מזלות ויסודות?

daneil6776

New member
מזלות ויסודות?

האם המזל שלך יכול לקבוע לך לאיזה יסוד תתחבר יותר נגיד אני אריה אז אני יתחבר יותר לאש?

Polar Aurora

New member
גם אני אריה,

ותמיד התחברתי מאוד לאש (אני מרגישה יותר טוב כשיש לי נר דולק בחדר, בגיל 4 הייתי שורפת צעצועי פלסטיק בגינה בשביל לראות מה יקרה, בכיתה ד על בסיס יומי הייתי שורפת בסלון עפרונות, צמחים, חוטי טיל וכו', ופעם אפילו כתבתי השוואה ארוכה של מדורה לחברה אנושית. פירומאנית?). במשך רוב החיים שלי הייתי בטוחה שאני ההפך ממה שהמזל שלי מייצג, ורק לאחרונה התחלתי להתחבר לתכונות הארייתיות שלי ולחשוב שאולי בכל זאת יש השפעה למזלות אסטרולוגיים.

Polar Aurora

New member
אבל שלא תחשבי

ש"אמור" להיות לך חיבור! כמו שאת לא אמורה להיות בעלת כישורי מנהיגות רק כי את מזל אריה, או לתכנן דברים בחיים שלך רק עפ"י ההורוסקופ.

Raidho

New member
You seem to

need professional help...

neophile

New member
תקרא את אגריפה

בשביל רעיונות ,למרות שלא הייתי מתבסס על דבריו .

הנרי קורנליוס אגריפה

כתב שלושה ספרים הנחשבים לאבן יסוד במאגיה הטקסית ולרוב באים ביחד בכרך אחד. אין כיום תרגום לעברית של עבודתו - Three Books of Occult Philosophy. ישנו עוד ספר שמיוחס עליו, שפשוט נקרא "הספר הרביעי של פילוסופיית תורת הנסתר", אך ישנו ספק רב אם הוא באמת כתב אותו.

gwizard

New member
בנוגע לזה

למי שמעוניין, יש תרגום לרוסית ממש טוב של שלושת הספרים וגם עבודות אחרות של לוי, די ואחרים. יש לי ספר אחד שמאחד את כל העבודות המאגיות הגדולות בכרך אחד. 60 ש"ח בחנויות ספרי רוסית. בנודע לספר הרביעי, אני קראתי שאגריפה התחיל לכתוב אותו אך נפטר באמצע ומי שהשלים אותו זה תלמידו.

Polar Aurora

New member
איך קוראים לספר?

У меня глаза загорелись. Хочууу (יענו נורא נורא רוצה את הספר)

gwizard

New member
יש כמה ספרים טובים ברוסית

הנה הרשימה: 1. Prakticheskaya Magiya - Papus בהוצאת AST. ספר אדום בעל כריכה קשה. מלמד את יסודות המאגיה הטקסית, מפתחות שלמה וכ"ו. נקנה ב-20 ש"ח בתחנה מרכזית תל אביב. ספר הלימוד הראשון שלי במאגיה. 2. Germetism, Magia, Naturfilosofia v evropeskoy kulture בהוצאת האקדמיה הרוסית ללימודי פילוסופיה בשיתוף עם המרכז של לימודי פילוסופיה גרמנית וסוציאולוגיה. ספר כחול עבה בעל כריכה קשה. כולל (בין השאר) תרגמוים של: אגריפה, ג'ון די, פרצלסוס, קפלר, פטיש המכשפות, הקנון של האפיפיור הונוריוס והרבה הרבה אחרים. עולה 65 ש"ח, לא זוכר איפה בדיוק קניתי. ממליץ לעבור בחנויות ספרים של רוסית (תל אביב מפוצצת בהן).

Polar Aurora

New member
תודה רבה

חיפשתי בחנויות בעיר שלי, אבל יש לנו רק בנוסח ספרי מתכונים. (עכשיו רק צריך להשיג את הכסף)

על פניו רבים מסכימים עם זה,

ובתור מזל אריה בעצמי, גם אני מוצא שקל לי להתחבר לאש, אבל מהיכרות עם עצמי, וגם אחרים יכולים להעיד זאת עלי, ליסוד האויר אני מקושר יותר מאשר לאש.

mbinh

New member
אני מגדיר חיבור כך

לכל יסוד יש את הסימול שלו. קודם כל תחושה(העדפה כלשהי). אני מאוד מתחבר לאדמה לא רק בגלל שאני באמת מתחבר לאדמה ולעצים אלא גם בגלל הסימול של האדמה.

יסוד שקל יותר

לעבוד אותו, שהתוצאות בשימושים המאגיים שלו לרוב מהירות יותר, שבאופן טבעי נמשכים ליסוד, שהתכונות הרעיוניות של היסוד מתבטאות אצל האדם בצורה מובהקת וכדומה.

neophile

New member
יסודות באיזה מובן?

יסודות ארציים? זה נראה לי פשטני להחריד "לעבוד עם יסוד מסויים" מה גם שאיך אפשר לומר אם יסוד מסויים מתבטא באדם בצורה מובהקת? בלי לדבר בכלל על ההבדל בין חלוקת היסודות של התרבויות השונות האוויר של הוודות זה לא האוויר של הקלטים היו לי הרבה כאבי ראש עד שהבנתי שמתי שסופר של ספר מאגיה מדבר על יסוד מסויים, עדיף להתעלם מכך ולהתמקד במכלול.

בכל המובנים.

אף אחד לא דיבר על "לעבוד עם יסוד מסויים", אלא דובר על יסודות שקל יותר לעבוד איתם מאשר עם אחרים, והאם הדבר קשור לאסטרולוגיה של האדם. ההבדל על החלוקות הוא פחות עקרוני. רובנו בפורום, אם לא כולנו, הם תוצרי התרבות המערבית ולכן מתייחסים לרוב ליסודות לפי ההתייחסויות של הפילוסופים היווניים (וארנסט יכול להגיד על הדמיון או חוסר הדמיון שלהם לחשיבה הוודית על היסודות). הקלטים לא בדיוק השתמשו במערכת של ארבעה יסודות כמונו, אלא היו להם "שלושה כיוונים וארבע ממלכות" (הכיוונים היו אדמה (יבשה), מים (ים) ושמים, בעוד ארבע הממלכות קרובות יותר למושג שלנו ליסודות ומשם באו ארבעה חפצי קסם שונים) - ויתקנו אותי (או ירחיבו) הקלטים שבפורום. אני חושב שאם סופר של ספר מאגיה מתמקד ביסוד מסויים, יש לו סיבה טובה לזה (ואם הוא מסביר אותה, מה טוב), ככה שלהתעלם מזה יכול לגמרי לפספס את כוונת המחבר. אני מכיר כמה ספרים שבנויים בכוונה בחלוקה של "ארבע" בהתייחסות ליסודות.

למעלה