מוקדי תנועה של חברות ליסינג

marceloros

New member
מנהל
ברור

פשוט זה לא העניין של השרשור וגם אין טעם לדון למה כן או לא צריך את המדבקה הזו, כאשר אני עם רכב ליסינג בתשלום מלא, ואתה להבנתי לא. לא נראה לי שנגיע לשום מקום.
מה גם שאני חושד כי חוקק את החוק הזה חבר של בעל דפוס למדבקות...
האמת שהקשר היחיד שיש הוא מה יכולים לעשות עם הדיווח הזה, והתשובה היא בערך כלום.
רק לסיום דוגמה לתלונה על חבר שלי: התלוננו שהוא נסע מהר בכביש 6.
אז חוץ מזה שהוא זכר שבאותו יום ושעה לא היה על כביש 6 בכלל, אלא ששאל מה זה מהר? כמה? באיזה ממל"ז המתלונן מדד? איך המתלונן הספיק לרשום את המספר טל' להגשת תלונה ואת מספר הרכב אם הוא "טס" כדבריו?
תשובות לא קיבל ואפילו לא התאמץ להוכיח באמצעות דו"ח מכביש 6 את זכאותו.
המסקנה הייתה שזה בטח השכן שרב איתו על כל דבר כי מפריע שיש לידידי כלב.

LIOR Y

New member
גם אני נוהג בליסינג :)

אני נוהג ב I20 ולפעמים אני שוכח שיש לי מדבקה מאחור כי אני נוהג לפי החוק, עם זאת אני מודע למעמד שלי שאיני בעל הרכב,ששייך לאחראי רכבים והוא בעל ההחלטה בענייני בכל הקשור לרכב.
עזוב מהירויות, יש סעיף "השתוללות" או שם דומה שאני לא זוכר כי אין לי חנ"א בבית, לא צריך להוכיח מהירות וכאלה.
מה קרה עם החבר בסוף?

marceloros

New member
מנהל
לא קרה איתו כלום

אמרו לו שאחרי 3 תלונות הם צריכים לדווח למשרד התחבורה שהתקבלו 3 תלונות. לא יודע מה קורה אחרי זה.

השאלה האחרונה האם אתה עם רכב ליסינג שניתן לך מטעם החברה ללא תשלום מלבד שווי מס כי הרכב אצלך כל הזמן כולל חגים ושבתות, שווה מבחינתי ל-"רכב חברה", או שאתה משלם עליו ע"י ויתור על חלק מהשכר, מה שבפני החוק זה בידיוק אותו דבר "רכב חברה", אבל מבחינתי שווה ערך "ליסינג פרטי" ואפילו "רכב פרטי".
אני מקווה שאתה מבין את הנקודה שלי למה מעצבן אותי להסתובב עם מדבקה מכוערת, ואילו לשכן שלי אין כי זה הרכב הפרטי שלו, אז שישתולל כמה שהוא רוצה

creth11

New member
אמרו לך קישקוש- אין דבר כזה דיווח למשרד

התחבורה לא אחרי 3 ולא אחרי 1000
דיווח למוקד תלונות אינו עדות לכלום מאחר והעד לא נחקר פנים לפנים ע"ח חוקר מישטרה , לא זוהה ולא חתם על עדותו בפני החוקר.
על סמך סיפור אנונימי לא מדווחים לאף אחד כלום ואין במשרד התחבורה מערכת לקבלה ורישום של תלונות כאלה.
מכרו לך קישקוש.
יש חברות אשר מנהלות בירו פנימי ונוקטות צעדים פנימיים כנגד נהגים שיש תלונות נגדם אבל לא ליסינג אלה חברות הובלה וכ"ו אבל גם הליכים אלה אינם יוצאים מטיפול החברה כי אין לתלונות מעמד חוקי.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
זה לא עובד ככה

