מחבתי"ם

שיריה

New member
מחבתי"ם

שירשור נורא ארוך.... כל כך ארוך... תסלחו לי שאני מתחילה חדש טוב...? אפרופו ילדים שמחזירים בתשובה בירושליים, היתה לי לא מזמן שיחה עם ילדונת מקסימה, חוזרת בתשובה, היא ניסתה לשכנע אותי בצדקת הדרך שלה... אם הייתם רואים כמה אור היה לה על הפנים, כמה אושר!!! היה לה פשוט טוב. היא היתה בטוחה שהיא מצאה את הדרך הכי נכונה, כמו שכולם אומרים "ראתה את האור" היא סיפרה לי על אחותה (שנשארה חילוניה) ואמרה... " מה אם היית רואה אדם עומד לטבוע, לא היית עוזרת לו ? " כן. זה נכון. יש הרבה מחבתי"ם, אבל מה אכפת לכם ? הם בטוחים שזו הדרך הנכונה, והם רוצים ללמד אחרים את מה שהם למדו. זה לא מזיק! אז ממה יש לפחד ? למה מחב"ת נשמע כ"כ רע ? אף אחד לא כופה כלום, הם בסך הכל רוצים להעביר את מה שהם קוראים לו "האור" למה זה מפריע למישהו ? מי שלא קונה את זה, שלא יקנה זה לא חובה! אבל.... אנשים שחזרו בזכותם, אלה שחצו את הגדר, ואני לא מדברת עכשו על אם זה הצד הנכון של הגדר... רק על אנשים שחצו את הגדר. וטוב להם שם, והם הכי מאושרים, אז זה בזכות מי שעזר להם. והם חייבים להם תודה. וגם אנחנו. כולנו בגלל שבזכותם יש עוד כמה אנשים מאושרים בעולם. וזה לא משנה למה הם מאושרים. העיקר שהם ככה. לו הייתם רואים את האור שעל פני אותה נערה, רק בשביל האור הזה שזרח על הפנים שלה היה שווה את כל השירשור הזה! וסליחה אם חזרתי על דברים שנאמרו... היה לי חשוב! לילה טוב!

מתנדב

New member
באופן עקרוני זה לא מקובל לפתוח

שרשור חדש, כי זה נורא מבלבל, ועוד סיבה שבדף הזה יש רק 15 הודעות ראשיות שנמצאים כך שכל הודעה חדשה שנפתחת, זה דוחק הודעות אחרות לדף השני, אבל הפעם נשאיר את זה.... עכשיו אני רוצה לנגוע בנקודה ששאלת, למה מחב"ת נשמע כ"כ רע?, את האמת המחזירים בתשובה לא נשמעים רעים בכלל, ואני יגלה לך גם סוד, גם הם לא חושבים שהם רעים, אז למה בכל זאת זה נשמע כך? ולמה הם כותבים את זה? כי גם הם בעצמם לא יודעים את התשובה, ואין להם הוכחות לגבי מה שהם טוענים

כן, אבל זה לא משנה את מהותם כרגע..

חוזר בתשובה הוא דתי לכל דבר או חרדי. האם יוצא בשאלה אינו נחשב חילוני?

|פרצוף שלא מבין מה רוצים ממנו|

שימי לב למהלך השירשור: "הנבצר הראשון"(בני!):חוב"תים-מה דעתכם עליהם? "אי"ב"-חוב"תים הם דתיים!!! "הנבצר האחרון":(בהמשך לדברי אי"ב)-דתיים שהיו בעבר חילונים. ההגדרה של חוב"תים, כמדומני-"דתיים שהיו בעברם חילונים". אני טענתי, באיזשהו שלב, כלשהו, מתישהו, איכשהו, אנשהו ושאר "***הו", שחוב"ת איננו דתי\חרדי לכל דבר?(ולא נתחיל עם הויכוח הזה). שוב, אני מקבל את ההרגשה ש... את רק מחפשת איפה "לתפוס" אותי.

חוב"תים הם

אנשים שגרים בחולון בת ים
בכניסה לחובתיה צריך להראות דרכונים , וליזהר החובת"ים ממש לא מפותחים יש המשייכים אותם להומו סאפיינס אותם חובת"יפ האבולוציה פסחה עליהם

הנבצר האחרון...

אני אמרתי שטענת אחרת? האם אתה רוצה ש"אתפוס" אותך במשהו?...
הרגע ידידי, אינני רודפת אותך... שבת שלום!

