מה שולחים ל
לימים ארוכים בצבא?

  • פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך

bali

New member
מנהל
מה שולחים ל../images/Emo195.gif לימים ארוכים בצבא?

חברים וחברות יקרים, עכשיו כשכל כך הרבה מחיילינו מגוייסים ללוחמה בדרום, חשבנו לפתוח פה שרשור של מאפים, עוגיות, עוגות ופינוקים מהמטבח שאפשר לשלוח איתם או אליהם כדי להמתיק להם את הימים הקשים. כידוע לכם, לנו בבית יש
פרטי שיש לו כבר מנוי חופשי לעוגיות ומאפים כמעט כל שבוע. אנא שרשרו לכאן מתכונים לפינוקים שלכם - הם צריכים להיות עמידים במשלוח ומחזיקים מעמד טריים לכמה ימים.
 

bali

New member
מנהל
בישקוטי וניל פקאן ושוקולד צ'יפס

בישקוטי וניל פקאן ופצפוצי שוקולד כמות: כ-60 עוגיות חומרים: 1/2 3 כוסות קמח (500 גרם) 2 כפיות אבקת אפייה 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 4 ביצים 1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם) 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם) 3 כפות ברנדי או חלב (45 מ"ל) 2 כוסות פקאנים לא קלויים (200 גרם) - אני שמתי רק 100 גרם פקאנים 1 כוס שוקולד צ'יפס (או יותר, לפי הטעם) אופן ההכנה להכנה במיקסר: מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר, סוכר וניל וברנדי. יוצקים את תערובת הביצים לקערה עם תערובת הקמח ולשים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק מאוד. מוסיפים פקאנים ושוקולד צ'יפס ולשים קצרות לפיזורם האחיד בבצק. בידיים נקיות ורטובות יוצרים מהבצק 2 "נקניקים" שמנמנים באורך כ-30 ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בידיים מעט. אופים כ-30 דקות, עד שהכיכרות מוצקות למגע אך עדיין מעט רכות ללחיצה. מצננים לחלוטין (אחרת השוקולד יימרח במהלך הפריסה). מחממים תנור ל-140 מעלות. בסכין ארוכה פורסים באלכסון ארוך ככל האפשר, לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים את הפרוסות על רשת התנור ואופים כ-25 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע. מצננים לחלוטין ושומרים בצנצנת גבוהה ואטומה.
 

bali

New member
מנהל
עוגיות שוקולד צ'יפס של אופנהיימר

אלה שהמתכון כתוב על השקית. כמה פשוטות ככה טעימות. עוגיות שוקולד צ'יפס/ אופנהיימר חומרים: 1 חבילה מרגרינה (עדיף חמאה) 200 גרם סוכר לבן (1 כוס) 80 גם סוכר חום דחוס (חצי כוס) 2 ביצים 2 כפיות תמצית וניל 325 גרם קמח (1/4 2 כוסות) כפית סודה לשתייה קורט מלח שקית שוקולד צ´יפס הכנה: לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות) לערב המרגרינה והסוכר. להוסיף ביצים ותמצית וניל ולערבב עד קבלת תערובת אוורירית. להוסיף את הקמח,המלח והסודה לשתייה.לבחוש היטב עד קבלת תערובת אחידה. להוסיף שוקולד צ´יפס(אפשר להוסיף 100 גרם צימוקים אגוזים או קוקוס) לערבב היטב ביד. ליצור גבשושיות מדודות בעזרת כפית אחת ובכפית שניה להניח על תבנית אפייה(לא משומנת)מלבנית גדולה ברווחים של 5 ס"מ בין העוגיות, לאפות 10 דקות. מכמות זו ניתן לאפות כ-70 עוגיות מקור המתכון: אופנהיימר
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה ../images/Emo13.gif נקווה שעכשיו עם הפסקת האש

כל החיילים שלנו יחזרו הביתה בריאים ושלמים ויהנו מהעוגיות בבית, עם קפה טעים וחיבוקים.
 

bali

New member
מנהל
עוגיות פריכות שנחטפות

עוגיות חמאה פשוטות וטעימות. עוגיות שנחטפות / חנה גולדשטיין 3 כוסות קמח לבן רגיל כוס סוכר שקית א.אפיה קורט מלח שקית סוכר וניל 200 גר חמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות כפית ברנדי ביצה בקערה גדולה מערבבים ומאחדים את הקמח עם שאר המצרכים היבשים. צרים גומה במרכז,מוסיפים את החומרים הלחים ולשים לתערובת אחידה. מרדדים עלה תוך הוספת קמח לפי הצורך וצרים עוגיות בצורות הרצויות. מסדרים בתבנית אפיה משומנת קלות/או על גבי נייר אפיה מפזרים סוכר,אפשר גם קינמון ואופים כ--20--דקות או עד שהן משחימות קלות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה מקור: חנה גולדשטיין
 

bali

New member
מנהל
עוגיות מלוחות בסגנון "עבאדי"

