מוניות שירות קו 164. היכן להתלונן??

מצב
הנושא נעול.

המונית1

New member
צודק

מונית שירות
אולי אדון קיי הנכבד יסביר קבל עם ועדה מדוע התחב"צ הישראלי כה טוב?
ומדוע מוניות השירות הכה שנואות מצליחות לייצר תחב"צ איכותי יותר מאוטובוס?
צודק
ובגלל זה הקמתי את האתר הבא:

מוניות שירות בישראל- אתר חדש: Hamonit.co.il
שם אפשר למצוא מפות, שעות פעילות וגם טלפון של קו מודיעין כללי

mister K

New member
נו באמת....

צודק

נו באמת....

הכי אהבתי את המשפט: "בתחבורה הציבורית אין התלבטות - קחו מונית שירות". עולם שלישי זה כאן...

מה שכן, למי שאין ברירה אלא להשתמש בשירות הקלוקל הזה, האתר הזה נראה לא רע בכלל ועונה על הצורך בצורה טובה. אם כי חסרות בו כמה מוניות שקיימות (אני מסרב עקרונית להכיר במונית בתור "קו").
קחי את זה כמחמאה, מכיוון שזה נדיר ביותר שאני מפרגן למשהו שקשור למוניות שרות. היוזמה להקים אתר שכזה באמת טובה.

mister K

New member
ואגב, צ"ל: "מונית שרות" ולא "מונית שירות"

צודק

השם נובע מהביטוי share route באנגלית שנכתב כ-"שרות" בעברית, בדיוק כפי שזה נשמע. שהרי שירות כלשהו נותנת גם מונית ספיישל.
שימי לב שגם על מוניות השרות עצמן מופיע השם בלי י'. גם בויקיפדיה השם הופיע כך עד לא מזמן ועכשיו מישהו שינה שם והוסיף י', כנראה מחוסר ידיעה.

down under

New member
אז איך צריך לתרגם זאת לעברית?

השם נובע מהביטוי share route באנגלית שנכתב כ-"שרות" בעברית, בדיוק כפי שזה נשמע. שהרי שירות כלשהו נותנת גם מונית ספיישל.
שימי לב שגם על מוניות השרות עצמן מופיע השם בלי י'. גם בויקיפדיה השם הופיע כך עד לא מזמן ועכשיו מישהו שינה שם והוסיף י', כנראה מחוסר ידיעה.
הרי שר רות (share route) זה ממש לא עברית.

mister K

New member
ברור שמדובר בשיבוש ולא במילה תקנית

הרי שר רות (share route) זה ממש לא עברית.
ברור שמדובר בשיבוש ולא במילה תקנית
מה גם שהביטוי המקובל יותר באנגלית הוא share taxi ומשום מה כנראה share route היה יותר שימושי כאן באיזרואל מדינת.
אבל במונית שרות כמו במונית שרות, הכל חאפרי ומשובש כולל השם שאינו בעברית תקנית ועוד שובש אחר כך שוב למילה שאינה קשורה כלל (אם כי אני מניח שכיום האקדמיה מכירה גם במושג "מונית שירות").

השם הרשמי בעברית הוא "לקטנית", אם כי לדעתי "שיתופית" היה יותר מתאים.
אגב, מונית חאפרית נקראת בעברית "חטפנית".

הפכת כרגע את עולמי!

הפכת כרגע את עולמי!

mister K

New member
זה רשום במספר מקומות ברשת

אגב, יש סימוכין לכך שזה אכן מקור השם?
ציטוט מאתר "דפי זהב": "הביטוי "מוניות שירות" הוא ביטוי שגור בפינו, בעיקר אם אנחנו גרים בתל אביב. לא רבים יודעים, אבל השם "מוניות שירות" אינו קשור לשירות המופלא שהן מספקות, אלא דווקא לשם שניתן להן בימי המנדט הבריטי share route - נתיב חלוקה, המתייחס לחלוקה של הנסיעה ושל התשלום עליה בין הנוסעים במונית. מוניות השירות הופעלו על מנת להקל מבחינה כלכלית על הנוסעים הזקוקים לשירותי התחבורה הציבורית על בסיס יומיומי. אבל - למה להקדים את המאוחר? הבה נתחיל מההתחלה..."

אם תעשה גוגל תראה שהשם וההסבר מופיעים בעוד כמה מקומות ברשת, ביניהם אתר חברת מוניות השרות הותיקה בתל אביב "שרות 4-5" שגם הסמל שלה הוא המילה "שרות", שהשתבשה מאוחר יותר ל-"שירות".

תודה, מעניין מאד!

ציטוט מאתר "דפי זהב": "הביטוי "מוניות שירות" הוא ביטוי שגור בפינו, בעיקר אם אנחנו גרים בתל אביב. לא רבים יודעים, אבל השם "מוניות שירות" אינו קשור לשירות המופלא שהן מספקות, אלא דווקא לשם שניתן להן בימי המנדט הבריטי share route - נתיב חלוקה, המתייחס לחלוקה של הנסיעה ושל התשלום עליה בין הנוסעים במונית. מוניות השירות הופעלו על מנת להקל מבחינה כלכלית על הנוסעים הזקוקים לשירותי התחבורה הציבורית על בסיס יומיומי. אבל - למה להקדים את המאוחר? הבה נתחיל מההתחלה..."

