מוריד את הכובע בפניה - סוףסוף זה בתקשורת

EmGee

New member
שאלה לי אליך

לגיטימי לכנות את מי שטוען שלפיאט אונו יש 12 גלגלים דביל או מטומטם?

sayar3

New member
לא!

אתה יכול להגיד לו שהוא טועה,אתה יכול להביא תמונה של פיאט עם 4 גלגלים,אתה יכול לצחוק או להוסיף אייקון שמרמז על מה אתה חושב-אבל לא להגיד לו מטומטם. החכם הוא זה שינסה לשכנע את אותו "מטומטם" שהוא טועה.

EmGee

New member
לפי המילון

דביל - (ת'/ש"ע) כינוי גנאי, אוויל, טיפש; חלוש שכל, לקוי בשכלו, מפגר; חלוש, רפוי, חסר כוח מטומטם - (ת'/ש"ע) טיפש, אוויל, כסיל, שוטה, סתום, טמבל, אידיוט, רפה שכל, מפגר, מטופש, אווילי, שטותי, אידיוטי אם מי שבחר לקרוא הבין את זה בתור קללה זה בעיה אישית שלו, שני התיאורים האלה מציינים מצב של טפשות מוחלטת - כיאה להודעות שהוא רשם. זה לא שונה מלקרוא למישהו יפה או נחמד או כל תיאור אחר.

user4576

New member
כינוי גנאי = קללה

הסבר מלא לצירוף כינוי [שֵם] גנאי שם ז' כינוי שמשתמשים בו כדי לגנות מישהו, להעליבו או להשפילו. לפי ההודעה שלך דביל זה כינוי גנאי("דביל - (ת'/ש"ע) כינוי גנאי,...").

גלעד

אחי לא לימדו אותך לא להתרגש מכל דבר? הוא מנסה לעצבן אותנו , בוא לא ניתן לו את התענוג הזה. שבת שלום

EmGee

New member
בוא פשוט נחסום אותו

לזלזל בצה"ל זה דבר מגעיל, במיוחד בפורום שמטרתו למנוע פגיעה בצה"ל.

אין ספק שלזלזל בצה"ל זה מכוער ביותר

לגבי חסימה אתה צריך לדבר עם איציק , לי אין יכולת כזאת כפי שאתה יודע .

יש דרך להביע דעה

אתה מביע אותה בצורה מעצבנת ביותר , בין היתר בזילזול בצבא שמגן עלייך ומשפחתך .

אתה מגזים

מה קשור אגו עכשיו? תשובה לא לעניין בעליל... פשוט לא נכון לא יודע מאיפה הבאת את זה .

sayar3

New member
אתה באמת מאמין במה שאתה כותב??

שאנשים שהולכים ליחידות קרביות עושים זאת מתוך "פוזה"? אתה מאמין שמישהו יסכן את חייו כל יום מחדש בגלל רצון להראות שהוא שווה משהו?חשבת שיש גם אידיאולוגיה אצל האנשים האלו?שהם מאמינים בהגנה על המדינה?שהם רוצים לתרום? בעעעעעעעעעעעעעעע

בוא לא נסחף לשני הצדדים

קח את מה שהוא אמר וקח מה שאתה אמרת וזה איפשהו באמצע. יש לא מעט אנשים שבאים עם אידיאולוגיה, אבל יש גם לא מעט אנשים שהולכים כי הם מחפשים ריגוש, אקשן, משהו מיוחד וכד'.. יש לי לא מעט חברים שמרשתים בקרבי. קשה לי לחשוב על אחד אפילו שהלך כי הוא הכריז שהוא רוצה להגן על המדינה וכל זה זה רק בונוס שבא עם התפקיד

אני אצטט לך שוב את מה שהוא כתב :

"כל הצבא מושתת על אגו. לא על הגנת המולדת ולא על פטריוטיות, אלא על אגו ותו לא" . תגיד לי אתה אם זה משפט נורמלי או לא... זה אחד המשפטים הכי טיפשיים שקראתי...

ובגלל זה אמרתי שזה לא נכון ושיקח קצת מזה וקצת

מהמ שsayaer אמר.. כי להגיד שכולם מתגייסים ברוח פטריוטית עצומה זה גם קצת לעצום עיניים

sayar3

New member
קרא את הלינק הזה שהפיע פה כבר:

http://news.walla.co.il/?w=//1248505

אני מניח שלא כולם אכן מתגייסים ברוח פטריוטית

אבל הוא עשה כזאת הכללה טיפשית , שלא מוסיפה לו כבוד . חוץ מזה שמההודעות שלו אני מסיק שאין לו כל כך הרבה כבוד לצבא שמגן עליו ועל משפחתו . אם אני טועה אז אני מצטער , אבל זה מה שאני הבנתי מההודעות שלו .

S h a y D u

New member
כן, כן, כן, וכן. אבל אמרתי שלא כולם - אין כאן

הכללה. הצבא עדיין מושתת על אגו. צה"ל בנוי בצורה כזו שרוב האנשים שרוצים להתקדם בדרגה הצבאית, עושים זאת רק בשביל לתפוס תחת על חבריהם ליחידה או להתפזם עליהם.

כנס רגע ותקרא שוב את מה שכתבת מקודם :

"כל הצבא מושתת על אגו. לא על הגנת המולדת ולא על פטריוטיות, אלא על אגו ותו לא" . בוא נעבור מילה מילה כדי שתראה שעשית פה הכללה . מילה ראשונה - כל מילה שנייה - הצבא מילה שלישית - עדיין מילה רביעית - מושתת מילה חמישית - על מילה שישית - אגו כל הצבא מושתת על אגו . אז יש פה הכללה או אין? אם תגיד שאין , צר לי , יש לך בעיה בהבנת הנקרא . אם תגיד שכן , אז לפחות תודה שטעית .

smailie

New member
אם זה היה רק "פוזה", הם היו נשברים מהר מאוד

כי מעבר לכל הדימוי של "הנה. הייתי בקרבי. שיחקתי אותה" אתה חייב להיות חדור מוטיבציה ולא מפונק, כדי לשרוד שם ולהצליח להיות עקבי במשימות.

למעלה