מואיי טאיי ב MMA

razcoren666

New member
.....

ולא לשכוח גם את הקרב הראשון בין מינוטאורו להרינג, ובין מינוטאורו לסרגיי, שלמרות ההפסדים הראו שאפשר בהחלט להסתדר עם הגארד וגם המאונט של הברזילאי. והביאו אותו להחלטת שופטים.

AmitNHB

New member
קשה לנצח כל קרב בהכנעה\נוק אאוט.

שוב, גם מירקו וגם סילבה לא מסיימים כל קרב בנוק אאוט. בערך חצי מכל הקרבות מגיעים לידי החלטה, אין מה לעשות, ולמרות זאת נוגיירה ניצח בערך 2\3 מהקרבות שלו בהכנעה. אפשר להסתדר עם הגארד\מאונט של מינו כמו שאפשר להסתדר עם הסטרייקינג של מירקו.

AmitNHB

New member
מינוטאורו.

בואו לא נשכח שגם מירקו וסילבה לא מסיימים כל קרב בנוק אאוט אז אתה לא יכול לצפות ממינוטאורו שיסיים כל קרב בהכנעה, נכון ? פידור לא "פיצח" את השיטה ובטח שלא "הכניע" את מינו. הוא נמנע כמה שאפשר מקרקע עם מינו בקרב האחרון בינהם וניצח בגלל שהיה עדיף במעט בעמידה (שוב, הקרב היה מאוד פושר). ובוא נזכור, מדובר בלוחם מס' 1 בעולם כיום. תפרט לי בבקשה מדוע אתה חושב שלמרות מה שהסברתי לגביי החוקים, ההחלטה בקרב 2 הייתה מוצדקת.

razcoren666

New member
אוקיי...

דבר ראשון, אני ממש לא מסכים איתך בקשר לפדור-מינו 1. לדעתי פדור הראה עליונות מוחלטת על מינו. העובדה שהוא לא הכניע אותו ממש לא קשורה, הוא לא ניסה להכניע אותו, אבל הוא ניהל את הרוב המאוד גדול של הקרב בגארד של מינו. בניגוד להרבה לוחמים שמנסים רק לשכב על היריב בגארד ומחכים שהשופט יחזיר אותם, הוא שוב ושוב חבט בו, ואתה צריך לזכור שכל התקפה במצב כזה מזמינה ניסיון לבריח של מינו. הוא ברח מהמון בריחים בקרב, ופשוט שיחק עם הגארד של מינוטאורו. אני לא חושב שראיתי את מינוטאורו כ"כ מתוסכל וכ"כ חבול ומזועזע גם נגד קרוקופ וגם נגד סאפ. בקרב השני הוא לא סתם נימנע מקרקע, זאת לדעתי הגדולה שלו, הוא כ"כ רב-גווני. במקום שוב לחזור לGAMEPLAN הישן של הקרב הקודם שלהם, הוא פשוט תיסכל את מינוטאורו לחלוטין מנע ממנו כמעט לגמרי את הגארד, למרות שהוא הוריד אותו לקרקע בערך 5-6 פעמים בקלות מוחלטת. בסופו של דבר הוא רוצה לנצח ואין שום שיבה שיעזור למינוטאורו כל פעם ע"י חזרה לגארד. העובדה שהוא שולט בכ"כ הרבה אספקטים של המשחק פשוט גמרה את מינוטאורו. ו ורציתי לשאול אותך מה אתה חושב על זה שמינוטאורו הרים את הידיים לאות ניצחון אחרי הקרב השני? כי רואים שפדור ממש ממש לא אהב את זה.

AmitNHB

New member
אבל דיברתי על פידור מינו 3.

ב 1 פידור שלט וטחן את מינו באופן מושלם ורק יכלת ספיגה אדירה של מינו מנעה TKO. בקרב ה- 3 , עליו דיברתי, פידור נמנע מהגארד של מינו כי העדיף את הסטאנד אפ בו יש לו יתרון ברור.

AmitNHB

New member
לגבי ההרמת ידיים.

