מותר כמה דברי כפירה?

TJSBZ

New member
אוקיי, משהו לכולכן

לגבי סעיף 10: המשפט שכנראה לא קראתן: "כמה הבהרות על מי אני" בשום מקום לא כתבתי שאני חושבת שכולן צריכות לנהוג כמוני, וזה גם לא משתמע. בשום מקום גם לא כתבתי שכל הילדים שנולדו מטיפולים עוברים את שטיפת המח הפולניה שעוברת הילדה ההיא. כולנו מכירים כמה פולניות שינוחו בקבר, וכמה פולניות שלא ינוחו גם שם, כי הן תתהפכנה מאיך שאנחנו מדברות עליהן... לגבי השאר: אני לא אמרתי שסדר העדיפיות הממשלתי נכון בעיני. בשום מקום ובשום אופן. גם לא בשנתי. אני כן אמרתי שזה סדר העדיפויות, מעוות לחלוטין, מעצבן, לא תקין. ובמצב הקיים, שזה סדר העדיפויות, שאלתי למה דוקא הטיפולים שלכן יותר חשובים מטיפולים אחרים שיקוצצו. זה הכל. אני בהחלט בעד לא לקצץ לא בטיפולים שלכן ולא בשום טיפול אחר. להפך: סל הבריאות צריך להתרחב, או שמס הבריאות צריך לרדת. אנחנו משלמים המון מס, על מעט מאד שירותים. וגם על השירותים שאנחנו מקבלים, אנחנו צריכים להוציא דם על ביורוקרטיה...

נועה 35

New member
אנחנו לא יותר חשובות!

אנחנו לא יותר חשובות אבל אנחנו נאבקות. במדינה מתוקנת, משרד האוצר והממשלה לא היו משסים קבוצת אוכלוסיה אחת בשנייה, אלא מוצאים את המקורות הכספיים (שקיימים) לצרכים של כולם. אנחנו לא רוצות 10 ילדים וגם לא 3. אנחנו נאבקות על הזכות להביא לעולם 2 ילדים, במדינה בה ישנם רבים שאיבדו ילדים במלחמות או בטרור. במדינה בה התושבים נאלצים לשלם מיסים גבוהים כל כך. במדינה בה מגזרים שלמים של אוכלוסיה לא תורמים לתל"ג אבל מקבלים ממנו קצבאות ותמיכות וחיים על חשבונם של מגזרים אחרים. במדינה בה הציניות מחליפה את מקומה של הדאגה לזולת והסולידאריות החברתית - אין לנו ברירה אלא להיאבק על שלנו.

neta2

New member
בואי תשאלי את החד הוריות

למה הן חושבות שהן הכי חשובות.. מה זאת אומרת? אנחנו לא אמרנו שאנחנו במרכז והכי חשובות, בשום מקום זה לא נאמר. העובדה שאנו מנהלים מאבק למנוע גזירה שתפגע בנו מכל היבט, לא מעמידה אותנו מעל או פחות לנפגעים אחרים. אנחנו מנהלים את מאבקנו ללא קשר לאחרים!!

TJSBZ

New member
נטע,

אם היו שואלים אותי, הייתי אומרת שהחד הוריות נתונות במצב קיים והוא כזה: יש להן ילדים; הילדים האלה הולכים למעונות יום שעולים כסף ומפסיקים לעבוד ב 15:00 או ב 16:00; בשעה הזו הילדים באים הביתה, ומישהו צריך לקבל אותם; אף אחד, גם לא המדינה במוסדותיה, לא מוכן להעסיק אותן משום שמעונות היום הללו, שעולים (כאמור) כסף, נסגרים לפני שיום העבודה נגמר. אז: יש ילדים, צריך לפרנס אותם, כדי לפרנס אותם צריך לעבוד, כדי לעבוד צריך לשלוח אותם למעון יום, מעון היום גם עולה כסף וגם נסגר בשעה כזאת שלא מאפשרת עבודה וחוזר חלילה. הן לא יותר חשובות, והן מוכנות לעשות כל שביכולתן להחלץ מהמצב הזה. אישית, הייתי דואגת למעונות יום שפתוחים עד שעה מאוחרת, או מחייבת את כל המעסיקים ליצור מעונות יום במקומות העבודה, כדי שהנשים הללו יוכלו להפסיק לקבל כסף מהמיסים שלי וללכת לעבוד. את יודעת משהו? אני חושבת שרובן היו חותמות על זה בשתי ידיים. אני בדיוק מנסה להאיר את הנקודה שאתן מנהלות מאבק ללא קשר לאחרים. זה בדיוק מה שאני לא מבינה - למה? למה לא לנהל מאבק שכן קשור לאחרים. היו לכן אז יותר אנשים, יותר מתנדבים, יותר תורמים, יותר תמיכה ציבורית, זה לא שביקשתי שהקומץ שכאן ינהל את המאבק בשם כל העולם ואשתו. פשוט שאלתי למה לא לצרף עוד מגזרים, שכולם קשורים לאותו הקיצוץ.