שיריה

New member
דעתי על חוזרים בתשובה

ומרחיבה את התגובה שלי גם לחוזרים בשאלה... אנשים עם עמוד שידרה חזק! זוכרת את הפעם הראשונה שעבדתי בצוות מעורב של דתיים וחילונים, זוכרת את ההרגשה החזקה שחלק גדול מהזרם שלי (וזה נכון גם לזרמים אחרים) פשוט נולד לתוך מערכת חיים מסוימת ובנה את כל הטיעונים שלו על גבי החינוך שקיבל... אנשים חוזרים בתשובה וגם אלה שחזרו בשאלה אמרו... סטופ! הם יצאו מהבועה בה הם גדלו והעזו לחשוב אחרת. לחשוב על פי ה"אני" האמיתי שלהם. אני מעריכה אותם. זאת היא דעתי!

lala897

New member
לא כל החוזרים בשאלה

הם עם עמוד שדרה חזק. (מהכרות) לפעמים זה סתם כי נמאס, מין פריקת עול כזאת בלי חשבון.

KickMissioner4

New member
יש בזה משהו.

למעשה לא רק לחוזרים בתשובה יש אור על הפנים, אלא גם אל פניהם של יהודים משיחיים (=נוצרים), בודהיסטים, ואחרים (וזאת מתוך היכרות אישית עם רבים כאלה). הבעיה אינה בכך שאדם רוצה לשתף את חברו בדברים טובים שהוא גילה. הבעיה קיימת אם האדם מנסה לעשות זאת באמצעים פסולים.

פלסטיק

New member
שימוש בשקרים, מניפולציות ../images/Emo31.gif

וכל מיני תרגילים כאלה לא מוסיפים כבוד לדת, לעיתים רבות זה נראה בדיוק כמו החברות האלו שמוכרות דירות נופש. חלק מהמחבתים נותנים מכסימום סטנד אפ קומדי לא ממש מוצלח (ואמנון יצחק בינהם). כל ההרצאות האלה שהן רצופות שקרים וחוסר דיוקים (במקרה הטוב) ממש מבישים את הדת היהודית, אני אישית מתבייש בהם. רוב ההרצאות האלו כבר לעוסות עד דק, נתנו להן תשובות המפריחות את השקרים ואלו שאפילו לא ראויים לתואר מחב"ת (להלן יקראו דרדקי מחב"ת) סתם מעתיקים אותן ונראה שהם אפילו לא מבינים את התוכן. אני כבר הכנתי מקום להודעה המחבתית הבאה על הסנפירים והקשקשים, אני כבר יודע לתת את ההודעות החוזרות על עצמן יותר טוב מדרדקו של המחב"ת הם נדחפים לכל מיני מקומות בין אם הם מוזמנים ובין אם לאו ופשוט משעממיםםםםםםםם השיעמום היה זהה אם היה בא חילוני ומציף בציטוטים מדעת אמת, אבל אף חילוני לא מתנהג בצורה כזו. הנה יש כאן פורום נחמד להדברות בין יהודים מכל הזרמים. סתם מקום נחמד כדי למצוא את המשותף ולראות שניתן לחיות ביחד ולאהוב אחד את השני. מה עושה דרדק המחב"ת? ישר בא ומציף בהודעות מועתקות כבר פעם שלוש מאות שלושים ושמונה ואחרים מעתיקים לו את אותן תשובות מוכנות. נא לא לעוות את הדברים. אף חילוני לא ביקש "שדתיים לא יכתבו דברים ש"עלולים" להחזיר בתשובה" (ציטוט שלך). תראי לי שני מקומות בהם זה כתוב. להיפך כולם (חוץ מהמחב"ת ששומע רק את עצמו) באו לדבר ולהקשיב. יש כאן מצב בו אף חילוני ואף דתי לא ניסו לעשות מסיונריות (סליחה, העברת ציונים לחרדיות) למעט אותם דרדקי מחבתים. למה להשפיל את הדת? למה להרוס הידברות? תסלחי לי אבל אני לא יודע מה קודם, זה יותר מגעיל אותי או יותר מעציב אותי בגלל זה מחב"ת נשמע רע זו כמובן דעתי על המחב"ת, לא על חזרה בתשובה (או יציאה בשאלה)

מתנדב

New member
פלסטיק, אתה הכנסת פה כמה דברים

בהודעה אחת, דבר ראשון תן לי להבין על מי דיברת? דבר שני מי מנסה להחזיר כאן בתשובה?, אני רוצה לדעת כי כתבתי בפירוש שבפורום הזה אין לנסות להחזיר בתשובה או להחזיר בשאלה... דבר שלישי מי משפיל את הדת? דבר רביעי כתבת "כל ההרצאות האלה שהן רצופות שקרים וחוסר דיוקים (במקרה הטוב) ממש מבישים את הדת היהודית, איזה הרצאות הם רצופות שקרים? תראה לי הרצאה אחת שהיא רצופה שקרים? ואתה שוב מוכיח שאתה מדבר דברים סתמיים, ללא הוכחה מפורשת...

