מועדון דופן בטן מעובה או..

מעולם לא הייתי רזה

אבל מאז שהגעתי לארה"ב עליתי המון במשקל, בעיקר משום שבשנה וחצי הראשונות שלנו כאן כל התזונה שלנו התערערה לחלוטין כיוון שמחירי הירקות פשוט לא היומשהו שיכולנו להרשות לעצמנו. לפני שנכנסתי להריון, משהו בין אפריל לאוגוסט האחרונים, ירדתי 12 קילו. בלי שום דיאטה מיוחדת, פשוט ירדתי. אולי זו גם הסיבה שעודדה את הכניסה להריון אחרי שנים שזה לא קרה אבל נורא פחדתי לעלות יותר מדי בהריון הזה ולהרוס הכל, מה גם שהתכוונתי להמשיך עם הירידה ולרדת לפחות עוד 5-7 קילו. בינתיים לשמחתי אני מסיימת שבוע 33 ועליתי 3 קילו מתחילת ההריון... כך שאני עדיין מקווה שבחודש האחרון לא תבוא קפיצה משמעותית פתאום, ומקווה להצליח לרדת יותר לאחר הלידה. אשמח לשמוע אם למישהי יש טיפים לאיך עושים את זה אחרי לידה, מה אוכלים ומה לא כשמניקים וכו'. אה ועוד דבר, יש לי חברה טובה שעכשיו בשבוע 11, ובשבוע 8 כשעשו לה אולטרסאונד, כבר הצליחו לראות הכל דרך דופן הבטן.... לא גורם לכן לקנא?? אצלי גם הסקירת מערכות הראשונה בשבוע 16 היתה וגינלית... הוא ניסה דרך הבטן בהתחלה והתמונה לא היתה מספיק טובה. החל משבוע 20 כבר הכל נעשה דרך הבטן אבל בכל זאת, זה גורם לכן לתהות לגבי כל הנושא של דופן בטן מעובה....

זהירות

עדי, אני לא יודעת מה הסיבה לכך שעלית כל כך מעט במשקל. אם זה סתם כך, למרות שאת אוכלת כמו שצריך, אשרייך. אבל, אם את שומרת שלא להשמין מדי, עלול להיות שאת שומרת קצת יותר מדי. אני לא אומרת את זה מתוך דאגה לתינוק (אין מה לדאוג לו, הוא דואג לעצמו לבד), אלא מתוך נסיוני העצוב. בהריונות הקודמים עליתי מעט מאוד במשקל. הסיבות לכך דווקא לא היו בשליטתי - הקאתי בלי הפסקה, ולא יכולתי לאכול. את ההריון הראשון גמרתי יותר רזה ממה שהתחלתי אותו (והייתי מאוד רזה בהתחלה). את ההריון השני גמרתי עם עליה קלה בלבד, הרבה פחות מהממוצע. נשמע נחמד, לא? אבל זה היה מאוד לא נחמד. המשמעות של העליה הנמוכה במשקל היתה במקרה שלי שהגוף שלי כמעט התמוטט לגמרי. את ההריון הראשון גמרתי ממש חולה, וגם בשני המצב לא היה מזהיר. והחלק העצוב היה, כמו שכבר כתבתי למטה, שברגע שהגוף שלי הבין שהסיוט ששמו הריון נגמר הוא דרש את שלו. השלמתי את החסר די מהר, ובשתי הפעמים עליתי במשקל בתור ארבעה חודשים מה שנשים אחרות עולות בהריון שלם, ולא חיכתה לי שום לידה לצמצום פערים... את ההריון הנוכחי התחלתי שמנמנה למדי (בכל זאת, גרים בארצות הברית...). אני בשבוע 21 ועליתי רק קילו (בגלל הירידה במשקל בארבעה החודשים הקודמים), אבל מכיוון שאני מרגישה כרגע די טוב, אני מקפידה לאכול, ולאכול טוב. לא רוצה לחזור על הסיוט של הפעמים הקודמות. ובאמת אני ממליצה לך לא לחשוב דיאטטי עכשיו (לא אומרת לעבור לחיות על עוגות ושוקולד, אבל להקפיד על תזונה טובה). כמובן שאם את אוכלת כמו שצריך וסתם לא מעלה במשקל הרווח כולו שלך...

