מוות קליני

מוות קליני

מה יש לכם להגיד על אנשים שמתו מוות קליני וחזרו לחיים וכולם עם אותו סיפור ואני לא מדבר על אחד שתים אני מדבר על עשרות אלפים שמתו וחזרו לחיים זה יהיה מאוד מעניין לשמוע איך אתם מפריכים אתזה למרות שעשרות אלפי אנשים חוו את החוויה הזאת על נשמתם ואם אתם לא מצליחים להפריך את זה שאין חיים אחרי המוות אז תגידו לי איך אתם מסבירים את כל מה שהאנשים ראו?

Lu Tze

New member
ומה יש לך להגיד על זה?

להזכירך, 90% מהאנשים האלה היו נוצרים.

אז מה?

מה להם לא היתה נשמה? וחוץ מזה עצם זה שהם ראו משהו אחרי המוות כבר מוכיח בצורה חד משמעית שיש חיים אחרי המוות

Lu Tze

New member
שאני אבין, האם אתה אומר שלגויים יש

חיים שלאחר המוות? מלך החיות2 שלנו מודה בכך שגויים חולקים את העולם הבא עם יהודים? זה צעד בכיוון הנכון, מזל טוב!

סיטרא

New member
להזכירך,

בתלמוד כתוב שלגויים ( גם נוצרים ביניהם ) אין נשמה כמו לחיות, דהיינו, אין להם עולם הבא ולא כלום. מה תגיד על זה ?

L7

New member
מה בחיי היום יום מסתמך על קיום נשמה

או חיים אחר המוות? איזה טיפול רפואי? איזה ספר רפואי? איזה מאמר רפואי? צר לי לאכזב אותך. מאוד מאוד הייתי רוצה שיהיו חיים אחרי המוות. יש בכך תיקווה עצומה. אך אין. חבל.

למבדה

New member
אוי, אתם כ"כ מלאים בעצמכם (ובמדע)

הנה הפכתי את שאלותיך, בוא נראה אם תצליח לענות על כך (בצירוף של הוכחות מדעיות, כמובן): מה בחיי היומיום מסתמך על כך שאין נשמה? שאין חיים אחרי המוות? איזה טיפול רפואי? איזה ספר רפואי? איזה מאמר רפואי? המדע לא הצליח להפריך את קיום האלוהים כמו שהדת לא הצליחה להוכיח את קיומו. על סמך מה המדע צודק יותר מהדת, אם בכל הנוגע לאלוהים או לעולם הבא יש לו את אותן ידיעות כמו לדת? הרי אתה לא *באמת* מסתמך על המדע בכל צעד ושעל, אז למה להתיימר לעשות זאת? ג'יזס.

L7

New member
למבדה נשמה - בבקשה

נשמה בוודאי יש לה מסה. כלומר אדם מת קל מאדם חי- קל להוכיח שלא. אם נשמה חסרת מסה - אז היא סוג של אנרגיה. אנו יכולים כיום למדוד את כל סוגי האנרגיה להערכתי. אין חיים אחר המוות - לא מוכר סוג של פסק דין חוקי האומר למשל שהנ"ל צדיק וחייו אומללים ומצווה עשה רוצחו שהעביר אותו לחייו הטובים לאחר המוות. וכו וכו למה להתיימר להתנגד לדת ולעולם הבא? מתוך הכרה ואמונה שמדובר בשרלטנות רמאות ואחיזת עיניים.

למבדה

New member
תודה, מותק

אתה יוצא מהנחות. "נשמה בוודאי"... "...להערכתי". האם זה המדע? כדי להוכיח שתאוריה מדעית היא אכן כזו יש להעמידה במבחן ההפרכה. אתה (והמדע) לא הצלחת להפריך את קיום הנשמה, האלוהים או העולם הבא. אני חושבת שהשאלה שלי ("למה להתיימר?") והתשובה שלך ("מתוך...אמונה") די מבהירה את כל העניין. זכותך לא להאמין באלוהים, אבל תזכור שעוד לא הצלחת להפריך את קיומו.

neko

New member
המפף... (חומר למחשבה)

