מוחמד עלי-מייק טייסון

MikeTyson

New member
טייסון לא בטופ 10 ?

טייסון בטופ 10 גם אם יפסיד עוד 70 קרבות. שכחת את השיא שהוא קבע? שיא שלא בטוח שיצליחו לשבור אותו בשנים הקרובות. טייסון הוא המתאגרף הצעיר ביותר שלקח את התואר העולמי. אתה יודע כמה מתאגרפים סיימו קריירה ב"צורה מבישה" כמו טייסון? טייסון הפסיד 3 פעמים מתוך 4 הקרבות האחרונים שלו ופרש. זה מביש? בסה"כ 2 הפסדים רצוף עמית. 2 הפסדים רצוף והביתה. בדיוק כמו מוחמד עלי שגם הפסיד 3 מתוך 4 הקרבות האחרונים שלו ופרש. הוליפלד הפסיד 5 או 6 פעמים מתוך 8 קרבות אחרונים. זה מביש! ריקי פארקיי הפסיד 16 קרבות מתוך 18 אחרונים ו-12 הפסדים רצוף. זה מביש. עוד הרבה מתאגרפים שסיימו את הקריירה שלהם בצורה מבישה. אבל לגבי טייסון, אני לא כ"כ מסכים. לא בגלל שזה טייסון. בגלל המאזן. לגבי הטופ 10. מ-1885 ועד 1995 אף אחד לא הצליח לעצור את טייסון. אבל ממש אף אחד. גם לא הכלא. היתה הפתעה אחת בדרך אבל זה לא אומר כלום. מתאגרף ששלט בענף כ"כ הרבה זמן ללא עוררין חייב להיות בטופ 10. כי אין הרבה כאלה.

BROWN BOMBER

New member
טייסון לא מופיע בטופ 10....

לפי הערכת הפרשנים הבכירים של האיגרוף העולמי... מה שעוד יותר מעצבן.. מדרגים את לויס מעל טייסון... אני אעביר את הדירוג של הפרשנים בהמשך...

BROWN BOMBER

New member
הוא היה נכנס נטופ 10

אפילו לטופ 5... עם לא היה עושה שתויות בתחילת שנות ה 90... בזמן שטייסון היה שיאו - דיברו עליו כעל אחד שיכול להפוך מתאגרף הרביעי שנחשב ע"י הציבור כגדול בכל הזמנים... יחד עם ג'ו לויס, רוקי מרצ'יאנו ומוחמד עלי.... אבל טייסון קילקל לעצמו... היה רעב לכסף ... אבל עדיין... עם אני הייתי מדרג את המתאגרפים הגדולים בהיסטוריה - טייסון היה מקבל מקום מכובד יחסית...

AmitNHB

New member
כמו שאמרתי, אני לא מבין באיגרוף...

יותר מידי, אבל זה מה שאומרים פרשנים.

daskaliano

New member
ענף האיגרוף ב40 שנה האחרונות נסוג

אין היום מתאגרפים כמו שוגר ריי רובינסון האגדי. ג'ייק לה מוטה, בני לאונרד, הנק ארמסטרונג שהיה אלוף עולם בשלושה משקלים שונים בו זמנית, מרוין האגלר, ג'ו לואיס, ג'ק דמפסי ועוד. היום הטכניקה בנוייה על הרבה כוח פחות סיבובים וכבר בסיבוב שישי הם נראים שחוטים כמו פנסיונרים.

לא יודע אולי....../images/Emo6.gif

טייסון יחליט גם בקרב הזה להתיישב לו בפינה.... מי יודע
יניב

garey

New member
זו תמונה מהוגאס שבו הוזמן עלי וטיסו

וטיסון כדי לקדם את הk-1יותר ויותר ,בוב סאפ הישתולל בזירה והזמין את טייסון לקרב מולו, אבל אבל מייקי , כשעלי הגיע הקהל עמד קרוב ל 10 דקות ומחא לו כפיים ,עד שעלי כמו עלי בימיו היפים ,עמד והחל לבצע פעולות איגרוף כבימים עברו ,הקהל נכנס לאטרף אמיתי , מה שבטח טייסון {לצערך}לא יזכה כל עוד עלי מגיע לארעוים שונים, ג'רי

MikeTyson

New member
זה בושה אם טייסון יתחרה ב-K1

הוא יאבד את טיפת הכבוד שעוד נותרה לו מענף האיגרוף.

garey

New member
MikeTyson אמרתי רק שהזמינו אותו

כאורח כבוד ,כולל את מוחמד עלי ,ובאותו יום עלה בוב סאפ "החיה" שניסה להיתגרות בטייסון , הוא לא הגיב לו ,וסאפ ניצח באותו יום בנוקהאוט ,אחד הראשונים שלו, טייסון עזב לאחר מכן ,ההזמנה היתה לאיגרוף לא ל k-1 ,בכיום טייסון יעלה כך חושב אני ,אחרי הפסדים כספיים גם נגד , סאפ למען הבונוסים הענקיים ,כך שששששש כסף מעוור עיני חכמים ג'רי

daskaliano

New member
שניהם היו מעולים באיגרוף

אבל טייסון כאדם - טיפש גמור וכישלון מחוץ לזירה. עלי - איש מדהים בחוכמתו ובפיקחותו. נלחם נגד כל הסיכויים ולאחר שגזלו בשנותיו הטובות ביותר את רשיון האיגרוף שלו בשל מניעים גזעניים/פוליטיים חזר והוכיח כמה וכמה פעמים כי הוא מוכן לעמוד נגד כל טוען לכתר בכל יבשת. טייסון מול עלי בהחלט משמש מצע מעולה לדיונים טקטיים אסטרטגיים באיגרוף, והם שני הפכים גמורים. טיסון נמוך קומה ובשל כך בנה את עצמו בסגנון של כניסה מקרוב שהתבסס על תזמון מדוייק וחתירה לקרב קרוב תוך מעבר דרך מכות האורך של היריבים הגבוהים. עלי - גבוה ודק גיזרה בעל כושר תנועה מעולה ברגליים כמעט ולא התבסס על תנועות גוף והסתמך בעיקר על זריזות וקואורדינציה מופלאה ועל שילובי מכות מכל זוית בשל היעדר יכולת המכה המכריעה שלו. עלי בזמנו התמודד מול מתאגרפים קשוחים ומנוסים יותר ממה שטייסון עשה. טייסון עשה דרך יחסית קלה בשל עבודה טובה של אמרגניו שמצאו לו דרך אלגנטית לעקוף מתאגרפים שיכלו להפריע לו. מהוליפילד למשל הוא התחמק במשך 5 שנים. לדעתי - ביום טוב התוצאה בין שני עילויי איגרוף אלה היא לטובת מי שבאותו יום יישם את שיטתו טוב יותר. שניהם היו פנומנים בתחום וחבל שהיום העולם של המקצוענים במשקל הכבד נטול מתאגרפים כלל ומלא במתכתשי רחוב כושים עבי שרירים. זה מה שקורה כיום במקצוענים וחבל.

למעלה