לפי ההגדרות של ה-DSM גם "תפקוד גבוה" הם אוטיסטים - חד וחלק
הנה לינק:
[URL]https://www.cdc.gov/ncbddd/autism/hcp-dsm.html[/URL]
אין שם שום קריטריון שטוען שאם בן-אדם יודע להתבטא יפה, אז הוא לא אוטיסט.
אני, למשל, עדיין עונה על כל ההגדרות:
גישה חברתית לא מקובלת/לא נורמלית -
קושי בשיחה -
חוסר יכולת לשמור על קשרים עם אנשים -
מחסור בקשר עין -
שפת גוף לא תואמת - אין לי מושג, אבל לאור העובדה שאנשים לרוב לא מבינים את המילים הברורות שאני מוציא מהפה, כנראה שכן.
חוסר יכולת להבין שפת גוף של אחרים - כנ"ל
ומכיוון שהסעיף אומר במפורש שהדברים הרשומים שם הם רק דוגמאות, אז נראה לי שזה מספיק לסעיף הזה.
אז בואי נעבור לסעיף B:
(B1) לסדר ספרים וקופסאות שימורים על המילימטר באופן כפייתי -
אקולליה -
שימוש בשפה אישית וציטוטים -
(B2) נכנס ללחץ משינויים קטנים -
(בעבר היה הרבה יותר גרוע, אבל עדיין. אני מצליח לתפקד היום בעיקר בזכות זה שבניתי לעצמי חיים שלרוב מוגנים ממהפכות כאלה)
קשיים במעברים -
טקסי הכירות - קריטריון משעשע, בהתחשב בעובדה שזה דווקא ה"נורמלים" שיצלבו אותך אם תעזי לא להגיד להם "שלום" ו"בוקר טוב".
(B3) נושאי עניין צרים באינטנסיביות "לא תקינה".
תגידי לי את: להישאר ער כל הלילה רק כדי להתעסק עם מספרים, עונה להגדרה הזאת?
(B4) רתיעה עד כדי רצון להקיא ממילים מסוימות (לא אפרט אותן כאן, כי לא רוצה לתת לאנשים נשק. מקווה שאת יכולה להבין את זה) -
כנ"ל לגבי סגנונות ציור מסויימים -
רגישות עד כדי טירוף לרעש -
(C) סימפטומים קיימים מילדות -
(למעשה, בעבר היה הרבה יותר גרוע)
(D) סימפטומים מפריעים לתפקוד - בוודאי.
(E) לא נובע מפיגור שכלי או הפרעה התפתחותית אחרת - נראה לי שכבר הבהרנו שטיפש אני לא
עכשיו, את יכולה לטעון שזה אבסורד לטעון שמישהו כמוני הוא "אוטיסט", אבל אז את כבר לא פועלת לפי ה-DSM.
אגב, שימי לב שההגדרות של ה-DSM שוב ושוב מתבססות על "מה שמקובל". אתה יכול להיות אשף בתקשורת עם אנשים שדומים לך, אבל אם זו לא הדרך המקובלת לפתוח בשיחה ("שלום" ו"בוקר טוב") ולא הדרך המקובלת של שפת הגוף (קשר עין ועוד מיליון דברים שאני בטח אפילו לא מודע להם) והחברה דוחה אותך בגלל זה ("מפריע לתפקוד החברתי") אז אתה מופרע.
והנה תרגיל לקורא המתעניין:
נסי לבנות אבחנה דמויית DSM ל"יהודי", ותראי איזה מסמך גזעני מזעזע יתקבל.
בכל מקרה, העובדה שאת אומרת "תפקוד גבוה זה לא אוטיזם" מוכיחה שאת מבינה באינטואיציה שההגדרות של ה-DSM מטופשות. את מבינה היטב שלייחס את מונח "הפרעת תקשורת" למישהו כמוני זה בדיחה. אבל אם אנשי המקצוע טועים בזה, אז אולי... רק אולי... הם גם טועים בקשר ל"תפקוד הנמוך"?
חומר למחשבה.