מוצדק?

Rotema3

New member
מוצדק?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3156930,00.html שימו לב, איזה תגובות הם קיבלו.

One Echoe

New member
איכס.

איזה תגובות מגעילות, כמה שנאה. פשוט מגעיל. בא לי להקיא. "בעקבות טענות הסטונדטים שלחה חברת הכנסת גילה גמליאל מכתב לשרת החינוך ויו"ר המועצה להשכלה גבוהה, לימור לבנת, עם העתק לראש הממשלה, ובו דרישה לבטל את תשלום שכר הלימוד למשפחות המפונים. "על אף מאמצי הממשלה להיערך כיאות לפינוי באמצעות מנהלת סל"ע, ניכר כי לא ניתן מענה ראוי למצוקותיהם של המפונים", כתבה גמליאל. "למעלה משבעים אחוזים מהם עדיין נמצאים מחוץ למעגל התעסוקה, דבר הגורם להתמודדות קשה עם בעיות קיומיות שלא היו טרם פונו המתיישבים מבתיהם"." לדעתי, צריכים לעזור להם. לא להוריד להם את שכר הלימוד כליל, כי אז זה יוצר חוסר צדק חברתי, להלן: "גם את משפחתי כמעט ופינו מהבית, לא בגלל החלטה ממשלתית אלא בגלל 15,000 ש"ח. זאת היתה הפעם הרביעית שזה קורה: מאיימים על הורי בצו פינוי מהבית ואני נאלץ לעזור להם. אני בן 25 וחלום הלימודים האקדמאיים נראה לי רחוק מאי פעם, מישהו יבוא לעזרתי? כנראה שלא, הרי מה אני בסה"כ.? עוד אחד שנאלץ לתמוך בהוריו כי המדינה טרפה אותם. אם רוצים צדק חברתי - שיעזרו לכולם. עם כל הסימפטיה למפונים, ההיתי עושה הרבה בשביל להתחלף איתם, להם יש מי שידאג. אצלנו? מגדלים עוד דור של פושטי יד. דרך -אגב , אני מרוויח בחודש פי2 מהממוצע במשק, אבל כשעורך הדין של בנק מסויים אומר לך שיש לך שבועיים לשלם 40,000 ש"ח אחרת תפונה מהבית האפשרויות שלך מצטמצמות לכלום , וככה אני מרגיש- כמו כלום. ה צ י ל ו אותי מרשעותה של הקפיטליסטיות!" לתת להם הטבות, לתמוך בהם. אע"פ שסטודנטים אחרים לא מקבלים כלום, כאן זה לא המצב...לקחו להם את הבתים, ויש להם בעיות כספיות שלא היו להם בעבר. ובכל מקרה, השנאה הגורפת מהצד השני של המפה מבחילה אותי.

Rotema3

New member
המתנחלים חצו כל גבול

איפה הבושה? ממשיכים לסחוט ולסחוט מכפסי המדינה, חאלס יש גבול! יש כ"כ הרבה שכבות שצריכות את הכסף הזה פי אלף יותר מהם, וזה גם כי המדינה הזניחה אותם. אין גבול לדרישות שלהם. מספיק הם מקבלים פיצויים, שיתחילו לחיות כמו כל בן אדם רגיל במדינה. לא מגיע להם יותר מאף אחד. אין לי שום שנאה אליהם, ואני כן מבינה שהם עברו חוייה קשה, אבל זאת כבר שיא החוצפה! מהסיבה הפשוטה שיש כ"כ הרבה במצב יותר גרוע מהם, אין שום סיבה שהם ייקבלו הטבות!

One Echoe

New member
אבל הם לא קיבלו פיצויים.

ולא נראה לי שהם גם יקבלו. אם הם יקבלו פיצויים, זו בהחלט דרישה גבוהה מדי. ואני מסכים לגבי מה שאמרת על שאר השכבות במדינה. זה באמת חוסר צדק. אבל ממתי יש כאן צדק?

Rotema3

New member
מה זאת אומרת?

