כרגיל-סילופים של אלכס
אבקש ציטוט אחד! שבו אני אמרתי משהו על היכולת/ההתמדה/הרצון/הספורטיביות/ההישגיות של נבו, מלניק או גניאל. אין ולא נברא דבר כזה!!
על הראשון (נבו) אכן כתבתי שעדיף שיתרכז בשחייה ולא בפוליטיקה (שיפסיק לנצח רק ערבים). אני אכן ממליץ לו לעשות כן, ולהערכתי הוא למד את השיעור היטב. אין לכך שום קשר להערכתי העצומה כלפי הישגיו הספורטיביים שהם מהמעולים שהיו לנו אי פעם.
על השני (מלניק) מעולם לא היתה לי ביקורת ספורטיבית כלשהי. אכן יצאתי כנגד המעשה הנבזי כאשר הוא ביחד עם אחרים השתלחו בנמרוד בפומבי (לאחר תחרות בודפשט 2010) אך יש להם בעניין זה תירוץ מסויים - האיגוד הסית אותם נגד נמרוד תוך שהוא מציג בפניהם חצאי אמיתות. העובדות המלאות הובררו רק בועדת ברון. באשר לצד הספורטיבי וההישגי מעולם לא היתה לי ביקורת כלשהיא כנגד מלניק וביקורת כזו קיימת רק בדמיון החולני של אלכס. גם אני במקום מלניק הייתי יוצא בלי קריטריון לאליפות אירופה, אם רק היו שולחים אותי. הביקורת שלי כוונה תמיד לאלו ששלחו אותו, וגם זאת לא בגלל עצם שליחתו אלא בגלל ההתחסדות שלאחר מכן במסגרת פרשת קופטי בה האיגוד העז לטעון כאילו הם שולחים שחיינים רק ! אם יש להם קריטריון.
השופטת פריש כנראה מסכימה איתי בנקודה זו ולכן הורתה לאיגוד שלא יתחבא מאחרי החלטות של ועדה מקצועית - כאילו החלטות כאלו חסינות מביקורת שיפוטית. (ראו ההחלטה המצורפת)
על השלישי (אמרי גניאל) - מעולם לא אמרתי מילה אחת רעה - להפך יש לי רק תשבוחות כלפיו וגם כלפי אביו (שלפני כ 13 שנה גם סייע בטיפול בבן משפחה שלי בביה"ח סורוקה, במסירות אין קץ).
ולידיעת הפורום:
לגניאל ג'וניור יש חלק חשוב וחיובי מאד בהחלטה של השופטת פריש בפרשת קופטי:
באופן פורמאלי הנימוק העיקרי של ביה"ד לקבל את בקשתו של קופטי, היה כי גם גניאל עצמו הגיש תגובה ובה הוא הסכים כי ראוי לאפשר לקופטי לשחות 100 חזה באישי, ולהחליט על השליחים לפי התוצאה באישי (בדיוק מה שקופטי ביקש).
אני רואה בהודעתו זו של אמרי גניאל התנהגות ללא דופי, ספורטיבית, מקצועית והגונה.
ולמה האיגוד המשיך להתעקש שלא לקחת את קופטי גם לאחר שראו את תגובת גניאל ??
רק לצבי הפתרונים.
באשר לסמויליץ, אכן קשה לביה"ד להתערב בשיקול דעת המאמן הלאומי הטוען כי לנבו יש למחרת 400 מ"א והוא רוצה לשמור אותו "טרי" למשחה זה וכי המחליף הפוטנציאלי (מקס ג'ייבן) איננו מוכן לתחרות (דברים שנאמרו בדיון אך לא מופיעים בפסק הדין בן 2 השורות).
אלא שזוהי מציאות שהאיגוד יצר בטיפשותו (או ליתר דיוק לא בגלל טיפשות, אלא בגלל רישעות וכדי להימנע ממצב בו שוב תהיה נבחרת שליחים עם 2 שחייני ירושלים רבתי - דבר בלתי נסבל אצל צבי)
צבי הוא גם זה שצריך להסביר כיצד בדיוק הוא דאג לקבל 64 מתוך 65 קולות בהצבעה ומה הובטח למי כדי להגיע לתוצאה הזו.
תוצאה כזו בבחירות לאיגוד, רק מחזקת את דברי השופטים לפיהם א. "התנהלותו היתה יותר ממכוערת" (איזקסון) ב. הוא הפלה לרעה את שחיינים על פי מוצא אגודתי וגרם בכך נזק לשחייה הישראלית כולה (ברון). ג. הנסיון להחביא החלטה "פוליטית" בעניין קופטי, במסווה של החלטה מקצועית איננו מקובל על ביה"ד (פריש).
כרגיל אלכס מעקם את המציאות עד אין קץ.
זה לא יעזור לו. צבי ילך הביתה, וכדברי השיר: אם לא מחר, אז מחרתיים