זאת ממש לא דיאטה

אני ממש מנסה לאכול יותר, אני לא אוכלת שטויות אבל זה לא שונה מתמיד, אף פעם לא הייתי מעריצה של מתוקים ועוגות וכו', מה שמוזר הוא שאפילו שאני אוכלת כרגיל (למרות שבימים האחרונים מרוב לחץ ומתח לא הצלחתי להשאיר כלום בפנים)... אני לא עולה במשקל. אתמול היה לי תור לרופא, ושאלתי (שוב) על העניין הזה. הוא אמר לי בפירוש שבגלל שאני קצת בעודף משקל ממילא יחסית לגובה שלי, התינוק בסדר גמור ואין שום סיבה לדאגה. ודווקא אני הייתי בטוחה שאני אהיה אחת מאלה שעולות 30 קילו על החודשיים הראשונים. מה שיותר מדאיג אותי עכשיו זה מא שאת מספרת, כי אכן מאז תחילת ההריון למרות שההריון בסדר וקל יחסית, אני ממש לא בסדר. אני עייפה בצורה כרונית וחלשה וחולה בקלות... אני חוששת שאולי אני הולכת בדרך לכיוון התמוטטות כזאת של הגוף... אני אמנם אוכלת די מאוזן, התזונה שלי מורכבת בעיקר מפירות, ירקות, ומוצרי חלב (גבינה לבנה ואשל וכד') ואוכל מבושל בבית, ממש לא ג'אנק. מצד שני אני יודעת שאני לא אוכלת מספיק, אבל לפעמים אני מגיעה הביתה מותשת מדי מכדי לאכול ופשוט מתמוטטת למיטה. אז כך שהשיקול שלי הוא באמת לא דיאטה אבל מה אני יכולה לעשות כדי למנוע מהגוף שלי להתמוטט כמו שאת מתארת? כי אני מרגישה כבר בדרך לשם... אפילו את הויטמינים של ההריון הפסקתי לקחת בנובמבר כי אני פשוט לא מסוגלת, הם עשו לי בחילות כאלו נוראות (והחלפתי איזה חמישה סוגים שונים) כפשוט לא הייתי מסוגלת לאכול בכלל. אז מה עושים?

אוי, לא התכוונתי להמציא עוד סיבה

לדאגה. לפי מה שאת כותבת יכול להיות שחסרים לך בתפריט מוצרים שמספקים ברזל, ומכאן החולשה. ותנסי לא לוותר על הארוחות (לקחת סנדוויצ'ים ופירות בתיק לעבודה, חופן של אגוזים או שקדים מדי פעם יכול מאוד לעזור), ולא להגיע למצב שאת מותשת מדי ומוותרת על האוכל. תנסי לחזור לקחת ויטמינים. עבר הרבה זמן מאז שהפסקת, ויכול להיות שעכשיו הגוף שלך יגיב בצורה יותר חיובית. אם לנשים אחרות פה יש עצות יותר טובות, אנא... ממש לא התכוונתי להדאיג. אם הרופא שלך אומר שהכל בסדר, כנראה שהכל באמת בסדר. אל תשכחי שכל אחת מאיתנו שונה וכל הריון שונה זה מזה. לכל אחת מאיתנו צרות אחרות, ובכלל, לא כדאי לדאוג כל הזמן.

אני אקח לתשומת לב

את טיפ האגוזים. היום חזרתי הביתה וערבבתי קופסת גבינה לבנה עם גרנולה. יופי של ארוחת ערב. אני מקווה שהשפעת הזאת או מה שזה לא יהיה תעבור לי כבר כי פשוט אין לי כוחות. שיגיע כבר הסופשבוע, ואני אוכל לנוח. אפילו מצבה של פנדה משתפר כך שאולי שתינו נחזור לעצמנו אחרי מנוחה. ולא לדאוג, אני לא דאגנית כרונית, רק שאני מאוד משתדלת להקפיד על מה שאני אוכלת/צורכת/נושמת בזמן ההריון הזה.

efrat100

New member
עדי, אם את צריכה...

