מואיי טאיי ב MMA

AmitNHB

New member
אין בעד מה.

זה קורה תמיד. מתחילים לדבר על משהו ומסיימים במשהו אחר לגמרי ובטח אתה גם מכיר את הביטוי, איפה שיש שני יהודים יש לפחות 3 דעות שונות...

משה קיץ

New member
מה עם רודריגו גרייסי

שנחשב לאחד הטובים במשקלו. רויס vs יושידה (היחיד שניטרל אותו בצורה מושלמת) רוילר vs מיאטה(מתאבק אולימפי מהטובים ביפן במשקל שלו) קרוסלי vs סאקוראי(שים לב שלוחמים גדולים לא הצליחו להכניע את סאקוראי להבדיל מקרוסלי שהצליח) אקיבונו לא סטרייקר טוב אך כש220 קילו עליך בקרקע ועוד של אלוף סומו אגדי,לא יודע אותי זה מרשים לרודריגו יש גם כמה נצחונות מרשימים ןהוא רק ילד בתחילת דרכו. הגיע להחלטה מול bj penn מבלי שהלז הצליח לסכן אותו כלל. אין לי מושג במה אתה מתעסק וכמה נסיון יש לך בקרבות וזה באמת מענין אותי נוכח הידיעות המרשימות שלך בתחום.ולא התייחסת בכלל לכל הנקודות שציינתי,יכול להיות שלא הבנת אז אני אחדד לך. MMA זה מה שקורה בפרייד UFC . NHB זה הוולה טודו המקורי מברזיל ומה שהוצג בUFC הראשונים. ןזה הבדל עצום ואליו התייחסתי. מענין איך שופטים יפניים נתנו הפסד ליפני מול ראיין???

razcoren666

New member
רודריגו

אני לא מבין מאיפה אתה מסיק שהוא מהטובים במישקלו, מאזנו 5-1 עם הפסד אחד לפן וחמישה נצחונות על TOMATO CANS יפניים.כשמתוכם 3 ע"י החלטות שופטים. עם כל הכבוד לPRIDE, יש להם תכונה מאוד מאוד מעצבנת להאכיל לוחמים שהם רוצים לקדם, בלוחמים יפניים ממוצעים ומטה. במיוחד כמו במקרה של ראיין. אני באמת לא פותח במלחמה נגד משפחת גרייסי, יש להם מקום ברור של כבוד בכל ההיסטוריה של הMMA,ולא סתם רויס היה הראשון(ביחד עם קן) שנכנס לHALL OF FAME של ה UFC. אבל צריך להגיד את האמת, הם בכלל לא טרחו לקדם את המשחק שלהם כמו שאר הלוחמים, יותר מידי האמינו במחמאות על הBJJ שלהם, וכרגע אין שום שום לוחם ממשפחת גרייסי שאפילו קרוב לאיים על תואר אליפות באחד מהאירגונים הגדולים. קח לדוגמא את קן שמרוק, אחד שנחשב בעבר לתותח עולמי בSUBMISSIONS אבל היה מספיק חכם להבין שהוא חייב לשפר את העמידה שלו, ואי-אפשר להשוות בין שמרוק של 96 לבין של עכשיו

razcoren666

New member
נסיון עצמי

אני ממש לא מחשיב את עצמי בתור אחד עם נסיון בתחום, התאמנתי בסה"כ בהישרדות 3 שנים,אבל אני כבר הרבה הרבה זמן עוקב אחרי התחום ומחשיב את עצמי מעריץ מושבע, במיוחד של PRIDE. יש לי כמעט כל קרב החל מפרייד 9 . אני מאוד נהנה מהפורום הזה, אני גם קורא הרבה באתר SHERDOG, יש להם מידע מאוד אמין ועדכני, אבל גם המון המון משתמשים, כמה מהם מאוד מבינים בתחום, אבל רובם פשוט ילדים שיושבים מול המחשב מפוצצים את האתר בהודעות מפגרות, וסתם קוטלים אנשים אחרים, למרות שכמו בכל מקום שאנשים מדברים על דעות שונות ועל לוחמים שהם אוהבים, אף-אחד פה לא מנסה להעליב ולעצבן אחרים וזה מאוד יפה בעיני.

razcoren666

New member
.....

