מה
היכן
מתי
המשחק השני בסדרת החורף.

../images/Emo26.gif

נשמע הגיוני, אבל לא. התשובה מסובכת יותר. השחקנים דווקא עלו על התשובה הנכונה. הדבר הזה הזכיר לי משהו ישראלי, פחות שמח...

MaD PenGuiN

New member
זה קשור להסטוריה הרוסית?

ואגב, בשאלה אמרת שייצור ה*יין* ייוחד לאצילים, ואז הם ייצרו *וודקה*

לא קשור.

הבלבול הלשוני דווקא קשור. מונחים השתנו בשפה הרוסית במשך מאות השנים שחלפו. למשל, המילה המשמשת כיום לדבש, שימשה בעבר למשקה חריף מסוים (אולי קשור איכשהו לדבש).

m e w

New member
אולי

אולי קשור לירח-דבש? המקור לירח-דבש הוא שבעבר היה מקובל שאבי הכלה היה נותן במשך חודש משקה חריף (דבש) לחתנו.

m e w

New member
אולי

אולי קשור לירח-דבש? המקור לירח דבש הוא שבעבר היה מנהג שאבי הכלה היה מספק במשך חודש משקה חריף ('דבש') לחתנו

לא, זה לא קשור

למספר הימים בחודש, ולא קשור למשקה ה"דבש". זה הזכיר לי מנהג יהודי מסוים, בנסיבות יותר עגומות...

אולי

אולי מספר זה הראה על איזה יחוס של האריסטוקרט. אולי זה הראה שיש לו יכולת לקנות תבלינים מסוגים שונים - שהיו אז יקרים.

TheKillerS

New member
אולי...

כדי שתמיד יהיה להם דרך להיתמודד עם היגון שבן משפחה מת? חודש אזכרה...

המממ...

תשובה לכל הנסיונות עד עכשיו - לא! אבל התשובה הזכירה לי משהו, שמקובל דווקא אצלנו, בנסיבות שהזכרת...

gadieid

New member
נסיון שממשיך את הקו הקודם

כשמישהו ח"ו נפטר שיכולו הרבה אנשים לשתות לכבודו בטעמים שונים דווקא... (דומה אולי למנהג לחלחק משניות ללימוד לעילוי נשמת הנפטר)...??

התשובה

כלל אינה קשורה למוות של אדם, ולא לנסיבות עגומות כלשהן. אבל (וזה הרמז שלי) יש דמיון "טכני" חיצוני מסוים בין התשובה לבין מנהג יהודי (שלא היה ידוע לי, אבל נתקלתי בו) הקשור למותו של אדם.

TheKillerS

New member
אולי כי...

מעל 30 זה היה מראה על גרגרנות ומתחת ל30 היה מראה על קמצנות?

ואולי

בזה ששתו בכל יום טעם אחר של משקה ידעו פשוטי העם מתי מסתיימת תקופה, למשל תקופת אבל. כל זמן שיש טעמים שונים מאלה שכבר שתו, התקופה נמשכת.

../images/Emo127.gif נכון../images/Emo70.gif + הסבר.

אכן מדובר בדיוק בא"ב הרוסי, וסוגי הוודקה חולקו לפי הטעמים: א - אניס, ב - בּרוּסניקָה (סוג של גרגרי יער) וכו'. כשהאציל היה מקבל אורחים, הוא היה מרים כוסיות לחיי כל אחד מהאורחים, כמספר האותיות בשם שלו, לכבוד כל אחת מהאותיות - הסוג המתאים של וודקה. [לאמיתו של דבר, מספר האותיות בא"ב הרוסי היה יותר קרוב ל-40 מאשר ל-30. כיום, אחרי שב-1917 בוטלו מספר אותיות, מספר האותיות הוא 33. אבל חלקן אינן יכולות להופיע בתחילת מילה].

m e w

New member
והמנהג בארץ..

הוא לקרא את אותיות השם בפרק קיט בתהלים?

למעלה