מזמן לא דיברנו כאן על חומוס

oreldi

New member
לגמרי ומאוד מפתיע

בדרך כלל אצל יהודים נתקלים ברעות החולות האלה של חומוס קר או חומוס חם עד כדי דייסה. אצל ערבים זה כמעט לא קורה

oreldi

New member
אבו מרוואן- חיפה

עקב אילוצי זמן, לא ישבתי באבו מרוואן אלא לקחתי טייק אווי. קופסת חומוס ופיתות.
טעימה קלה מהחומוס הבהירה שיש כאן עסק עם מקצוען- חומוס מעולה, סמיך יחסית אך לא מדי, מרקם מעט גרגירי ומאוד מאוד טעים. טעמים חזקים של חומוס. הוא הזכיר לי מאוד את החומוס הנהדר של קלבוני.
ביציאה משם ראיתי על שולחנות רבים צ'יפס מתובל בסומק. הציפס נראה אליפות והצטערתי שלא לקחתי.
הבטחתי לעצמי שבפעם הבאה בחיפה אשב באבו מרוואן לארוחה מלאה.
מבין 3 החומוסויות המובילות, פרג' ,אבו שאקר, ואבו מרואן, החומוס של אבו מרוואן בעיני מנצח.

חיפאית88

New member
איזה סניף של אבו מרון היית?

יש לו המון זכיינים בחיפה והאזור.
אבל הצ'יפס שם באמת אליפות וממש שווה.

oreldi

New member
בשוק הפשפשים, רח קיבוץ גלויות אם אני לא טועה

מיקהפ

New member
לא יודעת מה פרוש השם, אבל מרון.

וגם למדתי שיש סניפים, מכירה רק את זו של שוק הפשפשים, תמיד היתה מצוינת.

חיפאית88

New member
אהובה עלי

בכל הסניפים האוכל אותו הדבר לדעתי (מודה שאני לא מומחית חומוס) אבל הסניף בשוק הפשפשים הכי נעים

oreldi

New member
חומוס נאדר הגדול- בן צבי 35 יפו

בפינה של שלבים ובן צבי ביפו נפתחה לפני 3 חודשים חומוסית נאדר הגדול.
מדובר כנראה בפינה מקוללת- לפניו היה אבו כרים במשך שנתיים שלוש, ולפניו חסוני. חסוני ואבו כרים הספיקו להסגר ובמקומם נפתח נאדר הגדול.
אתמול הייתי שם, לקחתי טייק אווי - חומוס, טחינה, סלט ירקות, צ'יפס ופיתות.
החומוס היה נ-פ-ל-א. סמיך, מעט גרגירי, טעמים חזקים של חומוס. אכלתי אותו פעם עם פיתה, פעם בכפית...אי אפשר היה להפסיק לאכול אותו. הוא מאוד דומה לאבו מרואן ולקלבוני.
הצ'יפס היה גם כן מעולה- צ'יפס שיפודיות קלאסי שאני כל כך אוהב- קראנצ'י ולא שמנוני. גם כשהוא התקרר הוא היה לי טעים
ואחרונה חביבה הטחינה- גם היא היתה נהדרת, אם כי היתה מעט מלוחה מדי

נאדר זו אחת החומוסיות הכי טובות בתל אביב יפו. כמה טוב שבאת לעיר נאדר!

oreldi

New member
חומוס אליהו בני ברק- הגולם שמתחשבן על הפיתות

סידור שהיה לי סמוך לקניון איילון ביום שישי האחרון הביא אותי לבדוק בסיומו מה החומוס הכי קרוב.
חיפוש קצר בגוגל העלה את חומוס אליהו.
בחומוס אליהו ביקרתי בעבר הלא רחוק בשני סניפים בתל אביב. פעם אחת בלבונטין, שם זכור לי חומוס טוב בהחלט, ופעם אחרת בסניף בשדרות יהודית, שהיה הרבה פחות טוב- מדובר היה בחומוס מז'אנר החומוס החם. חומוס חם רחוק מלהיות הקאפ אוף טי שלי- בדרך כלל מדובר בדייסה חמה ואנמית בטעמה, וכך היה גם במקרה הזה.
נחזור לחומוס הנוכחי בבני ברק. החומוסיה שוכנת בתחנת דלק.
הגעתי, הזמנתי חומוס גרגירים
החומוס שהגיע לשולחן היה מז'אנר החומוס החם. דייסה חסרת טעם בקיצור. אין מה להרחיב מעבר לזה.
אבל מה שיותר מעניין מהחומוס היה הגולם הטיפש, ששימש בתפקיד המלצר. כשהגיע החומוס הוא הביא איתו גם פיתות. היו שם 3 פיתות.
אחרי דקה הוא ניגש לסלסלה, ספר את הפיתות ולקח פיתה אחת. שאלתי אותו למה הוא לוקח והוא השיב "הזמנתם מנה אחת, מגיע לכם שתי פיתות".
גלגלתי עיניים ועזבתי את הגולם לנפשו. אחרי כמה דקות בקשתי עוד פיתה, הוא הביא ואז לא יכולתי להתאפק ואמרתי לו "עצה קטנה- גם אם טעית, זה קצת לא נעים שאתה לוקח ללקוח פיתה אחרי שהבאת. כולה פיתה"
הגולם מלמל משהו לא ברור, לא התנצל והלך לו לדרכו

שתי מסקנות אפשר להסיק מהביקור הזה

1. גולם לא משתנה
2. בגדול, יהודים לא יודעים לעשות חומוס (זו מסקנה גם מאינספור ביקורים קודמים בחומוס של יהודים)

oreldi

New member
ובתגובה שלך יש גם טימטום שחבל להכביר עליו במילים

אייבורי

New member
חומוס כספי מאפקה וחומוס עוזי מנתניה

&nbsp
מוכיחים שיש כמה ערבים שהתחפשו ליהודים

oreldi

New member
אתה מתכוון ליהודים שהתחפשו לערבים

חומוס כספי הוא חומוס טוב וטעים, אבל הטחינה דומיננטית מדי בחומוס. זה מרגיש כאילו אוכלים טחינה עם מעט חומוס מאשר חומוס.
אכלתי בשני סניפים והמסקנה זהה משניהם.
בחומוס עוזי לא הייתי, אבל הוא ברשימה.

הוא התכוון בדיוק למה שהוא כתב

זה שלא הבנת את זה, רק מראה שהטמטום אינו איפה שטענת בתגובתך למעלה...

oreldi

New member
תקשיבי סתומי

הוא התבלבל וכתב הפוך ממה שהתכוון, מבינה סתומי?
אז בנוסף לזה שאת בהמה, את גם סתומה כמו נעל.

החתולית

New member
החומוס של חומוס אליהו תפל

אכלתי בשני סניפים שלהם, כמה פעמים והחומוס תמיד לא מוצלח.

למעלה