עוגיות כמו המלוחות של עבאדי חצי קילו קמח 200 גר מרגרינה חצי כוס מים שקית אבקת אפיה מלח לפי הטעם (לפחות חצי כפית) ללוש את כל החומרים לבצק אחיד ולתת לו לנוח קצת. לעשות נחשים ומהם טבעות להניח על תבנית (אפשר גם לעשות כדורים קטנין מבצק, ולעשות במרכז שלהם חור עם האצבע). להבריש מלמעלה בביצה טרופה ולפזר מעל שומשום או קצח (אפשר לטבול את העוגיות בביצה ואז בשומשום). לאפות בחום של 180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות או משחימות, לפי הטעם (אני אישית אוהבת אותן שחומות מאד).
 

bali

New member
מנהל
עוגיות מכונה מרוקאיות של רנה

עוגיות מכונה מרוקאיות / r66 חומרים: 1 ק"ג קמח רגיל פחות כוס בדיוק! 400 גרם מרגרינה או חמאה 1/2 1 כוסות סוכר 1 כוס קוקוס או סומסום (או חצי חצי) 1 כוס מים 1 כפית תמצית וניל 2 שקיות אבקת אפיה אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים במיקסר לבצק אחיד. להכניס למכונת בשר ידנית (מטחנת בשר, אפשר גם זו שבאה עם המיקסרים החשמליים הגדולים) עם הלבשת הצורה הרצויה וליצור פסי בצק באורך 5-10 ס"מ. לסדר בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה עם מעט מרווחים ולאפות בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות עד חצי שעה. ניתן ליצור צורה של טבעות מאותו בצק.
 

bali

New member
מנהל
עוגיות בריאות פריכות עם כל טוב

עוגיות בריאות פריכות עם כל טוב החומרים: לבצק: 1 כוס קמח רגיל ו/או מלא 1 כפית אבקת אפיה 125 גר' חמאה רכה 1 כוס סוכר לבן ו/או חום 1 ביצה 1 כף תמצית וניל או ברנדי 1 כפית שטוחה קינמון לתוספות: 2 כוסות דגנים מעורבים (קוואקר,קורנפלקס, גרנולה) 2 כוסות דברים טובים (אגוזים, שקדים, צימוקים, פצפוצי שוקולד) 1 כפית של קוקוס + 1 כפית שומשום- משדרג פלאים (לא חובה) אופן ההכנה: מחממים תנור לחום בינוני. בוחשים כל חומרי הבצק לתערובת אחידה. מוסיפים את התוספות ומערבבים. משמנים תבנית תנור ויוצקים כפיות גדושות מן התערובת עם רווחים בין עוגייה לעוגייה (העוגיות מתפשטות). אופים כ25- דקות עד שהעוגיות משחימות. הערות: להתפרע עם החומרים איך שרוצים- קמח לבן/מלא או שניהם, סוכר רגיל/דמררה/חום כהה, דגנים- קורנפלקס שונים, פצפוצי אורז תפוח, שלווה. תוספות טובות- אגוזים שונים, צימוקים, פירות יבשים, קליפות הדרים מסוכרות, קוקוס קלוי, שומשום, תבלינים- אגוז מוסקט, ג'ינג'ר, ציפורן... טעיםםםם! מקור המתכון: fairy_mi
השילוב האהוב עלינו בבית ועל ה
- חמוציות מיובשות, קוקוס טחון, קוואקר מרוסק גס ושוקולד צ'יפס.
 

bali

New member
מנהל
והתמונה שברחה לי ../images/Emo88.gif

 

bali

New member
מנהל
עוגיות גבינה מלוחות של יעל

עוגיות גבינה מלוחות של יעל 1 כוס קמח 200 גר' גבינה צהובה "חריפה" בטעמה כגון קשקבל, צ'דר, אמנטל, רוקפור, פרמז'ן וכ"ו מגוררת גס 100 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות כף שטוחה פפריקה מתוקה רבע כפית מלח (או יותר לפי הטעם ותלוי במליחות הגבינה) כף או שתיים של מים קרים לשים את החמאה, הקמח, המלח והפפריקה למרקם פירורים. מוסיפים את הגבינה ולשים לבצק אחיד. אם הוא עדיין פירורי, מוסיפים כף או שתיים של מים קרים וממשיכים ללוש. הבצק אמור להיות גמיש ושמנוני למדי, לא מתפורר ולא דביק. מוסיפים קצת מים או קצת קמח על פי הצורך. אפשר כמובן לגוון בתוספת פרג, שומשום, קצח, רוזמרין, מה שבא לכם. אבל טעים גם בצורתו הבסיסית. מצננים במקרר לפחות חצי שעה (אפשר לשמור כמה ימים במקרר). מחממים תנור ל-200 מעלות. מרדדים את הבצק לעובי חצי סנטימטר בערך וחותכים למלבנים בערך 3 ס"מ על ס"מ 1. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר לסדר צפוף כי העוגיות תופחות רק לגובה)ואופים 5-10 דקות עד שזהוב ומריח אפוי. זהירות כי העוגיות נוטות להישרף מהר. אפשר ליצור גלילים מהבצק, למרוח בביצה ולגלגל בשומשום, קצח וכיו"ב, להקפיא לחצי שעה, לפרוס לפרוסות בעובי 1/2 סנטימטר ולאפות. מהכמות הזו יוצאות 2 תבניות של התנור בערך.
 

