מועצת העיר אמרה לא לחולצת גלעד שליט..

מה זאת אומרת יוצר זילות?

אני לא חושבת שתלמיד יכול ללכת אם איזו אמירה שהוא רוצה על חולצה, בטח שלא בבתי ספר יסודיים בהם קיים עניין התלבושת האחידה. בעניין התמונה בכיתה אני מסכימה איתך.

ענבאך

New member
אני עושה הפרדה:

ילד בבי"ס יסודי לא צריך ללכת עם אמירה פוליטית, כי לילד בגיל יסודי אין עוד דעה פוליטית. על ילד שלא יכול להחליט בעצמו מה היא הדעה הפוליטית שלו לא צריך לכפות חולצה עם אמירה פוליטית. גם אם זה משהו ברור יחסית כמו "גלעד עדיין חי", עדיין יש מאחורי זה משמעויות שהוא לא מבין. ילדים מתבגרים, בגיל תיכון בהחלט מגבשים כבר דעה פוליטית. כשאני הייתי בתיכון היו אצלנו ילדים שכבר היו פעילים פוליטית דרך תנועות נוער. אצלנו אמנם לא הייתה תלבושת אחידה, אבל היו ילדים שהיו הולכים עם חולצות עם אמירה פוליטית. אני חושבת שלמרות שאני מאמינה בחשיבות והדחיפות של להחזיר את גלעד הביתה, לא הייתי רוצה שיכתיבו לי או לכל אחד אחר איך להביע את זה. חוץ מזה, אני לא חושבת שזה צריך להיות על סדר היום כל היום. גם מהסיבה שאומרים שזה מראה כמה הנושא כואב לנו, וגם כי אני לא חושבת שזה בריא לנו להתעסק בזה כל הזמן.

y a u l a

New member
גם ילד בתיכון לא צריך להסתובב עם חולצה שעליה

מודפסת אמירה פוליטית כזו או אחרת. אמירות פוליטיות מקומן לא בבתי הספר ונניח וכן - מקומן לא על התלבושת האחידה של תלמידי בתי הספר. ובעניין החולצות - בבתי הספר (יסודיים ותיכוניים כאחד) נהוגה תלבושת אחידה. תלבושת אחידה אמורה להעיד על העובדה שכולם שייכים לאותה המסגרת ולא להכליל את כולם בדעה פוליטית / חברתית / אישית / ציבורית כזו או אחרת. היות ותלבושת אחידה מחייבת את כולם, אי אפשר "להכניס גם בדלת האחורית" איזו מחאה פוליטית / חברתית / אישית / ציבורית וכו' ולחייב את כולם לאותה דעה פוליטית / חברתית / אישית / ציבורית באמצעות החולצה אותה כו-לם, ללא יוצא מן הכלל, מחוייבים ללבוש. את צודקת באומרך שגם אם את מאמינה בחשיבות נושא גלעד שליט, לא היית רוצה לראות את עצמך לבושה שישה ימים בשבוע בחולצה עליה מתנוססת תמונתו של שליט. מה גם שנניח ובאמת כ-ל תלמידי כ-ל בתי הספר בארץ היו לבושים כולם בחולצה עליה מתנוססת תמונתו של גלעד שליט - האם זה מה שהיה מחזיר אותו הביתה???! בואו ניתן למחאה את המקום הראוי לה ולא ננסה "להלביש" אותה, תרתי משמע, על גופים לא לה...

לדעתי היה צריך להדפיס כי עדין גלעד חי ועדין

הברזל חם אז כדי לשמור עליו כך מה שלגבי האחרים לצערי כבר יחסית שכחו וזה לא יועיל אלא אולי יזיק לגלעד שכולנו יודעים שחי ומחכים לשובו בקרוב מאד
(הכי הרבה אולי גם להוסיף את פולארד שכולנו יודעים שחי ועקרוני היה אפשר עם קצת מאמץ לשחררו)

למעלה