כמה תשובות (ארוך)
1. אין מקום להשוואה בין טיפולי פוריות לטיפול פסיכולוגי. נסיבות הימצאותם אשה/גבר בטיפולי פוריות היא אורגנית. גופנית, בד"כ. אף אחד לא עושה טיפולי פוריות עקב הנאה צרופה או עקב קושי פסיכולוגי. רובנו עושים זאת כי
אנו חולים/נכים באיבר מסויים בגוף - וזה בדיוק המזור למחלתנו. אין לנו דרך אחרת. טיפולי פוריות הם טיפולים פיזיולוגיים-גופניים למחלה גופנית. אין שום קשר בינם לבין טיפול פסיכולוגי. יתרה מכך, מכוון שאני מבוטחת שנים רבות בביטוח בריאות
שהתחייב בהסכם כתוב להציע מזור לבעיה זו - אין לי גם דרך אחרת לבטח עצמי במקום אחר כיום. שנים שאני משלמת לאותו ביטוח, אך כשאני באה לפרוע את השטר - אומרים לי "אין כסף".
(תארי לך את אותו מצב עם ביטוח אחר...) ואגיד לך משהו עוד יותר חשוב - האימרה הזאת "אין כסף" היא מעוותת ושיקרית. נכון - אין כסף לחולים, לנכים, לזקנים, לחד-הוריות. אין כסף לכל תשושי הגוף והנפש, שנתנו נישמתם למדינה, וכבר תש כוחם מלזעוק על העוול. לכל החלשים אין כסף. אבל יש בהחלט כסף (והרבה !) למשכורות עתק לחכ"ים ולשרים, לשני שרי אוצר, לכסאות עור צבי בכנסת, לרכבי יוקרה, לאינספור חקירות משטרתיות של ראש הממשלה ומשפחתו, לבנייה בשטחים, ולתיחזוק קראוונים בודדים על הר תרשים קרח, ולשאר עוולות - יש המון כסף !!
השאלה היא לא כמות המשאבים והאמצעים, אלא חלוקתם. והיא, כידוע - מעוותת כאן עד כאב !! 2) ההשוואה למדינות אירופה גם בעייתית, גם מקוממת, ולצערי, כפי שהסתבר לאחרונה גם זורעת חול רב ומעוורת את עיני הציבור. מעדויות אחרונות מסתבר שטיפולי פוריות לילד ראשון באירופה ממומנים ע"י המדינה (בצרפת, באנגליה), וזה דווקא לאחר שחלק מהמדינות נוכחו שעלותן בגין העדר הטיפולים יקרה הרבה יותר !!! הרצון והכמיהה לילד חזקים מכפי שתוכלי לתאר (אני מאוד מבינה אותך, כי גם אצלי זה קרה רק בגיל 32 בערך...ובגילך - ילדים לא היו עבורי משהו רצוי ונחשק), ואם המדינה לא תישא במימון זה ישירות - היא תישא בכך בעקיפין. אנשים ימכרו רכושם, תכולתם, ויעברו לעסוק בתחומים הגובלים בפשע ועבריינות בכדי לממן טיפולים אלו (זה בדיוק מה שקרה באנגליה). אנשים יעשו כל אשר לאל ידם בכדי ממן את הטיפולים. ובסופו של עניין, יפלו לנטל כלכלי כבד הרבה יותר על החברה - ויצא שכרו של שר האוצר בהפסדו. לדאבוני הרב, האיש הזה לא לוקח בחשבון את השלכות מעשיו. וכולנו משלמים על השלכות ארוכות הטווח של החלטות פזיזות, ובלתי מבוססות על שיקולים מקצועיים ואמפיריים. לא ניתן להסתכל רק על הפרט, ברמת המיקרו המצומצמת. לכל הפעילויות הללו יש השלכות כבדות ואדירות על החברה ועל המדינה