עצם הקיום של נשמה מוטל בספק, בעיקר בגלל חוסר היכולת לעמוד על טיבה. כבר פנה אלי מחב"ת ואמר "אתה יכול לדמיין שאתה מת? שהתודעה שלך מפסיקה להתקיים?" אז עניתי לו "כן, כל לילה התודעה שלי נכבית ל8 שעות, ככה שאני יכול בהחלט לדמיין מצב שבו היא לא עובדת". לזה לו היה לו ממש מה לענות והוא גלש לציטוטים ונושאים אחרים. הנקודה היא, שאין שום סיבה להניח קיום של משהו, רק בגלל שמישהו אחר חושב שאולי המשהו הזה קיים. אם ההנחה הזאת נותנת משהו, מילא, אבל היא לא. לכן עדיף להניח שנשמה זה לא דבר קיים. נ.ב: הוכח שדברים כמו אינטליגנציה, שפיות, תפיסה וכו' הן פיזיות/כימיות, כלומר ניתנות לשינוי ע"י גורמים חיצוניים. האם כאשר אדם מת התודעה שלו קיימת באותה צורה? ואם לפני שהוא מת מורידים לו את החלק במוח שאחראי על ראיה, אז הוא לא רואה כ"נשמה"? ואם נותנים לו תרופה שגורמת דיכאון עמוק, האם הוא יהיה מדוכא כנשמה? תחשבי על זה.

למבדה

New member
מזון למחשבה

אני מסכימה עם המשפט הראשון, לגבי טיב הנשמה. מעבר לזה, לאאא. אבל אני רק ניסיתי להסביר שלומר שאין גן עדן זה לא הוגן, כי זה שווה ערך לאמירה שיש אלוהים. במקרה הזה, שתיהן נכונות במידה שווה. ואני מניחה שאתה כאתאיסט לא יכול לקבל את המסקנה הזו. אז..זהו. מעבר לזה, אם תרצה שאני ארחיב לגבי דעתי על קיומה של נשמה, אני אעשה זו.

L7

New member
אתאיזם ורוב המדע הם אמונה לגבי

מכיוון שהגדרת האמונה היא: קבלת דברים ללא הוכחה אני מאמין שאלוהים איננו קיים. אך לעולם לא אצליח להוכיח זאת. זה נובע ממבחן הסבירות. לקיום אלוהים- סבירות נמוכה. להמצאת אלוהים ולצורך באלוהים - סבירות גבוהה.

התודעה שלך לא נעלמת

שאתה יושן אתה חולם חלום והתודעה שלך עדיין קימת רק מה שאת כל החלומות אנחנו לא זוכרים ובגלל זה זה נקרא כאילו אנחנו מנותקים 8 שעות אבל יש חלומות שזוכרים ואפילו לפעמיים יודעים שאתה בחלום ואחר כך אתה מתעורר ויודע שהיה לך חלום

neko

New member
הזכרון שוכן באזור ספציפי במוח.

מכאן שאם יש נשמה, אין לה זכרון, ומבחינתה הכל נתק אחד גדול.

תציג לנו לפחות אחד מאותם "עשרות

אלפים". מניין לך המספר הזה? ומניין לך שהם אכן ראו משהו? גם צלחות מעופפות "הרבה אנשים ראו". וגם שדים ורוחות. ומליוני אנשים חשים "אלוהים" בקרבם. ומליוני אנשים "קוראים מחשבות", וכו'.

סיטרא

New member
וכמה נתונים מעניינים:

האפנה של הזיות מוות קליני, תפסה תאוצה בשנים האחרונות, למרות שהגיעו אלינו כביכול "תעודים" מימי הביניים, ואלה היו גם רק בקרב נוצרים אדוקים משום מה. האופנה חזרה בשלושים שנים האחרונות ביתר שאת, והתפשטה גם לציבור הדתי בארץ, מעניין, לא? בתלמוד ו/או במשנה ו/או אפילו בתנ"ך אין אפילו שמץ של איזכור לתופעה. זאת ועוד - בנאדם שעל סף מוות הוזה הזיות, מין תופעה שרופא יכול להרחיב עליה טוב ממני. כשהוא מתעורר וחוזר לחיים הנורמלים, קצת קשה לו לאבחן באמת מה הייתה הזיה ומה לא.

על סף מוות?

אלוהים עד כמה שאתם החילונים מעוותים את המציאות ואתם לא שמים לב לזה בכלל שאומרים מוות קליני מתכוונים למוות הבנת הבן אדם מת רק אחרי שהוא חוזר לחיים רק אז זה הופך למוות קליני וחוץ מזה שמתים שום דבר לא עובד לא המוח לא היד לא הרגל לא כלום אז אם המוח לא עובד אז מה יכול לגרום עוד להזיות הרי אין פעילות חשמלית של הגוף הוא לא פועל יותר וזה מוכיח גם שיש נשמה ואיך זה מוכיח שזה נשמה אתה בטח שואל טוב אז ככה: נגיד והבן אדם מת נכון אבל עדין יש לו עינים ולא יראה יש לו אוזנים ולא ישמה יש לו ידים ולא יוכל למשש יש לו מוח יש לו הכל אז מה חסר לו? תשובה:הנשמה חסרה לבן אדם

למעלה