Naama P

New member
יופי של פרוייקט ואני תורמת את תרומתי

העוגיות הנחטפות של אמא שלי: מצרכים: 2 ביצים 200 גרם חמאה (או מרגרינה) שקית סוכר וניל כוס סוכר חצי כפית אבקת אפיה חצי קילו קמח וכך עושים: לשים את כל החומרים, אני את הקמח מוסיפה בכל פעם קצת (כמה שלוקח). הבצק צריך להיות גמיש ולא נדבק. מצננים במקרר לחצי שעה. מרדדים לעלה דק וקורצים עוגיות בחותכנים או בכוס. אופים בחום של 175 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות (יש כאלה שאוהבים את העוגיות יותר שחומות, לשיקולכם).
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה נעמה יקרה ../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

 

ira m

New member
עוגיות שוקולד במילוי לבחירה

170 ג` חמאה 300 ג` קמח תופח (2 כוסות+ 2 כפות) 2 חלמונים 170 ג` סוכר (כוס פחות כף וחצי) 5 כפות שמנת מתוקה כף קקאו מילוי: ממרח נוגט נוטלה רוזמרי מה שאוהבים אופן ההכנה 1.לעבד את כל המצרכים לבצק, לצנן במקרר כחצי שעה. 2.לחלק את הבצק לשניים. 3.לרדד את שני חלקי הבצק, לקרוץ צורות, על חלק אחד של הבצק לקרוץ עיגול קטן בתוך הפרח שקרצנו. 5.להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה, להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני בערך 15 דק', לצנן. 6.לפזר אבקת סוכר על העוגיות עם החור 7.להניח מעט מילוי במרכז כל עוגיה (שלמה) להניח למעלה עוגיה נוספת (חור) מקור: ניקי 1 מתפוז
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה על המתכונים הנהדרים ../images/Emo24.gif

 

ira m

New member
עוגיות חמאה

2 כוסות קמח ½ כוס סוכר 2 חלמונים 1 כף תמצית ונלי 1 כף קליפת לימון מגורד קורט מלח 200 גר' חמאה אופן ההכנה 1. לעבד את הבצק , לנמנע מלישת יתר. 2. להכניס למקרר כשעה. 3. לרדד את הבצק בין 2 דפי אפיה (אחרת דביק),לקרוץ צורות . 4. לתבנית אפיה בחום בינוני כ 10 דקות. 5. לא לשכח קפה/תה והעוגיות נעלמות... הערות ניתן לחלק את הבצק לשניים ולהוסיף 2 כפות שוקו ולהפוף את החצי לעוגיות שוקו. מקור: נירה שויאר
 

ira m

New member
עוגיות טחינה ואגוזים

200 גרם חמאה 1 כוס סוכר 3 כוסות קמח תופח 1 כוס טחינה גולמית 2 כפות מיץ לימון אגוזים אופן ההכנה 1. שמים בקערה את הקמח,חמאה,סוכר,טחינה ומערבבים לתערובת אחידה. 2. יוצרים כדורים קטנים ,מניחים בתבנית עם מרווחים ומשטחים את הכדור ואליו מניחים אגוז לפי הבחירה. 3. אופים 15 דקות בחום 180°c עד הזהבה ,מצננים ומעבירים לכלי אטום. מקור: בישולה
 

ira m

New member
עוגיות קוקוס,שקדים ושוקולד

4 חלבונים 1 כוס סוכר 2 טיפות תמצית שקדים 1 כוס שבבי קוקוס 1/5 כוס שקדים קצוצים 50 גר' שוקולד מריר מגורד אופן ההכנה 1. מחממים את התנור לחום בנוני (170°c). מרפדים 2 תבניות בנייר אפיה. 2. שמים את החלבונים ו-¼ כוס מהסוכר בקערת המערבל ומקציפים לקצף נוקשה מוסיפים תמצית שקדים ומערבבים ידנית. מוסיפים את כל השאר המרכיבים ומערבבים בעדינות בתנועת קיפול. 3. עורמים תלוליות מהקצף, בעזרת 2 כפות , על התבנית במרווחים של 2-3 סמ'. 4. אופים 25 דק' עד שהעוגיות מתייצבות. מצננים לגמרי ומאחסנים בכלי אטום. מקור: לאשה
 
רעיון נפלא!!! הנה כמה מתכוני עוגיות../images/Emo41.gif

עוגיות טחינה בטעם חלבה 1 כוס טחינה גולמית 1 סוכר וניל 1 חבילה מחמאה 3 כוסות קמח תופח 1 כוס סוכר מערבים את כל החומרים, יוצרים עיגולים ואופים ב 175 מעלות כ- 10-15 דקות (תלוי בתנור)
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה מיכל ../images/Emo24.gif וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

 
למעלה