מותו של היו"ר

../images/Emo12.gif

ביקורת-עצמית איננה שנאה-עצמית. להיפך! אתה שואל מה ההבדל בינינו לבינם? לדעתי פה תמצא את התשובה.

אני אינני מתנגד לביקורת עצמית

,אדרבא, היא חשובה מאוד, ואכן היא אחד ההבדלים ביננו לבינם. אני מדבר על אנשים שהפכו את ההכאה על חטא לאידיאולוגיה, וראיית האשמה בעצמם תמיד, מעין מה שמביא עגנון ב"מדרש וגר זאב עם כבש" (הופיע ב"מעצמי אל עצמי").

קא זו או

New member
העיקר שאתה מרוצה מעצמך

וזה הכי חשוב. הנה אני משמש לך כאמצעי להגדיר את עצמך, אותו "אחר" עליו מדברת הפילוסופיה האקזיזטנציאליסטית, לווינס חושב שאתה מחוייב לקבל עליי אחריות [אחר-אחריות]. אבל לדעתי יש בדבריך נימה עמוקה של צדקנות ושביעות עצמית גבוהה. לבריאות.

קא זו או

New member
אבל אני לא יהודי - אתה מתעקש

לכלול אותי בתוך הקבוצה הזו של יהודים. אני ישראלי ממוצא יהודי, אבל לא יהודי. הקפד על כך.

גרי רשף

New member
לא זו הנקודה

לפני כמה חודשים התפוצץ נגמ"ש של צה"ל ברצועה, ולאחר מכן צולמו פלסטינאים "משחקים" בחלקי הגופות. אפשר להבין שהם רואים בנו ובחיילינו את אויבהם ואף שמחים כשהם מצליחים להרוג בנו, אבל צא ולמד איך הם נראים. אין בי טיפת צער על מותו של ערפאת ואם תרצה- אני אפילו שמח, אבל הריקודים הנ"ל מעוררים שאט נפש בגלל הסגנון, ומפני שיש לי רושם שזו בדיוק אותה להקת מחוללים מרצח רבין וההילולות לזכר צדיקם ברוך גולדשטיין.

למעלה