כנראה, שמינו חשב שהקרב היה יותר שקול ממה שהוא היה באמת. מה שאתה רואה מהצד זה לא תמיד מה שאתה רואה שאתה נלחם. למרות שהקרב היה מאוד פושר וכמעט ולא נעשה כלל נזק, השליטה הייתה ברובה בצד של פידור והיה ברור שהוא ינצח. דיי התבאסתי בשביל מינו כי רציתי שהוא ינצח, ושהוא הרים את הידיים חשבתי לעצמי: "וואי, הוא הולך להתבאס כשהוא ישמע מה יגידו השופטים..."

razcoren666

New member
בקשר לקרב השני

דבר ראשון, הקרב לא הוכרז תיקו, הוא הוכרז NO CONTEST שזה בדר"כ אומר שהקרב נגמר ע"י פעולה לא חוקית, כמו מכה למפשעה(תמיד ניזכר בחיוך בסילבה-גילברט) זה נכון שה"פעולה" היתה ביוזמת פדור, אבל אתה צריך לזכור שהוא לא יזם נגיחה, הוא בסה"כ התקרב אל מינוטאורו ותוך כדי התרחשה ההיתנגשות. נכון שזה די אפור, אבל אתה יכול להגיד שמגיע היה למינוטאורו לקבל ניצחון בקרב??? הוא לא יזם שום מהלך התקפי שיגרום לפגיעה של פדור. כאשר מעניקים ניצחון בגלל חתך גדול, זה בגלל שהחתך ניגרם כתוצאה מחבטות יעילות של היריב, וזה לא ממש מה שהיה פה. בכל מקרה לדעתי הקרב הבא של פדור צריך להיות קרוקופ, למרות שהוא נוצח ע"י מינו, אף-אחד לא רוצה לראות עוד טרילוגייה על האליפות(עיין ערך סילבה-סאקו).

AmitNHB

New member
פידור מינו 2

ישנם כמה חוקים בססיסיים שאני מאמין בהם בספורט ה MMA: 1) האחריות שלא להיפצע מוטלת על כל לוחם. 2) מכה לא חוקית היא עברה של מי שמבצע אותה ולא של מי שחטף אותה. אני מבין את התסכול מן הצורה בה הסתיים הקרב, אבל בוא ננסה לראות את מה שקרה מהעיניים של מינו. נגחו לו בפנים, הוא יכל להמשיך את הקרב למרות זאת, ובסוף פסלו גם אותו ?! גם לתאונות יש אחראיים ובמקרה הזה פידור היה אחראי.

משה קיץ

New member
בואו נעשה קצת סדר בדברים

MMA היום הוא ספורט עם הרבה חוקים,חוקים שבעיקר נוטים לטובת הסטרייקרים. היום הנטיה לתת לקהל בעיקר בארה''ב את מה שהוא אוהב,שזה אקשן חסר מעצורים. אם הקרב יורד לקרקע ואין מספיק תנועה ואקשן,השופט מחזיר את המתמודדים לעמידה.לכן מה שסטרייקר שלמד קצת קרקע צריך לעשות זה לעכב ולהאט את הקרב בקרקע כדי שהשופט יחזיר אותם לעמידה. החוקים גם מעודדים יותר ground and pound מבחינת ניקוד בקרב. תוסיפו לזה את הסיבובים הקצרים שבסיומם חוזרים לעמידה קיבלתם לוחמים שרוב מטרתם היא לתת מכות בתוך הגארד וגם אם המכות לא יעילות זה ייזכה אותם בעדיפות נקודתית.לכן היום כמעט לא מנסים לעבור את הגארד(יש בזה הרי סיכון לעיתים)אלא רק להשתולל בתוך הגארד. הכפפות מהוות יתרון לסטרייקרים (שיכולים להכות ביותר עוצמה מבלי לחשוש לשבור את היד) ומגבילות את הגרפלרים בעבודת הקרקע. לכן :הסיבובים,הכפפות,מגבלת הזמן הנטיה להחזיר לעמידה ועדיפות השיפוט שינו את הMMA לבלי הכר והפכו אותו לעוד ספורט עם הרבה חוקים. באירועי הMMA הראשונים ובמתכונתם אין ספק שיעקב צודק. אני ראיתי אירועים מברזיל לפני 15 שנה ויותר ששם היו לא מעט אנשים שעשו קרןס טריינינג ועדיין מכיוון שהקרב היה באמת VALE TUDO היתרון של אנשי הקרקע היה ברור. עדיין יש הרבה מן הדבר שהיום זה יותר לוחם מול לוחם מאשר שיטה מול שיטה. לוחמים ממשפחת גרייסי ניצחו יותר מ-90% מהקרבות שהם עשו בזמן האחרון(מי שרוצה שיבדוק)וחלקם היו נגד יריבים בהחלט משמעותיים(גם אם זה לא היה נגד פידור או סילבה). משה