"ממתי יש כאן צדק", אומר שאנחנו כבר צריכים להמשיך בחוסר צדק כי הוא קיים? לא ולא. לא מגיע להם פטור, פשוט לא מגיע. הם ייקבלו את בפיצויים, אין סיכוי שלא. רובם כבר קיבלו את הפיצויים הכספיים, קיבלו דירה חילופית, ולהזכירך-הם לא שילמו מיסים..ככה שמצבם הרבה יותר טוב משל מספיק שכבות. כל מתנחל ייקבל פיצויים-זה בטוח, מתי-זה כבר תלוי בו, ובאיך שנהג. הבקשה שלהם היא פשוט בושה.

One Echoe

New member
לא הבנת אותי.

""ממתי יש כאן צדק", אומר שאנחנו כבר צריכים להמשיך בחוסר צדק כי הוא קיים? לא ולא." התכוונתי שאין כאן צדק, ואין קשר לאם המתנחלים צריכים לקבל הטבות או לא. צריך להיות צדק בלי קשר, אבל ממתי יש כאן? זה מה שהתכוונתי. רובם לא קיבלו שום פיצוי. את סתם אומרת בלי לדעת. הם לא שילמו מיסים אבל חיו תחת פצמרים יום ולילה. זה לא בטוח שהם יקבלו פיצויים, כשהם יקבלו נדבר. זה אולי קצת מתיימר, אבל צריכים לעזור להם.

Rotema3

New member
הבנתי.

מה זה קשור שהם חיו תחת פצמרים יום ולילה? יש להפריד. הם חיו תחת פצמרים, אבל לא שילמו מיסים-מה שהביא אותם להיות בעלי חסכונות לא רעים, ובעלי מצב הרבה יותר טוב מהרבה שכבות במדינה. אין קשר לחיים הקשים שעברו, מדובר כאן על דבר שמתקשר להרבה שכבות, והמתנחלים הם בין האחרונים שצריכים לקבל תמיכה בעניין. מי שלא קיבל עדיין, ייקבל. זה בטוח, זה ידוע, ותמיד היה ידוע. המדינה התחייבה. אין אחד שיישאר מקופח. כל אחד לפי מה שהוסכם.

One Echoe

New member
בטח שיש קשר.

הם קיבלו הטבות כי הם אלה שהתיישבו תחת אש. ברור שהם לא ישלמו מיסים. אנשים מתו להם שם מפצמרים. איך אפשר לא להיות רגישים לזה? אנשים מתו שם מפיגועים של מחבלים!!! בהתנחלויות עצמן. שכחת מה היה באריאל? מחבל אחד נכנס לתוך בית וירה על האמא ועל 2 ילידה בעודם ישנים
. סתם דוגמא אחת מתוך עשרות, אם לא מאות. צברו חסכונות? אין קשר. זכותם לצבור. זה לא אומר שיש למדינה זכות לקחת להם מה שהיה שלהם. אני אומר משהו כזה: צריכים לעזור לכל הסטודנטים, המצב בישראל מאוד קשה ומאוד קשה להתחיל את החיים כאן...אבל זה כבר לדיון אחר. צריכים לבדוק כל אחד מהמתנחלים הסטודנטים, ולראות אם הוא קיבל פיצויים, אם באמת מגיעות לי הטבות עקב ההתנתקות. ואמרתי לך כבר 1000 פעם, זה לא בטוח שהם יקבלו! אין לארצות הברית כסף לזה.

LHOswald

New member
לא יקבלו

רק אלה שהתפנו מרצון. כל מי שלא עשה הסדר מראש שהוא מתפנה לא יקבל.

One Echoe

New member
ממש לא נכון.

כולם יקבלו בסוף את אותו הסכום, הבעיה היא עם ארצות הברית.

LHOswald

New member
לא

אתה לא זוכר מה אמרו לפני ההתנתקות? מי שרוצה להתפנות מרצון ולקבל פיצוים היה צריך להרשם. הרוב לא עשה את זה. סביר להניח שהם יקבלו בתים במקום או כסף, אבל זה הגיוני לחלוטין.

One Echoe

New member
אתה לא מעודכן.

עשו וועדה ואמרו שגם מי שלא התפנה מרצון, מקבל את אותו הסכום. וכולם, בעצם, מקבלים את אותו הסכום. הם יקבלו בתים במקום כסף, באמת, נראה לי. בגלל ארצות הברית.

Rotema3

New member
מה זאת אומרת!?