משטרה לא יכולה לתת דו"ח לנהג ע"ס תלונה של אזרח שטוען שראה אותו משתולל - כך שבמקרה כזה לא תקרא להעיד
מה שכן יעשה - תישלח ניידת שבסביבה לסרוק את הקטע, לחפש את הרכב באמור ולבדוק את נהיגתו, ואם ימצא ויראה ע"י שוטר שהוכשר לכך שנהיגתו בניגוד לחוק - יענש ע"י השוטר.
-
וכן אזרח המנסה לשמור על חיי אחרים צריך לעיתים להשקיע מזמנו וכיסו לשם כך, ואיני רואה בזה פסול - גם כשאתה תיקלע למצוקה או לסכנה יסייעו לך אזרחים וישקיעו מזמנם וכיסם לשם כך, ראה מתנדבי מד"א, משטרת התנועה, זק"א העושים זאת ימים ולילות ו/או סתם אזרחים טובים העוצרים לסייע לאנשים במצוקה.
וכפי שכתבתי קודם - להשתדל לשמור על קשר עין בלי לעבור על החוק.

LIOR Y

New member
זה יכול לעבוד אחרת

שמשטרת ישראל תאפשר לאזרח להוריד טופס מהאתר שלה, האזרח ימלא וישלח בפקס/מייל... whatever, כל משרדי הממשלה עברו למדיניות חסכנית ויעילה ולא פחות : נוחה לאזרח!
משטרת ישראל תקועה במ.ש.ל (מרכז שרות לאזרח) שזמני ההמתנה בו מייגעים ומתסכלים, אפשר לתשאל את המתלונן בטלפון, תסכים איתי שנהג ליסינג שאינו מבוקש יתר על המידה לא יסבול מתלונות בלתי פוסקות,
בסוגיית המתנדבים: כשהיתה לי אפשרות גם את זה עשיתי והמון! אני מוקיר הערכה לאנשים אלה אך אין לי אפשרות להיות חלק מהם בתקופה זו, גם לא לתרום 3 שעות מזמני במ.ש.ל.

בקיצור, רק מי שיש לו אפשרות לתרום 3 שעות למען הקהילה יכול להציל את הקהילה, היתר יצפו במתרחש מהצד בשקט.

creth11

New member
זה לא יכול לעבוד אחרת- זה לא עניין לטופס

כדי להאשים נהג בעבירת תנועה לפי עדות אזרח יש לגבות עדות בחקריה פנים לפנים מהמתלונן ולהחתימו בנוכחות החוקר על נכונות העדות.
לאחר בחינת העדות החתומה בפני החוקר שגבה אותה יוחלט על צעדי חקירה נוספים לביסוס התביעה, לרוב זימון האזרח המואשם לחקירה,
רק לאחר בניית תיק אישום הכולל עדויות חתומת וממצעי חקירה יוגש כתב אישום לבית דן, לא יופק דוח ב"מ. ואותם עדים יקראו לתת עדותם בבית המישפט ולהחקר חקירה נגדית.
כך זה הולך בממשל תקין.
ולכן כדי לייצר תיק אישום כנגד אזרח לפי תלונת אזרח אחר צריך להגיע לתחנת המישטרה ולתת עדות ראשונית ולאחריה השלמות אם צריך וגם להיתייצב בבית המישפט למתן עדות = טירטור גדול וכל אחד יעשה את חשבונו הפרטי

LIOR Y

New member
ידידי המלומד...

אתה נעול על מושגים קרימינלים, אני מכיר ובאתי מהעולם הזה (מהצד של הטובים),
הפתרון /רעיון שלי הוא קודם כל שמוקדי התנועה של הליסינג יעשו את העבודה שלהם מול
שוכר הרכב מטעמם או שישמידו את עצמם, כי במתכונת הנוכחית הם רק מזיקים.
דבר שני, שיבואו לקראת האזרח כדי שיוכל להגיש תלונה ביתר קלות, כי מה קורה עכשיו: מי שיש לו אפשרות לבזבז 3 שעות במשל הולך ואנשים כמוני לא יכולים, לדעתי הזכות להתלונן אינה שוויונית במצב שחלקנו לא יכול להתפנות לנושא ויש להביא את האפשרות לעשות זאת - לכל אחד.

אני בכלל חושב שמוקדי הליסינג צריכים, כפי שטענתי, להעניש את השוכר בלי כתב אישום (או עם, לשיקול דעתם) על ריבוי תלונות ובהסתמך על חקירה של המוקד לסינון מתלונני שווא.

creth11

New member
ידידי המלומד אתה נעול מחשבתית

גם לאזרח נגדו אתה מתלונן יש זכויות והגנות והבסיסי ביותר הינו שחקירה כנגד אזרח תיתפתח על סמך ראיות מוצקות שניבחנו ע"י חוקר מישטרה.
גם אתה עשוי להיות מצד שני של המיתרס קרי שאנונימי יתלונן נגדך ואתה לא תרצה שיפתחו כנגדך הליכי חקירה על סמך טופס שמישהוא מילא סתם כי לא באת לו טוב לעין.
דריסת זכויות אזרחיות הינה חרב פיפיות.
שמירת זכויות האזרח היא שביל זהב בין הצורך לטפל במפירי חוק ובין הצורך לשמור על שומרי החוק, (מפר חוק הוא שומר חוק שהוכחה אשמתו בבית מישפט)
לא קיים משטר נאור שיפתח תיק חקירה על סמך מידע לא מבוסס (אנונימי) ולללא ראיות מוצקות וטוב שכך.
אם רצונך שיפתח תיק כנגד אזרח אחר אתה צריך לתת עדות בקולך ובחתימתך בפני חוקר מישטרה וטוב שכך למרות הטירחה וביזבוז הזמן הכרוך בכך, אין ולא תהיה שיטה אחרת או קיצור דרך.

זכור תמיד שפגיעה בזכויות האזרח היא חרב פיפיות שגם אתה עשוי להיפגע ממנה

LIOR Y

New member
תקרא מה שכתבתי שוב

כתבתי שאני חושב שאפשר להתנהל גם מול הממונה על התנועה ולא מול המשטרה כשלב ראשון, יש סנקציות אחרות שיקבע האחראי על הבטיחות לאחר שחקר אובייקטיבית את התלונה.
לא טענתי לרגע שאפשר להאשים נהג פלילית על סמך תלונה אנונימית, ואפילו טענתי שאני נגד תלונה אנונימית.

טוב, אין לי כוח לחזור שוב, הכל רשום למעלה.

יום טוב.

תלונה- תיקון

משטרה יכולה לתת דו"ח לנהג ע"ס תלונה של אזרח שטוען שראה אותו משתולל
התלונה תגובש לידי כתב אשום ואם הנהג המעורב יכפור יהא על התלונן לבוא ולהעיד בבית המשפט
חוויה שאינה כה נעימה למי שאינו מנוסה ברשום דוחו"ת

creth11

New member
אם נהג נוסע ב 160 קמ"ש ? זו אשליה שלך

אין לך אמצעי חוקי ותיקני למדוד מהירות של נהג אחר ואין לך בסיס לתלונה
ראה את כל נושא מדידת המהירות ע"י המישטרה שם נידרש ציוד מיוחד מתאים מאושר בדוק ומכוייל - יש לך כזה ??

LIOR Y

New member
160,163...168.... מה זה חשוב?

אני יודע להעריך יחסית למהירות שלי שאדם טס ונוהג במהירות מופרזת, אגב זה לא כל כך קשה...
אני לא אעיד על מהירות מוערכת בתלונה, רק המחשתי את העובדה שאני לא ארדוף אחרי נהג שטס ב 160, תקרא!

creth11

New member
אתה שוב נעול מחשבתית - אתה לא יודע להעריך

מהירות ובכל מיקרה זו כפי שכתבת הערכה הפרטית שלך.
אתה יכול העריך גם 250 קמ"ש והנהג השני יטען 80 קמ"ש ולא ניתן להפתוח אפילו תיק חקירה כי הערכה שלך היא רק הערכה ורק שלך.
גם שוטר לא יכול להאשים נהג על סמך הערכת מהירות וגם הוא מיומן וותיק ממך על הכביש עשרות מונים.
גם אתה לא תרצה שיאשימו אותך בעבירה רק על סמך הערכה פרטית של אדם שאינו מוכן אפילו להחקר ולהעיד.
צא מהסרט
אתה חושב עקום עם בכלל

LIOR Y

New member
תקרא תקרא שוב...

בסוף תצליח,אתה ממש מעייף...
כתבתי לך פעמיים שאני לא אעיד על מהירות מוערכת, כתבתי או לא כתבתי?
אז שוב פעם אני אסביר לך: אני לא יודע להעריך על מהירות מעבר להערכה גסה, אני יודע שזה לא כביל ולא יעיל.
יש סעיף בחנ"א שנקרא השתוללות בכביש, זה נכנס להגדרה של המקרה שלי בראש השירשור.
וכתבתי לך ולא קראת/לא הבנת שאני חושב שאחראי הבטיחות יעשה סדר פנימי אצלו כצעד ראשון ואתה שוב חוזר לאישום פלילי.

והשורה האחרונה שלך לא שווה התייחסות, גם אם אתה מזיע מעצבים תשתדל לשלוט על המקלדת שלך...

LIOR Y

New member
לאן מובילה השאלה שלך?

אתה רוצה לספר לי שמדידת מהירות ללא אמצעי מהימן אינה קבילה? אני מקבל את זה! אתה יודע מה,צודק זה היה 157.4 קמ"ש...טעיתי. כשאני נוסע 120 בכביש 6 אני מרשה לעצמי (ותרשה לי) להעריך את המהירות של המטורף שנוסע לידי, ותסלח לי אם אני מפספס ב 10% לפה או לשם. כשאני מתקשר למוקד 100 או למוקד הכסתח של חברות הליסינג אני מרשה לעצמי לנסח במילים "מהירות מופרזת",זה חוסך כאבי ראש ושאלות כאלה שלא מובילות לשום מקום.

idan207

New member
על מה אתה מדבר?!

לפני כמה חודשים נסעתי לי בערבה לכיוון אילת, כ-15 ק"מ צפונית לחצבה.
השעה - משהו כמו 21:00, ערב יום חמישי.

נסעתי בשיירה, בלי יכולת לעקוף (כי מישהו החליט שחצי מכביש הערבה צריך להיות עם קו לבן), עד שהרגשתי שאיזה פסיכי מאותת לי מקילומטר.

חישוב קל - אני (והשיירה) על + - 100. הבחור היה די רחוק (בערך קילומטר). תוך פחות משתי דקות הבן אדם נצמד לי לתחת, אבל מה נצמד, בחלק מהזמן היה פחות ממטר ממני (על 100........ ולא, אני לא מגזים במרחק ביננו).
להוסיף חטא על פשע, הבן אדם המשיך ליסוע בזיגזג ונשאר עם אורות גבוהים.

בשלב זה, כבר התקשרתי למשטרה, ונתתי לחמד לעקוף אותי על ידי ירידה לשוליים.

תוך כדי מתן הפרטים לשוטרת הנחמדה (כולל מספר, צבע, סוג רכב וכו'), הפסיכי יצא לעקיפה, פס לבן נזכיר, וממול הגיע רכב, שהספיק לרדת לשוליים ונמנע מתאונה חזיתית.

אחותי נתנה צרחה מהפחד, אני על הברקס ויורד עד כמה שאפשר לשוליים, והשוטרת ברקע צורחת "מה קרה ? מה קרה?".

מה הפואנטה?

10 דקות מאוחר יותר, אני עובר את חצבה, ומי חונה שם?

לא אחת, אלא שתי (!!!) ניידות של מתנ"א, שאפילו לא הנידו עפעף למשמע התיאור בשידור החי.

לאורך כל הדרך, לא היה אפילו סימן קטן לנסיון של המשטרה לעצור את הרוצח בפוטנציה. וכשהגעתי לאילת אפילו שאלתי את המג"בניקים אם עצרו רכב שנסע בפראות - אבל לשווא.

המקרה הזה לא עצר, ולא יעצור אותי מלדווח על נהגים מסוכנים (אישית, אני לא מחשיב מהירות גבוהה, אבל סבירה לדרך כנהיגה מסוכנת). לצערי, יצא לי לדווח על עוד כמה עלמי חן (כמו אוטובוס שעקף פול טריילר, גם הוא בפס לבן), אך ללא הואיל.

אם אצליח בסופו של דבר להוריד אחד כזה מהכביש, דיינו.

ולא, אני לא רואה בזה מלשנות.

למעלה