razcoren666

New member
ונמשיך עם הסדר

לדעתי הכל תלוי במה אתה קורא MMA, זה לא כמו כדורגל או שח או הרבה ענפים אחרים, אין ענף ספורט שנקרא MMA עם חוקה קבועה, וכל אירגון בוחר את החוקים שמתאימים לו. אם אתה מתכוון לUFC,אז כן אתה צודק, מכיוון שהסיבובים באמת קצרים יותר וכמעט אין עבודת קרקע, ולכן גם כמעט ולא תראה לוחמי JJ ברמה גבוהה שם, בגלל שהקהל האמריקאי אוהב הרבה דם ומעט טכניקה ומתחיל לשרוק ולצעוק בוז, אחרי 2 דקות על הריצפה. PRIDE לעומתם הוא אירגון יפני, והיפנים בכללם הרבה יותר אוהבים ומבינים עבודת קרקע ולכן הסיבובים הרבה יותר ארוכים 10 דקות ולאחר מכן שניים בני 5 דקות, יש איסור על מרפקים לפנים, ואם יש הבדל משקל רציני יש אפשרות לשלול מכות ברכיים לפנים. ולנקודה השנייה, תזכיר לי אילו יריבים בדיוק ניצחו הגרייסי לאחרונה? אקבונו? מינואאה? בקרב שבו ריאן היה בוודאות אמור להפסיד... אילו הם המאזנים של הגרייסי הפעילים הטובים.(קישורים) הייתי באמת רוצה שתמצא לי לוחם ראוי שהם ניצחו.

razcoren666

New member
...

אני מקווה שאתה לא מתכוון למאזן 400-0 של ריקסון, אלא אם כן אתה גם מאמין עדיין בפיית השיניים.... הכל בצחוק, לא להיעלב...

משה קיץ

New member
קיימת רשימה עם שמות ותאריכים

על הקרבות של ריקסון(שמות של מתחרים) 420 ליתר דיוק . ראיתי את הרשימה וכמו שעמית אמר היא כוללת הרבה קרבות bjj,האבקות סמבו קרבות בדלתיים סגורות וNHB

AmitNHB

New member
הגרייסים ב MMA כיום.

הרמה עלתה פלאים וכולם היום לומדים BJJ - שזה בראש ובראושנה הודות למשפחת גרייסי, ולכן כבר הישג אדיר. שינסוקה נאקמורה - אותו ניצח דניאל גרייסי הוא יריב ברמה טובה, אבל נכון לעכשיו אני מסכים שאין למשפחת גרייסי נציג בולט ברמות הגבוהות ביותר. אולי בעתיד... לגביי ריקסון - בזמנו הוא היה מס' 1 ונלחם במי שהיה מוכן, לפחות עד לסאקורבה אבל מדובר בשלבים שריקסון כבר פרש. המאזן 400-0 שלו כולל קרבות BJJ וקרבות בדלתיים סגורות כמו זה מול יוג'י אנג'ו.

razcoren666

New member
ריקסון

עוד הערה קטנה בקשר ל"אגדה", ריקסון מאוד אהב להילחם בסטרייקרים חד-מימדיים ול"הוכיח" את העליונות של הBJJ שלו. אבל כאשר לוחם מסויים בשם Bas Rutten קרא לו לקרב, הוא השתפן היתנא את ההישתתפות שלו בהרבה כסך ובכך שרוטן יצבור יותר קרבות... עם כל הכבוד, הוא היה מלא בBS.

