התלמידים של ישוע

היו יהודים. ברור שאתה מתכוון לחלק מהעם, לראשי העם. אני לא מנסה לגרור מישהו לאיזה משחק מטופש או להיגרר אליו. ישנם כיום בחברה הישראלית כיווני חשיבה המונית, גם אם שגויות. שאם מילה כמו כנסיה מהווה מכשול עבורם, אני מעדיף להיצמד למקור לדבר ה', ולהשתמש במילה הכתובה בדבר ה'.

HailMary

New member
עמי - זה היהדות הרבנית והפרושים?

בתקופת ישוע היהדות היתה פלורליסטית - היו גם הצדוקים והאיסיים. כיום השתררה ביהדות, בפרט כאן, מונוליטיות של היהדות הרבנית, על שאיפתה חסרת הפשרות להגמונייה רוחנית. וכי עלינו לקבל את מילות הטאבו השלילי שהם טבעו, למשל המילה כנסיה, בשביל לשמר את ההגמונייה העריצה שלהם? אין להתבייש במילה "נצרות" - המלה הזאת לא נוצרה לא בסלובקיה ולא באלבנייה, אפילו לא ברומא, אלא בארץ ישראל. ניתן לדבר על היהדות הנצרתית, אם תרצו לפנות לקהל ישראלי. אני חוזר, המילה קהילה היא ביטוי הכרך בקונוטציות כלליות, של ישובים קהילתיים, קהל, הקהל (המושג שאימצו היהודים הרפורמים). ישוע אינו פונה לקהל, אינו מקהיל, הוא פונה ללב. לאלה המתכנסים להכנס בשער שהוא פותח. כנסייה - מהמלה כניסה. מדובר בדבר האינטימי ביותר בישותנו, בהתכנסות פנימית, בהתכנסות מופנמת של אנשים ההולכים בדרך האדון. המושג כנסייה קשור לא בקהל והקהלה, אלא בהתכנסות לתוככי הרזים המופלאים ביותר של האלוהות, בכינוס מופנם, בקבלת רוח הקודש, באחדות (כינוס) שהיא גם אחדות הלב single heartedness , במשהו אינהרנטי, כינוס מבפנים, ולא בהקהלה המונית מבחוץ.

דברים נכונים ויפים כתבת

ישוע פונה אל הלב. אהבתי את ההגדרה שלך למושג כנסייה. מודה שלא ראיתי את זה כך מעולם. ועם זאת. ישוע המשיח מקים קהילות של לבבות שהכניסו אותו פנימה. שוב המילה המקורית שמופיעה בדבר ה', היא אקליזייה - משמע קהילה. ולטעמי כך הדבר צריך להישאר. אם רוצים לבטא משהו יותר עומק מהמילה קהילה, אפשר ורצוי להשתמש במושגים אחרים שמתארים את הקהילה בברית החדשה. גוף המשיח או כלת המשיח, שזהו הביטוי האינטימי והעמוק ביותר שיש.

מדהים איך אינך מוכן להיפתח וללמוד ולקבל את

המשמעויות הנכונות. חבל, חבל מאוד. בכלל חבל לי על כל הפורום הזה. נ.ב. כניסייה (כניסה בערבית) היא מה שמתאר את הקהילה בברית החדשה, לכל הפחות בזאת הכתובה בשפת אם שלי. כל טוב.

להיפתח?

הדרך של כעס והאשמה, היא לא הדרך לעזור לאנשים אחרים להיפתח. קיבלתי דווקא את המשמעות שידידנו היילמרי כתב. אך אני מאמין שעליינו להתייחס למה שכתוב במקור בשפה היוונית, וגם בשפת האם שלי. אני לא מונע מאף אדם לבטא את דעתו בעניין, או לבטא את המילה כנסייה במקום קהילה. לא ידעתי עד כה שהעניין כל-כך מהותי. התברר לי שכן. יותר מהעניין של המושג כנסייה או קהילה, עצוב ומקומם היחס של אחים לאמונה אחד לשני. ואם ידי הייתה בקלחת(בעניין של יחס לא טוב וחוסר כבוד), אני מבקש סליחה ולחזור על כך בתשובה. רק הייתי רוצה לדעת היכן נהגתי בחוסר כבוד, כדי שאוכל גם לתקן.

