מוטב מאוחר מאשר בכלל לא....

TWEETY =^.^=

New member
במבה ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

לגבי התלבטותיך איני יכולה לעזור, מאחר ואני עדין לא אמא. להגיד לך שאני לא שם?. אני שם!!!! וגם לי יש את ההתלבטויות עדין,,, אך אם כל ההתלבטויות, החששות והפחדים, החלטתי שאני הולכת על זה, ועד הסוף. גם ילד לשני הורים גדל עם חסכים, ועם פציעות נפשיות פה ושם, אני לא חושבת שבעידן של היום במיוחד, יש יותר בעיות לילד הגדל במשפחה כמו שלנו, מאשר לילד הגדל למשפחה נורמטיבית. לשני הילדים יש בעיות, אך הבעיות יהיו שונות זו מזו. בעבר הלא רחוק קראתי מחקר על כך, ואני חורשת את האינטרנט כבר זמן רב, על מנת למצוא אותו שוב ולהביאו לפה. המחקר בקיצור, הוא על ההבדלים והבעיתיות שיש לילדים בהתאם לסוג ואופי המשפחות שבהן הם גדלו. אם מישהי קראה על זה, ויודעת היכן זה נמצא, אשמח מאוד אם היא תביא לנו אותו לפה. בנתיים אני יכולה לאחל לך המון המון בהצלחה והריון קל ומהיר. TWEETY

tomili

New member
לבמבה

אני לא יכולה להגיד לך מה לומר לבנך/ביתך לכשיהיו, מה שאני חושבת שהכי נכון לעשות(לפחות בשבילי) זה להגיד את כל האמת. היא לא כלכך נוראית. לא עשית שום פשע נגד האנושות כשבחרת לעשות ילד בדרך הזאת. ילדך שיאהב אותך יוכל להבין את המצוקה שהיית בה, יוכל להבין את הצורך שלך לאהוב אותו ולרצות אותו.ברגע שהדברים אינם סוד גדול הילד זורם עם זה, לא מתבייש בשונות שלו ולכן אף אחד לא מסוגל להציק לו. שאלות ישאלו, כי ילדים - עד גיל מסויים- לא מבינים איך יכול להיוולד ילד בלי חתונה.. מתי שהוא הם כבר יודעים את רזי החיים מצויין ואין להם בעיה להבין גם את זה.אני לא יכולה להגיד שהעדר אבא לא חסר לתום מעת לעת אבל לדעתי זה בגלל שהוא רואה שיש לאחרים. הוא לא מפסיד שום דבר.יש לו המון דמויות גבריות להזדהות איתן בסביבה שלו שאוהבים אותו, משחקים איתו, מדברים איתו ועוד ועוד. לטעמי - אולי הפסיכולוג יגיד אחרת - כדי לגדל בן אדם מתפקד צריך שהילד יגדל בסביבת בני אדם שאוהבים ושמים לב טוב טוב למצוקותיו, עונים לצרכיו בזמן ודואגים לו. זה מה שאנו עושות עם ילדינו, לא?? זה לפחות מה שאני משתדלת בכל כוחי לעשות. מקווה שחלומי יתגשם ותום יגדל להיות בן אדם שנעים יהיה להיות בחברתו.הגנים כבר ישנם, לזה אני לא דואגת. מקווה שקצת עזרתי חג שמח אמא של תום

tomili

New member
לבמבה , עוד דבר חשוב !

צריך גם חוש הומור בריא. בלי זה הכל נראה כבד כל כך ורציני. הרבה "צחוקים" עוזרים למעשה בכל מצב וגם כאן. אמא של תום

דבורי

New member
לגבי אגואיזם...

ללדת ילד מסיבה אגואיסטית זה לא רע, להיפך: זה מצוין! עדיף שילד ייוולד כי ההורים שלו (אחד, שנים, שלשה או כמה שיש לו) רצו אותו. זה נשמע לי הרבה יותר בריא מילד שהוא פנצ´ר, או נועד לחזק את הקשר הזוגי, או שסתם נולד כי זה מה שזוגות נשואים עושים... הילד שלי יודע איך הוא נולד, ושאין לו אבא. הוא רק בן שלש, כך שעדין לא הסברתי לו ממש על בנק הזרע, אלא רק שהיתה רופאה שהזריקה לי זרע ש"איש טוב" נתן לה. (האמת שהוא עדין לא יודע איך נוצר הקשר בין הזרע לביצית במקרים אחרים). בזמן האחרון כשהיינו אצל חברה שלו, היא ערכה שיחה מדומה בטלפון עם אבא שלה, ואחר-כך רצתה לדבר כך גם עם אבא של אביחי. אביחי פרץ בצחוק ואמר לה: אבל אין לי אבא! ואז הוא פנה אלי: נכון אמא, שאין לי אבא? לא היה נראה שזה הטריד אותו במיוחד. אני מניחה שיבואו עוד שאלות ככל שהוא יגדל, אבל ככל שהוא גדל ונראה ילד מאושר, שמח ומוצלח, החששות שהיו לי נעלמים. אני מקווה שבבוא הזמן אוכל להמשיך להעביר לו את תחושת הבטחון והשמחה במבנה המשפחתי שלנו.