יש לי מתכונים קלים להכנה שבריאים לגוף וגם אפשריים עם החומרים שיש פה. מאז שאני נכנסתי להריון אני מאוד מקפידה על כל הנושא של האוכל, לאכול בריא ולספק לגוף את כל מה שהוא צריך. חוץ מזה שטיפ אחד שהרופא שלי נתן לי והוא לא דורש הרבה הכנה זה לאכול בננה אחת ותפוז אחד ליום - שניהם מצויינים לך ולא דורשים הכנה (כמובן שצריך לקנות אותם ולקלף - אבל אפילו אנחנו יכולות לעמוד בזה, לא??) אפרת

לא ידעתי שבננה מזינה

אני סוחטת לי מיץ תפוזים כמה שאני צספיקה, אבל בננות... אני אלך לקנות בסופשבוע! בכלל, יובל בא לעזור לי קצת בסופשבוע, עם החתולים ושאני חולה והכל, אז אני אבקש ממנו לעשות לי סלט ישראלי

ronnieyuval

New member
בננה מזינה מאוד!

אבל גם משמינה בערך פי שתיים מכל פרי אחר. בכל מקרה את, חביבתי, לא צריכה לעשות דיאטות עכשיו. תאכלי כמו שצריך, ותנוחי הרבה, ותשתי המון. רפואה שלמה!

תשישות בהריון זה נורמלי לגמרי

אני כל הזמן התרוצצתי המשכתי לעבוד עד הסוף ואפילו התאמנתי בקרטה. אבל דבר אחד שהיה לי קשה לאורך כל ההריון היה עייפות. אני בדרך כלל ממצא מכל יום את המקסימום אבל במהלך ההריון הייתי מוצאת את עצמי נרדמת... לגבי ויטמנים אולי תנסי פשוט צנטרום? כל הויטמנים להריון מכילים כמיות גדולות של ברזל וזה הבחלט יכול לגרום לבחילות. אולי ויטמנים עם כמות ברזל נמוכנ יהיו לענין? לגבי עליה במשקל זה בסדר לא לעלות הרבה, ואם תעלי בחודש האחרון רוב הסיכויים שזה התינוק שמוסיף עכשיו משהו כמו 250 גרם לשבוע (אם זכרוני אינו מטעני...) אולי עם תכיני את האוכל כשאת לא עייפה ורק תחממי כשאת חצי נרדמת יהיה יותר טוב...

ronnieyuval

New member
אני, בלשון המעטה, לא רזה...

ובכל זאת מצליחים לראות הכל דרך דופן הבטן השמנמנה שלי. גם בשבועות המוקדמים. בשני ההריונות... גם בהריון הזה שהתחלתי אותו עם "בטן מעובה" יותר מהראשון. אז לא נראה לי שזה קשור לשומן, העניין הזה של בטן מעובה. סתם עניין של מבנה...

הייתי מסכימה אלמלא

שאלתי באופן ישיר ביותר את הרופא הנידון... גם אצלי הצליחו לראות בהצחלה באמצע ובסוף.. הבעיה היתה שכעשו לי סריקת מערכות הרופא לא הצליח לראות בברור את הלב של הקיפוד והסיבה.. דופן הבטן המעובה של אמו. דרך אגב יש בטן מעובה ויש בטן מעובה אני הייתי בערך 25קילו יותר ממה שאני אמורה לשקול...

שרונה13

New member
עדי ולכל מי שבהריון...

אני דווקא מהרזות שגם העלו מעט במשקל בהריון (6 קילו סה"כ) אבל השלימו את החסר ככה טוב מיד עם ההנקה
ההריון שלי היה הדבר הכי קל שיכול להיות הרגשתי חזקה מתמיד אולי כי אני תמיד אוכלת... וטוב... אבל בהריון הקפדתי לקחת ויטמינים שמיועדים לתקופה הזו שנקראים PRE NATAL מן הסתם אפשר למצוא אותם בכל חנות של GNC כאן, אני ממש ממליצה עליהם שווה כל מחיר (בישראל הם לא היו זולים) אני ממש ממליצה לכן לשים לב למשקל אחרי הלידה כי דווקא אז קל להעלות. אחרי הלידה של ענבר אף אחד לא האמין לי שילדתי ובהריון הייתי פשוט רגליים עם בטן והיום לצערי אני מלאה ... מצד שני נא לא להילחץ יותר מידי לפני שבוע וחצי תפסתי את עצמי אחרי עליה נוספת פה בארה"ב והחלטתי לרזות !!! כבר נשרו להם קילו וחצי מה שמשאיר לי עודף של 5.5 למשקל שלי... אז קחו בחשבון שמקסימום עושים דיאטה אחר כך וזה לא אסון גדול !!!! הקטנים האלו שווים הרי כל גרם

PRENATAL

על אלה בדיוק דיברתי שהרגו אותי מבחילה. וניסיתי כמה וכמה וכמה סוגים. איכס.

