למראה יש פרצוף די דומה לזה של המלכה הרעה.
גם אני חשבתי על זה כשצפיתי בסרט. הייתי בטוחה שהמלכה היא המראה.
שלגייה היא בעצם כמו סינדרלה כאן - מהבחינה שהאמא החורגת שלה הפכה אותה למשרתת.
מעניין אם הסרט שאב את זה מהאגדה של סינדרלה או מהאגדה המקורית של שלגיה, או ממקור אחר. אין לי מושג בעצם מה קדם למה.
יש יותר שירים ממה שציפיתי.
ולשלגייה יש אופטימיות מטורפת. גם כשהיא כמו משרתת בארמון שלה היא די מרוצה.
שרה שיר על אהבה ואז ישר מגיע הנסיך שמאוהב בה. כלומר אני מניח שהוא היה נסיך.
והוא גם שר לה חזרה, אבל היא נבהלת ממנו. (זה מזכיר לי מאוד את היפיפיה הנרדמת)
מרגיש לי שהשירים מפצים על העלילה הפשוטה.
זאת אומרת, מרגיש לי שדיסני רצה לעשות את הסרט הזה לשם עשיית הסרט ולא כדי לספר סיפור, אבל זו רק תיאוריה שלי.
הנסיך הוא כמו פלקט בסרט הזה, הוא רק אמצעי להנעת העלילה.
לגבי האופטימיות של שלגיה, היא דווקא הרגישה לי תמימה בסרט.
כן, ממש טוב שהיא התנצלה... זה לא יאה מצד גברת צעירה להתנהג לא כיאות גם כשהיא ביער עם חיות.
שלגייה מקבלת מאוד מהר את מצבה, רק שהיא לא יודעת איפה היא תישן. (היא בשלב זה לא דואגת לגבי אוכל)
חחחח
טוב, אחרי שנים שהיא חיה עם האימא החורגת הזו, היא בטח למדה להתנצל גם על דברים שהיא לא עשתה.
ולגבי האוכל, למי אכפת מהפרט הקטן והשולי הזה?
אפילו יותר גרוע זה שהיא בכלל לא מנקה לבד - את רוב העבודה היא מאצילה לחיות לעשות.
האם היא משלמת להם איכשהו?
והאם זה לא יגעיל את הגמדים שחיות נגעו בכל החפצים שלהם?
האם צלחת היא באמת נקייה אם ליקק אותה איזה במבי קטן?
חוץ מזה שזה לא מכבד את החיות שכבר חיות בבית הזה - כפי שאנחנו רואים העכבר בקיר והעכביש מאוד מעוצבנים.
כל מה שרשמת פשוט נפלא. אם החיות לא היו עוזרות לה, היא הייתה מנקה במשך יומיים, אז החיות צריכות לקבל לקבל קרדיט.
אם איך שהגמדים חיים, אני בספק שיגעיל אותם שבמבי ליקק להם את הצלחות.
עכשיו עברו לגמדים במכרה שלהם. למי הם בעצם מוכרים את היהלומים האלו?
כל השאלות החשובות של הסרט...
רגזני עדיין מאוד מתנגד לנוכחות שלה וממשיך ככה גם אחר כך.
*בגלל שלפני כן ראיתי פרק של סיפורה של שפחה הוא מאוד מרגיש לי כשונא נשים קלאסי.
גם לי. אני מניחה שזו הייתה רוח התקופה באותן שנים. הסרט לא ממש התיישן טוב בקטע הזה.
בסוף היא מתעוררת ומספרת להם שהיא הנסיכה ושהמלכה רוצה שהיא תמות.
אבל זה בסדר כי המלכה לא יודעת שהיא שם (זה לא שיש לה מראת קסמים)
חחחח, מעניין שהגמדים שגרים ביער יודעים שהיא הנסיכה ומי זו המלכה.
אבל אז נרגזים כשהיא דורשת שהם יתקלחו. וזה באמת מרגיש די מוקדם בשבילה לבוא בדרישות.
רובם מסכימים למקלחת אפילו שהם מפחדים ממנה, חוץ מרגזני.