אני רוצה להודות לכולכן...

להודות על המילים החכמות שגרמו לי להרגיש הרבה יותר נינוחה עם ההחלטה שלקחתי,ואוף שיצליח כבר... שלכם במבה

diruli

New member
לאמא של תום....

ולא יכולתי לכתוב את הדברים יותר טוב ממך. זו בדיוק היתה והינה ההרגשה שלי. תודה. דרך אגב ואפרופו "חסרון", כשהיה בני בן 5, בדרכנו חזרה הביתה אמר פתאום: אני רוצה אבא. שאלתי אותו למה? והוא אמר: כי אני רוצה שיהיה לנו אוטו....שאלתי אותו אם אכפת לו שיהיה לנו אוטו בלי אבא. הוא השיב - אני רוצה אוטו.....

tomili

New member
דירולי, חג שמח

כנראה שצריך להיות בתוך ההורות כדי להבין שהחיים זורמים ולא כל כך מפחידים כמו שנראים בתוך התהליך, למרות שאני הייתי כל כך שלמה עם החלטתי וכנראה גם בשלה מאד ולא חששתי. לא היתה לי שום התלבטות ברגע שהחלטתי. מה לספר לו בא תוך כדי החיים שלנו ביחד. אני נפגשת מדי פעם עם פסיכולוג להתיעצויות כדי לקבל פרופורציה לדברים ולקבל חיזוקים לאינטואיציות שלי. הכל כנראה מאד אישי ותלוי גם במצב הכלכלי שנמצאת כל אחת כי גם זה יכול לגרום לחששות. חג שמח לכם אמא של תום

diruli

New member
הכל נכון....וחג שמח ../images/Emo57.gif

צודקת מאוד, בעיקר כי כמו שאומרת האמרה...דברים שרואים מכאן לא רואים משם. ומכאן, אחרי 18 שנה אני רואה הרבה דברים בפרופורציות אחרות. את הולכת לפסיכולוג ואני קראתי בספרים כדי לחזק את הרגשות הבטן. את נשמעת לי שלתום יש מזל וכיף עם אמא כמוך. חג חנוכה שמח לך ולתום.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

סיפור כמו שלך נותן הרבה עידוד להמשך הדרך. אני רק בתחילתה... (אור תחגוג בקרוב יום הולדת 3).

diruli

New member
ילדך בן השלוש ידיד או אויב?

מזל טוב איילת ומזל טוב לאור. כשהבן שלי היה בן שלוש מצאתי בשבוע הספר ספרון דק שנקרא "ילדך בן השלוש ידיד או אויב?" בדיעבד מסתבר שה"שלוש" זה סתם מספר. הספר דיבר על הגיל כגיל מעבר מינקות לילדות ובעצם על כל גילאי המעבר בחיים. רק מה? גיל שלוש זו הפעם הראשונה שכאמא נתקלתי ב- "לא רוצה" "רוצה לבד" וכדומה. מאחלת לך שתגדלי את אור למצוות ולחתיכים .....

דבורי

New member
טוב לראות כאן גם "ותיקות" כמוך

באמת מעודד לשמוע את הסיפור שלך. אפשר לבקש פעם מהבן שיכנס ויכתוב קצת? אני מאד אשמח לשמוע קצת מהחוויות שלו, איך זה לגדול במשפחה חד הורית.

diruli

New member
אני אבקש אותו...

אני אבקש את הבן שלי וזה בודאי יעלה לי בכמה פרצופים ממנו על זה שבכלל אני "מתעסקת" עם זה. אבל מקווה שהוא יסכים. כמו כל ההורים, גם הנשואים, גם אני קיבלתי את הילד שלי בלי "הוראות שימוש" ולכן התנהגתי איתו לפי הרבה תחושות בטן. הרבה פעמים קראתי בספרים לדעת אם דברים שקרו נורמליים.... או אני צריכה לדאוג. וזה הפך לבדיחה בינינו שאני אומרת שגידלתי אותו לפי ספרים....

