מור אם אפשר את התייחסותך למאמר של קרן לנדסמן

• פותח הנושא bmno
  • פורסם בתאריך
הסיכון

רביב, עלון היצרן של החיסון החדש הניתן עכשיו בארץ גם מדבר על 1 ל "פחות ממיליון". כמו כן המסמך אליו הפניתי הוא משנת 2005. שוב, בפעם ה 750000, אם יש לך השגות מדוע כותב המאמר בחר להסתמך על מחקר מוגבל מהמאה הקודמת - פנה אליו ישירות, אני לא הסוכן שלו או עורך הדין שלו. ההרגל שלך להמשיך להתווכח עם נתונים ועובדות ולהאשים אותי במה שאחרים כותבים - מצחיק!

אני שמח שמישהו כתב את מה שכתב (אם כתב - אפילו לא נכנסתי) בוייקיפדיה, אבל זה לא מקור רשמי מקובל עלי. המאמר משנת 2005 ועלון היצרן בהחלט מספקים אותי.

אני הערכתי שהנגיף ממשיך להתפשט, לא קבעתי זאת. יתרה מזו, הבאתי את דבריה של שרת הבריאות שטענה ההיפך. יתרה מזו, כתבתי שמהמידע שמשרד הבריאות חשף בפני הציבור, אנו לא יכולים לדעת כלום על המגמה, הואיל ולא ניתנו לנו נתונים מכמה נקודות על ציר הזמן. אבל השיטה שלך תמיד "עובדת"...

באשר לחישוב המוטעה שלי, יכול להיות שהחישוב המוטעה הוא שלך? רק אפשרות...
שיעור המחוסנים נגד פוליו בישראל הוא גבוה מאד דרך שגרה. אני הנחתי (וכתבתי זאת) שלאחר השלמת חיסוני השגרה בשלב הראשון, יש לנו בקירוב 99% מחוסנים. גם אם ההערכה שלי אינה מדויקת - היא ממש לא רחוקה מזה. כלומר, בסדרי גודל, 1000 מהווה אחוז אחד מ 100,000, ולכן על כל 100,000 מחוסנים יש לנו כ 1,000 בלתי מחוסנים. בסדר. במיוחד בשבילך - 99,000 מחוסנים ו 1,000 לא מחוסנים...

bmno

New member
ועוד אחד

The rate of vaccine-associated paralytic poliomyelitis (VAPP) varies by region but is generally about 1 case per 750,000 vaccine recipients
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0042682205005830

In immunodeficient children, the risk of VAPP is almost 7,000 times higher
Cono J, Alexander LN (2002). "Chapter 10: Poliomyelitis" (PDF). Vaccine-Preventable Disease Surveillance Manual (3rd ed.)

השניים הנ"ל מוויקיפדיה

bmno

New member
עוד מידע שפורסם בנובמבר 2009

ההודים שופכים אור

Under the WHO definition of polio eradication, VAPP was accepted as – figuratively, collateral damage.
The annual burden of VAPP in India was not monitored in spite of a specific 1982 WHO recommendation to do so. In 1999 (the only year it was counted) the number was 181, for an incidence of 1 per 143,000 birth cohort 6,7

http://icmr.nic.in/ijmr/2009/November/editorial1.pdf

פולספגן

New member
קבלת הסבר גם למס' יותר נמוך (600,000) בדיון

ביני ובין אבו חסן המקורי ממש.

elraviv

New member
קבלת הסבר למה המספר שלי עדיף

הוא מבוסס על 2.5 מיליארד ילדים, 10 מיליארד חיסונים.
בתנאים והידע של היום, ולא איזה מחקר קטן בתנאים וידע של שנות ה 90'

פולספגן

New member
המספרים שלי הם מהנתונים שקרן הביאה מה-WHO

רק שהיא התעלמה שיש יותר ממנת חיסון לילד, כאשר בישראל זה לפחות 4 מנות ולכן החלוקה ב-4 כאשר יחס זה היינו לארג'י כי הסיכון לתופעות לוואי גדל ככל שלוקחים מס' מנות רב יותר.

דווקא הפוך

אחד המאמרים שאני קראתי בפירוש מציין שהסיכון גבוה יותר לאחר המנה הראשונה, כך שמי שרוצה לתכנן מודל מקורב יותר, לא יכול להניח התפלגות אחידה.

פולספגן

New member
אז איך אתה מסביר את זה שאנגליה הוציאה את מנות

הדחף של המחומשת?
ידוע שבמנות הדחף, בגלל הצטברות הרעלים שלא הצליחו להתנקז.
הדוגמה הטובה ביותר היא הכספית (לא כלולה במחומשת).

לא יודע ולאו דווקא קשור

אני מדווח לך מהמאמר על חיסוני פוליו אוראלי.
יש הרבה סיבות להוצאת חיסון מהתכנית (ובמקרה של אנגליה לא הייתי מחפש סיבה שלא מיטיבה עם היצרנים). אם יש לך מקור שמראה מה היו השיקולים שלהם, נשמח ללמוד.

פולספגן

New member
לא קראתי על הפוליו האוראלי, אך אני לא חושבת

שצריך להיות הבדל מחיסונים אוראליים אחרים כדוגמת ה-MMRV.

יותר מזה, אני לא חושבת שצריך להיות הבדל גם בין החיסונים המומתים למוחלשים מבחינת הצטברות הרעלים והסיכון מהחיסון.
השוני היחידי הוא העוצמה ולכן היחס יישאר בעליה פר מס' המנות.

אם אתה רוצה שאתייחס למאמר שקראת, אז תן את הציטוט שהבנת את זה.

מה?

החיסון MMRV אינו אוראלי.

המאמר הוא אחד מבין השניים אליהם קישרתי בתגובה שלי לד"ר לנדסמן.

אני דווקא חושב שיש הבדל גדול מאד בכמות הרעלים הנשארת בגוף בין חיסונים אוראלים לבין חיסונים בזריקה (לא רק חושב, ניתחתי כאן פעם את נושא האלומיניום בצורה יסודית וזה כתוב בספרות במפורש). בקרב אותם אלו שלא יכולים להפריש והרעלים מצטברים אצלהם, אז מה שהגיע לרקמות נשאר שם, ההבדל הגדול הוא בכמות המגיעה בשני הערוצים.

פולספגן

New member
התפלק לי המילה "אוראלי" והתכוונתי למוחלש כפי

שאתה יכול לראות ממשפט ההמשך של התגובה.

אם אתה רוצה אוראלי, אז יש לך את הרוטה וגם חלק מחיסוני השפעת.

bmno

New member
מור סגמון אתה אלוף

שלחתי גם מייל למנהל אתר כלכלה אמיתית ערן הילדסהיים

[email protected]

בבקשה לפרסם את מאמרך באתר שלהם ,בעל התפוצה הגדולה.

שוב פעם רב תודות מור.

bmno

New member
הוא אמנם קישר את מאמרך בכתבתו האחרונה,

אבל לא כתב קרדיט ולא פירט מספיק. כתבתי לו מכתב מחאה מדוע הוא לא מזכיר את העמותה ושמך לאחר שהשקעת וכתבת.

אני מתנצל - לא כך רציתי שזה יקרה

למעלה