מועדון דופן בטן מעובה או..

שליז

New member
../images/Emo6.gif את מזכירה לי נשכחות...

זה בערך הזמן בהריון שאני התחלתי לחלום בלילות על עוגת שוקולד חמה עם גלידה סלט פירות קצפת מעל לכל וסירופ שוקולד לקינוח... אני אמנם רזה מטבעי וגם בהריון עצמו העלתי לא יותר מ-10 קילו, אבל לא נכנעתי לגמרי לרצון הזה (הקפדתי על אוכל בריא ולא משמין) ו'התפשרתי' על גלידת סויה לקינוח אחרי ארוחת צהרים בלבד. אגב, החשק הזה עבר לי לאחר כחודש וחצי.
שיהיה הריון קל לכל ההריוניות!

קראתי עכשיו חלק גדול מהשרשור

הזה, והתוצאה: ריצה אל המקרר
פיתה עם שוקולד, חופן אגוזים, וגזר. לפחות חלק מזה היה בריא

מכניקה של השמנה בהנקה

טוב אני יכולה להסביר לפחות את המקרה שלי.. אבל זה מקרה בודד אולי לאחרות זה עבד אחרת. שלוש מלכודות: אחת עייפות, הנקה דורשת אנרגיה ומעייפת וכעייפים אכולים מכל הבא ליד ושוקלד למשל בא ליד בקלות. דיכאון קצת. ההורמון של החלב הוא הפרולקטין שהוא גם הורמון שגורם לדיכאון. זה לא מחייב בכי וניכור לתינוק אבל קצת מלנכוליות יכולה להצטבר. יחד עם לחץ כי ילד זה דרישות מסביב לשעון והרבה דאגות. למשל ההמצאה של גזים: שעות בכי שלא ניתן להקל עליו מורט עצבים (בעיקר כשעוברים את כל הרוטינה של חיתול, אוכל וכו).. כל זה ביחד מצטבר. ומי שנוהגת כמוני (בעבר האח הידד) למצוא מזור בשוקולד הדרך ברורה... תוסיפי לזה את העידוד של הסביבה שאת חייבת לאכול טוב כי מה שיש בחלב זה מה שאת אוכלת. לפעמים תוך כדי נסיון להפחית את הגזים של התינוק אוכלים יותר פחמימות או כל מה שסבתא מציעה כמתכון בטוח.. בקיצור את לא אוכלת בבשיל עצמך בהכרח אלא גם בשבילו. אני לא יודעת כמה זה אמין כי אני עשיתי שינויים ללא תועלת וכמיות השוקולד שאכלתי לא גרמו ליותם לינוק שוקו אבל אני לא מבינה הכל ואולי יש בזה משהו... בכל מקרה הנה לפניך כל הסיפור... אין זמן, אוכלים לניחום מנשנים וגם מקימים מעבדה ניידת לפתרון בעיות הגזים של ילדך...

אבל זה שווה כל רגע

מרוב להסביר איך אפשר ליפול למלכודת ולהשמין שכחתי להגיד שלהניק זה תענוג. עייפות יש בכל מקרה (גם היום אחרי שנתיים וחצי..) ולגבי המעבדה הניידת לא צריך לשמוע לכל שטות. כשיותם אכל גם חלב אם וגם חלב קופסא עדיין היו לו גזים...

אני כל כך כל כך כל כך רוצה

עוגת מוס שוקולד!!!!!!!!! זה הקרייבינג היחיד שהיה לי כל ההריון, רק שבאמריקה אין דברים כאלה אז הוא נמשך כבר חצי שנה. אני רוצה עוגת מוסשוקולד או לפחות ופל אמריקאי חם עם גלידה מעל ופירות טריים וסירופ שוקולד. אבל, למרבה ההפתעה, גם את זה אין באמריקה.

iditbs

New member
הנה דרך קלה להפחית בקלוריות:

קניתי פיצה עם ירקות, קפואה. בבית גיליתי שהיא גם דלת שומן - לא יכול להיות טוב מזה. אפיתי לפי ההוראות. אחרי שאכלתי שליש (פיצה אישית) לא יכולתי להמשיך יותר, די מגעיל... ובהחלט קל להפסיק בזמן... דרך אגב כדאי לכן לערוך היכרות עם המושג החדשני "ערך גלוקמי" שמתיחס למהירות שיחרור האנסולין בגוף בעקבות אכילת פחממות. ככל שהאנסולין משתחרר מהר יותר הפחממות נספגות מהר יותר וכך גם תחושת הרעב מגיעה מהר יותר. באופן מפתיע, נמצא שפחממות המכילות שומן, הן בעלות ערך גלוקמי נמוך יותר (אינסולין משתחרר לאט יותר) ולכן הן משביעות לאורך זמן ארוך יותר. (צ'יפס כן כן צ'יפס משביע יותר מתפו'א אפוי) ובאשר לבננה, לירוקה חלקית, ערך גליקמי נמוך יותר מלצהובה ובשלה ולכן הירוקה בקצוות, תורמת להרגשת שובע לזמן ארוך יותר מהצהובה)

למעלה