אני יודע שאין הרבה קשר לוגי בין שני המשפטים האחרונים, הייתי באמצע משהו ואני לא יודע אייך לערוך הודעה שפורסמה......

משה קיץ

New member
נסיון אחרון

מה אתה יודע על הגרייסים? בתור אחד שנמצא תחת רויס גרייסי וחזר לא מזמן מברזיל אחרי אימונים עם גרייסים נוספים אני יכול להגיד לך שאתה טועה.הם כל הזמן מתאמנים ונעים עם רוח הזמן. הם עובדים עמידה(קיק בוקסינג)לא כדי להיות קיקבוקסרים אלא כדי לא להיות מופתעים. דרך אגב כך היה מאז ומעולם עם נטייה מוגברת לעשות כן בשנים האחרונות. גם היום תראה שרוב הלוחמים ה"מודרניים" מרגישים יותר נוח בטריטוריה של שיטתם העיקרית ולשם הם ינסו למשוך את הקרב. רנדי קוטור הוא לוחם טוב בעיניך? גם בעיני,אך אין לא כלל גארד שזה הפקרות כלפי עצמו ולכן הוא הפסיד לרודריגז ובארנט. זו דוגמא לכך שכל לוחם יש לו את הצדדים היותר חזקים והפחות. הגרייסים הצעירים יותר משלבים הרבה יותר קיקבוקסינג אך עדיים אם תחזיר את החוקים הישנים שבהם לא מקימים מהקרקע אז בהחלט עם יכולות בסיסיות בעמידה וקרקע חזק(bjj קלאסי)אפשר להצליח מאוד. הכל תלוי באסטרטגיה ובהכנה נכונה לקרב.גם היום לכל לוחם יש את הצדדים הטובים והנוחים עבורו. כשפידור יילחם מול קרוקופ הוא ינסה לקחת אותו לרצפה אחרת עבוד לו(לדוגמא). מי אתה שתחליט האם היריבים ראויים או לא. טאקסה ניצח את קרלוס ניוטון,כריס ברנן ואנדרסון סילבה. סקוראי גם כן לוחם ברמה גבוהה בקטגורייה שלו. בחוגים רבים(תבדוק קצת מעבר לפורום של ילדים בsherdog) מגדירים את רודריגו כאחד מהטופ במשקל שלו שנמצא ממש בתחילת דרכו. לא התייחסת לרויס יושידה 2

razcoren666

New member
תראה.

אני בסה"כ רושם כאן את דעתי, אני מבין שיש לך היכרות אישית עם חלק מהלוחמים שלהם, וקצת קשה לך להיות אובייקטיבי, אבל לא צריך לתקוף ולא לרדת לפסים אישים. אתה יכול להביא לי מאזנים של יריבים של הגרייסי בתקופה האחרונה, אבל בסופו של דבר הם נלחמים בעיקר עם לוחמים ממוצעים, ושוב אתה לא תוכל לתת לי שום גרייסי שנמצא אפילו קרוב לרמה על איום על אליפות באירגון לחימה גדול. לא התייחסתי לרויס-יושידה 2, כי לא ראתי אותו ואני *לא* רוצה לדבר על קרב שלא ראיתי. העובדה שאני לא מכיר שום גרייסי באופן אישי ממש לא קשורה ליכולת שלי "לנתח" ברמה בסיסית את הקרבות שלהם. אני לא מתיימר להיות פרשן של PRIDE אבל אני מבין ברמה סבירה.

