מחאה בדימונה

אשרת

New member
האמת היא שיש לי שאלה לגבי הקישור

שהבאת? במה אשם בעל המכולת? אתה מודע לזה מה שהם עשו זאת גניבה , ואם הוא לא היה מוכן לשלם על מה שהם לקחו , הם היו בצרות עכשיו? צריכים לחשוב על דרכי מחאה קצת יותר חוקיים.

תחילתה של המהפכה.

אשרת, יש מלחמה במדינת ישראל, המלחמה איננה בין ערבים ליהודים, היא בין בעלי הון לבין שאר האוכלוסיה, ובעיקר האוכלוסיה החלשה. המחלמה הזאת היא מלחמה מאד שקטה, בעלי ההון פועלים בצורה מאד מתוחכמת על מנת לקבל משאבים מהמדינה, ועל מנת למקסם את רווחיהם, בין היתר הייתה פנייה של בעל חברת כוח אדם לטומי לפיד על מנת שיבטל את בית הדין לעבודה (שלרוב מונע ממעסיקים להתעמר בעובדים), קוקה קולה מעבירה את המפעל מבני ברק לנגב, במסגרת הזאת היא מבקשת מענק של 70 מיליון שקלים, מכיוון שסך מקומות העבודה החדשים שייוצרו לקוקה קולה הם 70, מדובר על מענק של מיליון שקלים לעובד, וקוקה קולה הולכת למכור את שטח המפעל במרכז, ולהרויח מכל העולמות, זאת עוד שיטה להוצאת כספים מהמדינה, בנוסף יש את כל נושא מנהל מקרקעי ישראל, שקיבל החלטה שעוקפת את החלטת בג"צ ויעשיר את כיסם של החקלאים, הקיבוצים, ובעלי הון כדודי אפל, החלטה נוספת של המנהל קשורה למשפחת דנקנר, והיא מעניקה הטבה של בין 50 ל100 מיליון דולר למשפחה. שלא יהיה לך ספק, גם בארגנטינה זה לא פרץ ביום אחד, אבל הדרך שבה מעבירים כספי ציבור מתקציבי רווחה, חינוך ובריאות, לעבר בעלי הון היא דרך שקשה לעקוב אחריה, ועל מנת לעקוב אחריה, צריך זמן, וגם הבנה בתחומים כלכליים/משפטיים סבוכים. מה שקורה כעת מעיד עד כמה מצבנו קשה, שלאנשים אין כסף לקנות אוכל, הם הולכים לאכול בסופר (שלפי הגדרות הממונה על ההגבלים העסקיים, מקיים הסדרים כובלים שפוגעים בתחרות ובצרכן כמובן.), מה יעשו עם 100000 יתחילו לאכול באופן קבוע בסופרים?, יעצרו את כולם?, אי-אפשר, זאת מחאה בלתי אלימה, היא אמנם אינה חוקית, אבל היא פוגעת בכיסם של עסקים, ולא מזיקה מבחינת האלימות שמופעלת כלפי הממסד. זה בדיוק ההבדל בין 500 איש שמתעלמים ממחסום של צהל וממשיכים ללכת בלי להתייחס לחיילים, לבין ירי נגד החיילים, לפי ה"חוקים" על הפלסטינים לעצור במחסום ולהישמע להוראות החיילים, בדיוק כפי שהחוק אוסר עליהם לירות על חיילים, ההבדל הוא בנזק ובמסר שמעבירים דרכו.

אשרת

New member
כלומר, אם אותם מפגינים (לדוגמא) לא

יכולים להתפרנס , אז גם בעל ההמרכולית לא יכול להתפרנס? כלומר : "אם אני לא, אז אף אחד לא" מלחמות בין שלטון ההון (שאליו אני משערת אותו בעל מרכולית לא שייך) לבין השכבות החלשות תמיד קיים - מה שנקרא הקונפליקט התמידי. הפעילות הבלתי חוקית , תפגע בהם יותר מאשר תועיל להם. וכן יכולים לעצור עשרות אלפי אנשים, לפחות בתיאוריה.

לא בעל המכולת

בעל המכולת הוא לא "קפיטליסט" ע"פ ההגדרה. בעלי הסופר הם בעלי ההון, הם לא מתייחסים בצורה ראויה לעובדים שלהם (שעות ארוכות, עבודה לא מתגמלת, שכר נמוך לפעמים מתחת לשכר המינימום, ועוד נפלאות רבות), הם מפלים את היצרנים הקטנים והבינוניים לעומת החברות הגדולות, וע"י כך מאפשרים לקבוע מחירים שבאופן מפתיע לא משפרים את מצבו של היצרן, בקטע של הירקות הם מערבבים כמה איכויות ומוכרים במחיר גבוה, ובנוסף הם משתפים פעולה עם הממסק הדתי ולא מחזיקים אוכל לא-כשר. אני לא חושב שמישהו "יגנוב" ממכולת מכיוון שהוא מכיר באופן אישי את הבעלים, לעומת הסופר שהוא אימפרסונלי.