פלסטיק

New member
../images/Emo128.gifשקרים בדיות וטעויות של מחבתים

קודם כל העתקתי הודעה קודמת מהשרשור הקודם הרי אם פותחים שרשור זהה אחרי יומיים לא תצפה שאשב ואנסח את הכל מחדש. אילו שקרים? הנה כמה ציטוטים (מהזיכרון) מכל מיני הרצאות שקיבלתי: קיום יחסים בזמן נידה מקצר ימיו של הבעל הצבא כולו גילוי עריות וכל הבנות שם זונות את הסיפור על הדג המדבר שנתגלגלה בו נפשו של צדיק אתה מכיר (התגלגל גם בפורומים כאן לפני חודשיים בערך)? אז לפי היהדות אין נשמה בחיות אבל זה לא מונע ממחבתים באופן קבוע לאיים על חלשי אופי בזה שנשמתם תתגלגל לכל מיני חיות מוזרות. עוד? באה אלי ילדה חצי הסטרית בגלל הרצאה של מחב"ת בה הוא סיפר לה סיפור מצמרר על אישה שלא כיסתה יפה את שערות ראשה וכשפתחו את הקבר (סיפור מעניין לכשעצמו על פלאפון שנפל לקבר) ראו שתולעים הסתדרו לפי התסרוקת שלה יש סיפור שעובר גילגולים על חייל חילוני שאדם מבני ברק לקח אותו טרמפ ושכנע אותו להשאר אצלו בבית ולעשות כרצונו. החייל כל כך התפעם שביקש לשמור מצווה אבל שלא ישימו לב. האדם מבני ברק לימד אותו איך לשרוך נעליים נכון. מסופר שם שמפקש של אותו חייל תפס אותו שורך את הנעליים לפי המצווה דן אותו לשבועיים (או חודש, לפי המחב"ת הספציפי שמספר) מחבוש ואותו חייל ניצל מאסון המסוקים בשאר ישוב או אסון המסוק הקודם (גם כן תלוי בזמן בו המחב"ת סיפר את הסיפור ומיהו המחב"ת בדיוק). כמובן שזהו שקר גס בכלל כל המחבתים שמחשבים חשבונות של שמיים הם משקרים. הרי לא בא ה' וסיפר להם למה התמוטטה הרצפה של אולם ורסי אתה רוצה שקר של אמנון יצחק באופן ספציפי? אמנון יצחק טוען שביהדות (דומני שייחס זאת לרמב"ם) היו הראשונים שגילו כי כדור הארץ הוא עגול. האמת היא שיותר מאלף שנה לפני כן כבר יווני לא רק שהראה שכדור הארץ עגול אלא גם חישב את היקפו באופן מאוד מדוייק. גם לאחר שהעירו לאמנון יצחק על כך אין לו בעיה להמשיך ולשקר במצח נחושה. (את הבדיחה על הכינים תחסוך לי מלהקליד, טוב?) רוצה עוד? יושבים המחבתים לענייני דילוגים בתורה ומספרים שיש מובהקות סטטיסטית בדילוגים. גש למחב"ת מצגר בועז בפורום "מחבתים ומסורות חז"ל" ושאל אותו מדוע הוא משקר בעניין. אני יכול להמשיך ולהקליד לך עשרות שקרים שסיפרו לי אבל פשוט אני מתעייף מלהקליד, אז לקינוח אפנה אותך לכמה הודעות מחבתיות בפורומים של תפוז: הודעה של התולעת בפורום זה שיש בה כמה שקרים בולטים, אתעכב רק על כמה, לא צריך את כולם: "תרצה או לא תרצה ה"חילוניות" לא מצליחה לתת מענה להרבה שאלות קשות:...." "מה קרה לזנב בדרך? ואיך זה שקופים לא הופכים לבני אדם גם ב5000 בשנים האחרונות." הוסבר לאותו תולעת אינספור פעמים כי אבולוציה של מעבר מיצור אחד לאחר אורך הרבה יותר מ 5000 שנה והוא ממשיך ומפריח כזב כי מישהו טוען שזה קורה ב 5000 שנה. "האם זו מקריות שהבטחה של חזרה לארץ אחרי 2000 שנה בדיוק - אכן מתקיימת גם אחרי שואה כה קשה" מה לעשות והתמזל מזלנו וחזרנו לפני 2000 שנה? לא מפריע לו להמשיך ולהפריח את השקר הבולט הזה זה לא שהוא טועה, הוא משקר כי כבר הסבירו לו (ויותר מפעם אחת) שהוא פשוט מוסר "עובדות" לא נכונות זה לא הוא לבד משקר, הוא מעתיק ממחב"ת אחר. הרי כבר אמרתי שיש כאן מספר הודעות מוגבל שהם מעתיקים ולא תמיד אפילו מבינים מה הם העתיקו ניקח עוד את ההצפות הרגילות של המחב"ת הידוע בשמו דוד 1000 שבעמצמו אמר פעם מעל פורום שהוא לא קורא מה שהוא מעתיק. כמובן שענו לו מהן אי האמיתויות בכל ההודעה הזו. ונסיים בזה ש"אף עם לא היתה לו התגלות המונית", כמובן שזה שקר גס. קודם אתן לך את המקור ממעריב ואם תרצה את הקישור לשירשור בפורום מחב"תים. כמובן שזה לא יפריע לאף מחב"ת (כולל אותו אחד מנהל הפורום) מלחזור על השקר הזה אז נכון, לא כל המחבתים משקרים כל הזמן ולא את אותם שקרים. אבל אני מנסיוני האישי רואה תופעה כזו רווחת נכון שלפי היהדות אסור לשקר, אבל מי אמר שיש קשר הדוק בין מחב"ת ליהדות, אבל מי שלא מבין ביהדות מאמין להם וכאן יש מעשה מבייש ליהדות אז הראתי לך הרבה שקרים, אני יכול להוסיף לך עשרות אבל יש גבול לכמה אני יכול להקליד כאן. אכן שגיתי בכך שאמרתי שכל ההרצאות רצופות שקרים כי פשוט לא שמעתי את כולן ולכן אנסח מחדש: כל ההרצאות שאני שמעתי או שמישהו מידידי שמע היו בהן שקרים וטעויות לרוב. אני וידידי שמענו הרבה מאוד הרצאות ושל הרבה מאוד מחבתים. ותודה אחת לך (וליויו). אכן תופעת ההעתקות וההצפות של המחבתים נעלמה כאן מהפורום וסליחה מכולם שהארכתי כל כך

