מה
היכן
מתי
גמר סדרת הסתיו

אולי

הוא חוטב עצים שממילא נאלץ לטפס עליהם ומיומן בזה וגם יש לו האמצעים לכך. או מי שאוסף ביצים מקינים על עצים גבוהים. או עובד חברת חשמל שיודע ומיומן בטיפוס או עובד בבנין שמיומן בטיפוס.

הממ אולי

הוא היה מנקה החלונות (אם היה באותה תקופה שבה מדובר), או אולי אחד שניקה תמיד מחוץ למגדל הזה בגבהים האלה, אז הוא היה רגיל כבר לזה.

../images/Emo35.gif שאלה מספר 3

הוגרלה אחת מתוך 9428 שאלות שנשלחו באינטרנט במשך השידור הישיר(!). למזלם של השחקנים עלתה בגורל שאלה קלה יחסית - גם אני ניחשתי את התשובה הנכונה - והם הובילו 2:1. בין השנים 1980-1982 נמכרו עותקים של המצאה מסוימת בכמות יותר גדולה ממספר הקלצ'ניקובים שנמכרו מאז ומתמיד! באיזו המצאה מדובר?

../images/Emo45.gif אבל השם הנכון הוא

קוביית רוּבִּיק. אמנם המתימתיקאי רוביק לא היה ישראלי, ולא אמריקאי, אלא סה"כ הונגרי, אבל היה לו שֵם.

gadieid

New member
מקבל את התיקון

בכל מקרה אני ישראלי מלידה וככה אני מכיר את הקוביה. אם הייתי צריך לענות באנגלית (או בשפה אחרת אם הייתי מכיר אותה) הייתי כותב קויביית רוביק. תקח ישראלי ממוצע ואין לו מוזג מהז זה או מי זה הרוביק הזה...

../images/Emo35.gif שאלה מספר 4

השחקנים הצעירים נכשלו בשאלה זו, והתוצאה הושוותה שוב ל-2:2. הותיקים שנכחו בקהל גיחכו - הם ניחשו/ידעו מייד את התשובה הנכונה. מדובר בתנור (קמין) רוסי קלאסי, ענק ומסיבי כזה [הזדמן לי מספר פעמים לישון על תנור כזה בבתים כפריים]. יש באינטרנט הרבה תמונות של תנורים רוסיים (וגם הוראות מפורטות לבנייתם
), אבל לא מצאתי כזו כמו שהוצגה בשידור אמש, ונראה לי שזה לא עקרוני. בקיצור, יש בתנור הזה כל מי חורים קטנים ופתחים, המשמשים למטרות שונות, כמו לאפיית עוגיות וכדומה. בתנור שהוצג היה גם גם פתח-אוורור עגול, והשאלה היתה לאיזו מטרה שימש החור הזה?!

gadieid

New member
הסבר לתשובה

כשיש מדורה ורצים לכבות אותה, כולם פותחים מכניסים ומרוקנים על המדורה... האם לזה הפתח מיועד?

למעלה