מזלות ויסודות?

neophile

New member
יסודות בהקשר לאסטרולוגיה

"ההבדל על החלוקות הוא פחות עקרוני. רובנו בפורום, אם לא כולנו, הם תוצרי התרבות המערבית ולכן מתייחסים לרוב ליסודות לפי ההתייחסויות של הפילוסופים היווניים" זה שהרבה מאמינים בשקר לא הופך אותו לאמת. איזה פילוסופים יוונים התייחסו ליסודות? יסודות זה נושא מורכב מאוד , כשסופר אחד מדבר על היסודות זה לא כמו סופר אחר , אלה אם הם מאותו המסדר. אני חושב שכדאי לדבר על יסודות בהקשר לאסטרולוגיה,אדמה קרדינלית שונה מאדמה משתנה אז זה המינימום לפחות. סתם הצעת ייעול של בן מזל בתולה שכמותי

mbinh

New member
תוכל לענות כדי שאני אגיב נכון

אני לא הבנתי איזו אמונה היא שיקרית,היוונית,המערבית...?

אמפדוקלס, אפלטון, אריסטו

רק כמה שמות של פילוסופים יווניים שהתייחסו ליסודות. וכמו mbinh אני גם אשאל - מה כאן השקר? אתה חושב שכדאי להתייחס ליסודות בהקשר לאסטרולוגיה, ואני אישית לא מייחס לאסטרולוגיה חשיבות רבה מדי כך שלי זה לא מתאים, למשל. ולגבי הסופרים - זה ה-א"ב של הקריאה הבקרותית - לדעת מאיזה כיוון הסופר כותב ולהבין את הכתוב בקונטקסט הנכון.

neophile

New member
??

"ובתור מזל אריה בעצמי, גם אני מוצא שקל לי להתחבר לאש, אבל מהיכרות עם עצמי, וגם אחרים יכולים להעיד זאת עלי, ליסוד האויר אני מקושר יותר מאשר לאש." "איך אתם מגדירים "חיבור" ליסוד?ו Wing Chan ו 21:45 | 25/11/06 " "לעבוד אותו, שהתוצאות בשימושים המאגיים שלו לרוב מהירות יותר, שבאופן טבעי נמשכים ליסוד, שהתכונות הרעיוניות של היסוד מתבטאות אצל האדם בצורה מובהקת וכדומה. " אם אתה לא מדבר על אסטרולוגיה , אז על מה אתה מדבר??

mbinh

New member
אני לא מבין מה הבעיה?

הוא כן מדבר על אסטרולוגיה,אבל מציין שהוא לא מיחס לה חשיבות רבה. והוא גם מדבר קצת יותר בכלליות אבל עדין בקשר לנושא(יסודות).

neophile

New member
../images/Emo46.gifיש בעיות ?

שאלתי את א י ל ן למה הוא התכוון כשהוא דיבר על היסודות, כי הקונטקסט של הדיון היה בהקשר האסטרולוגי והוא ככל הנראה לא דיבר בקונטקסט הזה .

neophile

New member
מה גם

שאני לא ממש לא מסכים עם "ההבדל על החלוקות הוא פחות עקרוני. רובנו בפורום, אם לא כולנו, הם תוצרי התרבות המערבית ולכן מתייחסים לרוב ליסודות לפי ההתייחסויות של הפילוסופים היווניים "

עם איזה חלק של המשפט אתה לא מסכים?

הפילוסופיה היוונית שזורה שתי וערב בתרבות המערבית, ומשפיעה על הלוגיקה, תורת המוסר, שיטות הממשל, מיסטיקה, דת ומאגיה.

neophile

New member
מה לגבי הודים,פרסים ומצרים?

דווקא בתחום המאגיה ההשפעה הגדולה יותר לדעתי באה מכיוון פרס והודו ,לכן זה הגיוני שהיו השפעות משם על היוונים בכל התחומים שהזכרת . כשהמערב היה עדיין במצב של ברבריות הודו כבר הגיע לרמת ציווילזציה גבוה. ידוע גם שלמצרים ובתי הספר שלה היתה השפעה על היוונים ,שאני מייחס לו חשיבות מרובה מפני שהשפעתו היא "מתחת לפני השטח" . ליוונים בהחלט היתה התרומה שלהם בתחומים כמו דראמה.

אני מדבר על התרבות המערבית

והמאגיה המערבית בתוכה - אמנם הגיעו רעיונות מהמזרח, אבל הם קיבלו תפנית "מערבית" בגלל שיש הבדלים מהותיים בגישות הפילוסופיות (בעוד הפילוסופיה המערבית היא דואלית, של "אמת" מול "שקר", הפילוסופיה ההודית היא לא כזו). היוונים טוענים שהם הושפעו מהמצרים, אבל אפשר להתחקות להשפעות האלה לתקופה ההלניסטית, שבה כבר הפילוסופיות המצריות היו "מדולדלות". מה באמת היתה ההשפעה המצרית על היוונים קשה להבחין.

neophile

New member
נראה לי בעייתי

כי התרבות המערבית שאתה מדבר עליה היא תוצר הרנסס ולא באמת מורשת ישירה מהתקופה אותה מכנים ה"קלאסית". זה כאילו אתה מתעלם לחלוטין מהשפעתה של הכנסייה הנוצרית שפחות או יותר השאירה מההסטוריה מה שמצא חן בעיניה.

