מה שולחים ל
לימים ארוכים בצבא?

  • פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך
רולדת תמרים

בצק: 2.5 כוסות קמח. אבקת אפיה. חבילת מרגרינה. גביע שמנת / יוגורט. מילוי: חצי חבילת ממרח תמרים. 100 גרם אגוזים טחונים. סוכר. קינמון. לשים את כל החומרים לבצק עד שהוא לא נדבק לידיים. מחלקים ל-3 כדורים. מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק. מורחים על כל העלה את ממרח התמרים. מפזרים אגוזים טחונים, כף סוכר וקצת קינמון. מגלגלים לרולדה. אופים בתנור בחום של 180 מעלות, עד שהגלילות חומות (זהירות, לא לשרוף). שהגלילות קרות, חותכים אותן באלכסון לקבלת פרוסות גלילה. בוזקים על הכל אבקת סוכר. בתאבון.
 
עוגיות מלוחות

7-6סות קמח 1 מרגרינה רכה 1/4 סוכר 1/2 1 כפיות מלח 1 כוס שמן 2 אפייה 1/4 1 כוס מים - מערבבים הכל לבצק אחיד ויוצרים את העוגיות. - מניחים על תבנית עם נייר אפייה. - מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. - מכניסים לתנור בחום בינוני עד שהעוגיות זהובות.
 

ira m

New member
עוגיות "אוזני ../images/Emo205.gif"

החומרים הדרושים 1 חב' בצק עלים סוכר מילוי: שוקולד/קינמון/סוכר/קקאו/ריבת חלב..... אופן ההכנה 1. על נייר אפייה מפזרים סוכר בצורה אחידה . 2. מניחים על הנייר אפייה עם הסוכר את בצק העלים ומהדקים אותו אל המשטח על מנת שהסוכר ייטמע בו ,חוזרים על הפעולה מצדו השני של בצק העלים.(במקום הסוכר אפשר למלא בכל מילוי העולה על רוחכם). 3.מגלגלים את בצק העלים משתי הפאות הארוכות, כלפי פנים במקביל. 4.חותכים את ה"נקניק" לפרוסות דקות באמצעות סכין חדה . 5. מסדרים את האוזניים בתבנית אפייה על נייר אפיה ומעל מפזרים קצת סוכר. 6.אופים בחום 180 מעלות, עד שמזהיב. מצננים ונהנים....:)
 

ש712

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif צל"ש , שירשור מעולה !!! ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ראוי לו להיות לקובץ ! תודה רבה , שרית-ב
 

bali

New member
מנהל
זה רעיון לא רע בכלל

בינתיים אנחנו נצרף אותו לקישורי הפורום ולטאגליינס כד שכולם יוכלו למצוא אותו בקלות בעתיד.
 

miof

New member
עוגיות שקדים פריכות של סמדר מוואלה

עוגיות שקדים פריכות עוגיות נהדרות של סמדר זורע - ברמק 150 גרם חמאה רכה 100 גרם אבקת סוכר 200 גרם שקדים טחונים 60 גרם שקדים מרוסקים 1 כוס קמח (140 גרם) 1 כפית אבקת אפיה 1 כפית תמצית שקדים אופן הכנה: 1. מערבבים את כל החומרים במיקסר בקרס בחישה, או במעבד מזון, או בכף - עד שהם מתאחדים לבצק ולא יותר. 2. יוצרים ביד כדורים קטנים בקוטר 2.5 ס"מ. 3. מניחים את הכדורים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, במרחק כ-3 ס"מ זה מזה. 4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170°, כ-15-20 דקות. מוציאים את העוגיות מהתנור לפני שישחימו ממש, כשהן עדיין די בהירות. 5. מאחסנים בכלי אטום לאחר קירור מלא.
 

bali

New member
מנהל
על הכל מה?

ואנחנו מכירים? אני בסדר, ואתה?
 
למעלה