מוניות שירות קו 164. היכן להתלונן??

מצב
הנושא נעול.

mister K

New member
*לא רק מישהי אלא גם מישהו כמובן.

במקרים מסוימים אני אכן אגיד גם את זה
אם למישהי יש אופציה תח"צית טובה ומהירה ולמרות זאת הוא מתעקש לנסוע ברכב פרטי ולהיתקע בפקק יום אחרי יום, אז בהחלט מגיע לו ועוד איך.
*לא רק מישהי אלא גם מישהו כמובן.

יש כמה יתרונות למוניות 164 על פני האוטובוס:

מוניות שירות קו 164. היכן להתלונן??
אוקיי, אז מוניות שירות הן לא בדיוק תחבורה ציבורית, אבל הן משרתות את אותו הציבור. אז לכן אני רוצה להתייעץ כאן מה לעזאזל צריך לעשות במקרה הבא, שדרך אגב, קרה לי כבר 3 פעמים באותו הקו:

אני עולה על מוניות, קו 164, ליד הקניון הגדול בפתח תקווה, לכיוון רחובות.
באמצע ז'בוטינסקי, נהג המונית מקבל קריאה במכשיר הקשר שלו, ומתבקש להמתין לצד הכביש עד שתעלה למונית אישה כלשהי.
המונית מחכה, ומחכה, ומחכה, יותר מ 5 דקות שלמות, לצד הכביש, באמצע ז'בוטינסקי! וכשהיא עולה, המונית ממשיכה בנסיעה כאילו כלום לא קרה.
מיותר לציין שהמונית, בהמתנה לגברת הנכבדת, חסמה את התנועה ב 1 מ 3 הנתיבים. ומיותר לציין שאני איחרתי, כמובן, לאוטובוס ההמשך שלי.

אגב, אין טעם לשאול למה לא אמרתי כלום. בפעמיים הקודמות אמרתי משהו. בפעם הראשונה זכיתי לקריאות גנאי משאר הנוסעים, שלא נראה שאיכפת להם מהזמן האבוד שלהם, וכמו כן זכיתי בהתעלמות רועמת מהנהג. בפעם השניה זה לא היה שונה בהרבה. בפעם השלישית - מה הטעם?

אז היכן מתלוננים? והאם בכלל יש טעם?

תודה.
1- האוטובוס האחרון מרחובות לפתח תקווה מסיים יחסית מוקדם. פעם הייתי צריך בלילה, אז שאלתי את הנהג מהצהריים אם הוא יודע מתי המונית האחרונה. הוא הביא לי את מספר הטלפון של הנהג שעושה את הנסיעה האחרונה לכיוון פ"ת, היא יצאה אם אני לא טועה מרחובות באיזה 22:40, ואכן התקשרתי אליו והוא שמר לי מקום, והיתה מונית מלאה!
2- אלוף שדה הנוראי!! אם המונית מלאה (או כמעט מלאה) ואף אחד לא צריך לרדת הם מדלגים על אלוף שדה!. כנ"ל לגבי מסובים. לפעמים בשעות 16-17 הכניסה לאלוף שדה יכולה לקחת כ-10-15 דקות!!!
3- מקום ישיבה בטוח
4- ברוב השעות אין צורך להיתקע כל הזמן ברמזורים אדומים במת"צ בפתח תקווה, שלא לדבר על הפקק בכניסה אליו, ובבוקר גם על פקק היציאה ממנו לכיוון בני ברק, ואחה"צ על פקק היציאה לכיוון בילינסון.

אורי404

New member
מצד שני חסרונות

1- האוטובוס האחרון מרחובות לפתח תקווה מסיים יחסית מוקדם. פעם הייתי צריך בלילה, אז שאלתי את הנהג מהצהריים אם הוא יודע מתי המונית האחרונה. הוא הביא לי את מספר הטלפון של הנהג שעושה את הנסיעה האחרונה לכיוון פ"ת, היא יצאה אם אני לא טועה מרחובות באיזה 22:40, ואכן התקשרתי אליו והוא שמר לי מקום, והיתה מונית מלאה!
2- אלוף שדה הנוראי!! אם המונית מלאה (או כמעט מלאה) ואף אחד לא צריך לרדת הם מדלגים על אלוף שדה!. כנ"ל לגבי מסובים. לפעמים בשעות 16-17 הכניסה לאלוף שדה יכולה לקחת כ-10-15 דקות!!!
3- מקום ישיבה בטוח
4- ברוב השעות אין צורך להיתקע כל הזמן ברמזורים אדומים במת"צ בפתח תקווה, שלא לדבר על הפקק בכניסה אליו, ובבוקר גם על פקק היציאה ממנו לכיוון בני ברק, ואחה"צ על פקק היציאה לכיוון בילינסון.
מצד שני חסרונות
מחיר נסיעה יקר במונית שירות, בהשוואה לאוטובוס. לרבות אם משקללים את עניין ה"רב קו".
עוד לא דיברנו על הנחות אזרח-וותיק או אוכלוסיות אחרות, שלא משלמות לשירות האוטובוסים, כמו למשל בעלי תעודת עיוור.
למוניות שירות גם אין מחלקת אבידות.

הנסיעה באוטובוס יותר נוחה. למעט שעות לחץ, בהן האוטובוס מלא, ברב שעות היום קו 164 לא עמוס עד כדי כך ויש מקומות ישיבה. אלה לדעתי נוחים יותר, מאשר לשבת בתוך מונית שירות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה