מועדון ההריון
ארוווך

yaelia

New member
מועדון ההריון../images/Emo95.gif ארוווך../images/Emo18.gif

או רגש האשם נולד עם ההריון השני. הכל כל כך שונה לי בהריון הזה שזה לא יאומן. אובייקטיבית, עם הלל, רק למדתי ובהיתי באושר שמונה חודשים. הרגשתי המלכה של העולם גופנית ונפשית והיה לי ברור שהכל נפלא. שהתינוק שיש לי בבטן הוא נפלא ושהחיים בכלל מדהימים. לא משנה שהיינו כלכלית בתקופה קשה מאוד ויצאנו מתקופה נוראה בזוגיות שלנו, לי היו לבבות בעיניים וזה מה שהיה חשוב. על-אף הלידה המכוערת שעברתי, חודשי ההנקה (או שמא עלי לומר השאיבה) הקצרים והלא מספקים, הקשיים במציאת עבודה ובמציאת מה אני רוצה להיות כשאהיה גדולה, בדבר אחד הייתי בטוחה מההתחלה, בזה שאני האמא הכי טובה בעולם (ושש. האבא הכי טוב בעולם), ושהללי הוא תינוק שמח ושטוב לו באופן כללי ופרטי. את הללי לקח לנו שלוש שנים להרות. ההריון הנוכחי לקח חודשיים מניתוח הוצאת ציסטות והפתעה גדולה ולא צפויה (ומשמחת מאוד כמובן). אבל מהרגע שנודע לי שאני בהריון, הדברים חורקים לי. קודם כל פיזית אני מרגישה כמו כדור פיזיו עם רגליים ואני רק בשבוע 16, חם לי וכבד לי ולא נעים לי בגוף שלי אפילו לרגע. לא מצליחה לשחזר את ההרגשה שהיתה לי בהריון המקסים הראשון. קצת טפשי לומר, אבל בהריון של הלל היה לי ברור שהכל בסדר ועכשיו לא ברור לי שום דבר והמחשבה הזאת מטרידה אותי. ומבחינת מחשבות, הן הופכות הזויות יותר ויותר וכמה שאני מנסה להשתלט עליהן, לא מצליח לי בכלל. דברים מטופשים (שאני יודעת שהם מטופשים ובכל זאת), כמו, איך אני אוכל לאהוב עוד מישהו כמו שאני אוהבת את הללי ולמה בכלל אני צריכה עוד מישהו נוסף עליו. אני קצת מרחמת על הלל שהשנה הבאה תהיה בשבילו שנה של כל כך הרבה שינויים (גן חדש, אח חדש), הצורך 'להתבגר' בגיל שנתיים נראה לי אכזרי מאוד כלפיו, והוא כל כך תינוק. וחוץ מזה יש לי גם מחשבות כלליות על איך יהיה להיות אמא לשני בנים, ואיך יש סיכוי שלא יהיו לי בנות בכלל. איך אני אף פעם לא אקריא לבנים שלי את 'אן שרלי' או את 'אבא ארך רגליים', איך אני לא אתקשקש איתם על המרפסת כמו שאמא שלי, אחותי ואני עושות, איך נדע (ש. ואני) לתמוך בהם ולתת להם חום והגנה בלי להיות רגשניים מדי. אני יודעת שאני מקדימה את המאוחר אבל אני כל הזמן חושבת מחשבות כאלה. אני מתעוררת בלילה עם מחשבות כאלה. אני הולכת לכסות את הללי ועולות לי דמעות בעיניים כאילו שהוא עוד דקה עוזב את הבית. כן, כן, הורמונים וכל זה ובכל זאת. מצד שני הילדון שלי מנשק לי את הבטן המון. הוא מרים לי את החולצה נוגע בפופיק ואומר 'פופיק'. ואז מלטף את הבטן ואומר 'טן' ואז שותל נשיקות מתוקות. אמרתי לו שיש שם תינוקי קטן, אני לא חושבת שהוא מפנים את המידע הזה, אבל הוא כל כך מתוק. מצד שלישי, אין, פשוט אין שמות לבנים.

../images/Emo24.gif

בדיוק טולילה ואני דיברנו עליך וחשבנו שכדאי להתקשר אליך ולבדוק מה שלומך. אני רואה שלא משהו. אני לא יכולה לעודד הרבה כי אני (עוד) לא במצב שלך, אבל אני רואה מגמה חרדתית אצל ההריוניות בפעם השניה בפורום זה. אולי זה נובע מזה שכבר יש ילד אחד בבית ואתן יודעות לקראת מה אתן הולכות וכמה זה לא פשוט? הרי בהריון הראשון המציאות אחרי הלידה היתה בלתי נתפסת לחלוטין ובמילא מה שהיה חשוב זה איך תראה הלידה. אולי אלו ההורמונים? ואולי זה שילוב? לגבי הללי, גם אם זה לא יהיה לו קל, אני בטוחה שאת עומדת להעניק לו את המתנה הכי גדולה של חייו. אח קטן שיעשיר את חייו ויהיה לו לחבר נפש. ולגבי האמהות לבנים? גם כאן אין לי נסיון. אבל למה שלא תהיה לך בת יום אחד? ומה אם הבנים שלך יאהבו לשבת על המרפסת עם אמא ולקשקש? אני תמיד חלמתי על שלושה בנים, אך אני מרוצה מאוד ממה שיש לי. מה זה מרוצה, מאוהבת עד מעל לראש. כמו שאני בטוחה שגם את תהיי בפעם השניה (והשלישית וכו'). שמות לבנים? אני אוהבת רק שמות לבנים! יש כאלו יפים! נדב, יונתן, דרור, מלאכי (אין לי אומץ) ועוד ועוד.

yaelia

New member
בטח לא היה קל בפעם הראשונה

אבל משום מה הפעם מתנגש בכל כך הרבה חוסר ביטחון שבכלל לא קשור לאמהות או ליכולות המוכחות שלנו כהורים. אני בטוחה שבמבחן המציאות נעמוד כמו גדולים. ברור לי גם שלהללי יהיה כיף מאוד אני רואה את הבנים של אחותי וכמה הם קרובים, ברור לי שאחרי תקופת הסתגלות כולנו רק נעשיר את חיינו. נדמה לי שאחרי ההריון הנוכחי אני אעשה הפסקה ארוכה מאוד ובטח לא אשאיר את הפריון שלי למזל כמו בפעמיים הקודמות. עוד לא חשבתי על זה עד הסוף אבל שני בנים נראים לי די והותר. בקיצור, הרציו, כבודו במקומו מונח והמחשבות ממשיכות להשתולל. תודה שחשבתן עלי, לא היה לי מחשב בשבועות האחרונים אז קצת נעלמתי (מתעדכנת באיטיות בקורות הפורום), רק היום קיבלנו אחד חדש. מלאכי הוא השם האהוב על ש. למען האמת, גם לי אין אומץ.

sipi1

New member
יכולה לספר מנסיון

שאחרי שנולד תינוק חדש, ואת מתמלאת אהבה אליו - את מגלה פתאום שהאהבה לבכור לא פחתה, ואפילו להיפך. זה כמו להדליק נר מנר אחר... אני תמיד הכנתי שמות של בנות, בתקווה ש... אבל הבנים קיבלו שמות יפים (איזו אוביקטיביות
) שבחרנו להם רק אחרי הלידה. (ומלאכי - שם מקסים, אבל אני לא מסוגלת לתת אותו לילד בגלל סיפור עצוב שקרה אצלנו לתינוק שזה היה שמו
)

פעם מישהי אמרה לי....

"אני מאוד מקווה שאת הילד השני לא תאהבי יותר מהראשון" יש לי 3 ילדים ואני רוצה לומר לך שאת שלושתם אני אוהבת במידה שווה ביותר, אין לי ספק בכך, תאמיני לי שיהיה לך אהבה אליהם שווה בשווה, תעניקי להם שווה בשווה, נכון שהללי עדיין תינוקי, אבל אני מאמינה שהתינוק החדש יגדל את תראי כמה שזה כיף שיש ביניהם הבדלים די קטנים וכמה שהם יסתדרו יחד וזה יהיה להם כיף, לדעתי כל הריון הוא שונה מהשני, תמיד יש את המחשבות שמטרידות לאורך כל ההריון, תמיד יש חרדות, מאחלת לך שתתגברי עליהם בקלות רבה ותחשבי תמיד חיובי, למדתי לאחרונה איך לשנות גישה ולחשוב רק דברים טובים, ברגע שאני חושבת על משהו רע, הכוונה רואה תסריט רע כלשהו, ישירות אני אומרת לעצמי, עצרי
ובאוטומט הופכת את התסריט למשהו טוב, תדמייני לך בדיוק דברים טובים על 2 הבנים שלך, תנסי ללכת יותר רחוק ולראות אותם כך וכך באופציות שונות, תאמיני לי שזה עוזר, מנסיון
ושמות לבנים, וואו יש המון יפים כמו: עידו, רון, ניר, זיו, איתמר, נמרוד, שמות של גברים חתיכים

yaelia

New member
תודה../images/Emo24.gif

אניט מאוד משתדלת לעשות לעצמי אוטוסוגסטיה חיובית כל הזמן. לפעמים זה אפילו מצליח. לפעמים נכשל בגדול. שוב משהו שהיה מאוד קל בהריון הראשון ועכשיו משום מה לא. באופן כללי אני משתדלת לחשוב על התסריט הטוב ביותר שיכול לקרות ולא על כל הדברים האיומים.

rona25

New member
אני כבר שם, עם 2 בנים

יש לי המון לכתוב לך, אבל אין לי זמן אכנס בערב...

אמברון

New member
יעלי ../images/Emo24.gif

אני חושבת שמה שאת מתארת הוא תהליך מאוד טבעי, שלא פוסח (כמעט) על אף אחת מאיתנו. הריון טעון בהורמונים, בחששות מוכרים והשלכה על העבר. אני אומר לך משהו בנאלי אבל אמיתי - כל הריון שונה מקודמו. כל הריון מעורר בנו סוג אחר של אמוציות, מחשבות ותחושות לגבי עצמינו (בעיקר כנשים). אל תפלי למלכודת ההשוואות עם מה שהיה קודם. תתייחסי אל ההריון הזה כאילו הוא יחיד ומיוחד ואל תיגררי לחפור במה היה קודם. מבטיחה לך שכמה שאת חושבת שאת אוהבת את הללי היום, את תאהבי אותו ואת אחיו פי מיליון! אני שולחת לך משהו שכתבתי פעם לחברה (במסר). אוהבתותך המון

מאז

New member
שבוע אחרי לידת הבן השני

ואני עוד תחת מתקפת ההורמונים, וזה לא פשוט בכלל. מחכה לקרוא את הדברים המעודדים שיכתבו לך...

yaelia

New member
בכלל לא אמרתי מזל טוב

לא ראיתי שילדת בכלל (לא היה לי מחשב). מקווה שחששות ההתחלה יתבדו ושרק ילך ויהיה קל ונפלא.

nogima

New member
אוי כמה שאני מזדהה

אני לא כותבת בדרך כלל, בעיקר קוראת אבל ההודעה הזאת כל כך מדויקת לי. יש לי ילדה בת שנתיים ורבע, ואני בשבוע 25 עם בן בבטן. בדיוק עכשיו כשחזרתי מלשים אותה בגן, בקושי מצליחה לגרור את עצמי לאוטו התמלאתי רגשי אשם ואכזבה. ההריון הזה כל כך קשה וכל כך שונה מהקודם. התאור שלך על ההריון הראשון פשוט מושלם. הייתי מאושרת והרגשתי גם פיזית מצוין. לא הבנתי למה נשים בהריון כל הזמן מתלוננות על עייפות. וההריון הזה כל כך קשה. אני רק בחודש שישי ומרגישה נפוחה ובקושי סוחבת את עצמי. אני מרגישה מפונקת. שכל הזמן אני מתלוננת. עכשיו אני גם מצוננת אז בכלל יש לי תחושה שסוף העולם קרב. ואני יודעת שכל הריון שונה, וברור לי גם שהגוף שלי לא הגיע להריון הזה במצב טוב כמו להריון הראשון - בכל זאת הנקה, טיפול בתינוקת, סחיבות והרמות... אבל אני גם באיזה שהוא מקום חושבת שבהריון הקודם הכל נראה לי טוב, כל כך חיכיתי, חששתי אבל החששות לא היו באמת, ככה באוויר (כמובן שחטפתי שוק נוראי איך הלידה, איך לא). ועכשיו אני מלאה חששות - איך אני אסתדר אחרי הלידה עם שניים, איך יהיה לי כוח עכשיו שוב לטפל בתינוק קטן, לקום בלילות, להניק. את הגדולה (גדולה??) הנקתי שנתיים. נשארתי איתה בבית שנה וחצי. שני הדברים האלה נראים לי כמו טירוף עכשיו. למי יש כוח? ונראה לי שכל אלה משפיעים גם על ההרגשה הפיזית. ויש גם עוד רגשי אשם. בן. נכון שיש לי כבר בת אבל החלום שלי היה שתי בנות. אין כמו אחיות, ואני יודעת את זה ממקור ראשון. אבל יש לי בן. וכמה שיחסית לשוק הראשוני כבר התרגלתי לרעיון, עדיין קשה לי עם זה, מאוד. אני שומעת על מישהי שבהריון עם בת והבטן מתהפכת לי בקנאה. ואני מרגישה נורא עם זה שאני כל כך לא מקבלת אותו. ושמות? באמת שאין הרבה (כמובן שכבר היה לי שם מוכן לבת השניה). אבל דווקא ננעלתי כבר על שם אחד אז זה פחות מטריד אותי. אני יותר מוטרדת מהברית והאם לעשות, אבל זה כבר סיפור אחר... בכל אופן,
הזדהות גדול...

yaelia

New member
כל מה שאני יכולה לומר לך ולעצמי

זה לקחת את הדברים לאט לאט, לעבור כל יום בצורה הקלה והנעימה ביותר. אה, כן, בנים הם כיף גדול.

מיריVA

New member
סתם לומר לך שאני מזדהה עם

ההתלבטות בענין הברית - ילדתי בן שני לפני חודש והגעתי למסקנה שברית זה מיותר בשבילנו אבל מכיון שעשינו לראשון עשינו גם הפעם (ועבר בשלום - אצל רופא אגב). מכיון שיש לך בת זה אולי מקל על הדילמה... יש כאן פורום שעוסק בענין (אם במקרה את לא ידעת) בהצלחה

n i s h a

New member
בקצרה ממש

יש לי בן בן שנתיים וחצי, ובן בן חמישה חודשים אוטוטו. מה שאת כותבת על כמות האהבה ה'מוגבלת' הוא בדיוק מה שחשבתי לעצמי בהריון. עדיין לא יכולה לכתוב לך שמרגישים את אותה האהבה לשניהם (ואני לא יודעת אם אפשר בדיוק אותו הדבר), אבל אחרי שתלדי תביני שאלה מחשבות "טרום ילד" שמשתנות ברגע בו תחזיקי אותו בידך. גם המחשבות של "איזה מסכן" הבכור, ייעלמו כשתראי (לא מייד) כמה עשית עבורו (עבורם) דבר חשוב. נתת ל/להם אח. זה נפלא! לגבי "רק בנים" קשה לי להזדהות, כי אני אישית לא יכולה לדמיין עצמי אמא לבנות
. מה שכן חשוב לי לכתוב זה שזה קשה בהתחלה. ממש. שני ילדים זה הרבה יותר מפי 2 מילד אחד
. גם ברמה הטכנית (איך מוציאים שניים מהבית, מכניסים לאותו, יוצאים וכו') וגם מהבחינה הרגשית (דאגות ושות'). עם הזמן הדברים מסתדרים, והחיים נוסעים (טסים) על המסלול שתבנו. בכל מקרה - נשימה ארוכה. שלושה חודשים אח"כ (כך היה אצלי) והכל נראה יותר פשוט. זה כיף! זה מרגש לראות איך יחסים מתפתחים בין שני ילדיך, וזה מתנה לחיים עבור כל אחד מהם. שיהיה בהצלחה.

yaelia

New member
אני בטוחה שאת צודקת

ושלהלל יהיה כיף שיהיה לו אח (אני רואה את האחיינים שלי כדוגמה). אני יודעת גם שאני אוהב אותו לא פחות מאת הלל ושאני לא אפסיק לאהוב את הלל, ועם זה משהו מנקר לי 'מה אם, מה אם'. הכל בטח ישתנה כשהפצקון יוולד. אגב, אין לי בעיה עם שני בנים או עם בנים בכלל. אני מאוד שמחה שיהיה לי עוד בן (כמו שהייתי מאוד שמחה אם היתה לי בת), זה לא נראה לי משנה בכלל.

../images/Emo24.gif

זדהה עם כל כך הרבה תחושות. גם לי ההריון השני היה קשה הרבה יותר מבחינה פיזית, גם אצלי היו דאגות שלא חשבתי עליהן בכלל בהריון הראשון וגם לי היה הריון עם בן שני... אין לי ההרבה מה להחכים ולומר, אבל אני חושבת שעצם העובדה שאת כבר אמא, וכבר הפנמת את הדאגנות הבסיסית
של האמהות מביאה אותך להריון מלא חששות. היום את מודעת הרבה יותר למה עלול להשתבש וזה עושה את ההבדל. אני מבטיחה לך שתוכלי לאהוב גם את הבייבי, אולי לא בדיוק באותו אופן, אבל אין ספק שהאהבה תהיה גדולה ומלאה והוא לא "יפסיד". לגבי הללי: החיים קשים
ואח חדש זה בהחלט לא קל. אבל תחשבי על עצמך או על חברות שכבר בגיל צעיר נולד להם אח/ות. אני בטוחה שהם אנשים נורמלים , מוצלחים ומאושרים למרות ה"התאכזרות" שהם עברו . אני יכולה להעיד שזה אמנם קשה לגדל שניים קטנים, אבל זה אושר גדול וזה נותן סיפוק אדיר ועושה חשק לעוד...

yaelia

New member
אני הייתי הקטנה המפונקת

לא היו לי אחים קטנים להרגיש קנאה כלפיהם. סתם נראה לי קצת קשה לדרוש מילד בן שנתיים להסתגל לעולם שונה לגמרי מכל מה שהוא הכיר עד עכשיו. נכון שהוא יצטרך להסתגל עוד המון פעמים בחיים שלו להמון דברים ובכל זאת. ההרגשה שלי עכשיו (שהיא די דבילית, אני יודעת), היא רצון לגונן עליו ולעטוף אותו, והרי התינוק שיבוא הוא בחירה משמחת ביותר.

למעלה