ואז יש קטע מאוד אלים שבו שאר הגמדים לוקחים אותו להתקלח נגד רצונו.
הקטע שהם מכניסים את רגזני למקלחת בכוח ושמים עליו סרטים לא היה עובר מסך היום.
ובגלל שהם כולם אידיוטים הם נותנים לשלגייה לישון למעלה איפה שכל המיטות שלהם והם ישנים למטה.
אכן, הם יכלו למצוא פתרון אחר. במיוחד שאחרי שהיא הלכה, שבעתם רבו על כרית אחת.
למלכה יש עורב כמו למכשפה ביפיפיה הנרדמת.
ואחר כך עוקבים אחריה נשרים שהזכירו לי את הנשרים בספר הג'ונגל.
לדיסני היה (לפחות פעם, לא יודעת לגבי היום) קטע שהם היו ממחזרים קטעים מסרטים אחרים. יכול להיות שהם מיחזרו את החיות האלה בסרטים האחרים? או שאולי זה סתם צירוף מקרים.
דופי האילם חוזר לבית שוב כדי לקבל עוד (אולי חרמני זה שם יותר מתאים)
(חשבתי על כך שבסרט קלאסי הייתי מצפה שרגזני יספר למלכה איפה שלגיה בגלל השנאה אליה ואז יתחרט על זה אחר כך)
חחח, זה נשמע הגיוני. אבל נראה לי שהעלילה הייתה פחות חשובה בסרט הזה והדגש היה יותר על האנימציה והאורך של הסרט. ומה שרשמת מרגיש לי יותר מדי מורכב לסרט הזה.
המלכה באה עם התחפושת המעולה שלה לתת לשלגייה תפוח.
למרות שהגמדים הזהירו את שלגייה שלא לתת לאף אחד להכנס
ולמרות שהיא נראית כמו מכשפה,
ולמרות שגם הציפורים חושדים בה,
שלגייה בכל זאת סומכת עליה.
כל החיות בפאניקה ורצים להביא את הגמדים.
היא נראית כל כך כמו מכשפה, לובשת שחור, כל ההופעה שלה זועקת: אני הרעה בסרט הזה.
הגמדים רודפים אחרי המלכה שרצה במעלה הר ובסוף נופלת. כנראה למותה?
רגע המלכה משלגייה מתה ככה?
הנחתי שהיא עוד תגלה אחר כך ששלגייה חזרה לחיים.
חחח, בשלב הזה אחרי שהיא עשתה את התפקיד שלה בסרט, היא לא רלוונטית.
אחרי שקראתי בויקיפדיה, מסתבר שטעיתי, הברק פגע בצוק, מה שגרם לסלע למחוץ את המלכה.
ואין להם כוח להמשיך עם הסיפור אז הם מקפיצים קצת את הזמן על ידי כך שמופיע על המסך טקסט שמספר מה קורה
חסכו באנימציה.
הגמדים שמים את שלגייה בתיבת זכוכית ושמרים עליה
עד שמגיע הנסיך שכנראה חיפש אחריה
והוא מנשק אותה אפילו שהוא חושב שהיא מתה וזה די מגעיל
אבל זה בסדר כי היא מתעוררת.
קראתי מתישהו שדיסני שאל את עניין הנשיקה שמעירה לחיים מהאגדה של היפיפייה הנרדמת. ומעבר לעובדה שזה מגעיל שהיא מתה והוא מנשק אותה, זה מטריד שהוא מוכן לנשק נערה. אבל למי אכפת, כי היא מתעוררת והיא מאוהבת בו אז הכל בסדר (not).
אבל במקום להשאר עם הגמדים שניסו להציל אותה ושמרו על הגופה שלה היא עוזבת עם הנסיך והם חיים באושר ועושר עד עצם היום הזה.
טוב, זה לא כאילו הם אירחו אותה בבית שלהם
אם כי לא ברור אם הם חיים בממלכה שלו או בממלכה שלה.
או אולי הוא חיפש אותה כדי שהוא יוכל לאחד את שתי הממלכות.
נראה לי שזו הממלכה שלה. זו הייתה הטירה המטרידה של המלכה שפתאום הפכה להיות מוארת. נראה לי שזה סמל לטוב של שלגיה מול הרוע של המלכה. כי כשהמלכה גרה בטירה, הכל היה אפל.
