מורה טוב, מורה לחיים.

femme_fatal

New member
מורה טוב, מורה לחיים.

ביום שישי היתה תכנית בערוץ שמונה בשם "101 נערי ליווי". שניים מן הנערים סיפרו על כמרים שבאו להשתמש בשירותיי הליווי שלהם ובנוסף אף ביקשו סאדו מאזו. גם ליהודים לא חסר. אנחנו מחזיקים סוללת דוסים שמחממים כסא בכנסת רק כדי שהם יוכלו לקחת תקציב מהממשלה לישיבות שלהם וכל זאת בידיעה מוחלטת מצידם שהתקציב לישיבות בא מתקציבים שנועדו לצרכיי צבא, נכים וילדים חוסים. באותה דרך אנחנו (הצרכנים התמימים) יכולים לקנות גם את האושר הנפשי שלנו באלפיי שקלים לקורסים של קלפים וקריאת כפות רגליים, בעוד שאנשים עניים אין להם כנראה זכות לקבל פיסת אושר ורוחניות. אז תזכירו לי שוב על איזה אור ואהבה אתם בדיוק מדברים?! בעוד אנחנו אפילו לא יכולים לסמוך על אמא שלנו שתדריך אותנו לשם. המורים הרוחניים, המדריכים והממשל ברובם סרחו לחלוטין, ואנו נאלצים לפלס דרכנו בין חברות פרסום לבין מדיומים מושחתים שמנסים למכור לנו את האושר במצב צבירה של ממון. על מי נותר לנו לסמוך שידריך אותנו בדרך האור אל האושר?.. נ.ב. אני מצטערת שאני שוב מעצבנת אותך אביגיל, זה לא בכוונה אני רק מנסה לתהות על מסתריי היקום.

טאטו6

New member
מורה טוב לחיים

חיפוש אחר התוכן האמיתי של חיי ומשמעותם הדרך שלי וכו הוא דבר אינדיוידואלי ומי שמחפש דרך פרסום דייטינג ויחסי ציבור בטוח שימצא משהו אחר, מה שאנו לא מבינים שדרך שיובאה ממקום אחר אולי נכונה אבל האים היא נכונה לי? את הדרך שלי רק אני יכול לזהות אבל כדי לעשות זאת אני צריך למצא מדריך שיעזור לי להתחבר לקו שלי ולשחרר את כל מה שניטע בי שהוא חיצוני לי , להיות חברה אירופאית כבר ניסינו זה לא ממש הלך, השאנטי למינהו יפה אבל לא שלי , מה שנשאר זה למצוא את הדרך היחודית שלי רק אז אגיע לשקט וארגיש שאין לי עוד מה לחפש ,מדריך כזה לא נמצא בפרסומים צריך רק לבקש נכון ולדעת מה אני באמת מבקש והכי חשוב לא לפחד לקבל מה שבאמת אני רוצה כל עוד הקובע זה מה שאין חבל לנו על הזמן אנו רק עדר ב ה צ ל ח ה

amichai58

New member
בגדול את צודקת, ואת יודעת ממה להמנע

אכן את צודקת, נראה שבין השורות את יודעת ממה להימנע. ספק כמה אנשים יודעים - אם זה לא, אז מה כן. מורה - גורו - נהיה היום שוק, שבו העיקר למכור - נכון שזו הכללה, אבל זה באמת נפוץ, והאשליות מתפוגגות. אותם "מורים", אם אין להם מוסר בעצמם, איך יעבירו אותו לתלמידיהם ? ובאמת, דומה כי נושא המוסר גם יורד מהשיעורים. מלמדים תקשור, או קריאה בכף הרגל, כפי שתארת. ומה עם טוהר מידות למשל ? מה עם סיפוק מחיים ישרים והגונים ? כל רוחניות גדולה שהתפתחה, תמיד היתה במסגרת רוחנית. גם אני חיפשתי... והדבר הכי רוחני והכי טהור שמצאתי זה סהג´ה יוגה מדיטציה, שבה אין אינטרסים כספים, כל הקורסים בה בה ניתנים בחינם, הבסיס שלה מוסריות ותמימות, שמחה של ילד נצחי, וטוהר שעליהם נבנים הדברים החשובים האחרים כמו חיבור עם הקוסמוס, יצירתיות והשאר. איך אפשר לקבל דברים שלא כאלה ?

טאטו6

New member
מורה לחיים

אני שמחה שיש מי שמבין את המסר אולם מה שמעכב אותנו בחיים הם אותם טריגרים או קודים התנהגותיים שאנו סופגים מילדות ואפילו לפני והבעיתיים מבינהם הם קודים אנרגטיים מה שניקרא -פסיכו אנרגיה - שמקורם בהתהוות שלנו כעוברים ואחר כך כילדים בסביבה מסויימת ההיתמרדות נגד חומריות ונגד הניצול של החיפוש של הציבור אחר רוחניות וההיתעוררות הרוחנית שאמורה ליקרות לנו שוב מכניסה אותנו לחיפוש אחר דרך שמיצגת משהו אחר אבל זה עדיין לא זה אין כמעט מטפלים שיודעים לעבוד עם אדם ולכוונו לקו ולדרך שלו ורק שלו לא שאני מעבירה ביקורת על הדרך שמצאת חלילה לי - קטונתי - אבל לדעתי זוהי תוצאה של המיסחריות של הפן הרוחני שלנו ואותי זה עדיין לא מספק

amichai58

New member
נכון, צריך לידה מחדש

אכן, כפי שכתבת מעכב אותנו אותם קודים התנהגותיים שסופגים מילדות... חלק מרוחניות, זה לדעת להתנתק מהעבר, לא לתת לו להשפיע עלינו. העבר הוא לא אמת. הוא אשליה, כי הוא לא דבר שקיים, והוא מקור להמלחמות, ללאומניות, ולעוד רעות חולות. התעוררות רוחנית אמיתית נותנת לידה מחדש - במלו מובן המילה - וכשנולדים מחדש עוזבים את כל השטויות "מהגלגול הקודם", ולא נותנים לזה להפריע "גלגול קודם" אני מתכוון בחיים הנוכחים, כלומר בחיים האלה "להיוולד מחדש" (וזה אגב לא יבוא מזה שנשלם הרבה כסף למישהו שילמד אותנו אסטרולוגיה, טרוט, רפלקסולוגיה וכו´)

amichai58

New member
איך מתנתקים מהעבר (בצורה מאוזנת)

איך מתנתקים מהעבר ? קודם כל צריך לזכור שכל טכניקה צריכה להיות מאוזנת. סמים ואלכוהל, למשל, זה לא מביא לאיזון. הם גורמים לשכוח, אולי, אבל מביאים צרות אחרות. לנסוע לארץ שקטה ורחוקה - פתרון לא הכרחי, ואם זה נעשה בלי השלמה עם זה זה יגרום בעיות אחרות, כמו געגועים, הרגשת בדידות, חרטה ומה לא, ומי אמר ששם לא יתפתחו צרות אחרות ? אז איך בכל זאת מתנתקים בצורה מאוזנת, ובלי לחיות רחוק ? את הדרך של סהג´ה יוגה, אשר בה אני עוסק, אני יכול לתאר באופן טכני במילים של ניקוי הערוץ השמאלי שמכיל את העבר, שימוש באנרגיה מתאימה לכך, ורצון לחיים כאלה ועוד. במציאות זה לא הולך דרך אינטרנט, סהג´ה יוגה מתחילה בכך שמישהו צריך לעזור בהתחלה בעירור של האנרגיה. ורצון לחיים כאלה מצריך לפחות מדיטציה יומית קצרה מיוחדת שבה האנרגיות האלה יתעוררו, ותרגול בקבוצה פעם בשבוע. אינני מכיר שיטה אחת טובה יותר, שגם שומרת על איזון.

urifelsher

New member
כל כך פשוט שזה לא נתפס

להיתנתק מהעבר אי אפשר,וגם לא צריך הוא חלק ממך. לגלות איזה דברים מהעבר את סוחבת שמפעילים אותך היום באופן אוטמטי,ולאשיל אותם זה כבר משהו אחר. הדרך הפשוטה ביותר וגם המסובכת ביותר היא להביא מודעות למעשיך. ברגע שתגלי משהו מהעבר שאת נושאת עימך והוא עדיין מפעיל אותך דבר זה יתפוגג ויעלם עם תתני לו.רק עצם המודעות ממוססת את הדפוס

טאטו6

New member
ניתוק מהעבר

אכן נכון הצורך והיכולת להתנתק מהעבר לשנות דפוסי חשיבה הוא נכון יכול להיות שדרך מדיטציה והחסתכלות פנימית אולם אדם אשר שקוע בשיגרת יומו בית ילדים עבודה קשרי משפחה מורחבת וסביבה חברתית צריך ליצור ניתוק כמו אילה שנוסעם להודו ומתנתקים, משנים את תפיסת עולמם אולם לאחר כמה שנים באינטראקציה היומיומית של החיים אותם קודים שלא פורקו מהמח חוזרים ומחזירים אותנו לאותו מקום, תראה מה קרה לילדי הפרחים למשל איפה השינוי המיוחל שהם היו צריכים לשנות בעולם, הפיספוס שפוספס שם עלול לחזור על עצמו , אותם קודים הם אילה שמנתבים בעצם את האנרגיה שלנו אז אנחנו יכולים לחשוב שאנחנו מנתבים אנרגיה למקום מסויים כשבעצם היא נותבה לאותו מקום שהורגלנו לנתב אותה

*אביבה*

New member
ילדי הפרחים

שינו הרבה בעולם. הם היו נכונים לתקופתם. כל שינוי הוא נקודה בזמן שמיד אחריו בא שינו אחר. איזה פיספוס פוספס שם? ושוב, איך מתנתקים מהעבר? האם זה אפשרי בכלל?

טאטו6

New member
לאביבה

ניתוק מהעבר אני מתכוונת להצפת אותם קודים המהוים חסימה לאנרגיה העכשוית שלנו הצפתם התמודדות איתם ופירוקם , זהו תהלך מפרך לפעמים מפחיד אולם עוצמת התובנות, המודעות לאיך אנו פועלים ומפעילים את האנרגיה שלנו מביאה אותנו למקום שבו האחריות על חיינו יכולה להיות בידינו

*אביבה*

New member
טאטו יקרה

אני מנסה לחדד את מה שאת אומרת כי את מתארת מצב מסוים ומצד שני לא אומרת כיצד לעשות זאת. האם אינך חושבת שבכל מקרה חיינו בידינו? גם כשאנחנו טועים ,ובגדול, האחריות תמיד בידינו. שאם לא כן, בידי מי היא?

טאטו6

New member
יקרה

כמובן שהאחריות תמיד שלנו וחיינו בידינו אולם... אנו תוצר חברתי ורוב המעשים שלנו מושפעים בדרך זו או אחרת ממה שאנחנו , ואני נתקלת בלי סוף במצבים שחויתי אותם בעצמי כמובן של החלטות ומעשים שאינם תוצאה של חשיבה נקיה של ניתוח מצב נתון באופן נקי אלא תגובה על פי נסיון החיים שלנו שהו מסתמך על העבר ז"א שהעבר מכתיב לנו את ההוה ומשליך על העתיד ואני מדברת על מצב ללא עבר אלא הווה נקי בטוח שהפועל שלנו יהיה שונה במצב כזה

טאטו6

New member
ילדי הפרחים

ילדי הפרחים מרדו בעולם ובמציאות שלהם אני רואה אותם ככאלה שניסו להביא שינו מהותי ניתוק מעול החברה ומעשיה המלחמה וההתנגדות לה היו רק מצב קיצוני כמו שאנו כועסים על משהו אנו בדר"כ מחכים שיהיה אקט מסויים שיאפשר לנו למרוד ולהיתנגד מחפשים סיבה פיזית והצדקה למחאה שלנו לדעתי ועדיין רק לדעתי השינו שהם ייחלו לו הוא לא השינו שקרה לדעתי הם נלחמו בשליטה ובסדר החברתי קודם , אולם רובם או אבדו ביאוש הסמים או שבו להיות קפיטליסטיים יותר מאחרים, נכון לא כולם אך העולם לא השתפר כפי שהיה אמור להשתפר, לדעתי אני רואה את השינוי מעבר ממצב בו אנו חיים בספירלה של מעגלים למצב בו אנו סוגרים מעגל ופותחים חדש נכון יותר ללא העבר שוב..... הניתוק מהעבר

m_katzmann

New member
למה להתנתק מהעבר?

היי אביבה, למה אנחנו צריכים להתנתק מהעבר? הרי בלי עבר אין לנו לא הווה ולא עתיד! אנחנו צריכים להנתק מהטראומות שחווינו, מהשלוכותיהן הרגשיות והגופניות ואז העבר לא ישפיע עוד עלינו לרעה, לא יקבע אותנו. מאיה

*אביבה*

New member
נכון

לשם בדיוק חתרתי, זה מה שאני חושבת. לכן רציתי להגיע למצב שבו יגיד משהו "איך" עושים את זה. בכלל, אי אפשר להעלים את העבר. גם לא להתנתק מהטראומות, הן תמיד איתנו השאלה היא רק מה אנחנו עושים עם זה. אי אפשר להפריד את זה מאיתנו.

m_katzmann

New member
לא למחוק את העבר - לנטרל את המתח

שלום אביבה, לא אני לא מסכימה איתך. יש הבדל גדול בין למחוק את העבר לבין לחיות עם הטראומות. את המתח השלילי שהטראומות יצרו - צריך לנטרל. העבר הוא חלק מקיומנו, אבל חווית הטראומות רק מקבעות אותנו בדפוסי חיים וחשיבה שמצדיקות את הקיבעון הזה, אבל כאשר מנטרלים את המתח השלילי שהטראומות גרמו - נשאר רק עם עובדות ואולי אפילו נבין את הסיבה לקיומם. ואתן לך דוגמא קטנה. ילד שסבל מכאבים באזור הטחול כל פעם שהתחיל לרוץ למרחקים ארוכים. הריצה הזאת זה הדבר האחד שהוא אהב לעשות אך נמנע מלעשות בגלל הכאב. בחזרה בגילאים התברר שלפני שנתיים (מאז הוא סובל מתופעה זו) סבתא שלו אושפזה בבית החולים הוא לא תרח להגיע לבקרה והיא נפתרה. הוא העניש את עצמו בעונש הקשה ביותר. מנע מעצמו את העונג הרב ביותר. לאחר שהתברר לו מהי הסיבה - הכאב חלף כלא היה. מאיה

*אביבה*

New member
לנטרל את המוח

וואלה. תגידי לי איך עושים את זה? אין אפשרות לנטרל אותו מאיה. כשהוא מת (המוח) אז הוא מנוטרל. הדוגמאות שאת מביאה הן דוגמאות על אנשים שלא קיבלו בקבלה והבנה את מה שהחיים זימנו להם.היה להם קשה. מובן. עם המילה "לנטרל" יש לי בעיה.זה מביא לי את האסוציאציה של ניתוח לניטרול אונה במוח.... אני מעדיפה לקרא לזה קבלה. מאיה, אנחנו אומרות אותו הדבר רק כל אחת בדרכה שלה.

למעלה