מוחמד עלי-מייק טייסון

miko the king

New member
מוחמד עלי-מייק טייסון

אם שניהם היום מתמודדים בימי הזוהר שלהם. מי לדעתכם היה לוקח? ומה היתרונות שיש (היה) להם אחד על פני השני?

AmitNHB

New member
אני מניח שכמו בכל ספורט...

הפרש של 20 שנה הוא עצום מבחינת ההתקדמות שנעשתה בענף, ולכן טייסון בשיאו היה משמעותית טוב מעלי בשיאו, גם אם עלי הוא טוב יותר באופן יחסי לתקופה.

AmitNHB

New member
well...

קודם כל, אני מבהיר שאני לא מבין גדול באיגרוף, אבל עד כמה שאני יודע, למרות שעלי הוא המתאגרף המפורסם ביותר, והאיש שתרם הכי הרבה לענף, מומחים באיגרוף מחשיבים את ג'ו לואיס ואת רוקי מרציאנו לגדולים יותר מעלי. טייסון, עם כל הכישרון, הוא אפילו לא טופ 10, בגלל הצורה המבישה בה סיים את הקריירה. עדיין, אם תשים את עלי בשיאו מול טייסון בשיאו, טייסון לוקח, ולמה ? פשוט מאוד, 20-30 שנה של התקדמות בענף. תראה, לארי בירד נחשב לאחד מגדולי הכדורסלנים בעולם, אבל אם תיקח אותו כמו שהוא היה אז, אני לא בטוח שיש לו מקום במכבי.

BROWN BOMBER

New member
למה עלי הוא הגדול מכולם....

מוחמד עלי הוא אחד המתאגרפים הבודדים שהקריירה שלו כוללת בתוכה את כל ההישגים האפשריים באיגרוף.... 1. מדליית זהב אולימפית המלווה בגביע ה VALL BARKER שמוענק כל אולימפיאדה למתאגרף הטכני והמרתק ביותר שבלת בצורה יוצאת דופן על הגביע חתומים כל האלופים האולימפיים שהחזיקו בו היי פעם... 2. האלוף השני הצעיר ביותר באותה תקופה... עלי זכה בתואר בגיל 22 אחרי פלויד פאטרסון בגיל 21... היום מייק טייסון מחזיק בשיא בגיל 20 3. מוחמד עלי הצליח להפתיע את המומחים של האיגרוף כל פעם מחדש יותר מכל מתאגרף אחר בהיסטוריה.... טקטיקן שניצח בקרבות שלא היה לו סיכוי לפי דיעותיהם של המומחים והפרשנים שבדרך כלל לא טעו... 4. עשה מספר רב של קאמבקים מהפסדים מול המתאגרפים הגדולים בהיסטוריה כמו ג'ו פרייזר, קן נורטון, ליאון ספינקס שלכולם נתן קרבות חוזרים אחרי הפסד וניצח... 5. עדיין המתאגרף המהיר ביותר שהתחרה במשקל הכבד היי פעם... היחידים שבאמת אפשר להשוות אליו זה ג'ו לויס ורוקי מרצ'יאנו.... מייק טייסון הצתיין בדברים אחרים כמו יכולת פנומנלית לאתר נקודות טורפה אצל היריבים תוך זמן קצר מאוד ומיד לנצל אותן נגדם... אבל מייק טייסון מעולם לא עשה קאמבק וניצח יריב שהביס אותו בעבר... חוץ מיריבים מהקרבות בזירה החובבנית כמו קארל וויליאמס למשל... כמו כן טייסון הפתיע את הפרשנים בצורה ההפוכה מעלי... כשהיה צפוי לו נצחון בטוח והשאלה שעלתה זה רק באיזה סיבוב יבוא הנוק אאוט - טייסון הפסיד מספר קרבות כאלה בסוף הקריירה שלו...

BROWN BOMBER

New member
מוחמד עלי....

