מוריד את הכובע בפניה - סוףסוף זה בתקשורת

S h a y D u

New member
והם באמת נשברים עם הזמן.

אך כפי שאמרתי; לא כל הקרביים - אלא חלקם.

מי אמר שכל מי שיש לו סעיף נפשי משקר??

ומי שלא יכול לשרת בצבא יכול לעשות לפחות שירות לאומי . הבעיה היא שיש כאלה שמנצלים כל מיני פרצות כדי להשתמט (כמו נישואים פיקטיביים , התחזות לדתיה וכו') וזה כבר לא בסדר . אני מכיר אנשים שיש להם בעיות בריאותיות (לא עלינו) , שהצבא החליט לשחרר אותם משירות חובה , אך הם התגייסו בכל זאת . אם הם יכולים להתנדב למען המדינה למרות שאינם מוכרחים , אני לא רואה סיבה למה אחרים לא ישרתו בצבא על פי חוק .

זה לא הנושא פה שירות לאומי או אאלטרנטיבות

לשרת את המדינה.. זה רק לפקוח לאנשים פה את העיניים, אחרי אינספור תגובות מרושעות כלפיי אותו אחוז של אוכלוסייה שלא יכול לשרת באמת בצבא. אני לא מחפש שיתחילו לתת פה עוד הפעם את הסיפורים על המתחזים, את המתנדבים וכל זה.. רק שכל אחד יעצור רגע ויחשוב מתי הוא פגע או העיר הערה מתנשאת כלפיי אדם שלא עשה שום דבר רע.

אין פה אף אחד רע תאמין לי

בסך הכל אנחנו נגד ההשתמטות כי מה לעשות , זה דבר רע ולא טוב בשבילך , בשבילי ובשביל כל המדינה . לסקר כבר הצבעת?

S h a y D u

New member
../images/Emo6.gif

אם כמות הקללות וניבולי הפה שיוצאים ממקלדתך, מפליא מאד איך זה שאתה עדיין לא נחסמת כאן עד כה, עבריין מקלדת שכמותך

sayar3

New member
הכתבה אמנם כואבת -אבל קח בחשבון כמה נתונים

א.היא נכתבה ע"י אדם לא אובייקטיבי.זה שהאם כותבת דברים פוגע באובייקטיביות.אתה לא יכול לקחת בחשבון מה היו המניעים האמיתיים להתאבדות וכך גם אני לא.העובדה שאביה שירת בסיירת לא באה לחזק את העובדות או להחליש אותן.זהו ספין תקשורתי ואין קשר בכלל לזה שאביה שירת ביחידה מובחרת עוד לפני שהיא נולדה. אתה צודק בזה שיש 30 מתאבדים בממוצע בשנה בצה"ל (אכן בדקתי את הנתונים וצדק שמיל שכתב את זה).אבל אם כבר החלטת לעשות סטטיסטיקות-מדינת ישראל נמצאת בערך במקום ה 55 בעולם המערבי באחוז התאבדויות בגילאים 18-21 וזה כולל את משרתי הצבא.כך שבעצם מדובר בספין תקשורתי שבא להמחיש לכאורה את ה"עובדה" שיש כאלו שלא מסתדרים בצבא ומחליטים להתאבד. אגב-מנתונים סטטיסטיים של צה"ל שאין ביכולתי להציג כאן (זה נמצא במערכת המיחשוב הצה"לית) רק 4-5 מתאבדים בשנה על בסיס השירות הצבאי.כל השאר איבדו עצמם לדעת על בסיס בעיות אישיות,כלכליות וחברתיות (מחוץ למסגרת הצבאית). בשורה התחתונה-לא נכון להציג נתונים חלקיים לגבי מספר המתאבדים בצה"ל אלא חובתנו להסתכל על סך האוכלוסיה בחתך הגילאים האלו ולהשוות אותה לנתונים דומים במדינות אחרות.רק כך נוכל לדעת איפה אנחנו עומדים יחסית לשאר העולם. נ.ב ליבי עם האם שכתבה את הכתבה.צר לי לשמוע על מוות בטרם עת של כל חייל ואזרח לא משנה מי הוא ומהו. תנחומים למשפחה.

klod bokevski

New member
כמה דברים

התקיפה התקשורתית על המשתמטים איבדה כל פרופורציות,אם תשימו לב כמעט בכלל לא מתייחסים ומשבחים את הילדים שמתגייסים,עסוקים בלרדוף אחרי המשתמטים ולהשמיץ אותם כל הזמן,זה דוחה! והקמפיין "ישראלי אמיתי לא משתמט" הוא קמפיין תעמולני,חסר רגש וחסר מחשבה,דמם ורוחם של כל אותם צעירים שלא מתאימים לצבא אבל מתגייסים בכ"ז בגלל לחץ חברתי שכזה,רק על ידי התקשורת והמפרסמים! אף אחד אחר לא אשם. היו צריכים לעתור לבגץ על הקמפיין המזעזע הזה ולאסור עליו,זה קמפיין מסוכן לחברה

respecta1

New member
כנס חבוב

1. אין פה איש אחד שאמר שכולם יכולים לשרת בצבא. 2. 30 - כמו שאמרו פה זה נתונים שהרבה מדינות מערביות אחרות היו לוקחים בשמחה. 3. גם בהם, למרות שלא נגדם מכוון הקמפיין - אבל בעיקר בכל המשתמטים שעוד גאים בזה וכל מיני נבלות בסגנון הזה. ובקשר למקרה, מצער אבל מערכת זו או אחרת לא יכולה להביא אנשים להתאבד אפילו בשואה לא כל כך הרבה אנשים התאבדו כי לאנשים יש יצר הישרדות.. מישהו שמתאבד זה אנשים שיש להם בעיות נפשיות.. ועם כל הצער ככה זה יש סיכוי טוב שגם בלי שהיא הייתה בצבא זה היה קורה ..

מאוד עצוב לאבד ילד או ילדה לא נתפס אבל

כן ויש אבל. כל אחד יכול לתרום לא חייב להיות לוחם. וכן יש מלא משתמטים, שלא בצדק. כל אחד יודע את האמת הפנימית שלו. וקמפיין ציבורי נגד השתמטות עוזר ואני בעד לכל אחד טוב ונוח לרחם על עצמו תתעוררו יש מלא ילדים כן ילדים שברגע זה יושבים במארבים, שומרים, מתאמנים וקורעים את התחת. רוב המשתמטים, פשוט לא בא להם להתגייס.

פשוט מאוד

כמו בכל מערכת, יש אנשים שמתאימים למערכת ויש כאלה שלא. יש אנשים שפשוט לא מסוגלים להשתלב בצבא וזה לגיטימי. מה שכן, כאזרחים, צריכות להיות לכולנו חובות מסוימות ולא רק זכויות, ולכן מי שלא מסוגל לתרום למדינה דרך הצבא, שיתרום בדרכים אחרות, כמו שירות לאומי.

smailie

New member
רגע, אבל לפי מה שהבנתי

גם מקריאת הכתבה וגם מראיון שנערך עם אבא שלה בגלי - צה"ל בשבוע שעבר, הנערה התעקשה דווקא על שירות במסגרת חייל קרבי. אם היא ידעה שהיא רגישה, מדוע התעקשה דווקא ללכת לקרבי? היא יכלה לעשות שירות צבאי מלא וראוי, בתפקידים לא פחות איכותיים וטובים, גם שלא כלוחמת.

למעלה