מאפינס פטל
המתכון מאתר המאפינס הישראלי רכיבים 1/2 1 כוסות קמח מחיטה מלאה- מחולקים 1/4 כוס סוכר 1/4 כוס סוכר חום דחוס 2 כפיות אבקת אפיה 1/4 כפית מלח 1 כפית קינמון 1 ביצה מס' 1 100 גרם מרגרינה מומסת 1/2 כוס חלב 1/4 1 כוסות פטל קפוא או טרי 1 כפית קליפת לימון מגוררת הכנה: חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס. אבק את הפטל ב- 2 כפות קמח, ושים בצד. ערבב בקערה את הקמח הנותר, סוכר, סוכר חום, אבקת אפיה, מלח, קינמון. צור גומה וצוק לתוכה ביצה טרופה, מרגרינה מומסת וחלב. ערבב רק על מנת לשלב בין החומרים. הזהר לא לערבב יתר על המידה! הוסף את הפטל וקליפת הלימון ושלבם בתערובת במהירות. מלא כל שקע 3/4 מנפחו. להכנת הציפוי: ערבב אגוזים קצוצים, סוכר חום, קמח, קינמון וקליפת לימון. הוסף מרגרינה מומסת וערבב עד ליצירת פירורים. פזר את הפירורים מעל המאפינס אפה כ- 20 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי. יש לזה בעיקרון ציפוי לפי האתר, אבל אני חשבתי שזה מיותר ועשיתי בלי ציפוי. טעים. נטלי