מטרניך

New member
מי כתב ומתי: דברי ימי האנושות עד כה

הם דברי ימי מלחמת המעמדות? נכון, ילדים, מארקס ואנגלס בשנת 1848. בוקר טוב סוציולוג. הסתכלתי בלוח שלי היום וגיליתי להפתעתי שהשנה היא 2003. לא טעית באיזה 150 שנה?

WAKE UP N SMELL THE COFFEE

מה ההבדל בין "בעלי ההון" של ימינו לבין ה"אצילים" בימים שלפני המהפכה התעשייתית? נוח לך שהמדינה לוקחת את המיסים, הקרקעות ושאר נכסים ששיכים לציבור, ומעבירה אותם לבעלי הון, תמורת נזיד עדשים, או לפעמים בחינם? למה לגב' לוגסי מדימונה לא מגיע כלום מהמדינה, ולאחים דנקנר נותנים הטבה ששוה 50-100 מיליון דולר? למה לכבוש אותם שאפשר לקנות אותם?, זה הקולוניאליזם החדש.

יש הבדל מהותי וברור

הנתנינים לא יכלו לההפך לאצילים ובעלי הון בעלי ההון של היום בחלקם הם גם עניי אתמול [העשירים הגדולים ביותר מקורם דוקא בעניים...] אין צורך להלחם מי שרוצה יכול להיות בעל הון [נכון שצריך לזה דרייב] הכותב מכריז על עצמו שאיננו בעל הון וחושב כי למדינה יש הרבה מה להשתפר בחלוקת המשאבים במיוחד לאחר הרפורמות האחרונות

Asaf p

New member
תשלומי ההעברה בישראל הם דווקא

גבוהים יחסית לכלכלות האחרות.

yeshgvul

New member
הזמנה למפגש עם פינטו וקסוקר

From : Ophir Radnitz מפגש נוסף בסדרת מפגשים שעורכת חברה צודקת. פגישה עם מנהיגי וועד העובדים (הטרי) של 'חיפה כימיקלים' - שלומי פינטו ואסי קסוקר - שיבואו לספר את סיפורם מסמר השיער. כולם מוזמנים לשמוע, לשאול ולהזדהות. יוקרנו גם קטעי תעודה רלוונטיים. יום ה', 17/7, 20:00, ב'בית דניאל', בני דן 62, תל אביב. לפרטים: http://www.hevra.org.il/modules.php?op=modload&name=Calendar&file=index&type=view&eid=28

מטרניך

New member
ספר לפועלים על 'הפעילות האלימה' של

חבריך הפלסטינים לרציחתם. ניראה איך הם יקבלו אותך. בתור מניפולטור אתה וודאי תסתיר מהם את עמדותיך על הפלסטינים וישראל, אבל בשלב כלשהו הם יעלו עליך ואז יתנו לך בעיטה בתחת ויעיפו אותך לכל הרוחות כמו שהם או חבריהם עשו תמיד לקומוניסטים ולנציגי האוייב.

yeshgvul

New member
עוד הבלים מליגה ז

את הדיווח המפורט שהבאתי כתבו רמי קפלן ואחרים מ"האומץ לסרב". רס"ן במיל. רמי קפלן מוכר בציבור : http://www.seruv.org/signers/ramik.asp ובהפגנות החברתיות נותנים במה לנציגי תנועות השלום. אתה מזלזל ב"פרענקים" מעיירות הפיתוח ? אתה מצפה שיתנו גיבוי אינסופי למדיניות הדיכוי וההתנחלות של שרון ומופז בלי להבין שהשטחים באים על חשבון דימונה ?

מטרניך

New member
אתה 'תנועת שלום'? אתה מחרחר מלחמה

ונציגם של הרוצחים אצלנו. אתה מתחיל להאמין בעצמך בשקרים שאת מפיץ.

ronen1981

New member
כל הכבוד לויקי ובושה וחרפה לגנבות.

מדינת ישראל שבה גנבה כידוע לי עדיין אסורה עלפי חוק צריכה לדאוג לאכוף את החוק ולא להסכים עם עברינות שכזו. אחת ממנהיגות הגנבות נראתה בטלויזיה כשהיא מחזיקה בפלפון ומעשנת סגריה. הפלפון ההותעות עליו עומדות כמינימום על כמה עשרות שקלם בחודש בהן היא יכולה לקנות מספר כיכרות לחם פירות וירקות ,והסיגרויות הוצעות עליהם של כמאה ש"ח בחודש לפחות שניתן לקנות בהם שוב פירות וירקות ואף קצת בשר. אני משאר שהם לא חיו על אויר עד היום כך שבהחלט מדובר בכך שאותה אישה יש לה סדר עדיפויות עקום. אין משהו חמור כמו הקבצן שמנפנף באגרופו תן לי כסף או שתחטוף.