הכנסיה הנוצרית

היא היא זו שדחפה את הפילוסופיה הקלאסית ונסתה למחוק את האלטרנטיביות. הרנסנס לא בא משום מקום, לא גילו לפתע "כתבים חדשים" ש"שינו את כל העולם". אנשים תמיד מנסים לתאר את ימי הביניים כ"תקופה שחורה" שבה "לא היתה אף התקדמות", אך אין זה נכון. הרנסנס התפתח בתורו מימי הביניים ושאב מהכנסיה וממקורותיה, כשם שהכנסיה שאבה בזמנו מהפילוסופיה הקלאסית.

הדיון,

התחיל בשאלה האם יש קשר הכרחי בין מזל מסויים, היסוד אליו שייך המזל, והקשר של האדם ליסוד של המזל אליו הוא נולד. מתוך רוב התשובות שניתנו כאן, לא נראה קשר ישיר שכזה (כמובן, הפורום הוא לא קנה מידה, אבל בתחום שהוא כמעט כולו תלוי ב- UPG, אני לא רואה כיצד סקר כזה או אחר יכול בכלל לתת תשובה אולטימטיבית). באותו דיון נוצר offshoot שלא קשור לאסטרולוגיה - כיצד מגדירים "חיבור ליסוד".

neophile

New member
נראה לי

שחוסר הקשר הנראה נובע מקריאה מרובה מדי של טור האסטרולוגיה בעיתון ופחות חקר של התחום.

Fairy24

New member
תראה,

יש תכונות מסויימות ביסודות מסויימים.. ואת זה אתה יודע יותר טוב ממני... אז אם יש תכונות של היסוד, או לא רק שיש, אולי שנמשכים אליהן ובכלל ליסוד עצמו.. לדוגמא מישהו שמתחבר לאש, או שבדרך כלל יהיה לו חם, או שהוא יעדיף חום וירצה כל הזמן להתחמם, יהיה קיצוני קצת, יהיה בו איזה משהו כזה שאומר "להט, אש" גם אם לא מוגדר ממש, יהיה מיני מהרגיל כנראה, ימשך לאש בכלל, צבעים, המראה שלה וכל זה.. או שפשוט ימשך במיוחד לכל התכונות האלה ולאש וכמובן שיהיו לו כמה תכונות כאלה. ככה לפחות ההגדרה שלי להתחברות ליסוד מסויים.

neophile

New member
השאלה היא מה הקשר לאסטרולוגיה?

מאדים יכול להעלות אסוציאציבית תכונות כמו דחף,מניע ,יצרים וכו' שרבים יקשרו אותם לאש שזה טוב ויפה ומאדים שולט במזל עקרב (מים-קבועים) על פניו, זה לא מסתדר. יש להחליט מראש באיזה שיטה משתמשים, כמו שהיסודות של האלכימיה (גופרית,כספית ומלח) לא זהים ליסודות האסטרולוגים בדיוק... הספרות האיזוטרית מלאה בהתייחסות ליסודות ,הכוונה שלי שמומלץ לא להביא איתנו את ההתייחסות שלנו ליסודות ממקורות אחרים ולהתמקד במה שהספר מביא כדי לא ליצור בילבול.

mbinh

New member
לך זה לא מסתדר

בכל אופן הנה קישור לאת מאוד טוב עם מידע אודות ארבעת היסודות.

Fairy24

New member
זאת הייתה השאלה עצמה

אם אתה שם לב, בכל אלמנט יש את המזל הקצת שונה והיוצא דופן מהמזלות האחרים שבאותו אלמנט.. עקרב מהמים.. למרות שאם תחפש תמצא תכונות מיימיות בעקרב. למשל, יש את הטלה ואת העקרב שאם אני לא טועה שניהם מאדים. טלה יהיה סקס עכשיו, להט, חרמנות רצח ולא שומעים יותר כלום כי הוא כרגע טורף בחרמנות את מי שאיתו. עקרב יעשה את כל זה, רק בחושניות, נגיעות יתר, הרבה מחשבה עמוקה והבנת.. למרות ש*טיפה* הגזמתי.. במיוחד עם הטלה.. כרגע מדברים על המזלות והיסודות האסטרולוגים.. נגיד ואתה בכלל מתחבר ליסודות אחרים ובכלל בכלל לא מתחבר לאלה, אין מה לדבר.. אם כן, אז מה שאמרתי כרגע... ולדעתי אתה סופר דופר אדמה בריבוע וחזקת 759759642

למעלה