משה קיץ

New member
לא צריך להכיר גרייסי או כל לוחם

אחר כדי לנתח mma. אך בהחלט צריך להתנסות בזה כדי להבין את זה לא צריך להיות במצב של איום על תואר אליפות כדי להיות טופ קונטנדר. רויס סקןרבה רנזו סקוראבה אלה 2 קרבות שהיו יכולים להסתיים אחרת(מה שניצח את רויס הייתה אסטרטגיה גאונית של סאקורבה לא הבדלי רמה-היום הגישה של רויס הייתה שונה לחלוטין בקרב מול סאקורבה) מול רנזו-קרב שקול 1 ל 1 עם קצת מזל בסוף לסאקורבה. אך עם עובדות לא מתווכחים וסאקורבה ניצח ביושר. זה לא אומר כלום על איך הקרב מול ריקסון היה נראה. סקורבה לוחם אדיר שאני מאוד מעריך,כמו שאני מעריך לוחמים רבים אחרים שהם לא גרייסים

razcoren666

New member
לסיכום

אני לא רוצה להפוך את השירשור הזה ליותר מידי אישי, ולריב מטופש בינינו. אני רק רוצה לסכם בכך שלא אמרתי שבגלל שסאקו ניצח כמה גרייסי זה אומר אוטו' שהוא ינצח את ריקסון. רק אמרתי שזה ממש לא מכובד הדרך שבה ריקסון התחמק מקרבות עם אנשים מסויימים שזה היה ברור שהם יהוו לו אתגר רציני. אנחנו לא מדברים פה על פוליטיקה או כדורגל, לא צריך לקחת באופן אישי וגם לא צריך להיות כ"כ Nuthuger של לוחם, פשוט ניקח הכל בפרופורציה וננסה יותר לדבר על אירועים שקורים וייקרו בעתיד הקרוב, ולא לנתח שמועות ורכילויות. אני לא יודע אם יש כאן אפשרות כזאת, אבל אם כן אז הייתי רוצה שמישהו יפתח סקר בקשר להשערות לגבי המנצחים של הטורניר הנוכחי. לילה טוב.

joker89

New member
לדעתי...

אני דיי משתעמם כשאני רואה 2 אנשים רבים על הרצפה כמה דקות רצופות... זה מתחיל לשעמם...אבל אם יש בריח מהיר זה יותר מעניין.. אני פשוט חושב שכל הקרקע זה פחות (בכלל לא בהרבה)יפה לעיניים מאשר קרב בעמידה...למרות שברחוב זה מאוד שימושי..פעם התאמנתי בהאבקות יוונית\רומית וזה מאוד מחשל.

razcoren666

New member
לדעתי..

לדעתי קרבות על הקרקע הם דווקא החלק היותר מעניין ובטוח יותר מתוחכם של הMMA. אני לא מתכוון לקרבות ארוכים של LayNPray כמו של טיטו.קרבות קרקע במיוחד של הלוחמים הברזילאים בפרייד, משפחת נוגיירה, ארונה, וגם ה GNP של פדור, הם המהות האמיתית של MMA. ודווקא זה נראה לי החלק הפחות שימושי ברחוב, אתה בטוח לעולם לא תרד מיוזמתך לקרקע כשיריב מעלייך בגארד או במאונט, במיוחד מכיוון שאין לך מושג אם עוד מישהו עומד לתקוף אותך, ועל הקרקע לא יהיה לך שום שום סיכוי להיתגונן מול מספר יריבים.

joker89

New member
לדעתי...

אני דיי משתעמם כשאני רואה 2 אנשים רבים על הרצפה כמה דקות רצופות... זה מתחיל לשעמם...אבל אם יש בריח מהיר זה יותר מעניין.. אני פשוט חושב שכל הקרקע זה פחות (בכלל לא בהרבה)יפה לעיניים מאשר קרב בעמידה...למרות שברחוב זה מאוד שימושי..פעם התאמנתי בהאבקות יוונית\רומית וזה מאוד מחשל.

joker89

New member
לדעתי...

למעלה