תיזהרי אמרת כנסייה ../images/Emo9.gif
אופס
טמטום טמטום טמטום, זה מה שיש לי להגיד על מה שקרה פה. מרגיש פה כמו גן ילדים. ==מזכירה אותכם, זה היה אמור להיות פוסט קטן אבל זה התארך... אני מדברת המון אני יודעת, בגלל זה אני עוסקת במה שאני עוסקת כעת
= הפורום פה תמיד כלל נוצרים מזרמים שונים ותמיד ידענו להגיע לעמק השווה, אפילו אני ואת נרדין היו לנו את הויכוחים שלנו אבל ידענו לכבד, להבין כי אני לא אהפוך אותך לקתולית ואת לא תהפכי אותי לבפטיסטית. התמקדנו יותר על הדברים המשותפים מאשר להתווכח על הדברים השונים. וזה כבר לא קיים, מה שקרה פשוט ממחיש את הקרע שקרה, אני דווקא לא מופתעת האמת כי זה החל כתהליך, התכנסות עצמית בדעות ואי הקשבה למה שלאחרים יש לומר. שום שינוי של שום שם לא יהפוך את הפורום למחבק ומכיל ומקבל יותר, האנשים אלו שעושים את הפורום, ולמעשה המטרה שאליה האנשים נכנסים לתוך הפורום היא שעושה את הפורום למה שהוא... זה לא שם- שלא זכור שהצבענו עליו, אבל ניחא-, וגם לא ההגדרה. זה מה שהופך את הפורום הזה לבית שלנו... שאני כבר לא כל כך מרגישה. במשך 3 שנים, פתחנו את הפורום ובשבילי זה היה פרויקט חשוב ביותר, לעשות פינת אור למאמינים בישוע- כנסייה וירטואלית קראנו לזה. (והמושג הזה עכשיו הוצא מהחוק
), השקעתי שעות בכתיבה בפורום, בלענות על שאלות, לא היה עובר יום מבלי שאפתח הודעת ואעיר אותכם. אבל עכשיו ? להגיד לך שמרגיש לי שזה פורום מחבק יותר, מכיל יותר? כמישהי שהיא לא בפטיסטית, או יהודיה משיחית. זה ממש לא כך. מרגיש מחניק פה, מרגישה שאין לי כבר לגיטימציה פה- כי יש לי פרקטיקות של אמונה אחרות, יש לי פירוש אחר, אני מכבדת את דברי אבות הכנסייה. וזה לא מפליא לאור ההתבטאויות המאוד סימפטיות של יעקוב אחד על הכנסייה הקתולית פה ובפורום תיאולוגיה. כפי שאמרתי, תמיד היו חילוקי דעות. זאת לא הבעיה, אבל
דרך ההתמודדות יכולה להיות הפתרון או הגורם להחמרת הבעיה את זוכרת נרדין כמה היו לנו דיונים על הטבילה למשל- בכיף, יש דעות חלוקות על הנושא הזה כתוצאה מפירושים שונים לדברים הקודש. אני מקבלת את דעתך ואת מקבלת את דעתי- ותמיד ידענו לסיים את הדיון בנימה טובה, בלי פגיעות אישיות, בלי רמיסת כבוד. דבר אחד בטוח, כאשר בא מישהו ושאל על השילוש הקדוש או היה לו ספיקולציות לגבי ספר הקודש כולנו ענינו לו אותו דבר, ביחד. וכל עוד, האמונה שלי כקתולית מוטלת פה תחת ספק (לעיתים מתוך נימת זלזול) וזאת מהסיבה הפשוטה שאני לא משתייכת לזרם האוונגליסטי (שיעקוב אחד יגיד שזה לא קיים אלא שיש רק מאמינים בישוע, שהם במקרה מבחינתו רק אוונגלים