iceviper

New member
פלאפון וסיגריות

רבים נוהגים להביא את העובדה שלעניים רבים יש פלאפון וסיגריות כאינדיקציה לכך שלא מדובר בעניים אלא בזבלני שכל מקצועיים. ובכן,הגיע הזמן לסגור את הנושא הזה אחת ולתמיד: *סיגריות: זה מוצר ממכר.אתה לא יכול להחליט שלא לעשן כי אין לך כסף.את הגוף שלך זה לא מעניין שאין לך כסף-הוא דורש את שלו.ולכן אנשים יילכו ויקבצו נדבות בשביל לקנות חפיסת סיגריות,בלי קשר לכמות הלחמים שהם יכולים לקנות בכסף הזה.זה קרב אבוד מראש. *פלאפון: ברוב המקרים אתה מתחייב לתקופת זמן ארוכה כך שאין לך ברירה אלא לשלם את אותם עשרות שקלים בחודש.אם תבקש להשתחרר-תשלם קנס של כמה מאות שקלים במכה ובזה אי אפשר לעמוד. שלא לדבר על הפרסום האגרסיבי שגורם לך להאמין שאם אין לך פלאפון אז כנראה שמשהו דפוק אצלך ואתה לא ממש ישראלי. *זה מזכיר לי את הטענה שמופנית לשמעון המובטל שיש לו 5 ילדים: למה עשית כל כך הרבה ילדים אם אתה מובטל? כאילו שלפני מספר שנים שמעון שעבד בעבודה מכובדת ידע שהוא לא יוכל לפרנס את ילדיו...

מטרניך

New member
אתה מתייחס בצורה מאוד סלחנית

למי שאתה מגדיר כ'עניים' ומשחרר אותם מכל אחריות לחייהם. אם להאמין לך, הם רק 'קורבנות של השיטה'. אבל הם אנשים מבוגרים האמורים לדעת להבחין בין טוב ורע, לעצמם ולאחרים. הם אכן במידה מסויימת קורבנות של השיטה, אבל אחרת ממה שאתה חושב: הם קורבנות של השיטה שלימדה אותם לא להיות אחראים לחייהם כי תמיד תהיה הבטחת הכנסה, דמי אבטלה, קיצבת ילדים, סיוע בדיור וכל מיני דברים נוספים. אז בשביל מה להתאמץ? ה'שיטה' שלכם מעודדת טפילות וניוון ולא יוזמה, יצרנות ואחריות אישית. לפי אמות המידה שלך מותר למי שאין לו כסף להתמסר להתמכרותו: האחד לסיגריות, השני לאלכוהול, השלישי להימורים... והמדינה תשלם. אבל מי זה המדינה? משלמי המיסים. צריך שהעשירים ישלמו 90% מס כדי שהגברת מפיזדינייץ תקנה מאבטחת ההכנסה שלה סיגריות ושרותי טלפון סלולרי. שתלך לעשות ספונג'ה או לעבוד בסיעוד של זקנים, כמו הפיליפיניות. אבל למה שתלך לעבוד אם המדינה המטומטמת הזאת משלמת לה בלי לעבוד? מעניין אם גם בקובה המדינה מממנת סיגריות ופלאפונים.

iceviper

New member
קטעים איתך,מטרניך

איך הכנסת לי עם שורת המחץ על קובה. ממש השארת אותי המום ונדהם. אבל רק בגלל שההודעה היתה יחסית הוגנת פרט למשפט הדמגוגי האחרון,אענה לך: אני פחות סלחן ממה שאתה חושב.ישנם בטלנים מקצועיים,ומספרם גבוה.כלפיהם החמלה שלי היא מינימלית. אבל אני מאוד סלחן כלפי אם חד הורית שבגלל "המצב" אין לה איך לשלוח את ילדיה לבית הספר. השיטה של חכות במקום דגים היא טובה ונכונה,רק שנוטים לשכוח שבינתיים המדינה לא יוצאת מגידרה כדי ליצור את החכות האלה וראה לדוגמא את הודעתך,שבה טענת שיש מספיק עבודות בכל מקום שרוצים. כלומר הרעיון הוא לא חכות במקום דגים אלא התנערות טוטאלית מכל מחוייבות של המדינה לאזרחיה,וממש חובה להזכיר זאת בכל הזדמנות. אתה יוגע כמה מרוויחה פיליפינית? האם אתה יודע שאותה פיליפינית ברוב המקריםלא לא צריכה לממן את שצריכה לממן אשה ישראלית מוצעת בת גילה,בטח שלא בסכום המצחיק שמרוויחה הפיליפינית?

מטרניך

New member
לא מזמן הייתי אצל חברים ובאה עובדת

רומנייה שלא ידעה עברית לעשות עבודות ניקיון בבית. עבדה אולי מקסימום שלוש שעות ודרשה - וקיבלה - 100 ש"ח ביד, בלי חשבונית. הייתי המום אבל בעלת הבית הרגיעה אותי ואמרה שאלה המחירים ושהיא בכלל מאושרת שמצאה מישהי. אם לא הייתי רואה במו עיני לא הייתי מאמין.

למעלה