משה קיץ

New member
מה ההבדל בינך לילדים בsherdog

שום הבדל. גם אתה בולע כל שטות שמאכילים אותך או שאתה קורה באינטרנט מבלי לברר את הבסיס של הרכילות. ריקסון לא סירב לבאס כי הוא חשש מימנו.להיפך הוא אמר שכל אדם שכל כך מעונין להלחם מולו מוזמן למועדונו. אך לאחר הקרב שלו מול פונאקי(לוחם ממש לא חד מימדי שניצח את רוטן פעמים רבות),בו ריקסון חנק אותו עד לאיבוד הכרה,למעשה הוא כבר לא היה מתחרה פעיל. ריקבון הצהיר שיש אפשרות שיחזור לזירה אך עבור סכומים מסויימים שחשב שלוחם ברמתו ראוי להם. בזמנו ריקסון היה אמור להלחם מול מריו ספרי אך קרלסון גרייסי הורה למריו לבטל. מכיוון שלא הצליחו לגייס סכומים אלו,ומיכיוון שכבר לא היה לו מה להוכיח לא נענה לקרב כמו שלא נענה להצעות אחרות מעבר לבאס רוטן וסאקורבה.

razcoren666

New member
אוקי...

1.המאזן בין פונאקי לבאס הוא 1-1. 2.עם כל הכבוד ל"הזמנה" של ריקסון לבוא ולהילחם איתו בדוג'ו שלו, אתה(אני מקווה) תהיה חייב להודות שזוהי ממש לא זירה הוגנת או ניטרלית והיו כבר מספר מקרים של לוחמים שקראו לגרייסי במועדון שלהם ופשוט הוקפו במספר רב של אנשים, ודי קשה לקרוא לזה קרב הוגן. 3.ריקסון לא היתחמק מאנשים?? בזמנו כשסאקורבה טחן את רוב המשפחה שלו הוא עדיין לא היה מוכן להילחם בו, למרות שלדעתי ניצחונות על 4-5 אנשי גרייסי הם די הוכחה שהוא כבר ב"רמה" שלו.

AmitNHB

New member
משה ורז, כנסו בבקשה.

יש לכם נקודות מבט שונות לניתוח העניין. משה, אתה מאמן ונציג של השיטה, מכיר אישית וזכית להתאמן עם הגרייסים. קשה להיות אובייקטיבי במאת האחוזים במעמדך. רז, הידע שלך, כמו שלי, מתבסס על קרבות שראית, פרשנויות שקראת ושמועות שלא תמיד נכונות (ולפעמים נכונות). ישנן עובדות בשטח. השליטה המוחלטת של הגריייסים בזירות ה"וולה טודו" במשך 50 שנה היא עובדה. העליונות בספורט ה BJJ, בתחרויות גראפלינג כמו אבו דאבי, וכן העובדה שהיום כל הלוחמים הבכירים מתאמנים ברמה זו או אחרת ב BJJ. זה שסאקורבה ניצח 4 גרייסים זו גם עובדה. זה שריקסון סרב לקרב עם סאקורבה ב PRIDE זו גם עובדה. אם הוא רצה יותר כסף, רצה זירה יותר הוגנת לטעמו וסאקורבה סרב, או שריקסון סרב בגלל שהיה כבר בשלבי פרישה - יכול מאוד להיות וזו זכותו. בכלל... רויס וריקסון הם לא רק אמני לחימה ומתחרים, הם גם אנשי עסקים אחרי הכל (כמו כל המתחרים הבכירים ב MMA) וזכותם לא להענות לקרבות שלא נראים להם הוגנים מכל סיבה שהיא. רז, כשאתה אומר על מתחרה שהוא לא בכיר, או על מישהו שהוא TOMATO CAN, ואני משתמש במילים האלו גם לעיתים, אנחנו מדברים כמעריצים שמעניין אותם רק מי הכי טוב ברמה של נצחונות בזירה, וברור לנו שצריך להיות מאוד מאוד מוכשר וטוב כדי להתחרות ברמות האלו בכלל. ברור גם שאנחנו מדברים על ספורט עם חוקים, ואנחנו מודעים שבזירה עם חוקים שונים או בלי חוקים בכלל, יתכן מאוד שדברים היו נראים אחרת. משה, אתה מכיר מתחרים במשפחת גרייסי הכרה אחרת. משהו הרבה מעבר להכרה שלנו, שהיא רק התוצר הסופי ביותר - מה שאנחנו רואים בזירה, ולכן יתכן שאתה גם מתחשב בפוטנציאל כשאתה מדרג מתחרה מסוים, ויכול מאוד להיות שהעתיד יוכיח שצדקת אבל בינתיים אנחנו המעריצים מסתכלים בעיקר על הרקורד.