שרונה13

New member
אויש איזה באסה ../images/Emo4.gif

אני לא יודעת אם זה מה שגרם להריון שלי להיות כל כך קל... אבל חבל...תנסי מקסימום לקחת אותם שוב אחרי הלידה בהנקה כי גם אז המשכתי לקחת אותם ואומנם הייתי עייפה אך לא בגלל בעיית תזונה פשוט כי הקטנה הייתה מאוד עירנית ... בכל מקרה אל תתרגשי מכל עיניין התזונה הזה יותר מידי ואם את צריכה מתכונים קלים וכייפים אני אשמח לספק לך, ממש חשוב שתאכלי טוב עכשיו. חבל שאת לא גרה קרוב אליי, אני מבשלת המון... ותמיד כיף שאפשר להוסיף עוד צלחת לשולחן.

בהחלט!!

מה גם שיותם לא אשם שאמא שלו אכלה הרבה שוקלד כדי לודא שהוא חי ובועט... או כדי להיות האמא הראשונה שמייצרת שוקו... וגם מהרבה משקל עודף אפשר להפטר. זה רק דורש לשנות מנטליות. לא עוד אוכל מתי שיוצא מה שיוצא או כמזור לצרות או כל תירוץ אחר אלא אוכל כדי לתת לגוף מה שהוא צריך לו יותר ולא פחות. ואם זה מסודר אפשר לאכול מעט בלי תחושת רעב.

yaelilan

New member
גם אני במועדון

לאחר הריון עשיר בקלוריות (טוב התרוץ שלי הוא תאומים - נו את צריכה לאוכל בשביל שלושה!!!) אני כבר לא מכירה את עצמי. ילדתי לפני שמונה חודשים ומאז לא עובר יום שבבוקרו אני מכריזה אני בדיאטה אבל נשברת מהר מאוד. הדבר הקשה ביותר הוא מזג האויר והזמן (אין לי זמן)
קר קר קר והרעיון שלצאת מהבית לגים נדחה על הסף. ןהזמן- אני במרוץ מטורף כל היום התאומים כבר בני שמונה חודשים וגוזלים את רוב זמני (אני בבית לא עובדת כרגע)כך שהארוחות הן למעשה סנדוויץ בעמידה. לפני יומים התעלתי על עצמי והחלטתי לקנות דברים פחות משמינים כגון :לחם קל במקום פיתות, יוגורט דל קלוריות במקום מילקי שתמיד נמצא במקרר,ירקות לסלט ,וכמו כן התחלתי לעשות קצת כפיפות בטן על השטיח עם הילדים.מקווה להחזיק מעמד לפחות עד הקיץ שיגיע כבר. בהצלחה לכולנו
יעל

לדעתי, ואני מגובה על ידי הדיאטן

הנפלא שלי.. יותר חשוב ממה שאת מכניסה לפה זה מתי. לדבריו אם את רוצה לרדת צריך לאכול כל ארבע שעות ארוחה מסודרת. ככה לא רעבים וגם לא מנשנשים, שכאמא לילד בודד אני יודעת כמה זה מפתה.. במיוחד כל השאריות האלה שהם לאוכלים... אני בעבודה הייתי חותפת מפה ומשם לא אוכלת כל היום ואז אוכלת ארוחת ערב והרגלי האכילה האלה היו הרסניים הרבה לפני שיותם היה איפלו בתכנון... המון בהצלחה...

moonshaa

New member
אני מחוייכת כשאני קוראת אתכן,

מאז ההריון אני מתעוררת הרבה בלילה , אני מוצאת עצמי ןקוראת את מה שאתן רושמות. הדבר הראשון שעשיתי בבוקר בדקתי כמה עליתי מאז ההריון ולתדהמתי עליתי 4 קילו (אני בשבוע 22) , רווח לי, אך מה שלא נראה לי שזה יחזיק להרבה זמן, לאחרונה יש לי רצון עז לגלידות ושוקולדים. אני מוצאת את עצמי פעם ביום אוכלת טילון עם ופצפוצי שוקולד (קמת מקנא באלה שלא רואות בזה טעים). מה שקצת מדאיג אותי זה שעולים במשקל יותר בזמן ההנקה.. אני מנסה להבין איך זה קורה.. התרגשות מהתינוק לא מדכא את הרצון לאכול?

למעלה