או אולי הוא חיפש אותה כדי שהוא יוכל לאחד את שתי הממלכות.
חחחחחחחח, אינטרסים אישיים, הא?
זה מרגש לגלות שגם לפני כמעט מאה שנים דיסני היו מניאקים
נראה לי שגם סינדרלה אמורה להיות צעירה, לא?
לפי מה שאני יודעת, סינדרלה אמורה להיות בת 19. שלגיה אמורה להיות בת 14.
על זה חשבתי הרבה פעמים בעבר. היא נראית בגלל זה מאוד שונה מהאחרות, אפילו כשעושים את הפנים שלה יותר רגילות.
שיער קצר כזה כנראה היה האופנה אז.
גם כמה פעמים בסרט רואים אותה מסדרת אותו.
כן, גם לי נדמה שהשיער הקצר היה בגלל האופנה. השפתיים שלה מאוד אדומות והלחיים שלה סמוקות כי זה מה שהיה אופנתי בשנות ה-30 ממה שאני יודעת.
מעניין אם הוא יודע שהיא נסיכה בשלב הזה, כי היא לובשת סחבות.
אבל זה גם משהו נוסף שבו הסרט מזכיר את היפיפיה הנרדמת (יש גם דברים נוספים כמו השירה עם חיות, והנשיקה המעירה)
האמת שהתלבטתי עכשיו אם הוא יודע מי היא או לא. כי תכלס הוא בטח מממלכה שכנה או משהו (השערה שלי) אז אולי יש להם קטע שהם מכירים את המלכים והמלכות מהממלכות השכנות. אבל יכול להיות שהוא סתם חשב שהיא מישהו רנדומלית.
הכתר עוד בסדר, אבל היא מסתירה את כל השיער שלה מתחת הדבר השחור הזה
כל הבגד שלה נראה רע
זה נעשה בארה"ב שם זה זכותם להרוג אותה אם היא פלשה לבית שלהם.
האמת שזה אמור להיות בגרמניה. לפחות האגדה אמורה להתחרש בגרמניה.
במדינת הגמדים ההורים לא נותנים שם לילד. רק בגיל 20 הגמד הצעיר הולך ללשכת משרד הפנים ושם צוות מומחים מחליט על השם שלו לפי מאפיינים דומיננטיים.
אוי, היה השלד של איש שמנסה להגיע לקנקן מים.
מעניין שבשום שלב בסרט לא רואים מישהו שעובד עבור המלכה חוץ מהצייד.
בכלל כמות נורא קטנה של אנשים בסרט כאילו ניסו לחסוך על אנשים לצייר.
אבל במקביל ציירו המון חיות.
כן, זה מעניין מאוד שאין לה משרתים/עוזרים והיא מלכלכת את הידיים שלה ומתאמצת לבד. אולי היא לא סומכת על אחרים מספיק. בכלל, נראה שבארמון הזה אין אף אחד פרט למלכה ולשלגיה.
ציירו מעט אנשים כי רצו להתמקד בשלגיה?
אבל יכלו באמת שם לציין משהו על אביה המלך.
אבל אז מתי היה להם זמן לציין את זה שהמלכה רוצה להרוג את שלגיה בגלל היופי של שלגיה?
חששתי לצפות בסרט הזה הרבה מאוד זמן כי פחדתי שהוא יפחיד אותי (התגובה שלי ליפיפייה הנרדמת בגיל 6 בערך הייתה פחד מאוד גדול). אבל מסתבר שהשד לא כזה נורא וחוץ מדבר אחד קטן, הצלחתי לראות את הסרט הזה לבד ולשרוד את זה. ואני מאוד גאה בעצמי על זה כי רציתי לראות אותו הרבה זמן אבל לא היה לי את האומץ. אז תודה מיוחדת למועדון דיסני שנתן לי את הדחיפה שהייתי צריכה
עכשיו אני מרגישה שאני מסוגלת להתמודד עם דברים שמפחידים אותי ושאני בעצם לא כזו פחדנית כמו שחשבתי.