מואיי טאיי ב MMA

razcoren666

New member
מואיי טאיי ב MMA

שלום לכולם, אני עוקב אחרי ענף ה NHB כבר מספר שנים, וראיתי אייך הוא התפתח בצורה מדהימה מענף שהתיימר להפגיש סגנונות שונים, לענף שבו איין בכלל מקום ללוחמים שלא עושים Cross-Training רציני, ולוחמים מאסכולה צרה (רנדלמן)לא יכולים להצליח בצורה עיקבית. למרות כל זה, עדיין הרבה מאוד לוחמים וגם כמה אלופים באים מרקע של Stand-up טהור ובמיוחד מואיי טאיי(סילבה) אבל אחרי כ"כ הרבה שנים חייבים לשאול את השאלה, אין בכלל לוחמי מואיי טאיי תאילנדים?? הרבה הולנדים וברזיליים משתמשים בצורה מאוד אגרסיבית ויעילה במואיי-טאיי בזירות החופשיות, אבל אני לא זוכר אי-פעם שראיתי לוחם MMA מתאילנד! אולי קצת קשה למצוא תאילנדים במשקלים הגדולים, אבל בטוח ישנם לוחמים רבים בקטגוריה של 205 פאונד ובוודאי ב 185 פאונד. אז איפה הם???

zoti

New member
לא קצת קשה למצוא תאילנדים גבוהים

אלא קשה מאד. משקל כבד בתאילנד נחשב 126 פאונד שזה 57.5 ק"ג. תאילנדי מעל 1.70 נחשב לענק בארצו.

razcoren666

New member
אבל

זה היה לי די ברור שאין תאילנדים שיכולים להילחם בפדור, אבל גם לפרייד וגם ל UFC יש קטגוריית משקל קל מאוד, וגם שם היפנים והאמריקאים שולטים..

RoyceGracie

New member
זה לא רק זה

גם כן, בתאילנד לא מתאמנים כמעט בקרקע... רק עמידה, והלוחמים שם מאד עניים לרוב, לכן נלחמים במוי תאי משום שזה מכניס להם כסף.... ולא בשביל להרחיב את אופקיהם בלחימת קרקע... לטוס לארה"ב ולהתאמן שם בקרקע בכדי להתחרות בזירות MMA זה בלתי אפשרי כלכלית לרוב התאילנדים.

zoti

New member
אני מתפלא עליך דסקלו.

לא ראית אף פעם תאילנדים ? כן, זו מדינת הגמדים. הם חברה קטנים ביותר. המאמן שלי, בונקרד הוא 5 פיט 3 אינצ'ים שזה בקושי מטר שישים. קבל תמונה שלי עם המאמן הראשי בפיירטקס. גאניאוו. הוא ענק בשביל מערביים אז תאר לעצמך אותו הולך ברחוב בתאילנד.

dascalu jacob

New member
לא ידעתי שהם כל כך קטנים

גם היפנים עד 1945 היו ננסים אבל מאז שהם התחילו לאכול מוצרי חלב הם נהיו גבוהים.

dascalu jacob

New member
האם זה המכון הטוב בתאילנד ?

כוונתי לפיירטקס ? או שהוא פשוט מיוחצן הכי טוב ?

zoti

New member
הוא הכי עשיר.

ומצליח בצורה לא רעה בכלל. רוב המכונים בתאילנד נמצאים באיזו סימטא מתחת לסככת אזבסט. פיירטקס נראה אחרת לגמרי. לך לאתר שלהם ותראה איך המכון נראה. זה ההולמס פלייס של המואי תאי והרמה שם גבוהה מאד.

ננדין

New member
סילבה הוא לא STAND UP טהור

לוונדרלי סילבה יש גם כחולה ב BJJ וגם ל PELE ויש להם מספר קרבות שהם ניצחו טכניקות קרקע של BJJ (יש לי אותם...)

razcoren666

New member
לא מדויק

לא אמרתי שהוא יודע רק Stand-Up אבל הוא בהחלט מרקע של מואיי-טאיי, להרבה אנשים במיוחד ברזילאיים, יש רקע כלשהו ב BJJ, בלפורט,סילבה,שוגון, אבל בערך 95% מהקרבות שלהם מבוססים על עמידה. ואני חושב שראתי את כל הקרבות של סילבה ב PRIDE והם הרבה, ומעולם לא ראיתי אותו מנצח בריתוק או חניקה...