נועה 35

New member
יש מגזרים נוספים שנאבקים היום?

אם היו מגזרים נוספים היום שנאבקים, ייתכן בהחלט שניתן היה לשלב כוחות. כמו שמרב כתבה למטה, אנחנו כולנו אנשים מאד עסוקים ולאף אחד אין את המשאבים לניהול מאבקים ארציים, ואולי גם לא קורצנו מהחומר המתאים.

זואיzoe

New member
סתם לידע כללי

יש מעונות שפתוחים עד 17:00 וגם עד 19:00 ואפילו ראיתי איזה מעון "גן שאנטי" שמו, שפתוח 24 שעות ביממה... אמנם מעונות פרטיים, משהו כמו 1200-1500 שקל בחודש, אבל אשה שעובדת, יכולה, אולי בקושי, אבל יכולה, לעמוד בזה. אגב...בקשר לנשים הלסביות עליהן דיברת...אל תשכחי שרובן פשוט נשים...ככה ללא בעיית פוריות..הזרקת זרע לתוך הרחם (במקום המעשה עצמו), היא עניין של 280 שקל בבנק הזרע. זהו... לא חושבת שצריך להכליל אותן בסעיפי כפירתך. (אלא אם כן, את יודעת, יש לזו או אחרת בעיית פוריות...)

neta2

New member
דבר נוסף : בכל מקום בו התראיינו

אנשים מ"הזכות להורות" תמיד אמרנו שאין אנו מסכימים לשום פגיעה בסל הבריאות, ואנו לא מוכנות שדבר אחד יבוא על חשבון השני, ומזה התרעומת הגדולה על ההשוואה לחולי הסרטן. הם חשובים, חד הוריות חשובות, הקשישים חשובים ואנחו חשובים! אבל אנחנו מייצגים את עצמנו.

TJSBZ

New member
דבר נוסף:

אני מנותקת מטלוויזיה (מותרות מבחינתי). לכן, אם יש משהו שאני לא יודעת על הראיונות שלכם, אני מקבלת את התיקון באהבה.

neta2

New member
../images/Emo6.gif אני מתארת לעצמי למה התכוונת

סתם צחקתי. מזל שהומור לא עולה כסף.

ענו לך בהרחבה ויפה אז אני לא אחזור

על מה שנאמר. אני רק רוצ להדגיש בפניך שוב שאנחנו לא חושבים שהטיפולים שלנו חשובים יותר מטיפולים אחרים. אבל כל אחד נאבק על מה שכואב לו הכי הרבה, ומאחר שאנחנו עושים זאת בזמן ה(לא) פנוי שלנו, אין לנו לא את הזמן, לא את המשאבים ולא את הכוחות להיאבק גם את מאבקם של אחרים. אני יכולה לומר לך שאם היו מתארגנות קבוצות מאבק נוספות שהיו יוצאות כנגד הקיצוצים הצפויים בהיבט אחר כלשהו של הקיצוץ בתקציב הבריאות, הייתי נותנת להם את תמיכתי המלאה, ואולי יחד היינו משיגים יותר מאשר לחוד. אבל זה לא קורה, ובאמת שאין לנו את היכולת להתארגן להיאבק בהכל. פרק הזמן המוקצב הוא זעום מכדי שנוכל לארגן את כל המדינה למאבק. אז אנחנו נלחמים על חלק האלוהים הקטנה שלנו. אולי אם תיפתח המחשבה כלפינו היא תיפתח גם כלפי אחרים.

שרון321

New member
אז מה בעצם את אומרת

כולנו מסכימים שאסור לקצץ בתקציב הבריאות. כל נסיון לשסות חולים ומוגבלים אחד בשני ולנסות להצדיק למה לי מגיע יותר מאחרים, הוא מכוער ומיותר. ולכן השאלה למה טיפולי הפריון יותר חשובים אינה רלוונטית. הניסוח המדוייק הוא שגם טיפולי הפריון חשובים, בשום מסמך או התבטאות לא שמעתי טיעון שהנושא שלנו חשוב יותר מנושאים בריאותיים אחרים.

