מועצת העיר אמרה לא לחולצת גלעד שליט..

ותיקון קטן לכותרת שלך

לא מי יחליט מה חשוב יותר- אלא מי יחליט מי חשוב יותר. הנושאים שהעליתי נבחרו מפני שכולם עולים בחיי אדם.

אז חסר לך ברשימה נושא הנזק שבעישון

(שאגב, לצערי מסתבר שהוא כן רלוונטי לילדי יסודי
)

אותו הוצאתי בכוונה

מפני שבתי הספר כן מחנכים נגד עישון. דווקא גיוס תלמידי הישיבות הוא הרמה להנחתה.

הם גם מחנכים לזהירות בדרכים (או מנסים לפחות)

ואת עניין גיוס תלמידי הישיבות, אני כנראה ממש מדחיקה. זה נושא כואב אבל הוא באמת לא קשור לתלמידי בית ספר יסודי לרוב.

קראתי את הכתבה שצירפת ויש כמה דברים

שחשבתי עליהם.
דורון אוזן, חבר המועצה המחזיק בתיק הצעירים התנגד אף הוא ואמר: "בגלל הרעש שהנושא נדון בציבור, המחיר של גלעד עולה. אני בכלל חושב שילדים בבתי ספר היסודיים, לא אמורים להיות חשופים לזה". כאן יש שני דברים שונים, יכול להיות שבגלל הרעש סביב הנושא, המחיר לשחרורו של גלעד שליט עולה כפי שהוא טוען, אבל ירצה או לא ירצה, ילדי בתי הספר היסודיים חשופים לנושא גם ככה, לא התמונה על החולצה זו שתגרום לחשיפה הזו, כך שאני ממש לא מבינה את הטיעון הזה.
הודיע חבר המועצה אלי יבלון, שהוא סבור שיש להתייחס לכל הנעדרים במידה שווה. "אם תמונה של שליט, אז אני בעד תמונות של כל הנעדרים". למיטב הבנתי גלעד שליט לא מוגדר כנעדר (ותתקנו אותי אם אני טועה בבקשה). הוא חייל שיושב בשבי ויודעים מי מחזיק אותו. לי באופן אישי לא היתה שום התנגדות, ואני חושבת שפעולה כזו כן משאירה את העניין במודעות הציבור. יחד עם זאת, הולכים פה על קו דק מאוד, משום שמי יחליט ולפי אילו קריטריונים יחליטו איזו תמונה כן יכולה לעלות על חולצת בית ספר ואיזה לא?

מעסה11

New member
איזה שטות ...

המחיר של גלעד עולה... אם מר ביבי ימהר לסגור עיסקה המחיר לא יעלה, אחרת הוא בכול מקרה יעלה,כאשר נתפוס עוד מבוקשים חשובים.

בני1234

New member
עדכון

שליט רון ארד זכריה באומאל פלדמן מגדי חלבי גיא חבר כץ וזאב רושטיק כולם מוגדרים כנעדרים נכון, משליט יש קלטת אך זה עדין לא מבדיל אותו מהאחרים . מבחינת ההגדרות

מוגדרים נעדרים על ידי מערכת הבטחון?

על ידי הצבא? אני שואלת ברצינות. ואני חושבת שרון ארד הוכרז כחלל שמקום קבורתו לא נודע (או שמא זו היתה רק המלצה?).

בני1234

New member
כואב הלב על ההפרדה בין הנעדרים

עם כל הכאב על גלעד שליט, נראה שיש מקום לאזכר את שאר הנעדרים גם כן. ברגע שמזכירים רק נעדר אחד ומתעלמים מהשאר, ישנה הסכמה שבשתיקה עם חסרונם של שאר הנעדרים וחבל

נכון שיש שמות שזוכרים יותר ויש שמות שזוכרים

פחות וזה כואב ואני מניחה שזה גם פוגע במשפחות. יחד עם זאת, יש נעדרים שכבר כאילו "מוסכם" על כולם שהם בעצם חללים, וגם המשפחות שלהם יודעות ומבינות את זה. ולמרות שכל משפחה רוצה (וזכותה המלאה) לדעת מה קרה עם יקירה אני חושבת שיש הבדל בין נעדר כזה לבין נעדר כמו גלעד שליט שיודעים בודאות (נכון לרגע הקלטת הקלטת) שהוא חי ובידי מי הוא מוחזק.