בהחלט אפשר לתקן:

פשוט מאוד לסגור את הפורום הזה, נצרות משיחית במקור, כי מה שנהיה זה לא אותו פורום (ללא קשר לשם), זה פשוט מאוד לא אותו מקום, זה לא היה מקום של מירוצים: מי צודק ומי מביא יותר ציטוטים שמאששים את טענותיו, ויכוחים שלא נגמרים ושבהם אף אחד באמת מעניין אותו מה האחר האומר, אלא מה שחשוב לו זה להראות כי הוא צודק ואחרים לא. ובכן, היות וזה לא המקום שנבנה מלפני כמה שנים אשר הושקעו בו הרבה מאוד מאמצים עד שנהיה מה שנהיה, אזי אני מאחלת, עם כל הצער, שהוא יסגר וכך לשמר את הייחודיות שלו.. את האור שניסינו להפיץ דרכו. אמנם מצער אבל הרבה פחות מצער מלהפוך את אותו מקום ייחודי ונאור למה שנהיה כיום. וכמובן, יעקוב הינך חופשי לפתוח פורום אחר שתואם לרוח של פורום זה בימים אלה.... ונאחל לך בהצלחה.

מעניין שהכותרת נוגדת את נושא ההודעה

חבל שאת חורצת דינים כל-כך מהר. אני לא הבאתי את הציטוטים שמאששים טענות. אני לא התווכחתי ולא רבתי ואני לא דיברתי בסימני קריאה, לא איימתי על אף אחד ולא נהגתי בגסות רוח וכעס. את מלאה בציניות, וראייה לא נכונה של הדברים. מצטער. אך חשוב לי להראות את האמת של הכתובים. אני מת, אני נצלבתי עם ישוע נקברתי איתו כשנטבלתי וקמתי איתו לתחייה. הללויה! מי שמפיץ רעלים וחוסר קבלה ואמירות קשות,הם אלו שהביאו את החשכה לפורום, אנשים שעזבו, ושכנראה עוד יעזבו... מהסיבה שהם לא היו מוכנים לקבל דעות שהן שונות משלהם(ומעניין הוא שהדעות שהם לא קיבלו הם אלו שמבוססים באופן מאד ברור על דבר ה'). הפורום לא עומד להיסגר. והוא עומד להפוך למקום שבאמת יפיץ את אורו של ישוע המשיח מנצרת. את מוזמנת לייט, להישאר כמובן בפורום, ולהיות חלק ממנו. ואת גם חופשיה לעזוב(ואני כותב זאת בצער) אני מאמין שיש לך הרבה מה לתרום. שיהיה לך שבוע טוב ונעים.

ציניות??? בכלל לא! אמרתי את מה שאני חושבת,

בכנות וברצינות, כך אני רואה את הדברים והיות והפורום כבר אינו אותו פורום לכן אני אומרת שיש לסגור אותו ולכן גם אמרתי בצער רב, כי אינני מדברת בנימה צינית! עצוב שהגענו לרמה בה אחרים (לכאורה אחים במשיח) מואשמים בהרעלה של הפורום!!!! פשוט עצוב, אני לא אגיב לזה, לא לטעמי ולרמה שלי וגם לא הולם את רמת הפורום. שוב, תוכל לפתוח פורום חדש המתאים לאג'נדות שלך.. התכנים שלו (בעצם של הפורום כפי שנהיה היום) בודאי בחלקם חופפים עם נצרות משיחית מתחילת דרכו על לא מזמן, אך הם גם במקומות רבים שונים. לכן, בואו נשמור על הפורום הקודם ועל התכנים שלו ופשוט נסגור אותו (אנא תוציא את הנימה הצינית מדבריי, שוב אני מדברת ברצינות! ציניות איננה השיטה שלי, לפחות לא כאן..).

lion 7

New member
אני עומד יחד עם אור העולנ בשם ישוע

המשיח שנחזיר את שם הפורום הישן ולהחזיר גולשים שאינם כאן .. אף פעם הרעלנו את הפורום , די כבר לאטימות יעקב אחד , בשם ישוע המשיח אומרים לך החברים את הדברים , אל תזלזל בבני אלוהים הנמצאים כאן ..

למעלה