TJSBZ

New member
אני לא אומרת, בעיקר שאלתי שאלות,

כדי לחדד כמה דברים לגבי התפיסה של הנושא אצלכן ובציבור.

תשובה קצת קיצונית

אנחנו במאבק הזה לא ביקשנו להיות עם בעיות פוריות כמו שנפגע מפיגוע טרור לא ביקש להיות מעורב בפיגוע או חולה סרטן לחלות במחלה איומה זאת (ובמקרה יש לי ניסיון אישי בנושא) הגורל בשלושת המקרים המקרים. האם עלה בדעתך למנוע מנפגע טירור טיפול פיזיוטרפי ושיקום או לחולה סרטן טיפול בגם מגיע לו. לנו בודאי שלא. את אמרתי שלהרות יהיו לך קשים ואת לא חושבת שיש לך את הרצון להכניס את למצבים גופניים קיצונים. אני רואה את אישתי ואני קטנונתי לידה (למרות שאני פי 2 בגודל) ובאומץ שיש לה להיכנס למצבים קיצוניים אילו. במקרה שלנו ברגע שהיא נכנסת להריון היא נכנסת לשמירת הריון לכל התקופה (9 חודשים) כאשר 2/3 מהתקופה הינה באישפוז. אם היא היתה נכנסת להריון ספונטני (וזה קרה פעמיים ללא התלחה) עדין יש את נושא שמירת היריון. מקום הבאה לקיצוץ יהיה בשמירת הריון(אז ללא תקציב אישתי תמות!!) או פיזיאוטרפיה, או כימוטרפיה או רדיולוגיה. אין אנו משווים את עצמנו לכל בעל גורל אחר. אנו רוצים רק להיות הורים מאושרים. ללא תקציב זה נהיה או חסוכי ילדים או רעבים. זה לא מקומינו להגיד למשרד האוצר מאיפה ישיג את התקציב. לצורך זה יש לו יועצים, ועדת כספים. אנו רק רוצים שלא יפגע במשפחות האמיצות (וזה דורש המון אומץ לעבור טיפולי פוריות) אשר הגורל שלהם קבע שהם צריכים לעבור תהליך זה. מלח

TJSBZ

New member
לא קיצוני בכלל

ראה נא, אני בשום מקום לא טענתי שמישהו/י בחר/ה להיות עם בעיות פריון. אני אולי לא מסכימה אוטומטית עם כל מה שנאמר פה, אני אולי מעלה הרהרורי כפירה, שאני חושבת שצריכים להיות בכל מאבק, כדי שהוא יהיה צודק יותר, חכם יותר, פחות רגשי, אבל זה לא אומר שאני טיפשה מספיק להגיד שמישהו בחר בבעיה שלו... לא זלזלתי ולא אזלזל באומץ של נשים להיכנס לטיפולים האלה. גם לא בשל עצמי. הדבר היחיד שאמרתי הוא שיש לי גבולות לכמה קיצוניים יהיו המצבים האלה, ולא ביקשתי מאף אחת להשתמש באותם הגבולות. לכל אחת הגבול שלה. לא היה עולה בדעתי לשלול טיפולי פריון מאף אחד, ואם תקרא את השרשור בעיון, תראה שלא אמרתי זאת. מה שכן אמרתי הוא שסדר העדיפויות המעוות גורם לזה שמקצצים בבריאות, ומשום כך המציאות המרה והמעוותת שקובע ומייצר משרד האוצר היא, שאכן יקצצו או בטיפולי פריון, או בטיפולים חיוניים אחרים. מסור נא לאשתך איחולי הצלחה חמים וכנים ממני. אם היית שואל, היית מגלה שאישית אני בעד שכל מי שתרצה תוכל ללדת. אני גם בעד זה שנשים שלא רוצות ללדת לא יצטרכו להתמודד עם תדמית שלילית של "לא נורמלית" "לא נשית" "לא מגשימה עצמה" או "אגואיסטית" שמוצמדת להן באופן אוטומטי.