ננדין

New member
לי יש 3 קרבות שלו שהסתיימו בהכנעות

אם אתה רוצה אני מוכן לצרוב לך. רק תשלח לי דיסק...

AmitNHB

New member
יש הכנעה ויש הכנעה.

אם מישהו נכנע כי הוא חוטף אגרופים או כי הוא נפצע, זה לא בדיוק כמו הכנעה מבריח. בכל מקרה, חגורה שחורה או לא, ברור שלסילבה הרבה יותר נח בעמידה וכאן גם היתרון שלו על היריבים שלו בדרך כלל. כמובן שהוא לא היה מס' 1 במשקל שלו בלי כישורי ה BJJ. תראה, מצד אחד הוא לא ממש הכניע אף אחד (חוץ מבוב שרייבר), מצד שני גם אף אחד לא הכניע אותו וזה כולל את יושידה פעמיים.

razcoren666

New member
צודק

אתה צודק ב100%, לזה בדיוק התכוונתי. אבל בוא לא נפתח את השירשור רק על סילבה, הכוונה המקורית היתה לשאול על לוחמים תאילנדים...

ננדין

New member
יושידה??? אני לא אוהב אותו...

לא ידעתי שהיה להם קרב, אני אחפש ב"פרד"! אני לא ממש מעודכן בקרבות אבל יש לי שני קרבות שהוא מכניעה אחד בחניקה ואחד בבריח, באחד מהם (בחניקה) הוא חטף כל כך הרבה מכות לפנים שאני מתפלא שהשופט לא עצר את הקרב והכריז ניצחון ליריב. מזל של סילבה כי אז הוא לקח את הקרב ישר לריצפה וחנק. אבל ללא ספק הוא מרגיש יותר בנוח בעמידה, הוא גם שם על זה הרבה יותר דגש באימונים(עפ"י סרטון של אימון שלו שהורדתי מהפרד...)

razcoren666

New member
למה??

גם אני לא ממש אוהב אותו, אבל אחרי שניי הקרבות הדי מדהימים שלו עם סילבה הוא בהחלט ביסס עצמו באחד הטובים ביותר במשקל שלו

razcoren666

New member
סילבה??

אתה משוכנע שאנחנו מדברים על אותו וונדרליי סילבה? שתי הכנעות? וקרב שבו הוא חוטף לפנים?????? אחי, צירפתי קישור מקודם למאזן שלו, כדאי שתבשוק אותו שוב...

AmitNHB

New member
הוא מדבר על אחד הקרבות הישנים...

מברזיל, לא ראיתי אבל באחד ה"היילייטס" של סילבה רואים באיזה קרב שהוא מנצח ויש לו פנס עצבני.

ננדין

New member
כן אנחנו מדברים על אותו סילבה

הוא אחד המתחרים האהובים אליי... חלק מהקרבות שיש לי הם לא בפרייד אלה בוולה טודו. ואני לא אוהב את יושידה בגלל שהוא סתם את הפה שלו בקרב עם רוייס גרייסי ולא אמר שהוא לא נכנע למרות שבקלטת ווידאו ברור שכך היה! מבחינתי זה מלוכלך ולמרות שאני ג'ודוקא (וגם במיוחד בגלל שאני ג'ודוקא) אני לא אוהב אותו בגלל זה. מבייש אותו ואת כל היפנים.

razcoren666

New member
ננדין

את הקרב שלו עם רויס לא ראיתי, אז אני לא יודע ממש למה אתה מתכוון, אם תוכל לפרט קצת?? ובכל מקרה, אי-אפשר לקחת ממנו את ההישגים שלו בPRIDE, למרות שמחוץ ליפן הוא נחשב לוחם אפור, הוא נתן קרבות מדהימים לסילבה, וקשה למצוא מישהו אחר שעשה את זה(במשקל 205)...

למעלה