שאלה קשה ... גם עם עלי היה טוב יותר זה עדיין לא עומר שטייסון לא היה מסוגל לנצח אותו בקרב... אני נותן את החוות דעת לפי נתונים והישגים של המתאגרפים שהחוות דעת היא לא רק שלי אלה של מומחים רבים באיגרוף שמבינים הרבה יותר ממני וממך... איגרוף זה לא רק יכולת להוריד את היריב לקרשים בזמן מינימלי שאת זה טייסון ידע לעשות לדעתי יותר טוב מכל ענק איגרוף אחר בהיסטוריה... גם כשזה היה נוגע למתאגרפים אגדיים כמו לארי הולמס ומייקל ספינקס שלא עברו את החצי הראשון של הקרב... אבל כח דוגמא מצויינת... עם זכור לך הופעתו של ג'ורג' פורמן האגדי בזירה... פורמן היה מחסל מתאגרפים שנחשבו לאגדות איגרוף וחלקם נחשבים גם עד היום... ג'ו פרייזר וקן נוקטון לא הצליחו לעבור את הסיבוב השני נגד ג'ורג' פורמן וכך גם מתאגרפים מצויינים אחרים שפחות מוכרים... אף אחד לא ציפה ולא תיאר לעצמו איך מוחמד עלי שנוצח בעבר ע"י נורטון ופרייזר ולא בעל יכולת להוריד יריבים בנוק אאוט כמו האחרים יכול היה לעמוד מול ג'ורג'... פשוט אף מומחה בין עם מאמן, מתאגרף או פרשן לא הצליחו לפענח את התעלומה -איך לאכול את הדבר הזה... פורמן היה חזק לא פחות מטייסון, בעל מוטת ידיים ארוכה, בעל לסת שהיתה מסוגלת לעמוד מול לום.... היחיד שהצליח לפענח את התעלומה הזו היה לא אחר מאשר מוחמד עלי הגדול... עם תרצה לראות את הסיפור המלא אז אני ממליץ שתראה את הסרט הדוקומנטרי שתיעד את הקרב וכל מה שקרה מסביבו... עלי עד היום הוא המתאגרף היחיד שהצליח אי פעם להוריד את פורמן בנוק אאוט... ולפורמן יש מאזן עשיר מאוד באיגרוף חובבני ו 81 קרבות מקצועיים שמתוכם הוא ניצח 76 ו 68 בנוק אאוט... עלי פתר הרבה תשבצים נוספים ופורמן הוא לא הדוגמא היחידה... תחשוב לבד...

MikeTyson

New member
בומבר!

עלי לא יותר מהיר מטייסון! בומבר, אל תשכח שטייסון בסה"כ 181, ו-181 במשקל כבד זה לא יאמן. טייסון נכנס בין הידיים של יריביו ובזכות קואורדינציה ויכולת אדירה של מכות הוא ניצח קרבות על הסיבוב הראשון. מה שעלי לא עשה. טייסון הוא המתאגרף הכי מהיר למשקל שלו. ויש לו את כל הנתונים... 181 ורגליים דקיקות שמאפשרות לו לנוע במהירות. מה גם שיש לי כמה סרטונים של טייסון רץ גם בספרינט וגם ריצות ארוכות. לפי דעתי, הוא המתאגרף המהיר ביותר למשקל שלו. בזירה ומחוצה לה.

BROWN BOMBER

New member
טייסון מהיר וזריז... ללא ספק....

אבל לפי מה שאני מכיר אותך - לא ידוע לך יותר מדי על מוחמד עלי ולא יצא לך לראות הרבה קרבות שלו... עלי הוא לא רק המהיר ביותר בהיסטוריה של המשקל הכבד לפי דעתם של כל הפרשנים כאחד באיגרוף... עומרים על עלי שהיתה לו עבודת רגליים טובה יותר גם מרוב המתאגרפים המובילים במשקל בינוני... אין ספק ביכולות הפיזיות המדהימות של טייסון ועל היכולת שלו לאתר טעויות בהגנה של המתחרים שלו ולנצל אותן נגדם במהירות שאף מתאגרף בשום משקל היה מסוגל... לא ג'ו לויס, לא רוקי מרצ'יאנו ולא ג'ו פרייזר לא אף אחד אחר... אבל זה אחד היתרונות היחידים של טייסון עליהם... טייסון הוא לא מתאגרף שפוטר תשבצים קשים.... גם שלא היו הרבה כאלה בזמנו... טייסון הוא ענק !!! אבל בהשוואה לעלי..... לא טייסון ולא אף אחד אחר לא יכול להשתוות עליו... פשוט אחד המתאגרפים החכמים בהיסטוריה עם לא החכם ביותר...