E נס

New member
תהרגי אותי, אני לא מבינה מה את רוצה

את לא רוצה להתמודד עם סטיגמה שלילית בגלל שבחרת לא להביא ילדים, וממי את מבקשת את ההיתר הזה, את ההבנה הזאת - ממני? שאני צריכה לירוק דם כדי להביא ילד? מה פתאום שאבין אותך? אני חושבת שאשה שלא רוצה ילדים היא לא נורמלית, לא מגשימה את עצמה ואת הייעוד הסוציוביולוגי שלה, חריגה, לא נשית. ובכלל לא משנה לי הסיבה לחוסר הרצון הזה. אם מתוך אגואיזם, או מתוך איזו אידיאולוגיה פמיניסטית מיליטנטית. את לא רוצה ילדים? לא צריך. אני אמשיך בשלי. את תמשיכי בשלך. אבל כשתהיי בת 80, תדאגי שיהיו לך מספיק כלבים וחתולים בבית, כי הם יהיו היחידים שיביאו לך תה חם למיטה, וגם יזמינו אמבולנס כשאת תרגישי רע. את לא רוצה ילדים? - למה את נכנסת למקום שבו כשאומרים "אני לא רוצה ילדים" פוגעים במקום המדמם החשוף והכואב של חוסר היכולת והקושי העצום שבנסיונות להבאת ילדים. אני רגשית, כן. כן. זו זכותי להביא למאבק את החלק הרגשי שבי. זה החלק הטוב ביותר שבי. מי שמך שופטת עליי???

TJSBZ

New member
אני לא אהרוג אותך

ואני לא ביקשתי היתר מאף אחד, בודאי לא ממך. בעוד שאת לא יכולה להביא ציטוט אחד שלי שהוא שופט אותך או כל אחת אחרת, גם לא אילו היית קוראת את כל השרשור הארוך הזה בעיון (ניכר שלא עשית זאת), את מרשה לעצמך לשפוט את כל הנשים בעולם שלא רוצות ילדים בתור לא פחות מאשר "לא מגשימות את הייעוד הסוציוביולוגי שלהן". את גם מרשה לעצמך לאיים עליהן בנשק הידוע "את תגמרי לבד!". אני מכירה כמה בני 80 שילדו ילדים וגם גידלו אותם לתפארת, ובכל זאת גמרו לבד. עליהם נכתב המשפט המפורסם: אמא אחת יכולה לטפל בשנים-עשר ילדים, שנים עשר ילדים לא יכולים לטפל באמא אחת. עכשיו להבהרות, כי אני לא אוהבת שמכניסים לי מלים למקלדת ומסלפים אותי רק כדי ליצור רעש: בשום מקום לא אמרתי שאני לא רוצה ילדים, משתי סיבות: א. זה לא נכון. כתבתי שעדיין לא החלטנו, וזה לגיטימי. ב. אם זה היה נכון, באמת לא היה לי מה לחפש פה. נכנסתי כי הנושא כן מעניין אותי. אילו לא רציתי ילדים באופן מוחלט, הנושא לא היה מעניין את קצה הזרת ברגלי השמאלית. מי שיוצא למאבק ציבורי ומבקש את תמיכת הציבור, צריך להיות מוכן לענות לשאלות ולקבל תהיות. אני שאלתי שאלות לגיטימיות, העליתי תהיות לגיטימיות, ובניגוד לך לא הייתי שיפוטית. מלכתחילה פתחתי את השרשור בשאלה אם מותר להעלות כאן דברי כפירה, כדי לא לפגוע באף אחת כשאני מעוררת את הדיון. את היא התוקפנית, אינס, לא אני. אבל מכיון שאין שופטים אדם בצערו, אני פשוט אאחל לך הצלחה ואושר (לא פחות).

שמנתולה

New member
לגבי סעיף 5 (לסביות)

קודם כל תיקון קטן, לסביות לא חייבות IVF ע"מ להכנס להריון. לסביות עם בעיות פוריות נזקקות לIVF, השאר (כמקובל כמדומני) מצליחות להרות מהזרעות (IUI). מה גם שלזוג נשים יש יתרון על זוג סטרייטים, מדובר בשתי נשים כך שאם אחת נתקלת בקשיים אז השניה יכולה ללדת גם. עם זאת, הנושא כן חשוב לנו ובהחלט נתקלתי בתגובות אוהדות, העצומה הובאה לפורום שלנו (הורות הומולסבית) ולפורומי גאווה והורות אחרים ויש תמיכה לעניין. עצם העובדה שאני מבקרת פה מדי כמה ימים ומתעדכנת (ובמידת הצורך מעדכנת בפורומים אחרים, גאים יותר או פחות) זה כבר מעיד שהנושא מעניין אותנו ושלמרות מה שציינתי בתחילת דברי (לגבי לסביות וIVF) הלסביות בהחלט מרגישות קרובות לנושא ומחזיקות אצבעות שיבוטלו הגזירות. בברכת חזקו ואמצו לכל העושים במלאכה!

neta2

New member
תודה. טוב לשמוע../images/Emo140.gif

מאחלת לך גם לא להדקק לזה לעולם. תודה על התמיכה.

למעלה