TWEETY =^.^=

New member
גע גע גע מי ברווז?../images/Emo6.gif

נהיה לי עור ברווז מהסיפור שלך, יוווו איך שהתרגשתי מהקריאה
חבל"Z. האיש הקטן שלך, שלימים הפך לאיש גדול, היה מסדר ענינים כבר מגיל 4 אה? מסתבר ששלמות ואמונה עם דרך מסויימת בתוספת של האמת ורק האמת, היא בעצם המתכון לבריאות נפשית של ילדים במשפחות כמו שלנו. "הוראות השימוש" הטובות ביותר הן שימוש באינטואציה ותחושת הבטן,,,למרות שאני בטוחה שהיו לך מליון לילות ללא שינה, לילות שבהם תהית עם נהגת נכון, או שמא לאו. היום בשורה תחתונה את יכולה להיות בטוחה, שיש לך את האחלה ילד שבעולם. ולו יש אמא מופלא, שבלי הוראות שימוש עשתה עבודה נפלאה.

diruli

New member
מתכון לאושר...../images/Emo57.gif

אני לא יודעת אם זה מתכון לאושר אבל את צודקת מאוד מאוד ששלמות ואמונה בדרך הם מתכון לבריאות נפשית של האמא ושל הילד. אני מכירה אמהות שמקטרות כל היום על לילות ללא שינה בגלל הילד, על טרטור להסעה לחוגים. הילד שלי לא היה פחות נודניק ו/או בכיין מאחרים אבל לרוב קיבלתי זאת כעסקת חבילה. אני קראתי המון בספרים על גידול ילדים, מחשבות חיוביות ועוד שכאלה. ו....הבן שלי צוחק עלי ואומר: אמא שלי קוראת על מחשבה חיובית ואני מיישם אותה....חחחחח

הרמוניה

New member
תודה לך שאת כאן../images/Emo39.gif

כמי שנמצאת עדיין בייסורי הנסיון להביא ילד לעולם נורא מרגש ונותן תקווה לשמוע על הצלחות על התלבטויות של אחר כך ועל אושר כל כך גדול הרמוניה

diruli

New member
תודה ועל התלבטויות....../images/Emo57.gif

תודה הרמוניה. כשקיבלתי את ההודעה שאני בהריון מאוד שמחתי. הבוס שלי ביקש שאלך לבקר מכירה שלו שילדה, כרווקה, שלושה חודשים לפני. הלכתי. הסתבר שהילד שלה נולד עם מום בלב. כשאני פגשתי אותם הוא כבר היה בבית אחרי שעבר ניתוח לב פתוח. להזכירך - בן שלושה חודשים! הבוס שלי ידע למה שלח אותי לשם. שאראה את הקשיים. ראיתי אבל ראיתי גם את העיניים של האמא. האושר שבעיניים. כשבאתי אליה לא היה לי ספק אבל כשיצאתי ממנה הייתי לגמרי בטוחה. לילה מחוייך לך נ.ב. למה ייסורי הנסיון להביא ילד? את לא נהנת?

הרמוניה

New member
לדאבוני התהליך עצמו הרבה פחות מהנה

ממה שאת מתארת-וכולל מספר היסטרסקופיות,ניתוח ביום ראשון הקרוב ואחריו ככל הנראהivf אבל אם זה אמור להיות נסיון לבדוק את הנחישות שלי-אני חושבת שבנתיים אני עומדת בו בכבוד. הרמוניה

יובל2

New member
אני לא ממש מבינה על מה את מדברת

אבל רק למשמע של המילה ניתוח, ליבי מחסיר פעימה.
אני מאחלת לך בהצלחה ושיעבור בקלות. ואת הסופגניה של נר ראשון אני שומרת לך בצד.

diruli

New member
שיהיה בהצלחה ...../images/Emo57.gif

מקווה שהניתוח שתעברי מחר יהיה מוצלח ויפתח לך דרך חדש לקראת הבאת ילד לעולם. בהצלחה.

tipid

New member
ברכת שבוע טוב ומבורך!

ברצוני לברך את כל חברי וחברות הפורום בברכת שבוע טוב ומבורך! מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות מתמר

למעלה