הם בחרו לגור שם, בשטחים כבושים, עם כל הסכנות. הם קיבלו הטבות. והם עכשיו עברו לתוך הקו הירוק, לחיות כמו כל אזרח מהמניין. זהו נגמר, אין קשר לעבר הכואב, שהם בחרו בו בצורה כזאת או אחרת. יש מספיק שכבות חלשות, ותאמין לי שהרבה היו רוצים לקבל את הפיצויים שהמתנחלים קיבלו\ייקבלו. עם או בלי ארה"ב המדינה לא תנטוש אותם.

spoop

New member
המדינה כבר נטשה אותם

היא הביאה אותם למצב הזה,והיא זאת שמפנה להם גב. זאת פשוט ב-ו-ש-ה! אתם יודעים למה הם גרו שם? מעבר לכל הווילות והכסף,הם גרו שם כי אף אחד אחר לא מוכן להסתכן,הם היו השכפ"צ של מדינת ישראל! והמדינה יודעת את זה טוב מאד,אבל מה לעשות שבוש לוחץ והשמאלנים רוצים... אתם לא באמת מאמינים שהם גרו שם בשביל הכסף!! לשכול כ"כ הרבה בשביל כסף?! זה הכל בשביל העם,הכל בשביל המדינה המגעילה הזאת שירקה להם בפרצוף! והוכחה חיה לכך שהם לא דאגו לכסף ולרכוש,עובדה שהם לא ארזו שום דבר עד הרגע האחרון,ולא חתמו על פיצויים,עובדה שבגלל זה אין להם כלום עכשיו. ובמקום שהעם יתקומם על ההזנחה הבוגדנית, אנשים עוד מעיזים לקרוא להם טפילים! תתביישו!!!

האמת שאני מסכים עם הטענות שלך

אפילו שאני בעד ההתנתקות. המדינה השתמשה/ניצלה את המתנחלים הפטריוטים במלחמתה הדמוגרפית נגד הערבים. היא הושיבה אותם בשטח האויב כדי להכריז שהוא בשליטתה.

יוֹאב

New member
בוא נדייק

המדינה לא 'הושיבה' אף אחד בשום מקום. המדינה אפשרה|סדגש להם לשבת שם. יש הבדל. אף אחד לא הלך והתיישב בשטח פלסטיני בניגוד לרצונו.

One Echoe

New member
מה זה הם בחרו לגור שם?

המדינה אמרה למי שיגור שם שיהיה לו הטבות. ותאמיני לי, שאנשים לא יגורו שם בשביל כסף ויאבדו את חייהם בשביל כסף. תקראי את ההודעה של נופר. ובלי ארצות הברית אין לישראל שקל לשלם להם.

Rotema3

New member
בחרו לגור שם זה בחרו לגור שם.

אל תוציאו לי דברם מהקשרם. אני לרגע לא אמרתי, חשבתי, שהם גגרו שם בגלל כסף ציינתי עובדה, הם קיבלו הטבות, שאכן הגיעו להם. אבל די, זה נגמר. נכון, מגיעים להם פיצויים והם ייראו אותם, אין להם שום זכות לבוא ולבקש פטור מתשלום לאונ' על חשבון מספיק שכבות חולות במדינה המופלאה שלנו.

One Echoe

New member
הם לא רק בחרו.

המדינה עודדה אנשים לגור שם. אז את עכשיו באה ומאשימה אותם על זה שהם לא שילמו מיסים? הם חיו תחת פצמרים, בגבולות. הם היו השכפץ שלנו. כשאני חושב על זה בשנית, אם הם יקבלו את הפיצויים, לא מגיע להם באמת פיצויים באובניברסיטאות, כי באמת-סטודנטים אחרים לא מקבלים כלום.

Rotema3

New member
../images/Emo70.gif

לעולם לא האשמתי אותם על זה שהם לא שילמו מיסים! יש כ"כ הרבה הבדל!, הם לא שילמו מיסים=מצבם הכלכלי הרבה הרבה פחות גרוע מהמון שכבות במדינה שלו. מגיע או לא מגיע-לא רלוונטי לחלוטין, אין לזה קשר. הם ייקבלו את הפיצויים, כי המדינה התחיבה לזה, עם ובלי ארה"ב היא תדאג לגייס אותם. הם לא שונים מאף אחד במובן הזה, אין להם שום זכות לקום ולבקש.

למעלה