) אז אין לי מקום פה. זה לא אומר כלום על הקשר האישי שלי עם אלוהים. אני עדיין אשרת את מילת אלוהים בעבודה שלי עם הילדים בכנסייה- שאגב לא הפסקתי למרות המבחנים. אבל הפורום לא יהיה כבר כלי לביטוי האמונה והאהבה העזה שלי לאלוהים מאותן סיבות שהזכרתי. מצטערת שזה ארוך, רציתי להגיד את זה מזמן. אל תחשבו שבגלל זה אני לא נוכחת בפורום, באמת שאין לי זמן (עכשיו במקרה יש לי זמן כי היום עשיתי בחינה) אבל גם כשאין זמן וגם שאתה מרגיש לא רצוי במקום הזה עושים את האפקט הזה- אין מה לעשות. עכשיו בואו ניגע בדברים, כי באמת העקשנות של שני הצדדים לא מוציאה אותנו באור טוב. ואנחנו אמורים לייצג את האמונה בישוע- ואיפה ישוע בכל הריב הזה? 1- חשוב ליישר הדורים, שני הצדדים גרמו להחמרת המצב. שניהם צריכים להתנצל והכי חשוב לסלוח. 2- חשוב שהכותבים ייפנו למנהל כמנהל ואפשר לעשות זאת דרך מסרים, ולא לפתוח דיונים על סוגיות מנהלתיות בתוך הפורום עצמו. 3- חשוב שהמנהלים יבינו כי קיימים דעות רווחות ושונות ולאפשר במה חופשית לכולם, כל עוד שזה לא פוגע בתקנון הפורום. לא לדרוש שאני אכתוב כנסייה, ובטוח לא לקבץ את השרשורים של ישרת בכותבת "חגים קתולים וכולי" כאשר זה הכיל דברים שונים, אירועים שונים. זה הרגיש לי כאילו "ואללה קחו אתם הקתולים, זאת הפינה שלכם ולכו לשבת שם". יכול להיות שזה נבע מבורות מסויימת, מבינה את זה. אבל לפעם הבאה באמת להיות שקולים יותר. 4- אני מבקשת מליון וישרת לחזור לפורום, לא כי אני רוצה או מבקשת. אלא בגלל שזה הבית שלכם ובבית חשוב לפתוח ולדבר בכנות על מה שמפריע לכם. בואו נשתדל לשים את המחלוקת הזאת מאחורינו כבר, שכל אחד יהיה אחראי על ההתנסחות שלו ואופן הפנייה שלו לאחר. לעיתים כשזה וירטואלי אז שוכחים כי מדובר באנשים, ומרגישים לעיתים כי מתווכחים עם אידיולוגיות ורוצים בכל הכוח להוכיח כי אנחנו צודקים. אז שנזכור כל פעם כשיש ויכוח כי אנחנו בנים לאותו אב רחום, מהווים את גוף המשיח, וכי האדם העומד מולי הוא אחי לאמונה- כמובן שעל אחי לאמונה לכבד אך לא חייב להסכים תמיד, אבל הכי חשוב לכבד. לסיכום, הדיון היה על מושג "כנסייה" שהוא פוגע ביהודים וכו'. להגיד לך את האמת יעקוב, אני לא מוכנה לאבד חברי פורום יקרים בשביל שהאורחים ירגישו בנוח, חשובה לי הגאולה שלהם אבל אני לא מוכנה להתחפש, לעטות מסכה, להתנכר לשורשים שלי, לא לשים צלב כדי שירגישו בנוח. הבעיה של היהודים (ויתקנו אותי אחיי היהודים)- הוא לא עם
מושג הכנסייה עצמו, אלא עם השימוש הנבזי במושג הכנסייה כשרדפה יהודים, והבעיה הוא לא עם הצלב עצמו שישוע פדה אותנו דרכו אלא הבעיה היא עם השימוש בסימן הצלב ככלי להסתה. ומטרת הפורום הוא לנפץ את הבורות הזאת, להראות תמונה אחרת מבלי שנעטה מסכות. אני כמובן רוצה שהאורחים ירגישו בנוח אבל לא במחיר שאתה שילמת (ריב גדול וטיפשי). ליון וישרת, הויכוח גם על מילה אחת, אפשר שלא תסכימו אבל זה לא שווה את המחיר היקר שכל הפורום משלם כעת.