בני1234

New member
למנהלת הפורום בעקבות הודעתך

• נכון שיש שמות שזוכרים יותר ויש שמות שזוכריםו אמא של ילדה קוראת ו 18:21 | 25/10/09 פחות וזה כואב ואני מניחה שזה גם פוגע במשפחות. יחד עם זאת, יש נעדרים שכבר כאילו "מוסכם" על כולם שהם בעצם חללים, וגם המשפחות שלהם יודעות ומבינות את זה. ולמרות שכל משפחה רוצה (וזכותה המלאה) לדעת מה קרה עם יקירה אני חושבת שיש הבדל בין נעדר כזה לבין נעדר כמו גלעד שליט שיודעים בודאות (נכון לרגע הקלטת הקלטת) שהוא חי ובידי מי הוא מוחזק סוף ציטוט צר לי קביעה כזו או אמירה כזו עדיף שלא היתה נכתבת כמי ששוחח עם יונה באומל ורינה חבר , "הסכמה" כזו לא עמדה על הפרק כלל .היא פוגעת ומעליבה הן הכותב והן את הקורא

אני מתנצלת על חוסר ההבנה

בדברי התכוונתי לכל אותם חללים שמקום קבורתם לא נודע. אותם חללים שמוגדרים כחללים נעדרים, אך שלא הובאו לקבר ישראל, ולא לאותם נעדרים שציינת ברשימתך שאכן איש אינו יודע מה עלה בגורלם. בכל מקרה, אני מבקשת סליחה על כך שהודעתי לא נכתבה בצורה מספיק ברורה ופגעה או העליבה.

בני1234

New member
אם היית נכנסת לקישור ששלחתי לך

היית מבינה את גודל הטעות נראה שאחד מאיתנו צריך לעשות מעט שעורי בית וזה לא אני.......