משה קיץ

New member
נחמד עמית

אני בהחלט מסכים עם חלק מהדברים שכתבת. גם אני מסתכל על הרקורד ולכן לפי הרקורד הדור החדש של משפחת גרייסי עושה חיל אך כמובן הצעירים הם רק בתחילת דרכם. אני חושב שזה דווקא מיקצועי מאוד לא לרוץ מהר מידי מבחינת כמות הקרבות אלא להיבנות חכם.(מה עוד שכשלא נוטלים סטרואידים קשה מאוד לערוך קרבות בתדירות גבוהה-ראה מקרה סילבה שנוטל סטרואידים וזו הסיבה לכמות הקרבות המטורפת שלו). אני מדבר על עובדות בשטח ולא רק תחושות ורצונות אישיים. עובדה:רויס שלט ביושידה שנחשב היום בין הטובים ביותר במשקל שלו.(הגיע לסיבוב הגמר בגרנד פרי האחרון ונתן 2 קרבות שקולים לאלוף). רויס הכניע אלוף סומו מעל 200 קילו. עובדה:רודריגו,ראיין קרוסלי וכו אשר נמצאים בתחילת דרכם הם בעלי מאזן מצוין בכל קנה מידה, בעלי נצחונות גם על יריבים נחשבים. ראיין: הפסד אחד לסקורבה כאשר הוא עלה מולו פצוע עם אישור מרופא הפרייד לא להתחרות(וסיים את הקרב בלי הכנעה או נוק אווט) הפסד שני ליפני (לא זוכר את שמו).ראיין עלה חולה לקרב,וזה אותו יפני שראיין דפק לו נוקאווט בקרב הראשון שלו(פרייד 10) ראלף:הפסד ל"גומי" במהלך של יותר חוסר מזל מכוונה. ניצחון על מישימה מהטובים ביפן במשקל שלו. רודריגו:5 נצחונות והפסד אחד ל penn בהחלטת שופטים.penn תלמיד לשעבר של ראלף גרייסי נחשב למספר 1 במשקל שלו.( רודריגו הינו גם אלוף אבו דאבי-עם נצחונות על סודו וניוטון) קרוסלי:2 נצונות על יריבים מרשימים: 1 אלוף פנקרס לא זוכר את שמו 2.סאקוראי תיקון:הגרייסים היו בלתי מנוצחים בברזיל 65 שנה לא 50. כיום יש עוד הרבה לוחמים מעולים ששם המשפחה שלהם זה לא גרייסי(בעצם גם בברזיל היה הדבר מאז ומעולם) סקוראבה שלא הצליח להכניע,להוריד לקרקע ,לעבור את הגארד או לגרום לנוקדאון בקרב מול רויס(שלרוע מזלו נפצע ברגל והיה צריך לפרוש)לא היה שורד מול ריקסון שמכניע את רויס בסדרות,יותר מדי זמן.זו לא עובדה אלא דעתי האישית(והלא אובייקטיבית,אך אני באמת מאמין בכך) אם אחרי יותר משעה הוא לא הצליח לגמור את רויס והיה מאוד לא רחוק להפסיד להנזו ,אני לא רואה איך ריקסון שהרבה אבל הרבה יותר טוב משניהם ,לא היה מנצח אותו. (הקרב סקורבה רויס נמשך שעה וחצי דרך אגב). רק להבהרה:ישנם גרייסים שאני מעריך יותר ומעריך פחות זה יותר קשור באישיות ולא רק בשם המשפחה.

razcoren666

New member
תודה

תודה שקראת אותנו לסדר, השירשור באמת נהיה אישי מידי לטעמי וחבל. רק מוזר אייך שירשור שפתחתי בקשר ללוחמי מואיי-טאיי תאילנדים הגיע לשיחה על לוחמי BJJ ברזילאיים.

למעלה