אם תעשה גוגל תראה שהשם וההסבר מופיעים בעוד כמה מקומות ברשת, ביניהם אתר חברת מוניות השרות הותיקה בתל אביב "שרות 4-5" שגם הסמל שלה הוא המילה "שרות", שהשתבשה מאוחר יותר ל-"שירות".
תודה, מעניין מאד!

WinterDay

New member
תודה לך

אז מגיע לך!
אם זה כבר קרה לך פעמיים, מדוע אתה עדיין ממשיך לנסוע איתם?
זה ממש לא סיפור לחכות עוד דקה לאוטובוס ומן הסתם המונית תגיע דקה לפניו.
מונית שרות זה דבר לא אמין והמנהג של "לעלות על מה שבא ראשון ולא משנה מה" הוא לא מנהג חכם. על אחת כמה וכמה אם כבר נכוות שלוש פעמים.
תודה לך
זה מה שאני צריך, שיהיה "מגיע" לי. חצוף.

תגור אתה במבשרת ותעבוד בפתח תקווה. נראה אותך מחכה ומחכה לאוטובוס שאמור לבוא אבל מבושש להגיע, בזמן שהמונית עוברת על פניך, ועוד מונית אחריה. השעה היתה 17:00. עכשיו השעה כבר 17:30, ואתה מחכה ומחכה. והנה איחור של חצי שעה מתפתח לאיחור של שעה, ובזמן שהייתי אמור להיות בבית ב 18:15, אני מגיע ב 19, 19:30...
לא תיקח מונית? אם לא עכשיו, אז למחרת, כשהאוטובוס שוב לא יגיע. זה מה שיאוש עושה לאנשים.

לא צריך להתרגז, אנשים מנסים רק לעזור לך.

תודה לך

תגור אתה במבשרת ותעבוד בפתח תקווה. נראה אותך מחכה ומחכה לאוטובוס שאמור לבוא אבל מבושש להגיע, בזמן שהמונית עוברת על פניך, ועוד מונית אחריה. השעה היתה 17:00. עכשיו השעה כבר 17:30, ואתה מחכה ומחכה. והנה איחור של חצי שעה מתפתח לאיחור של שעה, ובזמן שהייתי אמור להיות בבית ב 18:15, אני מגיע ב 19, 19:30...
לא תיקח מונית? אם לא עכשיו, אז למחרת, כשהאוטובוס שוב לא יגיע. זה מה שיאוש עושה לאנשים.
לא צריך להתרגז, אנשים מנסים רק לעזור לך.
האם קראת את הודעותו של olli3 על האפשרויות להגיע ליעדך עם החלפת אוטובוסים? אין שום סיבה לחכות חצי שעה ל-164, כשאפשר להתקדם למחלף גהה עם קווים שנוסעים כל שתי דקות.

mister K

New member
אני לא חצוף ואני אגיד מה שאני רוצה

תודה לך

במקרה הזה המטרה של כולנו היא לסייע לך, אבל אם אתה בוחר ללכת עם הראש בקיר ולא להקשיב אז זו בעיה שלך.

WinterDay

New member
מקשיב בהחלט

במקרה הזה המטרה של כולנו היא לסייע לך, אבל אם אתה בוחר ללכת עם הראש בקיר ולא להקשיב אז זו בעיה שלך.
מקשיב בהחלט
אבל כמו שלא הייתי אומר לאדם שתקוע בפקק "מגיע לך" בגלל שהוא נאלץ להשתמש באוטו, לא הייתי הולך עם גישה כמו שלך.
בכל אופן, לא משנה. את העצות אני אכן מקבל ומודה עליהן.

mister K

New member
במקרים מסוימים אני אכן אגיד גם את זה

מקשיב בהחלט
אבל כמו שלא הייתי אומר לאדם שתקוע בפקק "מגיע לך" בגלל שהוא נאלץ להשתמש באוטו, לא הייתי הולך עם גישה כמו שלך.
בכל אופן, לא משנה. את העצות אני אכן מקבל ומודה עליהן.
אם למישהי יש אופציה תח"צית טובה ומהירה ולמרות זאת הוא מתעקש לנסוע ברכב פרטי ולהיתקע בפקק יום אחרי יום, אז בהחלט מגיע לו ועוד איך.

WinterDay

New member
אז זהו

אם למישהי יש אופציה תח"צית טובה ומהירה ולמרות זאת הוא מתעקש לנסוע ברכב פרטי ולהיתקע בפקק יום אחרי יום, אז בהחלט מגיע לו ועוד איך.
אז זהו
שאולי מגיע לו, אבל זה לא מקומך להגיד את זה.

גם יתכן בהחלט שהוא מודע לכך שזה מגיע לו, אבל בוחר לעשות את זה כי הוא מעדיף שלא להיות באוטובוס מצחין, מתפרק, ועמוס.

