מוקדי תנועה של חברות ליסינג

LIOR Y

New member
מוקדי תנועה של חברות ליסינג

שלום, האם מישהו יודע לאיזה גורם צריך לפנות אם לא מטפלים בתלונה שלך/לא חוזרים אליך כדי לדווח שטיפלו למרות שאתה מתקשר 3 פעמים ומבקש מנהל ומבטיחים שהוא יחזור.
מדובר במוקדים שהמספר שלהם מפורסם על המדבקה של "איך אני נוהג".... "איך הנהיגה שלי" ..... או בשימוש האמיתי: 'תתקשרו למספר הזה ותפרקו את העצבים עלי,רק לא למשטרה'.
היה לי איזה סיפור עם נהג אוטובוס בכביש 6, התקשרתי לדווח ודרשתי שיחזרו אלי, מאז עברו 10 ימים וניסיתי 3 פעמים לשאול מדוע לא חוזרים, גורנישט!

האם יש מוקד של משרד התחבורה שמטפל במחדלים האלה?

תודה!

LIOR Y

New member
זה מה שאני רוצה להבין

האם אין טעם לפנות למוקדי התנועה של הליסינג בעתיד אלא ישירות למשטרה?

creth11

New member
מוקדי התנועה של הליסינג הינם כסת"ח חסר שיניים

ולכן לא יעשו כלום ואין ביכולתם לעשות כלום.
הם קיימים מתוקף חוק מחייב שאינו מקנה להם שום יכולת ביצועית ואינו דורש מהם כלום מעבר לקיומם והדבקת המדבקה מאחור
אתה רוצה באמת שיקרה מה שהוא עם תלונתך ? פנה למישטרה.

32103210

New member
השאלה ,האם אתה "בנוי "להגיש תלונה במשטרה

ולבוא לבית המשפט להעיד במידה שתידרש ? או שאתה חושב שתלונה "אנונימית " זאת הדרך .

LIOR Y

New member
אין לי זמן להגיע לחקירות

מצד שני, שום דבר לא אנונימי, אני מזדהה בכל פרט שהם מבקשים.
אתה צריך להבין, התלונה מטרתה למנוע את הבאות וישנו חוסר הגיון להתייחס לכך כאילו אני עושה את זה בשבילי.
כן, מאוד נוח להתקשר ולדווח, הלוואי וזו לא היתה אחיזת עיניים, מסתבר שגם מי שמפקח עליהם לא ממש אכפת לו ואין חיבור בין כל הביזנס הזה למלחמה בתאונות הדרכים.

32103210

New member
ברור שתלונתך "אנונימית" ,אם אתה

לא מוכן לבוא להעיד בבית המשפט.
"סתם " להתקשר ולהתלונן על הנהג "וללכלך " עליו זאת לא הדרך.
את זה היית מבין, אם היית נוסע ברכב חברה ניתקל בנהג מופרע ,מגיע למשרד ומזמין אותך לשיחה כי מישהו התקשר להגיד כי אתה משתולל בכביש ,
וכן הנהג "המתלונן " מזדהה בפרטיו ,אבל "אין לו זמן להגיע לחקירות "
בקיצור ,או שאתה הולך עם זה "עד הסוף " או שתרד מזה.

LIOR Y

New member
אנא ענה בכנות:

אם אני מתלונן באופן שאני העליתי, ומנעתי תנועה של נהג מסוכן שבסופו של דבר יכול היה לפגוע ברכב אחר, האם אני אמור להפסיד זמן וכסף בחקירה כדי להציל חיים של אחרים בכביש?

אם אופן הגשת התלונה בארץ היה מעשי ונוח יותר ובהתחשב בבכיינות המוצדקת של המשטרה שהיא לא יכולה להיות בכל מקום בכל זמן, היינו במציאות הרבה יותר בטוחה.

אז כן אני יורד מזה, המצפון שלי לא שקט אבל יש לי גם משפחה לפרנס, גם על חשבון הפסד במאבק בתאונות הדרכים נגד אלה שמסכנים אותנו וימשיכו לסכן כי אף אחד לא יעצור אותם.

32103210

New member
בכנות

מאחר שאני לא מתכוון ללכת עד הסוף ,אני יורד מזה כבר מהתחלה.

LIOR Y

New member
בכנות, מודה על הכנות

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
איזו תלונה?

אם אתה רואה נהג הנוהג בצורה המסכנת את משתמשי הדרך כדאי שתתקשר מיד ל 100 ותדווח בצרוף פרטים רבים ככל האפשר (מיקום, כיוון, סוג הרכב, מספרו, צבעו וכו'), אם אתה יכול להמשיך אחריו תוך שמירת קשר עין, בלי לעבור על החוק לצורך זה - יעזור.
למשטרה יש דרכים לטפל בתלונות כאלה.

