איכס.
איזה תגובות מגעילות, כמה שנאה. פשוט מגעיל. בא לי להקיא. "בעקבות טענות הסטונדטים שלחה חברת הכנסת גילה גמליאל מכתב לשרת החינוך ויו"ר המועצה להשכלה גבוהה, לימור לבנת, עם העתק לראש הממשלה, ובו דרישה לבטל את תשלום שכר הלימוד למשפחות המפונים. "על אף מאמצי הממשלה להיערך כיאות לפינוי באמצעות מנהלת סל"ע, ניכר כי לא ניתן מענה ראוי למצוקותיהם של המפונים", כתבה גמליאל. "למעלה משבעים אחוזים מהם עדיין נמצאים מחוץ למעגל התעסוקה, דבר הגורם להתמודדות קשה עם בעיות קיומיות שלא היו טרם פונו המתיישבים מבתיהם"." לדעתי, צריכים לעזור להם. לא להוריד להם את שכר הלימוד כליל, כי אז זה יוצר חוסר צדק חברתי, להלן: "גם את משפחתי כמעט ופינו מהבית, לא בגלל החלטה ממשלתית אלא בגלל 15,000 ש"ח. זאת היתה הפעם הרביעית שזה קורה: מאיימים על הורי בצו פינוי מהבית ואני נאלץ לעזור להם. אני בן 25 וחלום הלימודים האקדמאיים נראה לי רחוק מאי פעם, מישהו יבוא לעזרתי? כנראה שלא, הרי מה אני בסה"כ.? עוד אחד שנאלץ לתמוך בהוריו כי המדינה טרפה אותם. אם רוצים צדק חברתי - שיעזרו לכולם. עם כל הסימפטיה למפונים, ההיתי עושה הרבה בשביל להתחלף איתם, להם יש מי שידאג. אצלנו? מגדלים עוד דור של פושטי יד. דרך -אגב , אני מרוויח בחודש פי2 מהממוצע במשק, אבל כשעורך הדין של בנק מסויים אומר לך שיש לך שבועיים לשלם 40,000 ש"ח אחרת תפונה מהבית האפשרויות שלך מצטמצמות לכלום , וככה אני מרגיש- כמו כלום. ה צ י ל ו אותי מרשעותה של הקפיטליסטיות!" לתת להם הטבות, לתמוך בהם. אע"פ שסטודנטים אחרים לא מקבלים כלום, כאן זה לא המצב...לקחו להם את הבתים, ויש להם בעיות כספיות שלא היו להם בעבר. ובכל מקרה, השנאה הגורפת מהצד השני של המפה מבחילה אותי.