y a u l a

New member
אין לי מושג מי את

אבל אני חושבת שאת הפורום הזה צריך לנהל מישהו שמבין קצת! ממש לא הרבה בנושא שבויים ונעדרים. אז רק כדי לסדר לך קצת את הראש - נעדר הוא חייל שיצא לפעילות צבאית כלשהי ובמהלכה נעלמו עקבותיו. ויותר מזה, אף אחד לא יודע מה עלה בגורלו. כל עוד לצבא אין הוכחות חותכות שהחייל הזה אינו בין החיים הוא אינו מוגדר כ"חלל שמקום קבורתו לא נודע". שבוי הוא חייל שיצא לפעילות מבצעית כלשהי ובמהלכה נקלח על ידי כוחות אוייב. זאת אומרת שהצבא יודע מה עלה בגורלו ויותר מזה, ברוב המקרים ידוע גם באיזה מצב הוא הגיע לכוחות האוייב (חי או מת!). זו בדיוק הסיבה מדוע חייל שבוי לעולם לא תוחלף הגדרתו ל"נעדר"! זכריה באומל, צבי פלדמן ויהודה כץ, שנלחמו בקרב סולטאן יעקב במלחמת לבנון הראשונה - הקרויה מלחמת שלום הגליל - נחשבים נעדרים מאז 10 ביוני 1982 משום שמאז שנראו בפעם האחרונה נעלמו עקבותיהם בשטח אויב ואף אחד לא יודע מה עלה בגורלם! גיא חבר, שלא הגיע לבסיסו מאז אוגוסט 1987, נחשב נעדר היות ומרגע שיצא מביתו ועד היום אף אחד לא יודע מה עלה בגורלו בדרכו לבסיסו! מג'די חלבי נראה בפעם האחרונה בכפרו, דליית אל-כרמל, במאי 2005 ומרגע שיצא את ביתו להגיע לבסיסו נעלמו עקבותיו. אי לכך מג'די חלבי נחשב נעדר! זאב רוטשיק גוייס למילואים באוקטובר 1973 (מלחמת יום הכיפורים) והגיע לרמת הגולן. היות והיחידה לה היה מסופח יצאה לקרב או השד יודע לאן, הוא יצא לחפש את יחידתו בשטח הרמה. מאז שנראה יוצא מהבסיס אליו הגיע נעלמו עקבותיו. זאב רוטשיק נחשב נעדר מאז מלחמת יום הכיפורים! רון ארד היה בפעילות מבצעית מעל אדמת לבנון. מטוסו נפגע והוא נפל בשטח אויב. בפעולת חילוץ שעשה חיל האוויר הישראלי לא ניתן היה לחלץ את רון והוא נראה בחיים כשנלקח בשבי ארגון אמל, הארגון ששלט באזור. רון ארד נחשב כשבוי החל מאוקטובר 1986. בשנת 1988 איבד המודיעין הישראלי את "דרכו" של רון בין ארגוני הטרור השונים (כולל האירנים) ומאז 1988 נחשב רון "נעדר". עד היום אף אחד לא יודע בוודאות אם רון היכן נמצא רון ואם הוא חי או מת. והוא מעולם לא הוכרז כחלל שמקום קבורתו לא נודע! גלעד שליט יצא עם יחידתו לפעילות מבצעית בשטח אויב. שם נקלע לקרב עם ארגון טרור ונלקח בשבי! חי! הוא מעולם לא הוגדר כנעדר או חלילה כחלל שמקום קבורתו לא נודע! גלעד שליט ידוע כחייל חי שנמצא גם ברגעים אלה בשבי האויב! אין נעדרים ש"מוסכמים" על כולם (ומי זה בכלל "כולם" לכל הרוחות והשדים?!) שהם בעצם חללים! כשצה"ל בודק את המימצאים שבידיו ומשוכנע במאה אחוז שהחייל אינו בין החיים (מה שמאוד מאוד קשה לתת הכרעה טוטאלית) אז יוצאת הודעה למשפחה שבנה נחשב כחלל שמקום קבורתו לא נודע! אם רון ארד, למשל, היה חלל שמקום קבורתו לא נודע, היו מתירים את תמי ארד, אשתו, מעגינותה! עכשיו הייתי מציעה לך לקרוא קצת את ההיסטוריה בעניין שבויים ונעדרים לפני שאת מפזרת שטויות כמו גשם זלעפות באמצע החורף! ואם להיות קצת יותר כנה איתך, במידה ואת לא מבינה בנושא הסירי את שמך מניהול הפורום הזה. פה צריך לשבת מישהו שיודע מה שהוא מדבר!

ענבאך

New member
שתי ההצעות מצמררות אותי.

לשים את התמונה שלו על חולצות בית ספר? אני חושבת שזה מוגזם, וזה יוצר זילות. אותו דבר לגבי לשים תמונה שלו בכיתות. אני לא מזלזלת בחשיבות הנושא של גלעד שליט, אבל זה יצרום לי אם ישימו את התמונה שלו באותה חשיבות כמו תמונתם של הנשיא, ראה"מ [שאין לי אהדה רבה אליו, אבל בכל זאת, ראש הממשלה...] וההמנון. אני חושבת שיש מקום לכל דבר. תלמיד שרוצה ללבוש חולצה עם אמירה כלשהי בנושא, שיעשה זאת, אבל אני לא חושבת שלחייב את כל התלמידים ללכת עם חולצות כאלה זה רעיון טוב. מה משיגים בזה?

layla18

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה איתך במאת האחוזים. יש דברים אחרים שאפשר לעשות כדי להעלות את המודעות בקרב תלמידים: שיחת מחנך על סוגיית גלעד שליט, הפעלות בנושא בשיתוף עם מועצת התלמידים וכו'.

אין סיבה וצורך להעלות את המודעות בקרב

התלמידים. כל מי שחי בארץ לא יכול לחמוק מהנושא. תלמיד בית ספר גם לא כל כך יכול להשפיע.

למעלה