LIOR Y

New member
מקווה שזה לא יתפרש קטנוני מדי

אבל אם נהג נוסע ב 160 קמ"ש אני לא טס אחריו לשום מקום.
ואחרי שדיווחת למשטרה יאמרו לך תודה וישלחו SMS שזה בטיפול ו"לשרותך בכל עת...", אם הוא נתפס - תגיע להעיד ואם לא בטח ינסו לאתר אותו דרך חברת הליסינג וגם אז תגיע להעיד.
יוצא שהאזרח שומר החוק שמנסה לשמור על חייהם של אחרים צריך להשקיע מזמנו וכיסו כדי לבצע את מלאכת הקודש .

marceloros

New member
מנהל
בתור בעל מדבקה (מעצבנת) ברכב שלי

זה תלוי בחברה מה היא עושה עם התלונה.
אצלנו, ואנחנו לא נהגים מקצועיים כמו אוטובוס אלא ליסינג בתשלום מלא על הרכב והמיסים כך שזה כמו רכב פרטי לגמרי ולכן מעצבן, זה מגיע לקצין רכב שקורא לך לבירור העניין.
הוא טוען שאחרי 3 פעמים הוא צריך לדווח למשרד התחבורה, לא יודע מה מעבר לכך.

בכל אופן יש המשתמשים בדיווח להתנקם בשכן כי הוא מעצבן אותם וכדומה, כך שבאמת לא ממש אפשר להתייחס לזה ברצינות.

LIOR Y

New member
אני נגד תלונה אנונימית

מבין שזה פתח להתנכלויות אבל אפשר למזער את הנזק ע"י הזדהות מלאה של המתלונן למוקד.
תגיד שעדיין אפשר לתחמן ע"י גיוס חברים/מכרים כדי להתנכל, נכון!
ומעניין אם קצין הבטיחות/רכב באמת יתן את הדין אם נהג שלו,שדווח שהוא משתולל בכביש נגיד... 5 פעמים, יגרום לאסון בכביש - יענש, וכיצד אפשר יהיה להוכיח זאת: האם המידע חסוי?

marceloros

New member
מנהל
לפי הבנתי מזדהים באופן מלא

רק שהמוקד לא מעביר את נתוני המתלונן לבעל רכב הליסינג.

אני מסכים שיש בעיה עם התפרעות נהגים, כמות הניידות והאכיפה, הנכונות של המשטרה לטפל בתלונות וכדומה.
מצד שני במדינה כמו שלנו יש גם קצת בעיה עם המתלוננים.

ושוב בתור בעל רכב ליסינג מהחברה כפרטי ובתשלום מלא, אני לא רואה שום סיבה שאני אתן טלפון להתקשר אליו ואילו כל בעל רכב פרטי אין עם מי לדבר, והאמת שלא בטוח שכדאי.

LIOR Y

New member
אבל זה בדיוק העניין -הרכב ניתן לך אבל לא שלך

לכן אתה בכלל לא צד בעניין מלבד תשלום המיסים, הרכב ברשותך אלא אם ראה לנכון אחראי הבטיחות שאינך רשאי לנהוג ברכבי החברה כיוון ואתה מסכן את סביבתך.
מסכים איתך בענק שצריך להיות מוקד תלונות תנועה ארצי כללי לכל הרכבים שנוסעים על הכביש ליסינג ולא ליסינג, אבל כל עוד אתה בסטטוס הנוכחי אתה פועל לפי חוקי בעל הבית שלך.

אחראי הבטיחות צריך להיות הגורם המגשר, אני בכלל טוען שהוא לא צריך להיות עובד החברה שבה אתה עובד אלא ממונה מטעם משרד התחבורה כדי לא ליצור סחבקיה והנחות מכרים או להיפך במקרה של יריבות.

יש בעיה עם מתלוננים, אז מה?
אתה יודע שאם תתקשר למשטרת ישראל ותספר את הסיפור הכי הזוי שיש, הם מחוייבים להגיע, שמעת פעם שהמשטרה מצייצת לאזרחים לשקול פעמיים לפני שהם מחייגים 100?
אז בשביל זה (חשבתי ש) יש מוקדי תנועה, שתפקידם לווסת את התלונות הרבות שלדעתי רובן מוצדקת ורק חלקן הקטן מתנכלות על כלום, במקום זה הן עסוקות בשמירה על רשיונותיהם של נהגי הליסינג ומשרתו הנחשקת של קצין הבטיחות.

למעלה