daskaliano

New member
כשמנתחים מתאגרף צריך לצאת מנקודת

מבט אובייקטיבית. ידידי מייק טייסון אתה מעריץ מושבע של טייסון ולא רואה את התמונה באובייקטיביות. לדוגמא: לטייסון היו רגליים דקיקות. תגיד לי, אתה בסדר ? היו לו שני גזעים בגודל של אקליפטוס. מעבר לכך, כל המהירות שלו היתה שונה מאוד מעלי. הוא היה בנוי על כניסה לתוך מכות במהירות רבה או יותר נכון בזריזות רקבה. עלי היה בנוי על תנועה בריחוף בזירה לאורך 15 סיבובים. עלי עמד מול אגדות איגרוף. טייסון לרוב עמד מול מתאגרפים בינוניים ומטה וכשהגיע לכאלה שלא נתנו לו ריספקט ולא פחדו ממנו כמו ג'יימס בונקראשר סמית או באסטר דאגלס הוא לא חיסל אותם כמו את השאר. מול הוליפילד טייסון כשל ואפילו קרס. מול יריבים ברמה של פורמן או פרייזר או נורטון או קליבלנד ויליאמס או ארצ'י מור בימיו הגדולים טייסון לא זכה לעמוד. חשוב להבין כי הרמה בתקופתו של טייסון היתה נפילה והיא ממשיכה ליפול גם היום.

BROWN BOMBER

New member
את המתאגרפים שהזכרת טייסון היה

מנצח לדעתי... את קליבלנד וויליאמס בטוח... וויליאמס עם כל הכוח ויכול הספיגה שלו לא היה אטלט בכלל... הוא היה סופג יותר מדי מכות וזה היה עובד לטובת טייסון... גם ארצ'י מור היה סופג הרבה.. אבל אין להתעלם מהרקורד שלו... הבן אדם מחזיק עד היום במספר הרב ביותר של נוק אאוטים בכל הזמנים... בעניין פרייזר ופורמן זו שאלה מאוד קשה ומעניינת שניתנת להרבה ויכוח... יכול לצאת מזה דיון מעניין מאוד כאן בפורום אז אשמח עם כמה שיותר אנשים יביעו את דעתם בנושא...

daskaliano

New member
זה בהחלט נושא מורכב

אבל הקו בעולם המקצועני כיום די מחורבן. יש כל כך הרבה זבל שלפעמים זה נראה כמו ארטישוק 90 אחוז חבל לראות ועדיף לזרוק לפח... אם זה ימשיך כך האיגרוף ילך לעזאזל.

MikeTyson

New member
שריר ה-4 ראשי של טייסון היה של בהמה

אבל שאר הרגל דקיקה לגמרי הוא נע במהירות,אני כבר לא מעריץ של טייסון ממזמן. אולי זה נראה לך כי אני יודע עליו המון עוד מהתקופה שהייתי בכתה ו'-ז'. אתה מדבר איתי על הטקטיקה של מוחמד עלי, מה הקשר, בתכל'ס טייסון הרבה יותר מהיר ממוחמד עלי עם כל הכבוד לעלי. תסתכל על מבנה הגוף של השניים. איך לדעתך עלי מהיר יותר מטייסון כשטייסון 180? הוא צריך להיות משהו בלתי רגיל. אתה כותב לי על טקטיקת הריחוף של עלי במשך 15 סיבובים. מה זה משנה שטייסון גמר את יריביו על הסיבוב הראשון גם בקרבות של 12 סיבובים. בקיצור, מתאגרפים שונים לגמרי, וגם במהירות. טייסון מהיר יותר. עלי יכול להמשיך לרחף, אבל טייסון הרבה יותר מהיר וזריז בזירה.

MikeTyson

New member
איזה זירה..... ../images/Emo6.gif

בגילגול הבא. או באינטרקלאבים הקרובים באוקטובר. *רז מדמון אתה עושה איתי ספארינג דיר באלק לא* אגב זירה, אני מתכנן לבנות זירה בגינה בבית שלי. יש לי מספיק מקום. חשבתי לעשות את הפינות ממקלות של מטאטא ואת החבלים מחבל קפיצה (דילגית) מזרונים אני אקנה. מישהו פעם עשה את זה?

MikeTyson

New member
אתה צוחק?

אני מדבר בשיא הרצינות. מה הבעיה בלעשות זירה ??? למה חייבים להשכיר או לקנות בכ"כ הרבה כסף? חוץ מזה אני סתם בונה את זה עם חברים בשביל הכיף. אולי יום אחד נעשה איזה ספארינג שם.

BROWN BOMBER

New member
חחחחח../images/Emo6.gif

כשתסיים תזמין אותי... נעשה איזה ספארינג קטן...

למעלה