lala897

New member
אין הוכחות מדעיות לקיום אלוקים

וגם לא לבריאת העולם. הוכחות המדע לכך שהעולם נברא לפני מיליוני שנים, אבולוציה וכו' מבחינתי לא סותרות כלום כי בריאת העולם היתה נ ס. וכמו שאף אחד לא יכול להוכיח שמים יכולים לעמוד מבחינה מדעית. המים כן עמדו בקריעת ים סוף מפני שזה היה נס.

Em76

New member
השאלה היא מה זה הוכחה מדעית

לדעתך. אם הוכחה מדעית היא נס אז יש לך אלפי הוכחות: תינוק שנולד, זרע שנרקב באדמה ולבסוף צומח ממנו עץ, ואתה יודע מה גם זה שהיום התעוררתי בבוקר. אם הוכחה מדעית היא הסתברות אז גם את זה יש: השם הבטיח דברים שאפשר לבחון אותם. דוגמאות: 1. אם תשמור שנת שמיטה, בשנה השישית האדמה תתן פי 3 ממה שכל שנה (1 לשנה השישית, 2 לשנת השמיטה שאז לא עובדים את האדמה, 3 לשנה השמינית) 2. אם תפריש עשירית מהכנסותיך לצדקה, תראה ברכה בכספך. אני יכולה לומר לך באופן אישי שאני מכירה כמה מקרים כאלה שבאמת היו אנשים שעישרו את כספם ואז ראו ברכה כלכלית. מיותר לציין שאני מזמינה אותך לנסות נכון אתה יכול לשייך הכל למקריות אבל אתה יודע מה אנחנו אומרים: מקרה= אותיות <רק מה'> (גם זה במקרה?)

למעלה