יש מבין?

mister K

New member
זה בהחלט מקומי וזו זכותי המלאה לעשות זאת

אז זהו
שאולי מגיע לו, אבל זה לא מקומך להגיד את זה.

גם יתכן בהחלט שהוא מודע לכך שזה מגיע לו, אבל בוחר לעשות את זה כי הוא מעדיף שלא להיות באוטובוס מצחין, מתפרק, ועמוס.

יש מבין?
כך אנשים יבינו שיש להם אופציות נוספות.
וממש לא כל האוטובוסים מצחינים ומתפרקים. לי יש אוטו ולמרות זאת אני נוסע לעבודה באוטובוס.

WinterDay

New member
שים לב

כך אנשים יבינו שיש להם אופציות נוספות.
וממש לא כל האוטובוסים מצחינים ומתפרקים. לי יש אוטו ולמרות זאת אני נוסע לעבודה באוטובוס.
שים לב
שהסברתי כבר בפוסט הראשון למה אני ממשיך לקחת מוניות שירות. ואמשיך לקחת מוניות שירות אם אין אוטובוס (כולל שאר האוטובוסים שהציעו פה). אז אני מודע יופי ש"מגיע לי" ואין לי הרבה ברירה בעניין.
זה לא שזה קורה כל פעם, ואני מעוניין לפתור את זה פרצדוראלית ולא פשוט על ידי להמנע מלעלות על מוניות שירות. לכן התגובה שלך "מגיע לך" - מתוחכמת, נכונה, ועניינית ככל שתהיה, מיותרת לחלוטין.

יום טוב.

mister K

New member
לדעתי היא לא מיותרת כלל

שים לב
שהסברתי כבר בפוסט הראשון למה אני ממשיך לקחת מוניות שירות. ואמשיך לקחת מוניות שירות אם אין אוטובוס (כולל שאר האוטובוסים שהציעו פה). אז אני מודע יופי ש"מגיע לי" ואין לי הרבה ברירה בעניין.
זה לא שזה קורה כל פעם, ואני מעוניין לפתור את זה פרצדוראלית ולא פשוט על ידי להמנע מלעלות על מוניות שירות. לכן התגובה שלך "מגיע לך" - מתוחכמת, נכונה, ועניינית ככל שתהיה, מיותרת לחלוטין.

יום טוב.
לדעתי היא לא מיותרת כלל
ואם אתה אומר שתמשיך לקחת מונית שרות למרות הכל ולמרות שהסבירו לך שדווקא יש לך ברירה, אז בפעמים הבאות שתיתקע עם המונית אתה תזכור את דבריי ובזה עשיתי את שלי.

כנראה לא תצליח לפתור את זה פרוצדורלית

שים לב

יום טוב.
כי משרד תחבורה שלא מבצע בקרה על קווי האוטובוס, על אחת כמה וכמה שלא יבצע בקרה על מוניות שרות או שירות או איך שלא יכונו.

זה תחום פרוץ שכנראה למדינת ישראל גם יש אינטרס מסוים שישאר פרוץ, כי מוניות השרות מהוות עבור משרד התחבורה תחליף כאשר הוא לא מצליח או לא רוצה לכונן שירות אוטובוסי נורמלי ולכן משרד התחבורה לא יכביד על מוניות השירות בבקרות, קנסות וכד' דבר שיגרום להפסקת השרות, כי בניגוד למפעילות האוטובוסים, משרד התחבורה לא יכול לחייב את תחנות מוניות השרות לתת שרות, אבל הוא כן מעוניין בשרות שלהם בשבתות ובחגים למשל או לתחנות רכבת מסוימות, דבר ש"חוסך" לו את הצורך לכונן שרות אוטובוסי.
ולכן נהגי מוניות השרות ימשיכו לעשות ככל העולה על רוחם ומשרד התחבורה לא יגע בהם.

mister K

New member

כי משרד תחבורה שלא מבצע בקרה על קווי האוטובוס, על אחת כמה וכמה שלא יבצע בקרה על מוניות שרות או שירות או איך שלא יכונו.

זה תחום פרוץ שכנראה למדינת ישראל גם יש אינטרס מסוים שישאר פרוץ, כי מוניות השרות מהוות עבור משרד התחבורה תחליף כאשר הוא לא מצליח או לא רוצה לכונן שירות אוטובוסי נורמלי ולכן משרד התחבורה לא יכביד על מוניות השירות בבקרות, קנסות וכד' דבר שיגרום להפסקת השרות, כי בניגוד למפעילות האוטובוסים, משרד התחבורה לא יכול לחייב את תחנות מוניות השרות לתת שרות, אבל הוא כן מעוניין בשרות שלהם בשבתות ובחגים למשל או לתחנות רכבת מסוימות, דבר ש"חוסך" לו את הצורך לכונן שרות אוטובוסי.
ולכן נהגי מוניות השרות ימשיכו לעשות ככל העולה על רוחם ומשרד התחבורה לא יגע בהם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה