מוריד את הכובע בפניה - סוףסוף זה בתקשורת

מוריד את הכובע בפניה - סוףסוף זה בתקשורת

היום ב"מוסף" בעיתון הארץ כתבה שכולכם צריכים לקרוא!! היא לא בעד או נגד ההשתמטות, היא מתייחסת לנושא שהיה כאן בהרבה דיונים. מה בדבר אנשים שלא מסוגלים לשרת מבחינה נפשית, ואיך הקמפיין נגד ההשתמטות רק עושה רע לכל אלו.. הכתבה היא על דורון אסף, בת לקצין בסיירת מטכ"ל. התגייסה ליחידה קרבית וכעבור חודשיים התאבדה בקפיצה מקומה 7 בעזריאלי. בראיון ראשון הוריה מזדעדעים מהקמפיין נגד ההשתמטות" אני יכתוב משהו קצר שאמרה אמה שמסכם את הרוב מכיוון שזו כתבה ארוכה "יש כאלה שלא יכולים לשרת, ולא יעזור כאן קמפיין ציבורי או עליהום מקומי. יש ילד שאם הוא לא ישתמט הוא יישמט. דורון לא השתמטה, היא לא עמדה בלחץ החברתי ונשמטה" מה אני בא להגיד פה ? כמה דברים 1. לכל אותם חכמולוגים פה, אטמוי לב שפונים לכולם בזעם ואומרים שכולם יכולים לשרת בצבא - אתם לא יודעים כלום, ואם יש מישהו שהמקום שלו לא חברה הישראלית זה אתם כי אין לכם טיפת רגישות לאנשים שונים. 2. נכון שהרוב פה אמר שזה בסדר לקבל פטור נפשי הוגן אבל מיד הוסיף גם כי כולם משקרים.. אז הנה לכם דוגמא, ויש עוד 30 דוגמאות כאלה בשנה. הרבה אנשים לא מסתדרים בצבא וזה טבעי!! 3. כל הקמפיין הזה נגד השתמטות רק עושה רע! מי שלא רצה להתגייס לא יתגייס בכל מקרה, מה שהוא עושה זה רק לפגוע באנשים קצת יותר חלשים שמעורערים בנפשם ופוחדים מהעליהום הציבורי. שכל אחד יקח את זה ללבו, ויחשוב פעמיים לפני שהוא תקף כל אדם שיצא מהצבא...

EmGee

New member
כל צבא בעולם היה מוכן להתחלף

עם נתוני ההתאבדות שיש בצה"ל. גם מערכת החינוך היתה מתחלפת איתו בכיף, וכמעט כל מוסד ממשלתי בעולם היה נוהג כמוהו. אני מעדיף לחיות מסביבי עם אטומי לב שמתמודדים עם הבעיות שלהם מאשר עם חבורה של משתמטים שיותר חשוב להם לשתות קפטצ'ינו ולסיים תואר בגיל 22. לא מסכים איתי? זכותך. בתאכלס? אתה לא שייך לפורום כי אתה תומך בהשתמטות.

אני ממש לא תומך בהשתמטות

אני נגד סרבנות וכד'. גם אני שירתתי בצבא בדיוק כמוך (או אולי אפילו יותר ממך) אני רק קצת יותר אנושי והגיוני מהרבה אנשים פה, ומבין שהצבא זו מערכת מסובכת שלא כל אחד יכול להסתדר בה - יש כאלה שיש להם קשיים ומצליחים, ויש כאלה שלא.. מה לעשות? אלה החיים. ואתה שוב נכנס לקטע של אלה שמעדיפים לסיים תואר בגיל 22.. לא על אלה מדובר פה!! מדובר על אנשים שניסו ולא הצליחו מבחינה נפשית

EmGee

New member
אם יש אנשים

שלא מצליחים מבחינה נפשית לבצע עבודה פקידותית בקריה במשך 4 שעות ביום, אין שום סיבה שהמדינה תממן להם 85% משכר הלימוד באוניברסיטה שגם שם הם לא יצליחו. אין סיבה שאנשים שמבחינה נפשית לא מצליחים להיות נהגים בצבא, יוכלו להיות נהגים באזרחות.

די עם השטויות האלה שלהיות פקיד בקריה

זה כמו להיות פקיד במשרד הייטק.. אתה משתמש בטיעון הזה והוא בכלל לא נכון. איך אפשר להשוות בין מסגרת צבאית לבין כל מסגרת אחרת? רק עיוור וחירש יכול להגיד שהצבא זו מסגרת שמתאימה לכולם

EmGee

New member
הצבא היא מסגרת ענקית

עם מליון סוגים של אופי שירות, שמתאים לכל אחד מאיתנו. רק עיוור וחירש יכול להגיד שכל הצבא זה אותו דבר.

S h a y D u

New member
אבל בכל מקום בו, איפה שלא יהיה, ישנם חוקים

מסויימים שצריך לעמוד בהם, ולא כל אחד יכול לסגל את עצמו אליהם. אתה יכול להשים מישהו עובד רס"ר, והוא לא יעמוד בזה.

EmGee

New member
בכביש מי שיש לו קשיי הסתגלות

יכול לעבור באור אדום?

EmGee

New member
תקציר קטן

shaydo אמר ששיש אנשים שלא מסוגלים להסתדר לחוקים אז בתגובה עניתי לו שמי שיש לו בעיה עם חוקים לא יוכל להסתדר גם באוניברסיטה או על הכביש. אתה ענית שחוקים לא תקפים עבור מי שיש לו קשיי הסתגלות (או ככה לפחות הבנתי אותך) ולכן רשמתי לך את השאלה הנ"ל.

S h a y D u

New member
שוב!

לא כל מי שלא יעמוד בחוקי הצבא, בהכרח לא יוכל לעמוד בחוקי האוניברסיטה או בחוקי התחבורה. בצבא יש חוקים מסויימים, ובאוניברסיטה יש אחרים, ובכביש יש אחרים - ואין מקום להשוואה!

S h a y D u

New member
...

הסבירות שאיזה חוליגן בית"ריסט ימני קיצוני, ששירת בצה"ל בגולני יעבור באור אדום, גדול הרבה יותר מהסיכוי שאיזה צפוני עם קשיי הסתגלות יעשה זאת.

sayar3

New member
נהיית פסיכולוג גם../images/Emo4.gif

אל תתן נתונים הזויים ואל תכליל.

EmGee

New member
אם לא שמת לב הוא גם נהיה גזען

לפי ההודעה האחרונה שלו.

S h a y D u

New member
כן כן... עכשיו תאשים אותי שאני עוד גזען...

ועוד אחרי שבתכני אחת מכל כמה הודעות שלך ושל דומיך כאן בפורום מוזכרים הערבים כאוייבינו כמיצג כוללני.

EmGee

New member
עכשיו אתה גם משקר

תראה לי הודעה אחת שבה הכללתי משהו על ערבים

למעלה