כולה. אני, בכל מקרה, לא חושבת שיש מקום השוואה לאירופה. וזה גם בלתי ראוי להשוות מדינה אחת לאחרת בפן אחד בלבד. אנחנו לא דומים לאירופה בשום פרמטר לא מבחינת העבר, ובוודאי לא מבחינת ההווה. לא במצב הבטחוני. לא במצב הכלכלי. ולא בשום מצב אחר. במצב הנוכחי הקיים במדינה, שאחוז המיסים המשולם הוא ע-צ-ו-ם, ורוב משלמי המיסים אינם זוכים לאף הטבה מתשלום זה - לא ייתכן להפיל עליהם גם את התשלום בגין מחלתם, שלא הם בחרו בה. מרבית מטופלות הפריון לא עושות זאת כתוצאה מלחץ חברתי. מרביתן עושות זאת מתוך כמיהה ורוצון לדבר הכי בסיסי שקיים עלי אדמות. טיפולי הפיריון, נכון להיום, מממנים עד 2 ילדים בלבד. כיצד נתון זה הופך את האשה ל"מכשיר לגידול ילדים" ?? זה אף נמוך מממוצע הילדים למשפחה באוכלוסיה הכללית.
2 ילדים אינם הופכים את האשה למכשיר ילודה. הם רק ממלאים אחר הצורך הבסיסי ביותר של רובנו במשפחה 3) ובהמשך לכך - מאבקנו אינו עוזר לכל אלו שמולידים ילדים בלי לחשוב כיצד לכלכלם, כי אנשים אלו לא נזקקים לשירותי הפרייה. הם פוריים לרוב כמו ארנבונים....
להזכירך, אנו נאבקים כאן על 2 ילדים ב-ל-ב-ד
לא על 10. אפילו לא על 3, וזה בשונה לגמרי מהמשפחות מרובות הילדים. אין כל מקום להשוואה. עבורנו הילדים לא מהווים כל מקור הכנסה. בינתיים - הם רק מקור הוצאה, למרות שטרם נולדו. 4) מסכימה שאולי חשוב לכרוך את המאבק למאבק כולל כנגד הקיצוץ במערכת הבריאות, כך שההשוואה בין חולה סרטן למטופל פריון בכלל לא היתה עולה. (בעיניי זו גם השוואה בלתי הגיונית) רק שביבי עולה על כולנו. והוא פוגע בכאלה שמלכתחילה לא יקימו כל צעקה, ולא יקומו ממיטת חוליים בכדי לזעוק את כאבם כתוצאה מקיצוציו חסרי הרחמים. את חושבת שזעקת החד-הוריות הפריעה לו ? וזעקות הקשישים שכולנו נחמצנו למראם הפריעה לו ?? קדחת !! האיש הזה פשוט אטום !! אני לא חושבת שהצלת חיים חשובה פחות. אני חושבת שהצלת חיים חשובה באותה מידה. גם אנחנו כאן חיים, ובכל זאת, זקוקים לטיפול רפואי. אם המימון הוא רק לטיפולים מצילי חיים - תסגרי את קופות החולים, תשאירי על כנה רק את המחלקה לרפואה דחופה, כירורגיה (רק לניתוחים מצילי חיים) ומח' לטיפול נמרץ. אין צורך בכל שאר המחלקות שהרי אינן מצילות חיים.... ואת יודעת מה ? תביאי כמה רופאי אליל (הם בטח יותר זולים מרופאים מומחים), והנה, בלי להרגיש, הפכנו למיקרונזיה.... 6. אני לא טענתי טענה זו מעולם (על לקיחת סיכונים), וכמוך, חושבת שזו טענה מגוחכת שלא תזכה להתייחסות רצינית. החוק כיום מגביל החזרת עוברים, כך שלהצהיר כי אפגע בגופי בכדי לייצר כמה שיותר עוברים - זה מגוחך, ולא קיים הרופא האחראי שיאפשר זאת.